amigdas.com

Cum sa alegi un complex de joc pentru o pisica

Complex de jocuri pentru pisiciModul inactiv al vieții pisicilor domestice le oferă o mulțime de probleme, duce la diverse boli - obezitate, atrofie musculară, agresiune, probleme cu articulațiile. În ciuda naturii diferite, a temperamentului pisicilor, toți au nevoie de mișcare constantă, de jocuri active.

Utilizarea complexelor de joc pentru pisici

Complexul de jocuri pentru pisici permite puii mustacului să ducă o viață activă, să crească, să se dezvolte.

 1. Aceste case sunt un loc preferat pentru singurătate pentru pisici.
 2. Distrați-le din tapet, perdele și mobilier tapițat.
 3. Ele sunt o platformă excelentă pentru jocurile active, un loc în care puteți ghida firele.
 4. Nu dă un elev plictisit și eliberează gazdele să nu se mai joace cu ele.
 5. Locurile de joacă moderne și elegante fac parte din interior. Aveți posibilitatea să le alegeți pentru orice apartament de design.

Tipuri de complexe de jocuri pentru pisici

Toate modelele de jocuri pentru animalele de companie baleen sunt împărțite în 3 tipuri:

 1. Soiurile jocului complexEtaj. Designul cel mai comun al complexelor de joc pentru pisici. Instalate pe fiecare post, case, platforme și alte elemente sunt montate pe un cadru rigid.
 2. Montat pe perete. Soiuri: lemn cu rafturi și case mici sau cârpe cu rafturi, o casă mică și zgârieturi. Acest complex poate fi întărit atât pe perete, cât și pe ușă.
 3. Spațială. Astfel de modele ocupă mult spațiu în apartament și fac parte din designul său. Un complex mare de stâlpi, poduri, case, rafturi. Este logic să cumpărați într-o casă în care există mai multe pisici, aici putându-se înfrânge în siguranță și nu interferează unul cu celălalt.

Elemente de construcții de joc

Ciorne. Principalul, elementul de susținere al complexului de păsări pentru pisici. În plus față de rolul funcțional, ei acționează de asemenea ca scriitori, servesc la mutarea animalelor de companie.

case. Ele sunt realizate sub forma unei cutii sau a unui cilindru cu o deschidere (intrare). Familia de pisici este foarte îndrăgită de un spațiu liniștit, confortabil și închis, aici se odihnesc de la jocurile active sau se ascund de ochii obositori. Casele sunt decorate pentru cabane, turnuri, castele.

loc de joacă. Favorit de toate pisicile este elementul de design al jocului. Toți sunt fericiți să observe de la înălțimea a ceea ce se întâmplă în casă. Situl trebuie să fie stabil, să reziste la greutatea unei pisici mari.

tunele. Efectuată sub formă de cilindru de casă, deschisă de la capete. Uneori există tuneluri de țesături de rugină, care este deosebit de plăcută de pisici. Nu este foarte potrivit pentru animalele predispuse la obezitate.

Complexe sub forma unui "copac". Prelucrate special pentru lemn, jocurile complexe cu mare plăcere sunt acceptate de animalele cu coadă. Ei reamintesc pisicile despre acel habitat natural în care trăiau strămoșii lor de pădure.

Structuri suspendate (hamace). Asta a placut foarte mult majoritatea pisicilor, deci sunt hamace. Este necesar să se aleagă complexe în care hamacul este întărit din două laturi între posturi. Construcția suspendată, fixată pe o parte, este nedorită. Dacă o pisică mare urcă acolo, întregul complex poate răsturna și animalul este rănit.

frânghie. Nu prea îmi plac pisicile, deoarece le este frică de obiecte instabile. Cine o va place, asa ca sunt pisoii, care se pot balansa de ore pe coarda.

scări. De regulă, pisicile nu-i plac scările de cățărare, sunt mai interesate să sară pe teren sau să urce pe stâlpi. Iar localizarea frecventă a treptelor și deloc poate provoca fracturi în labele câinelui.

bile. Acesta este un lucru pe care nici o pisica nu va trece prin, ei sunt foarte interesati de jucaria care leagă pe șir. Dar distracția pisicii tale preferate poate să apară în timpul jocurilor active. Este necesar să alegeți complexele în care este posibil să înlocuiți elementele eșuate.

