amigdas.com

Cum să hrăniți un iepure fără un iepure: instrucțiuni și recomandări

Instrucțiuni pentru hrănirea iepurelui fără iepureSă nu se întâmple așa de des, dar se întâmplă ca iepurele să moară în timpul nașterii sau în primele zile după ei sau mai târziu. Și apoi iepurii nou-născuți sunt lăsați fără un iepure și o asistentă umedă.

Se întâmplă și alta. Există o altă opțiune: după sfârșitul iepure fatare pentru un motiv oarecare, nu ia copiii lor mici, și (de exemplu, ea este bolnavă, ea are mastita și așa mai departe.), Și, prin urmare, refuză să-i hrănească. Nu mai rămâne nimic pentru om decât să hrănească singur creaturile abandonate.

Cum să vă hrăniți iepurii propriul copil

Caracteristicile alimentării independente a iepurilorCopii nou-născuți-iepuri, este destul de posibil, să se hrănească pe ei înșiși, dacă iepurele din orice motiv nu o poate face. Este necesar să salvăm viața copiilor. Rezolva această problemă va trebui să fie cât mai repede posibil, altfel iepurele foame în câteva ore poate muri.

Hrănirea artificială a iepurilor nu va aduce dificultăți dacă ferma are cel puțin încă un uter care a născut de curând sau câțiva și se târăsc unul după altul. Apoi, trebuie doar să luați copiii care au rămas fără laptele asistentei lor umede și încadrați în alte celule.

Această metodă este foarte eficientă, deoarece numărul de copii mici în urechi este adesea foarte diferit și numeroasă. În acest caz, crescătorii de iepuri, reproducând rasele decorative ale acestor creaturi minunate, vor fi mai greu: aici trebuie să-și înlocuiască mama pe cont propriu.

Dacă este posibilă hrănirea naturală, trebuie aplicată hrănire artificială. Pentru proprietarii novici, acest proces va fi destul de consumator de timp și necesită multă răbdare.

Trebuie reținut faptul că nu va fi posibil să opriți o astfel de hrană artificială până când copiii nou-născuți dezvoltă abilități de auto-hrănire. La iepurii care tocmai s-au născut, există o cerere extrem de ridicată pentru laptele matern al mamei. În cazul extrem - este aproape de înlocuitorul original.

Șansele de supraviețuire în hrana artificială

Descrierea șanselor de supraviețuire a iepurilor cu hrană artificialăCu hrănire artificială, șansele de supraviețuire în cazul copiilor în vârstă mică vor crește foarte mult dacă iepurele va reuși să-și hrănească copiii cel puțin de câteva ori.

Procesul va fi mult mai liber dacă iepurii au cel puțin câteva zile și împreună cu laptele matern au stăpânit toate substanțele necesare pentru a menține sistemul imunitar.

Desigur, nu există nici o garanție că toți copiii vor supraviețui cu hrană artificială, poate că unii dintre nou-născuții în vârstă nu vor putea să hrănească și vor pieri.

Dacă se întâmplă acest lucru, cu toate acestea, nu este necesar să vă lăsați în panică: toate acestea sunt fenomene destul de normale și nu este în mâinile proprietarului de a controla moartea copiilor în astfel de cazuri.

Nu trebuie oferită numai o hrană de lapte proprietarului: iepurii nou-născuți sunt, de asemenea, foarte au nevoie de anumite condiții de temperatură. Pentru a vă asigura microclimatul necesar, puteți utiliza o lampă electrică. Ar trebui să fie stabilită la nivelul corespunzător.

Apoi trebuie să verificați strălucirea. Este foarte simplu - pune-ți mâna. În cazul în care căldura de la lampă nu arde, atunci puteți începe punerea iepuri într-o cușcă pentru hrănire.

