amigdas.com

Porumbei buni: cum trăiesc și ce mănâncă

Porumbelul albastruPorumbei buni

au fost mult timp locuite de oameni. Aceste păsări se găsesc în orașe și sate. Zonele urbane mari cu monumente nu sunt deloc concepute fără aceste păsări. Porumbeii au devenit o carte de vizită a multor orașe turistice din Europa. Este demn de remarcat faptul că de la Cesareas simple, domesticite cu mii de ani în urmă, au avut loc toate rasele de porumbei urbani.

Apropo, porumbeii urbani nu pot fi considerați casnici, deși locuiesc alături de noi. Mai degrabă, ele sunt păsări semi-domestice, deoarece le este teamă de oameni. Porumbeii sălbatici se tem complet de om și preferă să trăiască în munți sau în pădure.

Descrierea porumbelului albastru

Porumbelul orașului este răspândit aproape în întreaga lume. În Rusia se află nu numai în partea europeană a țării, dar și dincolo de Ural. Aceste păsări tolereaza perfect ierniile rusesti și o vară fierbinte, care a contribuit la răspândirea omniprezentă a acestora.

Următoarele rude ale Cezarului sunt următorii porumbei:

 • stancoasa;
 • pieptul alb;
 • pătat;
 • Etiopian.

Dove stâncosSisar mănâncă totul și este foarte prolific. Din acest motiv, el câștigă competiția cu alte specii de păsări. Cisarii sălbatice sunt considerate soluționate. ei preferă să cultive și să locuiască pe același teritoriu. Ei umblă foarte rar. Cel mai adesea turma de porumbei este nevoită să schimbe locurile în funcție de circumstanțele externe.

Cisarii urbane nu își schimbă deloc locația. Da, pot zbura câțiva kilometri pe zi de pe teritoriul lor, dar seara se vor întoarce. Munții Cisari își petrec cea mai mare parte a vieții la o altitudine de 4 km. Coborâm în vale numai odată cu apariția unor răceli severe. De fapt, acesta este singurul exemplu de migrație sezonieră a porumbeilor.

Porumbeii buni sunt fluturași magnifici. În aer, pot accelera la o viteză de 150 km / h. Viteza de mers al porumbelului este de 75 km / h. Aceste păsări preferă să trăiască în ambalaje. În fiecare școală sau colonie nu există de obicei mai mult de 1.000 de persoane.

În lume, conform estimărilor brute ale cercetătorilor, există câteva milioane de astfel de păsări. Dimensiunea exactă a populației nu poate fi luată în considerare, deoarece se schimbă în mod constant sub influența factorilor externi și interni. De exemplu, în ierni reci, porumbeii mor adesea. Până în prezent, coloniile din aceste păsări dispar în orașe. Într-un an fructuos sau după o vară lungă, există o situație inversă: porumbeii gri pe străzile orașului devin mai mari.

Este destul de ușor să distingi un porumbel de o altă pasăre. Trebuie doar să vedem modul în care merge. Dacă pasărea își scutură capul în timpul mersului, este tocmai un porumbel. Această particularitate a mișcării se explică prin funcționarea neobișnuită a aparatului vizual al sizarului. Împărtășind un pas, își întinde capul înainte și îngheață pentru o clipă, evaluând mediul.

alte caracteristică distinctivă porumbei buni - cooing. Acesta este numele ciudățeniei guturale, prin care bărbatul face apel la femeie și îi avertizează pe rivalii că teritoriul este sub controlul său. Nu numai bărbații vor mârâi, ci și femelele în timpul incubării puilor. Adevărat, coajajul lor este mai mult ca o purtare un pisoi.

Potrivit ornitologilor, există 5 soiuri de cooing:

 • serviciul militar obligatoriu;
 • cuiburi;
 • îngrijitor;
 • alarmă;
 • cooing în timp ce hrăniți.

În plus față de voce, aceste păsări comunica unul cu celălalt cu ajutorul aripilor. Ochii cezareenilor pot fi roșii, portocalii sau aurii. Culoarea picioarelor poate fi foarte diferită. Cele mai comune culori sunt roz și negru.

Culoarea penajului Cesareas

Porumbei buniCea mai obișnuită culoare a penei în porumbeii albastri este gri-albastru. De fapt, din acest motiv, ei sunt numiți cenzori. Dacă vă uitați atent la burta albastră a porumbelului, puteți vedea că capul, gâtul și sânul păsării au o nuanță verde-violet. Perryks pe goiter pot fi exprimate în roz.

Există subspecii Cesareas, care au trasat în mod clar dungi albe și negre pe talie. Orașele de porumbei sunt tradițional renumite pentru varietatea de colorare a penajului. Această diversitate este explicată foarte simplu: păsările sălbatice au posibilitatea de a traversa liber porumbeii domestici. În consecință, pe străzile orașului se pot întâlni tipic Sisareani cu fructe de ocru sau piept.

