amigdas.com

Cum să alegeți filtrul potrivit în acvariu

Principiul filtruluiSuccesul întreținerii acvariului va depinde în mare măsură de alegerea corectă a echipamentului utilizat. Un atribut indispensabil al acvariului drept astăzi este filtrul intern sau extern, care este responsabil pentru purificarea mecanică și biologică a apei. Vă vom spune despre alegerea unui astfel de echipament în acest articol.

De ce aveți nevoie de astfel de echipamente?

Pentru a menține condițiile optime în acvariu, este necesar să se efectueze purificarea mecanică și chimică a apei. Este pentru această purificare iar filtrul utilizat reacționează la acvariu, care amestecă suplimentar apa, asigurându-i saturația cu oxigen. Până în prezent, există mai multe tipuri fundamental de astfel de echipamente:

 • internă;
 • suspendat;
 • de jos;
 • Extern.

După cum puteți înțelege din denumire, filtrul intern din acvariu este situat direct în acvariu, oferind un grad mai mare de curățare mecanică. Și aici este un filtru extern Aquarium foloseste un substrat special cu coloniile de bacterii, care vă permite să curățați apa nu numai de impurități mecanice, dar, de asemenea, cu nitrați, nitriți și alte deșeuri de pește.

Dacă în ultimul timp cele mai simple modele interne au fost cele mai populare, astăzi un număr tot mai mare de acariști tind să instaleze echipamente în aer liber care pot efectua simultan curățarea mecanică și chimică, în timp ce este fiabilă, nu are loc în interiorul acvariului și are un cost accesibil.

Filtre interne pentru acvariu

Filtrele interne pentru acvarii sunt populare pentru începători, ceea ce se explică prin simplitatea designului, costurile accesibile și ușurința de întreținere. În același timp, acest tip de echipament prezintă anumite dezavantaje, care limitează oarecum distribuția acestora. Astfel de dezavantaje includ:

 • Probleme cu purificarea biologică a apei;
 • Structura greoaie;
 • Nevoia de întreținere constantă și bureți de spălare.

Experiența acvariștilor recomandă utilizarea unor astfel de filtre interne numai în cazurile în care densitatea de plantare a peștilor nu este atât de mare, respectiv, nu trebuie să efectueze tratarea biologică a apei. În acest caz, filtrul intern pentru acvariu va purifica apa de la incluziunile mecanice, amestecând simultan diferite straturi de apă, îmbunătățind astfel saturația cu oxigen.

Structurile inferioare și articulate

Filtrați dispozitivulModelele inferioare și articulate au fost populare în trecut, dar astăzi au dispărut practic din rafturile magazinelor. Acest lucru se explică prin complexitatea designului și a eficienței mediocre a acestuia. Efectuați tratament biologic astfel de echipamente nu este în măsură, în cele din urmă va fi necesar să se schimbe frecvent apa, ceea ce complică în mod semnificativ grija de pește.

Filtre externe pentru acvariu

Filtrele externe pentru acvariu au apărut relativ recent și astăzi se bucură de cea mai mare popularitate pe piață. Pentru a explica acest lucru poate fi simplitatea lor de design, versatilitate de utilizare și eficiență excelentă. Un astfel de filtru extern pentru acvariu este aproape silențios, este eficientă, curăță simultan apa de impurități mecanice și datorită culturii corespunzătoare a microorganismelor pe substrat curăță apa de impuritățile chimice dăunătoare. Un alt avantaj fără îndoială al filtrului extern este estetica acvariului în sine. De fapt, în acvariu există doar două țevi adezive pentru admisia apei și alimentarea ei înapoi.

Atenție, vă rog. Dacă densitatea aterizării peștilor este mare, fără a utiliza un astfel de filtru extern este indispensabilă. În caz contrar, peștii vor muri pur și simplu de excesul de nitrați, nitriți, fosfați și alte substanțe toxice în apă.

Cum de a alege filtrul potrivit

Filtru submersibil pentru acvariuAstăzi, alegerea în magazinele specializate a devenit largă, încât începătorii și chiar acvaristii experimentați consideră că este dificil să se facă alegerea potrivită. Atunci, cât de exact este alegerea corectă a unui astfel de echipament depinde de întreținerea fără probleme a diferitelor specii de pești și plante.

Mai întâi de toate, trebuie să determinați tipul de echipament utilizat. În cazul în care volumul acvariului nu depășește 50-80 litri, iar densitatea peștilor nu este prea mare, atunci puteți obține un filtru intern ieftin, compact. Atunci când alegeți un astfel de echipament, trebuie să acordați atenție specificațiilor sale. Instrucțiunile trebuie să indice puterea pompei utilizate și volumul pentru care este destinat modelul respectiv. În majoritatea cazurilor, alegerea unui astfel de filtru intern nu apare.

De la branduri populare Vă putem recomanda să acordați atenție produselor companiei poloneze Aquael. Tehnologia acestui producător se distinge prin versatilitatea, fiabilitatea și ușurința în utilizare. În linia de filtre interne Aquael oferta puteți găsi atât cele mai simple modele, care sunt concepute pentru acvarii de 20 de litri, iar pompele puternice care pot face față cu compensare de o sută de litri sau mai mult.

Pentru proprietarii de acvariu mari, vă recomandăm să acordați atenție filtrelor externe pentru acvariu. În trecutul recent, o astfel de echipamentul a fost de mare cost, dar astăzi în vânzare puteți găsi modele externe ieftine de la producătorii germani și americani care combină fiabilitatea și eficiența excelentă.