Ce trebuie să știți despre hrănirea iepurilor

Reguli de hrănire pentru iepuriHrănirea iepurilor de bebeluși din primele zile ale vieții lor este de fapt foarte dificilă. Totul depinde de faptul că trebuie să găsiți mâncarea potrivită pentru ei. Crescătorii experimentați de iepuri în astfel de cazuri triste folosesc:

Lapte praf, Este destinat hrănirii pisicilor sau a puilor care alăptează. Acest produs poate fi găsit cu ușurință în magazine specializate pentru animale de companie sau în supermarketuri convenționale, în care există un departament mare cu mărfuri pentru animale.

Lapte natural de capră - un instrument minunat care ajută perfect la cultivarea iepurilor sănătoși. Mai ales ca este valoroasa deoarece este capabila de a creste pe jos un iepure de o saptamana, dar si nou-nascuti care tocmai au aparut. Acest lapte este bogat în grăsimi, atât de necesar pentru iepuri.

Acest produs, din păcate, nu este foarte adesea disponibil, deoarece caprele de lapte nu sunt ținute atât de des și în cea mai mare parte de fermele de uz casnic, așa că uneori trebuie să alergi foarte mult pentru a găsi acest produs valoros.

Lapte de vacă asociat De asemenea, puteți încerca să utilizați, dar cu prudență. Acest produs, așa cum este, de fapt pentru iepurii nou-născuți nu este nutritiv și gras dacă îl comparați cu laptele matern. Pentru a crește conținutul de grăsimi și valoarea nutritivă, puteți să-l amestecați cu lapte condensat. Pentru a face acest lucru, luați ambele produse în proporții egale și amestecați bine.

Cu toate acestea, dacă vaca este "la îndemână" și există posibilitatea de a exprima ultimul mililitru de lapte din umed, atunci puteți să faceți fără amestecare cu lapte condensat. Acest lapte conține cantitatea de grăsime suficientă pentru creșterea orfanilor mici. Asociați laptele de vacă trebuie administrat fără pipetare doar pentru a-l linge de pe deget. Copiii se vor obișnui cu o mână care alăptează și vor învăța treptat să bea deja de pe palmă.

Important! Toate produsele lactate pe care le introduceți în dieta iepurilor nou-născuți trebuie să fie nu numai proaspete, dar și calde. Temperatura optimă trebuie să fie mai mare de 37 de grade.

Dacă hrănirea copiilor din mâinile tale dintr-un motiv nu funcționează, atunci în magazinul pentru animale poți cumpăra dispozitive speciale, care poate ajuta în materie de hrănire a copiilor. Aceasta va fi, de asemenea, o opțiune destul de bună. Ca dispozitive speciale pentru hrănire, de obicei, în primul rând seringi și sfârcuri. Deci, mai întâi să-i aduci.

Dacă această opțiune nu este furnizată, atunci vă armați cu mijloace improvizate. Practic, în orice casă, este ușor de găsit pipeta și o mică sticlă de plastic, de exemplu, de sub băutură sau de la picături sub ochi. Toate aceste adaptări trebuie spălate temeinic, clătite bine și de câteva ori cu apă fiartă abundentă.

În cel mai extrem caz, puteți folosi sticlă pentru hrănirea copiilor. Dar ar trebui să fie folosit numai pentru iepuri mici nou-născuți și până la trei luni de viață. De îndată ce această perioadă este îndeplinită pentru iepurii, nu vor mai avea nevoie de sfori, pentru că în acel moment pot bea deja lapte din orice recipient, de preferință cu fețe slabe. Chiuveta plat potrivită sau capacul obișnuit de plastic.

Reguli pentru hrănirea iepurilor nou-născuți

Descrierea regulilor pentru hrănirea nou-născuțilorEste important să ne amintim că laptele nu umple iepurele cu lapte. Pur și simplu își înmoaie gura. Imediat ce bebelușul taie lapte de pe față, această procedură va trebui repetată până când copilul este plin.

