amigdas.com

Cum să spăl o pisică acasă

Câine o pisică acasăPisicile, atât cele domestice, cât și cele sălbatice, pot înota, dar nu le place să facă procedurile de apă teribil.

Desigur, sub amenințarea vieții pisica va fi de acord să urce în apă, dar în viața de zi cu zi este destul de mulțumită de spălarea limbii. Iar opinia proprietarului în această privință este de cel mai puțin interes pentru ea.

Dacă o pisică aparține unei clase de spectacol și participă în mod regulat la expoziții, se învață să înoate din copilărie. Rămâne să înțelegem cum să spălăm pisica acasă, dacă nu are cea mai mică dorință de spălare.

Ce este necesar pentru procedură

Pentru a spala pisica acasa, trebuie sa pregatiti un inventar.

 1. Scalop cu dinți rare pentru pieptănarea lânii.
 2. O pereche de bazine de plastic cu profunzime medie.
 3. Cană sau scoop pentru a fi așezată cu apă curată.
 4. Un șampon special care se potrivește cu animalul tău de companie.
 5. Șapcă din cauciuc.
 6. Prosoapele sunt gălbenuș și frișcă.
 7. Burete moale.
 8. Termometru pentru baie.

Cum să alegeți detergentul potrivit

Cum să ajuți o pisică să se obișnuiască cu scăldatulMulți proprietari de animale fac o greșeală, neglijând produse cosmetice speciale pentru animale. În loc de șampon de pisici, ei folosesc săpun sau șampon obișnuit. Deși nu există o interdicție strictă în utilizarea resurselor umane în scăldarea unei pisici, cu toate acestea, astfel de remedii pot provoca daune semnificative pielea și părul pisicii.

Acest lucru se datorează diferenței de pH a pielii unei persoane și a unei pisici domestice. Acest indicator este în mod necesar luat în considerare atunci când se dezvoltă detergenți pentru oameni și animale. De asta samponul uman deseori exceseaza pielea, animalul începe să experimenteze disconfort, mâncărimează intens. Este posibil să apară matreata. În plus, pisica poate dezvolta o reacție alergică la componentele detergentului uman. Detergenții pentru pisici sunt vânduți în magazine specializate care vând bunuri pentru păstrarea animalelor de companie. Industria modernă oferă mai multe soiuri de produse cosmetice și de igienă pentru pisici.

 1. Șampon obișnuit.
 2. Șampon spray.
 3. Șampon uscat sub formă de pulbere.

Se recomandă alegerea unui șampon obișnuit pe baza tipului de piele și a culorii stratului. Uneori, șamponul poate fi specializat, de exemplu, împotriva puricilor. Există șampoane de pisică împotriva mătreții sau pentru a facilita pieptănarea.

Șampon uscat pentru pisiciDacă un animal de companie este panicat cu apă, puteți recurge la un șampon uscat. Pulberea trebuie aplicată părului uscat și apoi pieptănată cu atenție. Această procedură curăță lâna, eliberându-se de praf și miros neplăcut.

Șamponul sub formă de pulverizare nu diferă mult de cel obișnuit, dar este mai ușor pentru el de a utiliza. Poate fi pulverizat direct pe stratul animalului.

Cu toate acestea, unele pisici sunt speriate de zgomotul care apare atunci când se pulverizează, ceea ce poate complica o procedură de îmbăiere deja dificilă. În cazul în care casa nu a avut un șampon de pisici speciale, procedura de scăldat este mai bine să amâne. Dacă este necesar, puteți șterge pielea animalului folosind un șervețel umed. Puteți apela la o coafor de pisică specială, care va efectua această procedură profesional, folosind produse cosmetice speciale pentru pisici.

Cum să spăl o pisică acasă

Pentru a scăpa de un animal de companie ar trebui să urmeze o anumită secvență.

 1. Mai întâi de toate, este necesar să vă asigurați că pisica este sănătoasă și se simte bine. Dacă animalul de companie nu se simte bine, el poate să se răcească după scăldat, ceea ce nu-l va face bine. În plus, această procedură pentru pisici este neobișnuită și neplăcută, pentru un animal bolnav acest lucru va fi un stres suplimentar.
 2. Puteți începe procedura de îmbăiere nu mai devreme 4 ore după hrănire acasă animale de companie. Dacă începeți să vă îmbătați o pisică pe stomac plin, aceasta poate avea probleme cu digestia pe fondul stresului.
 3. Înainte de a spăla pisica, În partea de jos a băii ar trebui să fie pus un covor de cauciuc sau prosop. Cu un astfel de "pământ sub picioare", animalul va fi oarecum mai calm. Un alt prosop șterge animalul spălat.
 4. Baia este umplută cu apă caldă temperatura de 39-40 de grade. Apa din baie ar trebui să fie un animal în jurul lamei umărului. Nu mai este nevoie de mai multă pour - dacă animalul începe să se rupă, apa poate pătrunde în urechi, ceea ce este foarte dăunător pentru pisică. Dacă apa este rece, animalul se poate răci. Trebuie amintit că la un animal sănătos temperatura normală a corpului este de câteva grade mai mare decât cea a unei persoane sănătoase.
 5. Pisici simple pentru scăldat de scăldatTrebuie amintit faptul că agenții de spălare a părului uman sunt destinați procedurilor de zi cu zi. Părul de păr nu este conceput pentru astfel de proceduri, astfel încât aceste fonduri pot spăla toate substanțele protectoare din ea. Șamponul pentru spălarea câinilor, chiar și cel mai mic, nu este, de asemenea, potrivit pentru scăldarea pisicilor.
 6. Nu trebuie să permiteți unei pisici să se rătăcească într-o cameră răcoroasă sau într-o pahar cu păr umed. Astfel, animalul dvs. poate imediat să se răcească. După baie, lâna trebuie umezită ușor și foarte ușor și uscată cu un prosop moale. După aceasta, animalul de companie se află mai aproape de dispozitivul de încălzire, iar părul este ușor pieptat cu un pieptene cu denticule rare. Cu această abordare, lâna se va usca mult mai repede.

