amigdas.com

Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?

Ne peri dintii in fiecare ziAm fost învățați din copilărie să vă spălăm dinții de două ori pe zi - dimineața și seara. O persoană care se îngrijește de sănătatea sa, ideea a ceea ce se va întâmpla dacă nu vă periați dinții nu poate veni doar în capul tău ipotetic. Dar, de fapt, odată ce periuțele de dinți și pastele nu erau la vedere. Cum au observat oamenii igiena în cavitatea orală? Cum să scapi de placă și de mirosul învechit? Ce amenință o persoană de lipsa de îngrijire a dinților dumneavoastră?

Ceea ce a îndepărtat dinții din vechime

Există o ipoteză că oamenii vechi au folosit rășină și ceară de albine pentru a mesteca dentiția, care au fost mestecate. Puțin mai târziu, în Egiptul antic, gura a fost curățată cu ajutorul unor elemente suplimentare. În mărturiile scrise ale acelor vremuri, se menționează progenitorul periuței de dinți moderne. A servit ca o baghetă, sculptată dintr-un lemn Misivak. Egiptenii vechi își mestecau capătul, căutând formarea unui fel de pensulă la sfârșit. A fost convenabil ca acest obiect să tundă rămășițele alimentelor lipite în spațiul interdentar.

Ca pulbere dentară, un amestec de:

 • Gura igienică în Evul Mediulovit de piatra ponce;
 • cojii oului;
 • mir;
 • arsurile interne ale unei vaci.

A fost o altă rețetă, care a folosit:

 • sfârcuri zdrobite de tămâie,
 • smirnă,
 • mastic copac,
 • ciobanul cornului de oaie.

Un dezavantaj al acestor detergenți a fost excesul de abrazivitate, care a condus la subțierea și deteriorarea smalțului dinților.

În India antică, suprafața dintelui este curățată cu cenușă din coarne arse și copite de vite, și suprafața interioară a obrajilor și a limbii răzuită raclete special prelucrate. Folosit în acele zile și scobitori. Romanii antic, grecii și locuitorii din Marea Mediterană au început pentru prima dată tratarea și îndepărtarea dinților. Îndepărtarea a fost făcută printr-un instrument special de plumb, iar pentru clătirea gurii s-a folosit clătire cu vin și apă de mare.

Gura igienică în Evul Mediu și mai târziu

A existat o istorie în istoria omenirii și o perioadă în care a fost considerată plictisitoare și dovadă de origine scăzută. Nobilimea aristocratică a Europei Medievale a tăiat complet întreaga dentiție, lăsând puțină "cânepă", și a fost mândru de un zâmbet fără dinți.

Perie pentru dințiÎn secolul al 17-lea regele Petru cel Mare starea dintilor îngrijorat de subiectele sale si boieresti comandate pentru a șterge cu o cârpă umedă dentitie, guma de cretă și cărbune, și după ce mănâncă pentru a folosi scobitori. În secolul al XVIII-lea, în Anglia, a fost inventată pulberea dinților, cea mai apropiată de cea modernă. A fost preparat din șarpe de săpun, cretă sfărâmată și extract de menta.

O astfel de unealtă era un privilegiu al straturilor superioare ale societății, la fel ca și periuța de dinți, care era făcută dintr-un mâner osoasă și o perie de porc. Oamenii săraci în vechiul mod au fost tratați cu cenușă și cărbune tocat, aplicându-i pe dinți cu propriul lor deget.

În secolul al XIX-lea, boraxul, uleiul de menta și glicerina sunt folosite pentru îngrijirea cavității orale. Pe baza lor, au produs aceeași pulbere dentară liberă, care nu este foarte convenabilă pentru utilizare. Dar prima pastă de dinți a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea, a început să producă toată faimoasa companie "Colgate", fasuya în borcane de sticlă. Primele tuburi cu pastă au apărut la același producător în anul 1896.

Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?

Un exemplu minunat despre ceea ce se întâmplă, dacă nu vă periați dinții, a fost demonstrat de marele lider chinez Mao Dze Dong, care a domnit în secolul al XX-lea. Decizia sa ciudată a fost motivată de faptul că, în natură, nici o creatură nu este specială să aibă grijă de dinții lor, totuși, la animale, colții sunt întotdeauna albi și sănătoși.

Marele Mao, aparent, a uitat de diferența dintre compoziția smalțului și a dietei la animale și la oameni. Antura sa nu a îndrăznit să se opună conducătorului, iar rezultatul nu se aștepta. La început, zâmbetul liderului sa transformat în galben-tootă, apoi dinții i s-au transformat în verde, iar din gură i-a apărut un miros.

Dacă sistematizăm procesele care rezultă din lipsa de igienă în cavitatea orală, putem vorbi despre următoarele consecințe negative:

 • Aspectul plăcii. Dacă rămășițele de hrană nu sunt îndepărtate, ele devin baza nutritivă pentru miliarde de bacterii. După îndepărtarea plăcii în timpul curățării, aceasta începe să se regenereze după 2 ore. Dacă neglijați igiena gurii, stratul de placă, infestat cu microorganisme, va deveni mai gros.Dacă nu vă periați dinții
 • Dacă nu doriți să vă curățați suprafața dinților cel puțin o dată pe zi, chiar și dinții sănătoși vor începe să dea un miros neplăcut de putregai. Se formează sub influența descompunerii reziduurilor alimentare și ca urmare a activității vitale a bacteriilor. O persoană care se respectă pe sine și pe ceilalți nu poate permite apariția unei respirații fetide.
 • Piatra apare cu o igienă insuficientă a dinților și absența completă a acestuia. Placa, care nu a fost curățată de dinți, în cele din urmă se întărește și pete. Mai devreme sau mai târziu va duce la distrugerea dinților și la inflamația gingiilor. Doar un dentist poate îndepărta profesional o piatră.
 • Caries este o consecință directă a igienei insuficiente a dinților. Dinții încep să rănească, să se prăbușească, în cazuri avansate, vor trebui să fie eliminați. O vrei?
 • Parodontita este cel mai adesea provocată de acumularea de plăci și piatră. Microflora patogenă provoacă inflamarea țesutului gingival. Ogolyayutsya gâtul dinților, există parodonțiu sângerare. Dacă boala nu este tratată, dinții vor începe să se scalde și apoi vor cădea.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Când începeți să vă spălați dinții copiluluiCând începeți să vă spălați dinții copilului
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
Câți dinți la un adultCâți dinți la un adult
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
Cand sa incepeti un copil sa isi perie dintii si cum sa o faca corectCand sa incepeti un copil sa isi perie dintii si cum sa o faca corect
» » Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?
© 2021 amigdas.com