În ultimii ani, pe străzile orașelor, puteți întâlni din ce în ce mai mult porumbei complet negri. Acesta este un semn sigur că sizari urbani au început să se interbrezeze cu rudele lor sălbatice. Trebuie remarcat faptul că femelele adulte au o culoare foarte asemănătoare cu cea a bărbaților. Dar ele pot fi distinse printr-un subglacier pronunțat și lipsa de luciu metalic pe pene.

Apropo, nu există nici un luciu metalic la porumbei tineri. La masculi, apare numai după ce au trecut primul molt.

Modul de viață al păsărilor

Porumbel albastru cu pieptSisari sunt păsări de zi. Atâta timp cât soarele se află în întindere, se hrănesc și zboară în mod activ. În mediul urban porumbeii buni schimba putin comportamentul lor. Ele pot fi active chiar și după apus, datorită iluminării bune a străzilor. De cele mai multe ori păsările merg pe pământ în căutare de hrană. Ședința pe pământ se odihnesc. Pentru zboruri, acestea nu alocă mai mult de 30% din întreaga perioadă de veghe.

Pe timp de noapte, aceste păsări dorm bine. Iar porumbeii intră adormit în cuib, iar bărbații stau undeva aproape, păzind sufletul și sufletul lor. Dimineața și seara păsările se îndreaptă amabil spre locul de udare.

Potrivit activității, sizarul urban este mult inferior omologilor lor sălbatici. Acest lucru nu este surprinzător: orașul are o mulțime de mâncare și mansarde calde, unde se poate reproduce liber pe tot parcursul anului. Uneori, porumbeii albastri care trăiesc în orașe dau 8 pui de găină o dată pentru primul an. Cisarii sălbatice cu o astfel de fertilitate nu diferă. În decurs de un an pot da maxim 4 pui și chiar și atunci în condiții meteorologice favorabile.

În ceea ce privește activitatea porumbeilor sălbatici, el vorbește elocvent despre el: sălbații pentru o zi pot pleca din cuib după 50 km. Cele mai lungi zboruri se întâmplă în timpul iernii, când este foarte dificil să obțineți mâncare în sălbăticie.

Ce mananca porumbeii?

După cum sa menționat deja mai sus, porumbeii albastre pot mânca orice fel de mâncare, dar la baza dietei lor sunt produsele vegetale:

 • fructe de pădure;
 • porumb;
 • semințe de plante diferite;
 • fructe și legume.

Ce mănâncă porumbeii albastri?Aceste păsări sunt foarte îndrăgostite de insecte de vânătoare și, uneori, nu au de gând să mănânce un vierme, oțel sau crustacee neglijent. În timpul frigului, porumbeii pot deveni scobitori. Digeste hrana pentru animalele de companie ajuta pietricele mici, pe care le înghiți în mod specific în avans.

Sisari sunt trimiși la pradă pentru mâncare în pachete. Într-un singur loc se pot aduna până la câteva sute. La câmpurile în care se efectuează recoltarea cerealelor pot fi găsite în special turme mari de porumbei gri. Păsările se aranjează acolo din cel mai apropiat oraș într-un mod organizat și scuipă cerealele care au căzut în sol. Fermierii nu conduc porumbei, deoarece împreună cu cerealele aceste păsări aleg semințe de buruieni. Din cauza greutății corporale ridicate și a picioarelor slabe, sizari nu au capacitatea de a intestina urechile.

La un moment dat, este albastru porumbelul poate absorbi până la 40 de grame de boabe. În acest caz, rata zilnică de hrană pentru aceste păsări nu depășește 60 În ultimii ani, a fost marcată de o trecere la Cesar neobișnuit pentru aceste metode de producție de alimente. Păsările au început să tragă în mod activ din pământ în domeniile ovăz varza, mere și Peck promorzshie chiar eviscerarea gunoi de câini, în căutarea resturilor de mâncare pentru câini.

Reproducerea cesareasului

Locuitorii din orașe și natura sălbatică a păsărilor sunt monogame prin natura lor. Ei aleg un cuplu o dată și pentru viață. De îndată ce bărbatul alege femelele, începe imediat să se rotească în jurul ei, înfundând coada și aripile, alternând o ocolire circulară cu arcuri. În timpul căsătoriei, păsările își schimbă direcția de mai multe ori. Dansul de căsătorie se încheie cu o aruncare ascuțită a capului și a pieptului masculului.

Reproducerea porumbeilor albastriDacă femeia susține bărbatul, el începe imediat să caute un loc pentru cuib. Alegerea unui loc potrivit, porumbelul albastru începe să tragă ramurile și în jos, din care mai târziu femela va construi un cuib. Porumbeii albastre au cuiburi foarte simple: o grămadă plată cu o mică depresiune în centrul ouălor.

Din moment ce porumbeii trăiesc în colonii, o pereche poate ocupa doar un spațiu mic sub locul cuiburilor. Dar chiar și pe acest teritoriu masculul protejează foarte riguros și rigid suprimă încercările altor păsări să-l traverseze. Oul leagă ouăle cu o diferență de două zile. De regulă, nu există mai mult de trei ouă în zidărie. Foarte rar în cuib pot găsi 5 ouă.

