amigdas.com

Cum de a alege bretele de ligatură?

Ligature și legături libereMulți oameni se simt foarte regreți când află despre disponibilitatea acestora probleme cu muscatura

și poziția corectă a maxilarului. La acești pacienți, ortodontiștii recomandă, de obicei, o soluție bine dovedită - legături de ligatură. Și dacă ați auzit despre ele pentru prima dată, atunci puteți afla ce virtuți și dezavantaje au, ce fel de specie sunt și ce companii fabrică astăzi.

Legăturile de ligatură sunt una dintre opțiunile încercate și reale care sunt adesea prescrise de către ortodonți la pacienții lor. Interesul ridicat pentru astfel de produse se datorează nu numai eficienței lor de utilizare, ci și unui preț accesibil. Asemenea modele sunt semnificativ diferite de acele bretele care ar putea fi achiziționate cu câteva decenii în urmă. Acum, pentru fabricarea lor, se folosesc alte tehnologii și materiale, ceea ce face ca acestea să pară miniatură și, în același timp, să ofere confort atunci când poartă.

Ligatura este elementul principal

Suportul de fixareAvând în vedere acest tip de bretele, în designul lor, în primul rând ar trebui să evidențieze ligatura, care este elementul principal pe care sarcina principală este de a menține sistemul bracket într-o singură poziție. Este necesar să fixați suportul pe arc. Datorită acestui aspect, designul este fixat în siguranță în caneluri, ceea ce garantează corectarea domeniilor problematice ale danturii.

Tipuri de ligaturi

Până în prezent, producătorii folosesc pentru armături diferite tipuri de ligaturi:

 • cu o nuanță de culoare albă;
 • pe deplin transparent;
 • colorat.

Dacă, la recomandarea unui ortodont, pacientul a decis să instaleze bretele metalice, ligatura folosită în ele poate fi colorată sau făcută sub formă de fir de argint.

Cu toate acestea, are un dezavantaj serios - în timp începe să se întindă, ca rezultat, trebuie să vă gândiți să o înlocuiți. Dar nu toate dobândesc în schimb o nouă ligatura deformată în aceeași variantă de culoare. Unii oameni abordează alegerea acestui element în mod creativ și aleg un produs care folosește un aliaj de bază de o nuanță diferită.

Cum sa alegi?

Ligările pot fi realizate în culori diferite, precum și diverse combinații ale acestora. Dar trebuie să ne amintim că printre ei există și acelea care nu pot fi schimbate după aceea:

 • Ligatura - elementul principal al suportuluialb. Înainte de a decide cu privire la această opțiune, trebuie să știți despre principalul său dezavantaj - în timp, dinții proprietarului, care a instalat astfel de bretele, deveni galben, și un efect similar poate fi observat chiar și în acei oameni ai căror dinți sunt în stare perfectă;
 • Decizia de a instala bretele cu o ligatură galbenă poate, de asemenea, să conducă la un efect similar în timp.

Dacă doriți să instalați bretele care combină mai multe culori, trebuie respectate următoarele principii:

 • proprietarii de dinți galbeni sunt sfătuiți să aleagă sisteme de console realizate în următoarele variante de culoare - albastru, întunecat, viu, roșu sau violet;
 • Sistemele de prindere realizate în nuanțe de culoare albastru, albastru sau roșu nu au Nu există restricții privind utilizarea, astfel încât să poată fi aleși de toți;
 • Dacă doriți să ascundeți resturile de mâncare cu bretele, atunci acordați atenție ligaturilor cu un design luminos. Nuanțele folosite în ele vor permite parantezelor să își păstreze culoarea inițială pentru o lungă perioadă de timp;
 • reprezentanții sexului mai slab pot recomanda ligaturi, făcute în culori blânde. Cei mai actuali dintre ei sunt roz și turcoaz;
 • Pentru categoria de sex masculin Cea mai bună alegere va fi ligaturale, decorate în violet, smarald sau verde suculent.

Avantaje și dezavantaje

Lănțișoarele de ligatură au reușit să câștige popularitate sporită datorită următoarelor avantaje:

 • Bretele pe dinții maxilarului superior și inferiorpreț accesibil, ceea ce le face mai atractive decât sistemele de auto-ligare;
 • posibilitatea instalării de sisteme compacte de safir sau ceramică împreună cu benzi elastice transparente;
 • rezultate justificabile, obținute cu ajutorul sistemelor pentru a elimina malocluzia;
 • funcționalitate ridicată. Astfel de sisteme sunt adesea singura cale prin care unii oameni să elimine anumite tulburări de mușcături.

