amigdas.com

Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat

Periajul corect al dințilorAdesea, unii oameni se laudă cu un zâmbet alb ideal, în timp ce alți clienți vizitează constant medicul dentist pentru a albi sau a vindeca dinții. Orice persoană care în timpul unei vieți zilnice eliberează dinți. Acest lucru se întâmplă de mulți ani.

Puțini știu, dar când curățați, există reguli cum să vă spălați dinții, păstrând ceea ce puteți prelungi sănătatea gingiilor. Este necesar să cunoașteți criteriile, aderând la care puteți obține o albăciune a unui zâmbet. După ce mănâncă alimente pe email particule alimente, apoi putrezesc și se descompun.

Dacă rămășițele de alimente nu sunt îndepărtate în timp, acestea pot duce la carii. Astfel, în cavitatea bucală a pacientului, cu maladjustare, apar bacterii care provoacă boli. Ca rezultat, un miros nedorit începe să iasă din gură. Adesea, rămășițele de hrană care nu sunt îndepărtate sunt reorganizate în plăci, ceea ce provoacă procese oxidative.

Ca urmare a cărui smalț prăzi și o persoană are carii. Pentru a evita situații similare neplăcute, dinții trebuie curățați și curățați frecvent. Curățarea corectă a dinților va fi dezasamblată mai jos.

Regulile pentru a vă spăla dinții cu atenție

Orice persoană trebuie să-și perie dinții cel puțin de 2 ori pe zi. După trezire, trebuie să vă curățați dinții și trebuie să fie curățați înainte de a vă culca. Procesul de curățare trebuie să dureze cel puțin 4 minute. Deci, cum să vă curățați dinții în mod corespunzător?

Pasta este stoarsă pe o periuță de dinți într-o anumită cantitate, nu ar trebui să fie mai mult decât o minge mică. Dacă un copil curăță dinții mai tineri de 7 ani, atunci trebuie să aplice o circulară metodă:

 1. Cum să vă spălați dințiiCum să vă spălați dinții? Curățarea corectă este după cum urmează: maxilarul este închis, toți dinții trebuie curățați într-o mișcare circulară.
 2. Apoi, trebuie să vă deschideți gura și să o curățați din interior, aplicând aceleași mișcări circulare.
 3. Planul de mestecat trebuie să fie curățat prin mișcare înainte și înapoi.

Dacă curățarea este efectuată de o persoană adultă, atunci ar trebui să fie mai amănunțită. Cum să vă spălați pe dinți, utilizând următoarea metodă: trebuie să deschizi gura, și apoi curățați dinții exteriori și mișcările verticale plane, mergând de la cota de guma de mestecat. Mișcările trebuie să fie în partea de sus și de jos.

Trebuie să se facă aceleași manipulări intern avionul. Pe dinții din față, peria trebuie să fie pusă în funcțiune. Astfel, este necesar să se curețe dinții frontali cu mișcări de la lobul de mestecat la gingii. Miscari orizontale trebuie sa curete planul de mestecat al dintilor.

 1. Cum să curețe limbaDe regulă, partea exterioară a periuței de dinți poate fi ondulată.
 2. Acest lucru se face pentru a curăța limba.
 3. Dar dacă nu există o suprafață ondulată, atunci se recomandă curățarea limbii cu peria cu vilii.
 4. La rădăcina limbii, nu suprapresați, altfel poate provoca un reflex vamal.

Pasul final, cum să perii bine dinții, devine masaj gingiilor, trebuie să se facă prin mișcări circulare moi. În acest caz, maxilarul trebuie închis. Etapa finală este utilizarea aței dentare. Cu ajutorul acestuia, este necesar să se curețe deschiderile din bucățile de hârtie blocate.

Copiii trebuie să folosească ața dentară după vârsta de nouă ani. Dacă un copil poate ajunge la locuri greu accesibile, atunci este foarte bun. Ața dentară se ocupă cu îndepărtarea resturilor alimentare mult mai bine decât o periuță de dinți. Copiii ar trebui să folosească numai ață dentară sub supravegherea adulților.

Cum se utilizează ața dentară

Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător, astfel încât curățarea să aibă loc cât mai confortabil, capetele filetelor să fie înfășurate pe degetele mijlocii. Cu degetul arătător și degetul mare, trebuie să ajustați firul și să îl ghidați între dinți. Zubova fir Ar trebui folosit foarte atent, astfel încât să nu deterioreze gingiile.

La sfârșitul curățării, trebuie să utilizați o soluție specială pentru apă de gură. Dacă nu există o soluție specială, pasta de dinți poate fi spălată cu apă obișnuită. Dar dacă apa de gură este disponibilă, trebuie utilizată într-o cantitate de 15-25 ml.

