amigdas.com

Ce porumbei mănâncă în sălbăticie și acasă

Alimente pentru porumbeiMulți locuitori ai orașului, în special copii, iubesc să hrănească porumbei pe stradă. Și în zonele rurale, mulți rezidenți le țin acasă, împreună cu alte păsări de curte. A hrăni păsările, fiind pe stradă sau acasă, este cu adevărat foarte fascinantă. Dar porumbeii, ca orice altă pasăre, ar trebui să mănânce bine și echilibrat. Prin urmare, înainte de hrănirea porumbeilor, trebuie să știți că mănâncă porumbei care se află pe stradă sau acasă.

Ce mănâncă porumbeii: principiile de bază ale hrănirii

Alimentarea porumbeilor pe stradă și acasă în multe feluri similare. Atât păsările sălbatice cât și cele domestice mănâncă același lucru. Dar nu trebuie doar să știi ce să hrănești porumbelul, dar cel puțin să-ți imaginezi principiile de bază ale hrănirii acestor păsări pe stradă și acasă. Trebuie să știți nu numai ce să hrăniți porumbelul, ci și cum să îl hrăniți.

acestea principiile următoarele:

 • Deoarece porumbeii sălbatici și cei casnici au un volum suficient de mic pentru stomac, ei ar trebui să mănânce des, dar treptat;
 • Din același motiv, nici păsările sălbatice și nici cele domestice nu ar trebui în orice caz să fie suprasaturate sau hrănite forțat;
 • Păsările nu ar trebui să mănânce rebuturi de la masa omenească, au nevoie de mâncare proprie;
 • Păsările ar trebui să mănânce numai mâncare pe care o pot mătura cu ciocurile lor. Când o pasăre înghite, fără a zdrobi un cioc, o mâncare solidă, se poate sufoca și mâncarea va fi slab digerată;
 • Păsările ar trebui să mănânce nu numai mâncarea de bază, ci și, dacă este posibil, să primească o varietate de vitamine minerale Complexe.

Porumbei de hrănire care trăiesc pe stradă

Rezidenții urbani au hrănit în mod tradițional aceste păsări cu pâine. De fapt, acest lucru nu este recomandat, deoarece pâinea nu este inițial un aliment adecvat pentru păsări și, în special, pentru porumbei. Ei, ca și alte specii de păsări, ar trebui să aibă o dietă echilibrată și variată, mai ales dacă este pursânge porumbei, care sunt ținute acasă. În multe privințe, din cauza unei vieți necorespunzătoare, speranța de viață a păsărilor care trăiesc pe stradă este destul de mică și atinge doar cinci, maxim șase ani. Cu toate acestea, în condiții favorabile de întreținere și o dietă adecvată, aceștia pot trăi până la douăzeci de ani.

Cele mai frecvente suplimente nutritive zilnice sunt:

 • Iarba pentru porumbeiIarba verde;
 • Semințe de plante diverse care cresc în habitat;
 • Cereale din diferite cereale;
 • Inflorescențe mici de plante comestibile.

Iată principalele adaosuri la dieta păsărilor care se bucură de o mare popularitate păsări în sezonul cald, de la sfârșitul lunii aprilie până la începutul lunii octombrie. Cu toate acestea, îmbunătățirea lucrătorilor oraș cosi în mod activ iarbă și tăiat copaci în parcuri, piețe, străzi și piețe, păsările suferă de malnutriție și de bună voie să accepte din mâinile cetățenilor nu sunt produsele cele mai utile: pesmet, cereale (orez, hrișcă, mei) și semințe de floarea-soarelui.

Particularitățile hranei porumbei

Porumbei porumbei, de regulă, se nasc mici și vulnerabil, ele depind complet de părinții lor și nu zboară din cuibul până la vârsta de cel puțin trei luni. În cazul în care un bărbat sau o femeie moare dintr-o dată, părintele supraviețuitor își petrece toată energia în creșterea și hrănirea numeroaselor descendenți. Își hrănește porumbeii cu un "lapte" special, care este produs în goiter. Cuibul creste treptat, devine tot mai mare si incepe sa consume mai multe astfel de alimente.

