amigdas.com

Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea

Cum trăiesc bufnițele polarPolar owl este, de asemenea, cunoscut sub numele de "bufnița albă" pentru penajul său caracteristic alb. Această pasăre aparține familiei de bufnițe și este cel mai mare reprezentant de acest gen. Locuiește la Polul Nord și este un prădător formidabil. Care este modul ei de viață? Ce mănâncă și cum arată? Acest lucru va fi discutat în detaliu mai jos.

Descrierea bufniței albe

Bufnițe polari - acestea sunt păsări mari. Apropo, femelele sunt întotdeauna mai mari decât bărbații, mărimea torsului lor este de 60-70 cm, în timp ce masculii ating maximele de maxim 65 cm. Același lucru este valabil și pentru greutatea: femela cântărește aproximativ 3 kg, iar masculul - maxim 2,5 kg. Spălarea medie a anvergurilor este de aproximativ 1,5 m, dar mai precis de 140 cm până la 175 cm.

Polar owl vâna absolut fără zgomot, deoarece are o structură specială de pene cu swirls, datorită căruia zborul său este practic nemaiauzit că este periculos pentru rozătoare mici și alte animale.

Culoarea păsărilor de curte

Așa cum se potrivește cu astfel de păsări, culoarea bufnițului polar corespunde habitatului său, în știință se numește culoarea "patronează". În culori, corespunde pe deplin naturii înconjurătoare și îndeplinește o funcție de protecție. Datorită acestui fapt, o bufniță albă nu poate numai să camufleze și să se ascundă în mod abil despre apărători, ci și să fie practic invizibilă pentru pradă în timpul vânătorii.

Culoarea penei depinde de vârsta păsării:

  • puii sunt întotdeauna maro;
  • adulții au un penaj predominant alb, cu pete maronii, uneori dungi.

Apropo, femeile au mai multe pete maronii decât bărbații. Aceasta este o altă caracteristică distinctivă de gen, în afară de greutate și mărime. Și unii dintre bărbați pot fi complet albi, fără incluziuni.

Desenul de pe pene al bufnitei albe este unic pentru fiecare individ. Contururile de pete roșii sunt unice la fel ca amprentele digitale la om.

bufniță zăpadă penajul este, de asemenea, prezent pe picioare și pe cap, este aproape complet ascunde ciocul ascuțit al acestei păsări.

Aspectul caracteristic al unei bufnițe albe

Descrierea aspectuluiAcum trebuie să elaborăm privind caracteristicile externe ale acestei păsări. Ciocul unei astfel de bufnițe este în formă de cârlig, este foarte ascuțit și acoperit cu fire fine. Este complet acoperit cu pene pe botul unei pasari, deci practic nu este vizibil sub ele.

Șeful unei bufnițe albe larg și rotund, există urechi mici, aproape imperceptibile, care, cu toate acestea, nu deranjează să audă prada chiar și la distanțe mari (bufnița poate detecta un sunet cu o frecvență de 2 Hz). Această pasăre își poate întoarce capul la 270 de grade, astfel încât să poată fi văzută în trei dimensiuni.

Ochii acestei păsări de asemenea, rotunde, întotdeauna galben, deși umbra în sine poate varia. Polar bufnițele au o vedere foarte ascuțită, văd de 4 ori mai bine decât pisicile și de 10 ori mai bune decât oamenii. Datorită acestei viziuni, aceste păsări pot vâna cu succes chiar și în lumină foarte scăzută. Ornitologi a efectuat un experiment care a adus rezultate uimitoare: bufniță zăpadă a fost capabil să găsească prada, care se află la 350 de metri distanță, în timp ce camera nu era lumina, doar puțin ars o lumânare normală. Aici puteți concluziona cu ușurință că această pasăre poate fi cu ușurință vânată chiar și în condițiile unei nopți polare.

bufniță zăpadă poate livra voce, strigătul ei similar cu croncănitor sacadat, uneori asemănătoare latră. Sunetul este clar și puternic.

Bufna albă se înmoaie de două ori pe an, se scufundă vechiul penaj la începutul verii și toamna târzie. Până la sfârșitul lunii noiembrie, este complet acoperită cu pene albe noi. Puii tineri dobândesc primele pene în jurul sfârșitului lunii septembrie sau începutul lunii octombrie.