Când selectați un filtru în aer liber, trebuie mai întâi să fiți atenți la puterea pompei utilizate. Din acest motiv depinde alegerea acestui sau acelui model. Filtru acvariu slab în puterea sa, pur și simplu nu se poate face față cu o sarcină semnificativă în acvarii mari, și iau modelul prea puternic pentru un volum de 50 de litri, ai facut o adevarata furtuna in acvariu.

important. Experții recomandă alegerea unui filtru pentru acvariu de la calculul pompării acestora cu cel puțin 5 volume pe oră. Adică, dacă alegeți un astfel de echipament pentru un acvariu cu un volum de 200 litri, puterea pompei ar trebui să fie de cel puțin 1000 litri pe oră.

De asemenea, acordați atenție volumului canistrei cu umplutura. Cu cât volumul este mai mare, cu atât mai eficient este purificarea biochimică a apei. Se recomandă alegerea unui astfel de echipament, în care volumul de cutii cu umplutură depășește 5 litri. În același timp, achiziționarea unui mic acvariu pentru filtre externe puternice din Germania pentru acvariu, în care volumul de cutii poate fi de 12-15 litri, nu merită. Această tehnică este de dimensiuni mari, în consecință, veți avea nevoie de un piedestal impresionant de dimensiune, care va găzdui o astfel de operație Un filtru imens pentru un acvariu.

Dacă vorbim despre brandurile cele mai populare, vă putem sfătui să acordați atenție produselor de la următorii producători:

 • Aquael;
 • EHEIM;
 • JBL;
 • Sera;
 • Fluval.

Vă recomandăm înainte de a alege un anumit model pentru a citi despre comentariile ei pe Internet, ceea ce vă va permite să alegeți echipamentul care se va potrivi cu acvariul dvs., pentru a fi eficient și sigur în utilizare.

Cele mai bune materiale de umplere pentru un filtru extern

Care sunt tipurile de filtreÎn plus față de alegerea unui filtru, va trebui să achiziționați un material de umplere special, care este necesar pentru curățarea biochimică. Dacă alegerea diferitelor bureți poroși mari și poroși fini pentru curățarea mecanică nu se întâmplă, atunci cum să alegeți umplutura potrivită pentru tratarea chimică a apei.

În prezent la vânzare există diverse materiale de umplere care pot fi fabricate din plastic, diverse materiale naturale, inclusiv ceramică poroasă, lavă, alte materiale neutre. Dacă doriți să economisiți la achiziționarea unui astfel de material de umplutură, vă putem recomanda diferite inele ceramice sau bile de plastic. Experții acvariști recomandă folosirea ca materie primă lavă naturală, caracterizată prin porozitate și neutralitate chimică completă.

Începerea corectă și utilizarea ulterioară a echipamentului pentru acvariu

Selectarea filtruluiEste o posibilitate de tratare biochimică a apei și este principalul avantaj al unui filtru extern pentru acvariu. Pe substratul folosit sunt plantate bacterii speciale, care purifică apa, absorbind nitrații și nitriții din ea. De obicei durează aproximativ o lună pentru a umple complet substratul cu astfel de bacterii. De aceea, eficiența operațională un astfel de filtru extern pentru acvariu iese în jur de trei până la patru săptămâni după lansare. Dacă este posibil, se recomandă să dați câteva săptămâni întregului echipament pentru acvariu, după care să puteți umple acvariul cu pești și plante.

În timpul funcționării, nu este recomandat să deconectați filtrul pentru acvariu de la electricitate. La deconectarea filtrului timp de 2-3 ore bacteriile la substrat mor, respectiv, în filtrul ulterior pentru o lungă perioadă de timp va rula inactiv, ceea ce poate cauza moartea otrăvirii pește nitraților lor. Spălați filtrul extern pentru acvariu este recomandat cât mai rar posibil. În mod ideal, un astfel de loc de muncă se organizează o dată pe an. Va fi necesar să deschideți carcasa, să clătiți bureții folosiți, apoi clătiți ușor umplutura în bazin cu apa drenată din acvariu și reporniți echipamentul. De obicei, această procedură nu durează mai mult de 15-20 de minute.

concluzie

Filtre pentru acvariiPrezența unui filtru de acvariu va simplifica mult grija peștilor. Un astfel de echipament curăță apa de impurități mecanice și produse de activitate vitală a peștilor. Selectarea unui anumit tip Echipamentul pentru acvariu depinde mai mult de volumul și densitatea peștilor. Dacă este posibil, vă recomandăm să utilizați echipamente externe care asigură în același timp purificarea mecanică și biologică a apei. Prin preluarea corectă a filtrului pentru acvariu și prin utilizarea competentă a acestuia, puteți rezolva toate problemele legate de apă, care vor deveni cheia pentru întreținerea cu succes a diferitelor specii de pești.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
De ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditateDe ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditate
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Avantajele și dezavantajele compresoarelor silențioase pentru acvariuAvantajele și dezavantajele compresoarelor silențioase pentru acvariu
Curățarea acvariului la domiciliuCurățarea acvariului la domiciliu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Filtru extern pentru acvariu cu mâinile taleFiltru extern pentru acvariu cu mâinile tale
» » Cum să alegeți filtrul potrivit în acvariu
© 2021 amigdas.com