Caracteristici ale hrănirii porumbeilor în sezonul rece

Cel mai dificil pentru porumbei și alte păsări nemigrative, desigur, în sezonul rece. În toamna târzie, iarna și începutul primăverii, sub zăpadă sunt ascunse și boabe, semințe și iarbă verde. În consecință, trebuie să caute surse alternative de hrană pentru a nu pierde de foame. Respectând instinctul de auto-conservare, păsările se apropie de locurile de reședință ale oamenilor și își iau de bunăvoie mâncarea de la ei. Începând de la sfârșitul toamnei până la începutul primăverii, cutiile urbane de gunoi devin adesea paradisul principal pentru porumbeii din stradă sălbatică.

HrănitoareÎn timpul iernii multe păsări mor. Cel mai adesea, moartea bruscă a unei păsări este asociată cu malnutriția. În timpul iernii, porumbeii consumă alimente cu conținut scăzut de calorii, cu o valoare nutritivă scăzută, și astfel de hrană nu este suficientă pentru a se asigura că metabolismul intensifică prevenirea înghețării păsărilor în frig. În legătură cu această iarnă și toamnă, porumbeii trebuie hrăniți. Cea mai bună opțiune este să construiți cel mai simplu alimentator și să îl completați periodic cu un stoc de cereale și boabe diferite.

Cum să hrăniți porumbeii din țară

Pe lângă principalele produse alimentare - iarbă (proaspătă sau uscată) și furaje pentru cereale, este necesar să se hrănească păsările ținute acasă, hrana pentru animale care este foarte ușor de digerat și digerate. Cât de multă hrană pentru o hrănire depinde în întregime de rasă, deoarece porumbeii din diferite rase au mărimi diferite și niveluri diferite de cerințe alimentare. Unii porumbei rase de jucărie mânca douăzeci - treizeci de grame de hrana pe zi, și că este suficient pentru ei pentru creștere și dezvoltare intensivă. Și, în același timp, există păsări grele, care au nevoie de cel puțin patruzeci de grame de furaj pe zi pentru creșterea intensivă și dezvoltarea completă.

Orz pentru porumbeiPentru porumbeii păstrați acasă, 40% din rația totală a boabelor ar trebui să fie compusă din orz. O altă opțiune este posibilă: cincizeci la sută din boabe de orz și cincizeci de procente de orz de perle. 10% din rația totală a boabelor, de regulă, este meiul. În plus, pentru digestia activă și bunăstarea trebuie consumate în mod necesar fasole (mazăre, fasole, fasole, lămâie) cât mai des posibil. Legumele conțin o cantitate mare de proteine ​​necesare pentru creșterea și dezvoltarea completă a păsărilor de orice vârstă și a oricărei rase.

În diferite perioade ale anului, regimul de hrănire a păsărilor, care este păstrat acasă, este construit în mod absolut diferit. Pot varia și numărul de mese pe zi. Când păsările intră în perioadă reproducere sau de a începe să se estompeze, acestea ar trebui să fie greu să se hrănească, precum și necesitatea de a se asigura că produsele alimentare pentru ele conțin o mulțime de proteine, a fost bogat in vitamine valoroase, minerale și oligoelemente.

Ce ar trebui să-ți hrănești porumbeii acasă?

Pentru ca păsările să mănânce pe deplin și echilibrate, trebuie să ofere nu numai verdețuri și alimente de cereale. Dieta ar trebui să includă și alte tipuri de hrana pentru animale. Aceasta este o condiție necesară pentru creșterea intensivă și dezvoltarea corespunzătoare a porumbeilor, care sunt ținute acasă. În dieta de porumbei domestici, trebuie să existe în mod necesar următoarele constituenți ai:

 • Principalele culturi - grâu, ovăz, orz uruială, uruială de porumb, mei, hrișcă, semințe de floarea soarelui, semințe de cânepă;
 • Cereale pentru porumbeiLegume principale: fasole, mazăre, fasole, linte;
 • Morcovi proaspeți;
 • Boabe încolțite diferit culturile de cereale. Cele mai populare sunt boabele germinate de ovăz și grâu;
 • Drojdie uscată;
 • Hrană combinată pentru păsări în granule. Acesta conține substanțe utile necesare creșterii și dezvoltării depline: vitamine și minerale vitale.

De asemenea, păsările care sunt ținute la domiciliu, este necesar să se ofere periodic astfel de vitamine importante și suplimente minerale ca amestecuri speciale de minerale, sare de masă obișnuită, cărămidă roșie zdrobită.