Oi ședinței pe ouă nu mai mult de 19 zile. Acest timp este suficient pentru maturarea puilor. Odată pe zi, bărbatul schimbă femeia în cuib pentru a putea gestiona nevoile ei. Ambii părinți sunt implicați în hrănirea animalelor tinere. În primele zile în care se hrănesc puii de 4 ori pe zi, numărul de furaje se reduce la două ori.

Principalul produs alimentar pentru animalele tinere este o substanță similară cu cea a măcelei. Ea începe să fie produsă în crawl de părinți în a 7-a zi după zidărie. Hrana pentru animale este un boabe moale, semințe și miezuri de alte alimente.

În condiții urbane, cisarius încetează să hrănească puii prin buric deja în ziua 17. Animalele sălbatice susțin tinerii până la 25 de zile. Femela poate amâna următorul ambreiaj în șapte zile după ce generația anterioară de pui a părăsit cuibul nativ.

Inamicii naturali ai porumbeilor albastri

Mai presus de toate, cianoptrii provin de la prădători de pradă. Ei sunt foarte îndrăgostiți să mănânce șoimi cu carne de porumbei. Activitatea lor este deosebit de periculoasă în perioada de reproducere a porumbeilor albastri. Șoimii pot ucide cu ușurință un porumbel. O familie de goshawks sau vrăbii pot mânca până la 5 pietre într-o singură zi.

Este de remarcat faptul că șoimii reprezintă o amenințare pentru porumbeii sălbatici. Corespondenții omologi ai acestor păsări sunt amenințați de un șoim de peregrini. Acest prădător puternic și grațios nu se teme să zboare în oraș, pentru a vâna cesareanii locali. Mai mult, în condiții moderne, șoimii peregrine își hrănesc puii în principal carnea de porumbei.

Numărul de efective de porumbei De asemenea, cârligele negre și gri pot tăia. Rareori atacă păsările adulte, dar distrug cu bucurie cuiburile coloniilor și fură puii. Dacă cârnații decid să atace adultul Cesar, alegeți cel mai slab sau mai vechi.

Cuiburile de porumbei sălbatici sunt adesea ruinate de către astfel de prădători de pădure, cum ar fi:

 • copoidihori;
 • jder;
 • șerpi.

Se întâmplă că ouăle acestor păsări devin pradă, în special, șopârle disperate. Pinguinii albastri pot muri din cauza bolilor infecțioase. Infecția se răspândește foarte repede în interiorul coloniei, datorită aglomerării mari a porumbeilor.

Influența cesareanelor urbane asupra vieții umane

Viața acestor păsări sa schimbat foarte mult odată cu apariția așezărilor omenești mari. Mulți dintre ei au început să depindă de persoana respectivă. Au început să călătorească cu oameni, așa că s-au stabilit aproape pe toate continentele.

Aceste păsări au efecte pozitive și negative. Principalul pericol al apropierii de porumbei este răspândirea diferitelor boli. Medicii au demonstrat că pot fi infectați cu ornitoză, torulose, gripa aviară. Este adevărat că infecția directă a unei persoane de la o pasăre apare rar.

Porumbeii strică apariția orașului. excrementele lor pot fi găsite peste tot .. Pe monumente, acoperișuri, glafuri, ferestre, streșini, garduri, vehicule, etc. Pe partea pozitivă a vieții împreună porumbei și oameni este faptul că aceste păsări sunt distruge în mod eficient deșeurile pe străzi. Aceasta duce la o reducere a riscului de răspândire a microorganismelor periculoase.

în cele din urmă, vremea poate fi determinată de Sizans. Aceste păsări sunt foarte sensibile la modificările presiunii atmosferice. Sisari văd perfect și navighează perfect în spațiu. Din această cauză întotdeauna se întorc acasă. Datorită acestor particularități, oamenii le-au găsit folosindu-i ca mesageri poștali. Adevărat, porumbeii nu au fost folosiți în acest rol de aproape 100 de ani. Cu toate acestea, mulți oameni păstrează încă porumbei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot să scap de porumbeii de pe balcon și de pervazul ferestreiCum pot să scap de porumbeii de pe balcon și de pervazul ferestrei
Cum pornesc porumbeii, cum se înmulțescCum pornesc porumbeii, cum se înmulțesc
Cum cresc porumbeii: împerecherea și nașterea porumbeilorCum cresc porumbeii: împerecherea și nașterea porumbeilor
Ce porumbei mănâncă în sălbăticie și acasăCe porumbei mănâncă în sălbăticie și acasă
Porumbelul pentru îngrășăminte: cum să îl plantați și să-l utilizațiPorumbelul pentru îngrășăminte: cum să îl plantați și să-l utilizați
Ce hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradăCe hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradă
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Dovecote: tipuri de cum să vă construiți propriile mâiniDovecote: tipuri de cum să vă construiți propriile mâini
Porumbei de porumbei: nume, descriere, pozePorumbei de porumbei: nume, descriere, poze
Nume de rase decorative de porumbei cu fotografiiNume de rase decorative de porumbei cu fotografii
» » Porumbei buni: cum trăiesc și ce mănâncă
© 2021 amigdas.com