Însă legăturile de ligatură au unele dezavantaje:

 • deoarece aceste sisteme sunt destul de greoaie, în timpul utilizării, pacientul va simți un disconfort în îndeplinirea procedurilor obișnuite de igienă;
 • în timp ce purtați acolade inele de cauciuc pot fi vopsite în culoarea culorilor alimentare, care poate aduce o mare dezamăgire proprietarilor de desene transparente;
 • atunci când folosesc aceste sisteme pentru a elimina o mușcătură incorectă, trebuie să fie purtate mult mai mult decât bretelele care nu leagă;
 • În timpul purtării de ligaturi grele, pacientul poate prezenta senzații dureroase neplăcute;
 • În timpul purtării sistemelor, este necesară schimbarea regulată a ligaturilor elastice, deoarece în cele din urmă se întind și își pierd elasticitatea inițială;
 • după instalarea bretelelor de ligatură, pacientul trebuie să fie supus unei examinări periodice ortodonticului cel puțin o dată pe lună până când este complet recuperat.

Soiuri de structuri ortodontice

Bretele pentru eliminarea defectelor dentiției pot fi împărțite în două tipuri principale, în funcție de locația lor:

 • Vestibulara. Cel mai popular tip de sisteme care sunt atașate la partea din față a dinților.
 • Lingual. Spre deosebire de sistemele vestibulare instalat pe interior dinți.

Pentru fabricarea sistemelor de suport, pot fi utilizate diverse materiale - metal, safir, plastic, auriu și ceramică. Din materialul selectat pentru fabricarea structurilor va depinde de caracteristicile lor, precum și de avantajele și dezavantajele acestora:

 • Ce bretele sunt cele mai preferatelănțișoare metalice. O opțiune tradițională care a câștigat popularitate datorită fiabilității și simplității designului. În primul rând, este foarte popular cu tinerii, care de cele mai multe ori aleg sisteme metalice Ligatura decorativă colorată. Produsele au un aspect nedescriptibil, deci astăzi sunt cele mai accesibile în termeni de preț. Astăzi, există un interes sporit față de sistemele de suport metalic și în rândul adolescenților.
 • Construcții ceramice. Această opțiune este perfect combinată cu smaltul dinților. Din meritele lor, ar trebui să se observe aproape invizibilitatea și aspectul atractiv. Dar costul instalării acestui sistem este mult mai mare decât cel al metalului. Principalul dezavantaj al armăturilor din ceramică este că acestea pot eventual colora culoarea culorilor alimentare.
 • Bretele din safir. Acestea sunt sisteme complet incolore, care se pot distinge numai de distanțe mici. Principalele avantaje ale acestor produse sunt faptul că își păstrează culoarea originală chiar și atunci când sunt în contact cu coloranții alimentari, precum și un nivel ridicat de confort în timpul funcționării. În același timp, ele au și anumite dezavantaje - costul ridicat, nevoia de îmbrăcăminte îndelungată, fragilitate ridicată.
 • Sisteme combinate. De regulă, acestea sunt produse ale căror construcții sunt utilizate simultan elemente metalice și ceramice. Pentru a crea o parte vizibilă, se utilizează ceramică, iar metalul este așezat lateral. O astfel de abordare a producției a făcut posibilă realizarea unei combinații optime între preț și calitate. Cu toate acestea, aici este necesar să menționăm o nuanță importantă. Dacă încercați să zâmbiți pe larg, oamenii din jur vor vedea imediat elementele metalice care se află în gură.

Producători

Astăzi, mai mult de două zeci de companii sunt reprezentate pe piața internă, care pot oferi bretele de ligaturi ale celor mai diverse versiuni. Dintre acestea, sistemele din următoarele companii s-au dovedit a fi cele mai bune:

 • Bretele includ în ligaturale lor de proiectare, care leagă arcul cu încuietoriTiger;
 • Marquis;
 • Paranteze Alexander;
 • Sprint;
 • pilot;
 • Maset;
 • Victorie (America).

Combinarea produselor de mai sus este aceea că toate au caracteristici identice.