 1. Pentru a folosi un ață dentarăDacă utilizați apă de gură, respirația proaspătă va dura mai mult.
 2. Ca regulă, ingredientele cu efect terapeutic și profilactic sunt incluse în agentul de limpezire.
 3. Dacă se utilizează o apă de gură, nu trebuie să mâncați și să beți timp de o jumătate de oră după curățarea dinților.

În cazul în care nu se conformează această regulă, atunci nu va exista efect terapeutic. Pentru ca smaltul să rămână mai sănătos, este necesar să folosiți o pastă de dinți bună, verificată, periuță de dinți și fir pentru ao curăța acasă. Toate articolele pentru igiena personală sunt selectate în funcție de caracteristicile individuale ale persoanei.

Cum sa alegi periuta de dinti dreapta

Prima regulă care trebuie urmată la selectarea unei periuțe de dinți este aceea de a acorda atenție durității perilor. De regulă, firele de plastic sunt concepute pentru copii de vârstă mică. Părul moale este necesar pentru copii după 6 ani, precum și pentru pacienții care au gingii sensibile.

De exemplu, perii moi pe periuța de dinți sunt arătați persoanelor care suferă de parodonție. După vârsta de douăzeci de ani, se recomandă utilizarea unei periuțe de dinți cu peri de duritate medie.

Nu sunt recomandate fire peri periute aplica fără instrucțiuni speciale de la dentist. Dacă periuța de dinți are o perie rigidă, atunci ea poate deteriora ușor smalțul sau guma. Peria trebuie schimbată 1 dată în 3 luni.

Dacă periuța de dinți are vilii moi, atunci trebuie schimbată în fiecare lună. Acum, în magazine puteți găsi perii electrice și ultrasonice. Ele diferă de periuțele de dinți convenționale. Periile electrice sunt mai bune decât de obicei.

Comoditatea lor este ca ei înșiși să se rotească. Astfel, o persoană nu are nevoie să facă mișcări inutile și raidul este mai bine eliminat. Atunci când utilizați o perie electrică, aceasta trebuie să se miște încet pe suprafață. Mai mult de la persoana nu este nevoie de nimic.

Pentru a alege o periuță de dințiPrincipalul dezavantaj este acela al lui greșit utilizarea, rezultând un smalt și gume traumatice. O periuță de dinți electrică, conform dentiștilor, nu ar trebui folosită de mai mult de trei ori în șapte zile.

Peria cu ultrasunete are multe avantaje. Atunci când se utilizează o perie cu ultrasunete, o persoană nu trebuie să apese pe planul maxilarului. Astfel, țesuturile gingiilor și smalțului nu sunt rănite. Dacă o persoană suferă de diverse boli dentare, atunci medicii recomandă utilizarea unei perii ultrasonografice.

Ce fel de pastă de dinți trebuie utilizată la curățarea dinților?

Al doilea instrument pentru curățare este cel dentar pastă:

 1. Curățarea cu pastă este mult mai eficientă, deoarece include substanțe abrazive și spumante.
 2. O mulțime de paste conțin substanțe suplimentare, care au un efect terapeutic și preventiv asupra gingiilor și smalțului.
 3. Atunci când alegeți o pastă de dinți, trebuie să vă gândiți dacă componentele medicamentoase sunt incluse în ea sau nu.

Atunci când alegeți o pastă de dinți, trebuie să luați în considerare următoarele puncte: dacă o persoană are dinții excesiv de sensibili, atunci, respectiv, pasta de dinți ar trebui să elimine sensibilitatea nedorită. Componentele terapeutice ale pastei de dinți pot preveni formarea tartrului, pot întări smalțul și pot preveni cariile.

Pastele pot conține albire componente importante pentru fumători. Ce fel de pastă de ales, cumpărătorul ar trebui să rezolve.

După studierea compoziției pasta, trebuie să acordați atenție consistenței și aspectului acesteia. Dacă pasta are o compoziție de heliu, atunci este curativă. Ca regulă, gelurile sunt aplicate pe timp de noapte. Gelul conține componente medicale speciale care formează un film pe suprafața smalțului.

Ajută deține componente utile din interiorul smalțului. Dacă aspectul pastă este cremoasă, albă, atunci conține calciu. Aceste paste au curățenie efect. Ele trebuie folosite dimineața. Este important să:

 1. Pasta de dinti la curatarea dintilorPentru a preveni memorarea elementelor preventive prin smalț, pasta trebuie schimbată o dată pe lună.
 2. În caz contrar, un anumit tip de paste devine dependență.
 3. În prezent, există persoane care continuă să folosească pulbere de dinți.
 4. Acest lucru este inacceptabil, deoarece, cu utilizarea prelungită a pulberii, smaltul este șters.