Durata de viață a unei păsări total dependentă de mediul habitatului său, de exemplu, în natura sălbatică nordică trăiește aproximativ 10 ani. În captivitate, de exemplu, în pepiniere și grădini zoologice, bufnițele polare pot trăi toți cei 30 de ani.

habitat

O astfel de pasăre locuiește zonele arctice din ambele emisfere ale planetei Pământ, în plus, aceasta poate fi de multe ori găsite în tundra din Eurasia și America de Nord, precum și în Groenlanda, Insula Bering, Novaia Zemlia, Wrangel Kolguev și în alte zone arctice. Pentru iernare aceste pene aleg zone deschise în apropierea zonei pădurilor de foioase, rareori zboară în zonele populate. Întreaga iarnă durează de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii martie, iar în primăvară bufnițele se întorc în Arctica pentru reproducerea puilor.

O bufniță polară este o pasăre sedentară, dar uneori ea poate și să se deplaseze, dacă cantitatea de pradă din habitatul său este redusă sau grosimea stratului de zăpadă depășește standardele admise.

vânătoare

Ce fac bufnitele? Pasărea vânează în principal pe lemne, care aparțin rozătoarelor din familia hamsterilor, precum și iepurii, vulpi tineri, arici și ermine. Adesea, bufnițele polare vânează alte păsări nordice, nu disprețuiesc darurile mării și, uneori, chiar carii.

Aceste păsări nu vânează niciodată în apropierea cuiburilor lor, zburând spre pradă pentru distanțe decente. O pasăre adultă pe zi necesită o medie de 4 rozătoare.

Această pasăre de nord Își apără puternic cuibul într-o rază de 1 km, și, de altfel, de aceea alături de ea cuiburile de pescarusi, care se simt aproape de bufnițe în deplină siguranță.

Procesul de vânătoare este următorul: pasărea își urmărește prada în zona deschisă, plutește pe cer, apoi o urmărește și se scufundă și o ia pe victima cu ghearele ascuțite.

Cum rasa si cuiburile de rahita alba

După cum sa menționat deja mai sus, acest tip de căsătorie începe la începutul primăverii, în martie, când se întorc de la iernare. Masculii ocupă zona pe care o plac și încep să o anunțe cu un strigăt puternic. DUrmează o serie de acțiuni active:

  • Polar bufnitaEi îi sperie pe toți rivalii, uneori luptându-se unii cu alții;
  • Pentru a atrage o femeie, bărbatul poate aranja curse mici pentru distanțe scurte, care trece prin movile și cântă periodic;
  • dacă femelele i-au acordat atenție, el începe să se răzgândească și să-l lovească în jurul ei sau face clape ascuțite de aripi în sus și în jos;
  • El prezintă, de asemenea, rozătoarele de sex feminin ca dar, după care ele formează un cuplu și încep să protejeze teritoriul deja împreună.

Aceste păsări creează perechi permanente, reproducând puii în fiecare an, dar uneori converg doar pentru un an. Cuiburi sunt aranjate pe dealuri și dealuri mici, dar uneori pot alege zone joase. Cuibul în sine este o mică depresiune, al cărei fund este acoperit cu mușchi, iarbă uscată și puf de pasăre.

Femela stabilește până la 8 ouă, incubându-le timp de o lună, în timp ce bărbatul însuși vânează și primește mâncare. Sovieticii se varsă treptat, unul după altul, dar, de regulă, cei mai tineri mor adesea. Când toate puii se deschid, femeia în sine începe să zboare spre vânătoare, în timp ce puii ei se încălzesc în cuib, presându-se unii pe alții. După 50 de zile, aceștia pot zbura deja independent.

Populația de bufnițe polari

Aceste păsări reprezintă o populație mică, în special pe insula Wrangel. Pene sunt de o mare importanță pentru natură, deoarece acestea mențin o populație stabilă de rozătoare nordică și asigură securitatea altor păsări, protejând teritoriul de pradă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Papagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zborPapagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zbor
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Viața rechinului polar GroenlandeiViața rechinului polar Groenlandei
Cât poate cântări un urs brun, polar și grizzly?Cât poate cântări un urs brun, polar și grizzly?
Care sunt tipurile de urși și modul lor de viațăCare sunt tipurile de urși și modul lor de viață
» » Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
© 2021 amigdas.com