amigdas.com

Ce fel de pasăre este un Thrushkin?

Arsură copacFamilia de dungi constă din câteva zeci de specii. Ryabinnik este unul dintre cei mai mari reprezentanți ai acestor păsări. Nu cu mult timp în urmă, o astfel de aftere nu se găsea în peisajul urban, era un locuitor al pădurii. Acum, în legătură cu căutarea hranei, a devenit un oaspete frecvent al parcurilor, pătratelor, grădinilor, străzilor orașului plantate cu rowan. În Rusia, el preferă zona Siberiei, este omniprezent în Europa.

Dar în Caucaz, în Asia Centrală și în regiunea de nord a Africii, africanul poate fi văzut ca un oaspete migratoare.

descriere

După ce am văzut odată o miros de munte, este dificil să confundăm pe cineva cu cineva:

 • Afumă în timpul ierniiDimensiunea corpului păsării este de 25-26 centimetri, aripile din span ajung la aproape jumătate de metru.
 • O parte a capului, gâtului și a zonei apropiate de coadă au un penaj cenușiu.
 • Pene de pe spate sunt maro.
 • Aripile sunt pictate puțin mai întunecate decât spatele.
 • Sânul este alb, cu o floare de aur, punctat cu pestrinami negri.
 • Culoarea bărbaților și a femeilor practic nu diferă.

Păsările tinere arată la fel ca adulții, cu excepția faptului că penajul lor este puțin mai luminos. Speranța de viață a unei păduri de munte în sălbăticie este de 10-17 ani.

mod de viață

Rowanberry cu fructe de padureO parte din populația acestor păsări duce stilul de viață sedentar, alții tind să migreze. Rareori tolerează foamea, astfel încât, în absența păsărilor alimentare, să plece pentru terenuri mai calde. În timpul zborului mulți dintre aceștia mor. Câteva ierni severe la rând pot reduce în mod semnificativ populația lor.

Într-o afine, un aschkin de munte are multe în comun cu un alt soi - liceuri cu gât alb. Deseori păsările formează efective comune, deoarece stilul de viață și natura hranei lor au o asemănare. După ce sa așezat în apropierea pădurilor de râu, Thrush persistent ieșiți departe de locurile de alimentare a concurenților.

Thrush, așezat pe o ramurăRowanberry are o caracteristică interesantă. Atacul inamicului, o pasăre bombardează-l cu balega. Pentru alte păsări, aceasta reprezintă o amenințare directă, deoarece pene lipite împreună cu așternutul nu le vor permite să zboare. Oamenii de multe ori se întâmplă de multe ori să cadă sub astfel de atacuri.

Acestea sunt păsări zgomotoase, cărbunele de munte au foarte mult neplăcut o voce care amintește de sunete de crackling și bubbling. Sunetele cu strivire deosebit de ciudate sună în timpul spaimelor sau nemulțumirilor. Cantand un rowan-dulce, de asemenea, nu poate fi numit magnific, el cântă rar.

Pasăre pe cenușă de munteCând boala este iritată, coada este trasă și rudele își văd imediat dorința de a se lupta.

Ryabinnikov provoca cu ușurință un scandal și niște păsări de pradă au învățat să o folosească. De exemplu, o turmă de cârnați folosește o astfel de viclenie: în timp ce unii îi distrag atenția pe părinți, provocând furia lor, alți prădători fură cu înverșunare din ouăle cuiburilor.

Sursă de alimentare

Femelele pe cuibRyabinniki mănâncă o varietate de vară. Bazele lor bază de furaje în acest moment al anului sunt diverse insecte, râme, melci și păianjeni. De la maturizarea fructelor de padure, mai ales rowan, dungile trec la ele. Datorită acestor preferințe, această specie de păsări este de asemenea numită Fieldfare.

Apropo, de asemenea, le plac merele și perele. Bomboane și fructe, pot să se descurce direct pe ramuri și să se colecteze de la sol. Ryabinniki sunt faimosul dinte dulce.

Rowbinnik iarnaÎn cazul în care recolta de râu a fost abundent, păsările negru rămân pe iarnă în locurile lor natale. În timpul iernii, păsările își dau de bună voie și fructe de padure de viburnum, castraveți, cătină albă și căpșuni.

În ultima lună de iarnă, când nu mai rămân nici un fel de mâncare pe copaci, animalele de rață de munte se hrănesc cu nevertebrate din corpuri de apă necultivate. În primăvară, penele lor se hrănesc cu câmpurile cu arătură recentă, culejele de pământ în căutare de larve de insecte.

cuiburi

Drozd sfârtește boabele de cenușă de munteÎnainte de reproducere, perechea de mieluri începe construcția priză. Mai degrabă, este construită de o femeie, iar bărbatul are funcții de pază. Această structură este un castron tridimensional, înfășurat pe iarbă uscată și legat de particule de argilă și rădăcini puternice.

În interior, păsările își căptușesc cuiburile cu o așternută moale. Ei își atașează cuibul montanților la furculița ramurilor groase, astfel încât să aibă un suport fiabil. În colonie se formează, de obicei, 5-6 perechi, uneori mai multe, deoarece turmele de ashierii de munte sunt puțini.

 • Cuibul lui Rowanberry pe copacPăsările împerecheate încep în primele zile ale lunii mai.
 • Femelele pun 3-7 oua la un moment dat si incep sa le incubeze. Coaja are o culoare verzui și mici pete maro, care promovează deghizarea.
 • În timpul incubării, masculul nu furnizează femeii mâncare și trebuie să se hrănească.
 • Până la jumătatea lunii mai, puii sunt deja bătuți, iar la sfârșitul lunii puii crescuți pleacă din cuib.
 • Ambii părinți iau parte la hrănirea puilor.

În iunie, perechea începe re-ouă, în care ouăle sunt deja puțin mai mici. Mai târziu asistente medicale maturând fructe de padure: rowan, afine, căpșuni.

Avantajele și daunele cauzate de cenușă de munte

Familia de dungiAcest tip de dungi, deși se poate hrăni cu cenușă sălbatică de munte, dar care a gustat fructe de soiuri, îi dă în primul rând cu mult înainte de a ajunge la maturitate.

Deci, dacă o turmă a acestor păsări ți-a atacat cenușa de munte în grădină, cu greu vei reuși să mănânci fructe de padure. Păsările au o memorie bună, memorând locuri pentru hrănire, anul viitor nu numai că se vor întoarce acolo, ci și își vor aduce familia.

Aripă de pasăreÎn terenurile agricole, locuitorii de munte pot distruge plantațiile de căpșuni, atacându-le cu turme întregi. Apoi păsările zboară spre pădure, unde mănâncă fructe de pădure, iar până la sfârșitul verii se pot întoarce în grădini și se pot lipi cireșe, coacăze, mere, pere.

Dar loviturile sunt extremă sunt necesare și cel mai râu. Faptul este că, sub influența sucului lor gastric, are loc o creștere a germinării semințelor. Semințele nedigerate ies cu excrementele și, în viitor, germinează ușor și se rădăcină. Unii grădinari folosesc în mod intenționat această proprietate pentru a obține oase de cenușă de munte din oasele sale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Habitat și aspectul păsărilorHabitat și aspectul păsărilor
Bird of the jackdaw. Descriere și habitat. Păsări migratoare sau nu?Bird of the jackdaw. Descriere și habitat. Păsări migratoare sau nu?
» » Ce fel de pasăre este un Thrushkin?
© 2021 amigdas.com