Cum se hrănește. Acest proces poate fi lung, dar va trebui să aveți răbdare, astfel încât creaturile mici să supraviețuiască și să crească sănătoase. Noul fuzzy nu a putut înțelege cât de multă hrană va fi necesară pentru o singură hrănire, așa că proprietarul va trebui să monitorizeze și umplerea burdușelor mici - acestea nu ar trebui să depășească!

Cum să păstrăm

Păstrați nou-născuților în poziție verticală, "stați liniștiți". Astfel, veți contribui la dezvoltarea unui reflex condiționat la copii: dacă este luat vertical, acum va fi necesar să mâncați.

Ce porțiuni

Porțiuni la hranirea iepurilorAr trebui să se spele pe mâini înainte de a începe procedura și înainte de a lua la iepuri Porțiuni pentru copii de hrănire ar trebui să fie mici, în caz contrar, laptele ajunge in plamani la animale, iar copilul poate sufoca la moarte.

Iepurele care tocmai sa născut ar trebui să primească o zi nu mai mult de cinci mililitri de alimente. Dacă hrăniți blănuri de cinci ori pe zi, atunci un mililitru de lapte sau amestec ar trebui să fie numărate pentru o hrană artificială.

Când furați ouăle, nu este necesar să le exagerați: nu trebuie să mănânce mai mult de cinci ori pe zi. Întrebarea - de ce aceste măsuri de precauție, pentru că mama ei bea lapte așa cum doresc și nimic nu se opresc, răspunsul este: lucru este că alimentele artificiale contin cantitati insuficiente de grăsime, și chiar compoziția laptelui diferă semnificativ de ceea ce devine iepure în hrănirea mamei.

De asemenea, nu vă grăbiți în timp ce hrăniți. Mai întâi, lăsați pufosul să mănânce puțin, apoi să lăsați și să se odihnească, astfel încât bebelușul să-și poată respira înainte de a lua următoarea porție de mâncare.

Să fie crescuți iepurii săptămânal: li se administrează de două ori mai multă hrană decât alăptarea, adică, aproximativ 10 ml pe zi. Dar nu poți da totul imediat. Tot ce trebuie să faceți treptat, introduceți un mililitru, până când ajunge la normă.

Când bebelușul se întoarce timp de 2 săptămâni, porțiunea crește din nou și de această dată o zi către el vor avea nevoie de 15 ml de alimente. Pentru ședință va trebui să beți 3 ml.

Vasele și dispozitivul de alimentare trebuie să fie cât mai curat posibil, acestea trebuie spălate bine după fiecare hrană.

Nu puteți începe hrănirea dacă proprietarul nu-și spală bine mâinile. Sterilitatea este unul dintre momentele fundamentale în cultivarea iepurilor sănătoși, care, din anumite motive, au rămas fără mamă.

Îngrijirea și îngrijirea iepurilor

Descrierea regulilor de îngrijire a iepureluiDe asemenea, este necesar să urmăriți activitatea intestinului copilului și în spatele burtei. Pentru ca urechile sa creasca sanatoase si viguroase, trebuie sa fiti atenti la puritatea lor si la igiena personala. După fiecare hrănire, trebuie să spălați capacele și locul sub coadă.

O atenție deosebită trebuie să acordați atenție spălării iepurilor după defecare și urinare, deoarece urechile nou-născute nu se pot ajuta în această situație. Dar bolnav de la condiții nesanitare - poate cu ușurință.

Iepurele, înainte de a se îmbarca pe puii lor, le linge mai întâi, apăsându-și bebelușul, trecând de la cordonul ombilical spre labele posterioare. Astfel, afectează stimularea intestinului, contribuind la golirea sa reușită.

Acesta este motivul pentru care proprietarii de animale, care au avut în mod inevitabil să-și asume rolul de iepure mama, nu uitați despre o astfel de procedură de igienă importantă. În caz contrar, un iepure mic probleme foarte grave cu vezica urinara (el de multe ori pur și simplu de spargere, iar copilul moare) sau dacă fisuri, care nu sunt nocive numai pentru sănătatea copilului, dar, de asemenea, să-l mare durere provoca.