Se ia în considerare metoda națională de curățare sifon. Are proprietăți abrazive, rezultând o albire rapidă. Dar albirea dintilor nu este recomandata, deoarece in acelasi timp emaila este distrusa. Dacă de multe ori vă curățați cu sifon, atunci în curând o persoană se va câștiga în sine probleme cu boala gingiilor.

O altă metodă populară de curățare este sarea de gătit. Datorită îndepărtării tartrului și plăcii. Pentru a folosi sarea pentru curățare, trebuie să fie zdrobită așa cum ar trebui. Înainte de a aplica o astfel de procedură în practică la domiciliu, este necesar să se consulte cu medicul dentist.

Trebuie să-mi curăț dinții după ce mănânc?

Nu există un răspuns neechivoc la această întrebare, deoarece toți dentiștii oferă sfaturi diferite în această privință. Totuși, trebuie să aderați la următoarele sfaturi: dacă carbohidrații sau dulciurile au fost folosite pentru alimente, atunci trebuie să vă spălați dinții.

Dacă la un moment dat nu există nici o periuță de dinți la îndemână, atunci trebuie să mestecați guma de mestecat fără zahăr. Ar trebui mestecat timp de 15 minute. Dacă fructele, legumele sau componentele solide au fost folosite pentru alimente, atunci dinții trebuie spălați cu apă curată.

Corectați curățarea dinților cu bretele

Șorțurile îngreunează curățarea dinților, așa că perierea ar trebui făcută mai mult cu grijă:

 1. Curățarea dinților cu bretelePentru a curăța dinții, care poartă bretele, trebuie să folosiți o perie cu peri intersectați sau perii speciale.
 2. Fiecare dinte trebuie curățat separat.
 3. Pentru bretele, trebuie să utilizați o perie specială, care îndepărtează resturile de produse alimentare între plăci.
 4. În plus, trebuie să utilizați un atelaj special.

De regulă, atunci când se poartă bretele, dinții sunt curățați cu ajutorul unui irigator dentar. La sfârșitul procedurii, gura trebuie clătită cu o clătire specială sau cu apă obișnuită.

Curățarea protezelor

Dacă o persoană poartă o dentară proteză, periajul dinților este o modalitate specială. Cum să curăț în acest caz? Dacă o persoană are un implant implantat, atunci trebuie să fie îngrijit cu atenție. Dacă nu respectați regulile de igienă, atunci implantul poate avea supurație. În consecință, un organism străin poate fi respins.

Dacă o persoană poartă coroane sau poduri dentare, spațiul dintre coroane și gingii trebuie curățat temeinic. Ca regulă, granița dintre pod, coroană și gumă conține particule de hrană.

În consecință, raid, care poate duce la carii dentare. În acest caz, este necesar să folosiți irigatorul. Dispozitivul este un dispozitiv care curăță locuri dificile cu ajutorul unui cap mare de apă.

Dar totuși, toate procedurile de mai sus nu sunt suficiente, cum să o curățați în mod corespunzător. Pentru a vă menține sănătoși dinții, la fiecare șase luni trebuie să vizitați un dentist. Doar el poate da o evaluare sobră statul de dinți:

 1. Dacă este necesar, se poate efectua o curățare igienică suplimentară a dinților în cabinetul medicului dentist.
 2. Un medic poate fi prescris pentru folosirea unei casete de pastă sau gel medical, iar medicul dentist vă poate sfătui să utilizați anumite clătiri specifice care se potrivesc cazului individual al pacientului.

În concluzie, cum să vă spălați dinții în mod corespunzător, vreau să spun că dinții trebuie monitorizați constant. Este necesar să vizitați medicul dentist în mod regulat. Este necesar să se aplice toate metodele de profilaxie pentru procedurile igienice ale dinților. Pentru dinți este necesar să aveți grijă pentru ca cariile să nu se formeze. Când vă curățați dinții, trebuie să utilizați o periuță de dinți care să răspundă nevoilor individuale ale persoanei.

Cum să o curățați corect: dimineața ar trebui să folosiți o pastă care să conțină calciu, iar seara este necesară curățarea dinților cu un gel care formează un film de protecție pe suprafața smalțului. La sfârșitul procedurii de curățare a dinților, trebuie utilizată o soluție specială de clătire, care conține componente medicinale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?
Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
Ce ar trebui să fac dacă există o gaură în dintele meu?Ce ar trebui să fac dacă există o gaură în dintele meu?
De ce visezi să-ți speli dinții într-un vis, ce spun cărțile de vis?De ce visezi să-ți speli dinții într-un vis, ce spun cărțile de vis?
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Cauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de eleCauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de ele
Spălarea gurii: alegerea pe care să o utilizațiSpălarea gurii: alegerea pe care să o utilizați
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
» » Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
© 2021 amigdas.com