Cunoscuți cumpărătorilor ruși produse interne sub marca Alexander, care are următoarele caracteristici:

 • datorită designului sistemului fabricant al acestui producător, calitatea și stabilitatea dinților sunt menținute;
 • dacă este necesar, puteți ajusta întotdeauna nivelul de rotație;
 • Șnururile acestui producător pot fi utilizate ca modele independente, asigurând absența disconfortului minim.

Cum funcționează sistemul de ligaturi?

În baza lucrării unui astfel de proiect este pus un principiu destul de simplu. Fiecare sistem are un arc de arc, care, după securizarea produsului în cavitatea orală, va avea tendința de a aduce dinții în poziția corectă. De fiecare data cand se intoarce in pozitia initiala, designul va trage dintii impreuna cu el, astfel incat sa ia si o pozitie fiziologica corecta.

Dacă, în timpul utilizării unor astfel de sisteme, arcurile folosite pe ele sunt modificate în mod regulat la cele mai rigide, atunci este posibilă rezolvarea destul de curând a problemei poziției necorespunzătoare a dinților, precum și a mușcăturii.

Dar, după cum arată statisticile, purtarea doar a bretelelor nu este suficientă pentru a rezolva problemă de locație greșită dinți și mușcături. Prin urmare, acestea sunt adesea completate cu elemente speciale - diferite izvoare, benzi de cauciuc și alte dispozitive ortodontice destul de eficiente.

În timpul instalării unui astfel de sistem, pacientul nu are senzații neplăcute. Durata sa depinde în mare măsură de structura dinților și de nivelul de malocluzie la pacient.

Dacă intenționați să stabiliți un astfel de sistem de corecție în gură, atunci vă pregătiți imediat pentru faptul că va trebui să vizitați un ortodontist cu regularitate pentru a înlocui ligatura în timp util cu una mai eficientă.

Ce sa alegeti - legaturi sau ligaturi?

Ligatura se sprijină pe dințiCitind recenziile, pot fi întâlnite cu afirmațiile unor pacienți că legăturile de legare sunt mai eficiente, deoarece sunt realizate folosind tehnologii moderne. Desigur, în ceea ce privește fixarea pe dinți aceste sisteme arata preferabil. Dar dacă luăm în considerare lucrarea biomecanică a arcurilor de corecție, atunci în acest sens nu există diferențe.

Este totuși necesar să se ia în considerare faptul că unii pacienți ar putea rezolva problemele numai datorită produselor de ligatură. Prin urmare, este nerezonabil să spunem că unul dintre sistemele de consola considerate este mai eficient decât celălalt, este incorect. Fiecare sistem are argumente pro și contra și, prin urmare, pentru unii pacienți este de preferat, iar pentru alții nu.

În ceea ce încă nu există îndoieli - timpul nu a venit încă să abandoneze complet sistemele de ligaturi tradiționale. Dreptul de a alege o versiune specifică a sistemului rămâne cu ortopedul, care la momentul luării unei decizii trebuie să ia în considerare starea dentiției. Pacientului i se oferă posibilitatea de a alege materialul de construcție, pe baza preferințelor și posibilităților personale. Acestea pot fi bretele de safir, metal sau orice altă opțiune.

concluzie

Astfel de defecte ale dentiției ca o mușcătură incorectă și localizarea dinților nu se găsesc în fiecare persoană. Dar când apar, o problemă serioasă apare în fața lui - cât de repede se poate rezolva. Pana in prezent, specialistii sunt gata sa ofere acestor pacienti o solutie dovedita de timp - bretele de ligatura. Acestea au un design modern și nu provoacă disconfort în timpul purtării.

Pentru a fi angajat în selecția unor produse similare, medicul-ortodont trebuie, prin urmare, să înceapă să corecteze problemele cu un dinți este necesar de la vizita la acesta, în timpul căreia va efectua o examinare preliminară și vă va spune care tip de suport vă va potrivi cel mai bine, precum și recomandări utile pentru îngrijirea acestuia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Avantajele instalării armăturilor ceramiceAvantajele instalării armăturilor ceramice
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
Sistemul de suport lingual: instalarea de paranteze lingualeSistemul de suport lingual: instalarea de paranteze linguale
Caracteristici și indicații pentru purtarea de bretele invizibileCaracteristici și indicații pentru purtarea de bretele invizibile
» » Cum de a alege bretele de ligatură?
© 2021 amigdas.com