Ajutați în golire

Iepurii au nevoie de ajutor în golirea intestinelor. De fiecare dată înainte de începerea hrănirii cu un șervețel umed, trebuie să vă masați burtica, pornind strict de la buric și terminând cu picioarele posterioare. Și numai în această direcție! Masajul promovează golirea intestinelor iepurelui.

Dacă defecarea nu a avut loc, atunci aceasta poate fi din două motive:

 • Nu era prea multă mâncare.
 • Tot laptele primit a fost asimilat până la sfârșit.

Dacă bebelușul nu detectează intestinul, este necesar să efectuați această procedură de fiecare dată! Finalizați această procedură este posibilă numai după două săptămâni după nașterea iepurilor.

Introducerea alimentelor complementare

În același timp - adică după 2 săptămâni după naștere - animalele trebuie să înceapă să dea deja alimente crude. Pentru moralul inițial morcovii proaspeți sunt grozavi. Trebuie să fie zdrobit cu atenție pe o răzătoare fină. Ca încă o completare este potrivit:

 • iarba de mică adâncime;
 • fân;
 • frunze.

Asigurați-vă că ați dat iepurii și pură, de preferință, apă fiartă. În acest scop, este mai bine să instalați un băutură de mamelon. Acest lucru le va face viața mai ușoară și vă va ușura puțin. Numai copiii vor trebui să fie învățați cum să o folosească, deoarece ei înșiși nu înțeleg imediat de ce au acest dispozitiv.

Recomandări utile

Când iepurele are vârsta de o lună, ei ar trebui deja să fie obișnuiți cu hrană "adultă".

Important! Înainte de a începe să vă hrăniți copilul, trebuie să știți:

 1. Recomandări ale crescătorilor experimentați de iepuri pentru hrănirea și creșterea iepurilorOdată cu hrănirea artificială a iepurilor mici, este necesar să urmărim starea stomacului lor: atunci cu un fuzzy, doar burta elastică și ușor îndoită arată totul în ordine. În cazul în care burta este gol, atunci trebuie să-l îngrijorați pe proprietar.
 2. Iepurele ar trebui să fie active și în același timp calm. Lipsa mobilității și anxietății arată că nu au suficientă hrană. Prin urmare, porțiunea poate fi mărită sau inserată o altă hrană.
 3. Și iepuri foame somn prost, sunt mari de pornire într-un vis sau o mulțime nervos, fie agresiv.
 4. Culoarea scaunului este de asemenea importantă. Dacă bebelușul este sănătos, excrementele vor fi verzui. Dacă nu, atunci devine maro. Este important să se acorde atenție dimensiunii scaunului: bilele sunt atât de mici încât nu pot fi observate întotdeauna.
 5. Iepurii sunt animale nocturne, deci asigurați-le un colț întunecat unde ar putea să se ascundă. Noaptea, lumina din cutie cu nou-născuții trebuie stinsă, iar o sticlă caldă cu apă caldă, înfășurată într-o cârpă, este binevenită.
 6. Pentru a evita infecția (imunitatea la copii este de obicei extrem de scăzută), tot inventarul ar trebui să fie fiert.
 7. Laptele sau un amestec sunt mai bine gătite într-o baie de apă.
 8. Temperatura alimentelor poate fi pur și simplu picurând pe încheietura mâinii: dacă nu ardeți, puteți hrăni.

Desigur, asta pe furaje artificiale pentru a hrăni iepurii sănătoși foarte dificil, și nu toată lumea are destulă răbdare. Dar dacă poți să crești dintr-o crudă neputincioasă a unui iepure sănătos și fericit, atunci te poți simți destul de mândru de cauza ta, pentru că o astfel de lucrare care să hrănească iepurele fără iepure este un adevărat eroism.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Cum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificareCum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificare
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
» » Cum să hrăniți un iepure fără un iepure: instrucțiuni și recomandări
© 2021 amigdas.com