Materiale pentru fabricarea complexelor de vânat

cadru. Pentru structura de susținere sunt utilizate următoarele:

 • baruri din lemn;
 • particleboard;
 • placaj;
 • MDF;
 • din plastic.

Principalul lucru este că nu există nici un miros ascuțit de material care să sperie gospodăria mustașă.

Jucarii pentru pisicitapițerie. Materialele moi de tapițerie nu sunt foarte rezistente la abraziune, se rup repede. Cea mai bună variantă a tapițeriei pentru complexe de jocuri pentru pisici va fi covorul tare, covorul, piele artificială, suede, care au o durabilitate suficientă. Carabinele sunt fabricate din sisal sau covor.

umplutură. Ca material de umplutură sintepon folosit, cauciuc spumant sau material artificial sub formă de granule.

Elemente de conectare. Complexul pentru pisici, din țevi metalice, care asigură stabilitatea tuturor elementelor, va dura mult mai mult.

Elemente de fixare și materiale adiționale. Elementele de fixare în complexul pentru pisici sunt folosite cuie sau capse de metal, care sunt fixate de un capsator. Plăcile sunt fixate cu colțuri metalice sau din plastic. Pentru a fixa tapițeria, se utilizează un adeziv fără miros ascuțit.

Sfaturi pentru alegerea celei potrivite

Dintr-o mare varietate de complexe de jocuri pentru pisici, trebuie să alegeți una care să răspundă nevoilor și caracterului pisicii. În cazul în care designul nu se potrivește cu animalul de companie mustached, atunci toate eforturile de a obișnui cu noua structură vor fi în zadar.

 1. Cum se face un joc complexIndiferent de complexul pe care proprietarul îl alege pentru animalul său pufos, trebuie să se potrivească cu dimensiunea animalului de companie.
 2. Designul jocului ar trebui să fie stabil, în cazul în care oferă posibilitatea de fixare pe podea sau pereți - aceasta va fi cea mai bună opțiune.
 3. Indiferent de ceea ce este compus din joc - lemn, metal sau plastic, este necesar ca toate elementele să fie fixate cu șuruburi. Dacă frânghiile sau decorațiile decolorează în timpul jocului, pisica va pierde dorința de a aborda această structură nesigură.
 4. Nu cumpărați pentru complexe de animale mari care au elemente înalte și subțiri. Pot rupe în timpul jocurilor active.
 5. Este necesar să verificați cu atenție calitatea vopselei pentru tapițerie și elementele complexului de jocuri. Vopselele de calitate inferioară degajă un miros chimic corosiv și pot lăsa urme pe blana animalului.
 6. tapițerie gramada lung arata frumos, dar este dificil și nu este complet curățat și praful care se adună în ea poate provoca alergii.
 7. Pisicile modeste și timide vor veni ca niște case închise, unde se pot ascunde de străini. Pentru animalele de companie active și sociabile este posibilă achiziționarea de lasere de alpinism cu zone deschise.
 8. Un factor important este înălțimea casei. Confortabil este o platformă înălțată la nivelul unei canapele sau scaun.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înțărcați pisicul să muște și să zgârieCum să înțărcați pisicul să muște și să zgârie
Cum să alegeți locul de joacă pentru copii pentru o ședere de varăCum să alegeți locul de joacă pentru copii pentru o ședere de vară
Hrană pentru pisicile stearate: cum să hrăniți animalul în mod corespunzătorHrană pentru pisicile stearate: cum să hrăniți animalul în mod corespunzător
Cum să înveți un pisoi să se zgârieCum să înveți un pisoi să se zgârie
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpulVrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
Jucarii pentru pisici propriiJucarii pentru pisici proprii
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Pisica balinese și polineziană, pisică balinezăPisica balinese și polineziană, pisică balineză
Cât durează sarcina într-o pisicăCât durează sarcina într-o pisică
» » Cum sa alegi un complex de joc pentru o pisica
© 2021 amigdas.com