Ce alimente ar trebui să fie strict interzise în hrănirea porumbeilor

Există o serie de produse care nu ar trebui să fie prezente sub nici o formă în regimul păsărilor, deoarece acestea pot provoca stomac deranjat, intoxicație a corpului și chiar provoca moartea bruscă a păsării. Acestea sunt produse cum ar fi:

 • secară pâine. Pâinea de pâine provoacă fermentarea, balonarea și diareea, provocând probleme serioase cu tractul gastro-intestinal până când păsările mor;
 • Produse lactate fermentatecarne sub orice formă și orice produse care conțin carne. Această pasăre este exclusiv erbivoră, iar stomacul nu este adaptat pentru digerarea cărnii. Hrănirea unei păsări cu carne implică moartea iminentă a unei păsări;
 • lapte și orice produse lactate și acru. Laptele și produsele lactate provoacă disbioză și reduc brusc nivelul de calciu din organism;
 • pește și orice vase de pește. Peștele conține o concentrație mare de fosfor, iar stomacul porumbeilor nu poate face față digestiei alimentelor de acest tip. Același lucru este valabil și pentru fructele de mare și pentru crustacee (calmar, midii, melci);
 • Nu abuzați semințe Floarea-soarelui. Capătul ascuțit al unei culturi de semințe pot răni păsările, iar coaja semințelor de floarea soarelui are un impact negativ asupra activității ficatului porumbel și prost digerat.

Vitamine-minerale pansamente de top pentru hrana porumbeilor

În timpul iernii și primăvara devreme, păsările suferă adesea de lipsa de nutrienți - vitamine și minerale, necesare creșterii și dezvoltării normale. Acest lucru are un efect negativ asupra bunăstării și aspectului păsărilor. Ei devin pene plictisitoare, ele însele devin leneși, mănâncă prost. De aceea, porumbeii din această perioadă dificilă au nevoie de un pansament special de vitamine și minerale. De asemenea, suplimentarea porumbeilor cu suplimente de vitamine este indispensabilă atunci când se înmulțește, se topește sau furajează puii. Suplimentele cu vitamine și minerale au un efect pozitiv asupra metabolismului, a digestiei și a rezistenței ouălor.

În dieta porumbeilor, următorul chimic vital elementele, necesare pentru o creștere intensivă și o dezvoltare deplină:

 • calciu;
 • fosfor;
 • fier;
 • iod;
 • cobalt;
 • potasiu;
 • sodiu;
 • clor;
 • zinc;
 • mangan;
 • Cupru.

În cazul lipsei vitaminelor și mineralelor utile din lista de mai sus, speranța de viață a porumbeilor este redusă semnificativ și sănătatea lor începe să se deterioreze rapid. Prin urmare, suplimentarea cu vitamine trebuie să acorde întotdeauna atenție atunci când păstrați porumbeii la domiciliu.

Alimentarea porumbeilor în acasă condiții - nu o afacere atât de complicată. Principalul lucru este să respectați regulile de bază și să încercați să vă asigurați că păsările au o dietă echilibrată. Și apoi păsările se vor simți pene bune și strălucitoare, proprietarii de păsări va încânta în frumusețea sa și să fie sigur de a rambursa proprietarul pentru a avea grija de ei. Este la fel de important să hrăniți porumbei sălbatici, deoarece hrănirea porumbeilor îi ajută pe oameni să devină mai compasiune și compasiune față de animale și păsări. Acest lucru este deosebit de important pentru copii și adolescenți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot să scap de porumbeii de pe balcon și de pervazul ferestreiCum pot să scap de porumbeii de pe balcon și de pervazul ferestrei
Cum pornesc porumbeii, cum se înmulțescCum pornesc porumbeii, cum se înmulțesc
Porumbei buni: cum trăiesc și ce mănâncăPorumbei buni: cum trăiesc și ce mănâncă
Cum cresc porumbeii: împerecherea și nașterea porumbeilorCum cresc porumbeii: împerecherea și nașterea porumbeilor
Porumbelul pentru îngrășăminte: cum să îl plantați și să-l utilizațiPorumbelul pentru îngrășăminte: cum să îl plantați și să-l utilizați
Ce hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradăCe hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradă
Porumbei de porumbei: nume, descriere, pozePorumbei de porumbei: nume, descriere, poze
Nume de rase decorative de porumbei cu fotografiiNume de rase decorative de porumbei cu fotografii
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Frumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbelFrumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbel
» » Ce porumbei mănâncă în sălbăticie și acasă
© 2021 amigdas.com