Cum să înveți o pisică să înoate

Pisicile sunt foarte îngrijite și curate de la natură. Cea mai mare parte a timpului liber le oferă îngrijirea blănii. Cu toate acestea, poate exista o situație în care un animal nu poate face față în mod independent problemei igienei. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă obișnuiți să faceți baie periodică în baie.

proprietarului, pisica ar trebui să fie conștienți de faptul că orice fel de violență poate duce la frică și exprimarea explicită a agresiunii, iar acest lucru poate duce la leziuni ca zgârieturi și mușcături.

Pentru a obișnui cu o pisică procedurile de igienă este necesară treptat:

 1. Animalul de companie trebuie să umple mai des baie, să deschidă robinetul și să-i arate murmurul apei curente.
 2. Înainte de a spăla o pisică, o puteți pune într-o baie goală dacă încearcă să scape - nu o țineți.
 3. Astfel de încercări trebuie repetate până când animalul devine obișnuit să se obișnuiască cu zgomotul apei de turnare și încetează să mai experimenteze disconfortul când se află în baie.
 4. Înainte de a spăla pisica, puteți încuraja delicatețea ei preferată în cantități mici.
 5. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că, cu cât puiul este mai mic, cu atât mai ușor va fi obișnuința de a proceda cu apă. Prin urmare, nu întârziați odată cu începerea instruirii unui animal de companie la apă.
 6. Dacă sunteți obligat să obișnuiți cu apa deja un animal adult, trebuie să țineți cont de caracteristicile și trăsăturile sale individuale.

Cât de des pot spăla o pisică

Referitor la frecvența efectuării procedurilor de apă, recomandările sunt cele mai inconsecvente. Unii crescători experimentați recomandă animalele de baie o dată pe lună. Alții sunt convinși că acest lucru este prea des și li se cere să recurgă la procedurile de apă nu mai des decât de două ori pe an.

În acest sens, totul depinde de natura blănii animalului și de sănătatea dumneavoastră.

Câini de scăldat: trăsăturile proceduriiPisicile care au o haină lungă de lux se pot scălda o dată pe lună. Astfel de animale, de regulă, nu pot face față în mod independent menținerii stratului de blană într-o stare de puritate. Proprietarii unei haine scurte mai scurte sunt suficienți să se îmbăieze o dată la 2 luni. Absolut chel reprezentanți ai familiei de pisici, cum ar fi sfinxurile, este suficient să se scalde chiar mai rar - o dată pe sfert.

Băi mai frecvente sunt acele animale care merg adesea pe stradă și pe cele care participă la expoziții și competiții specializate. Pisicile domestice nu au nevoie de astfel de proceduri regulate de apă.

Există situații în care o pisică trebuie să înoate în mod obligatoriu:

 1. Participarea unui animal la o competiție sau la o expoziție.
 2. Contaminarea severă a piei de animale.
 3. Poluarea cu substanțe chimice toxice - vopsele, pesticide, mortare etc.
 4. Exprimat molt - pentru a preveni formarea de bezoar fără păr în stomacul animalului.
 5. În plus față de murdăria și praful din lână, microbii patogeni, virusurile și procedurile de apă pot fi acumulate în mod regulat.

Contraindicații la pisicile pentru scăldat

Cu toată necesitatea unor proceduri regulate de apă, există o serie de situații în care trebuie efectuată scăldarea cu cea mai mare grijă sau, în general, ar trebui amânată până la momente mai bune.

Trebuie avut în vedere că, dacă pisica nu este obișnuită să spele din copilărie, baia va deveni pentru el cel mai puternic stres. Începe să-i înveți pisicul la baie 3 săptămâni după ce sa stabilit în noua casă.

Deoarece o astfel de situație stresantă dă o presiune asupra inimii, nu se recomandă spălarea animalelor de vârstă înaintată.

Contraindicații la desfășurarea procedurilor de apă pentru pisici sunt:

 1. Sarcina întârzie.
 2. În primele etape ale sarcinii, pisica poate fi scăldată foarte frumos și cu o necesitate extremă.
 3. Perioada de alăptare a pisoiilor cu lapte. Stresul de la spălare poate contribui la dispariția laptelui la femela.
 4. Bolile acute acute și cronice.
 5. Operații chirurgicale transferate recent.
 6. Temperatura într-un apartament sau casă este sub 22 de grade.

Înotarea unei pisici nu este cel mai lung proces, dar poate provoca multe dificultăți. În acest caz, se recomandă cu tărie să fii răbdător și să vorbești cu animalul într-un ton amabil, liniștitor. În timp, animalul dvs. va începe să perceapă mai ușor procedurile de igienă și să nu lase pe mâini multe zgârieturi și abraziuni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Cum să antrenezi o pisică la toaletă: sfaturi practiceCum să antrenezi o pisică la toaletă: sfaturi practice
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Îmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâiniÎmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâini
» » Cum să spăl o pisică acasă
© 2021 amigdas.com