amigdas.com

Prietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de ei

Cum să ai grijă de un pug, ca să poată trăi cât mai mult timp?O întrebare importantă că fiecare proprietar de câini responsabil de rasele de pugă este cât de mult trăiesc Pugs și cum să prelungească viața animalului dvs. de companie. Acești câini mici, veseli, veseli le place să mănânce și să se culce pe canapea, care la început poate atinge proprietarul. Dar, după cum Antoine de Saint-Exupéry: „Noi suntem responsabili pentru cei care au domesticit“, asa ca un ochi asupra sănătății câinelui este necesară pentru a prelungi viața în familie.

Deci, cât de mulți oameni trăiesc? În general, speranța de viață a câinilor este de 12-14 ani. Această rasă este unul dintre cei zece câini care au supraviețuit cel mai mult. În cartea "Cartea Recordurilor din Rusia" înregistrată pe nume Martin, care a trăit aproape 17 ani.

Ce influențează durata de viață a unui pug

Fiecare rasă de câine are propriile sale boli tipice, adesea împiedicând să rămână fericit și sănătos. Următoarele probleme de sănătate pot afecta cât de mult trăiesc Pug:

  • Inima slabă.

Aveți grijă ca animalele de companie să nu aibă stres și sarcini excesivePentru animale nu tolerați căldura, este necesar să se monitorizeze funcționarea vaselor, deoarece stresul sever, stresul fizic sau scăderea temperaturii câinelui pot afecta OSS și mor din stop cardiac.

Pentru a preveni astfel de circumstanțe, ar trebui să evitați apariția dispneei la animalul de companie. Dacă puful începe de multe ori să pătrundă și să respire greu, trebuie să lăsați-o să se odihnească. Pentru a elimina amenințarea cu supraîncălzirea sau hipotermia va ajuta hainele calde pe timp de iarnă și se vor odihni într-un loc răcoros în timpul verii.

  • Boli ale ochilor.

De multe ori puteți vedea cum ochii pugelui se rostogolesc din orbitele lor. Această poziție specifică a globilor oculari se datorează lipsei de spațiu în craniu. Datorită acestei caracteristici poate apare keratita (inflamația corneei ochiului) sau glaucomul (creșterea presiunii intraoculare), care poate împiedica câinele să trăiască o viață lipsită de griji.

  • Perturbarea circulației sângelui.

Structura corpului pugă poate duce la o încălcare a circulației sângelui în regiunea capului femural. Dacă a apărut un tratament precoce sau poate apare un diagnostic întârziat distrugerea comună și atrofie musculară. Stadiul terminal al bolii este necroza limbii, care scurtează semnificativ durata de viață a animalului.

  • Caracteristicile meatului auditiv.

Monitorizați periodic igiena urechilor puguluiDin cauza canalului auditiv specific al unui câine adesea suferă de otită și bolile urechii infecțioase. Pentru a evita acest lucru, trebuie să spălați urechile și ochii cu soluție de mangan cu un disc de bumbac.

Este important să răspundeți oricărei modificări a comportamentului câinelui, pentru a avea timp să contactați medicul veterinar și, în cazul unei boli speciale, să începeți tratamentul.

Cum să prelungească viața unui animal de companie

Una dintre cele mai importante condiții pentru o viață lungă și sănătoasă a unui pug este ereditatea sa. Este recomandat să luați catelusii numai din pepinierele de încredere pentru a evita diferite patologii. Aceasta include:

  1. Encefalita este o inflamație a creierului însoțită de convulsii și saliva spumantă. Indiferent de vârstă, boala poate duce la moarte. Pentru a testa dacă porcul este purtătorul genelor care transmit această boală, este suficient să se supună unui test ADN special.
  2. Patella - dislocarea genunchiului. In sine, aceasta boala nu afecteaza cat de mult va supravietui pugul, dar operatia de eliminare a patella are o presiune semnificativa asupra inimii si poate duce la un rezultat fatal.

Există mai mulți factori care pot influența cât va trăi un animal de companie:

Activitatea fizică

Oferiți-vă un animal de companie pe o plimbare în aer liberDin păcate, pugul nu este o rasă care prezintă o mulțime de activitate fizică. Mai degrabă, acești câini leneși preferă calm, confort și distracție - de preferință, lângă alimente delicioase. excelent prevenirea obezității pentru câine vor fi plimbări zilnice cu încărcături mici sub formă de jocuri. Principalul lucru nu este să-l exagerăm cu activitate.

Nutriția corectă

Pugs le place să mănânce. Pentru a se asigura că nu suferă de excesul de greutate și nu sunt supuse unor boli diferite, este necesar să se facă în mod corespunzător dieta lor. Trebuie să luăm în considerare greutatea, activitatea fizică și fiziologia acestora. Alimentele ar trebui să fie bogate în vitamine și oligoelemente.

igienă

Câinii nu tolerează căldură și, adesea, mănâncă. Ar trebui să examinați cu atenție animalul de companie după fiecare plimbare pentru abraziuni și zgârieturi, să vă scalați periodic și să-l pieptești, evitați supraîncălzirea și hipotermia. Ar trebui să fie, de asemenea, de multe ori spălați ridurile pe față și pe gât. Regulile de igienă respectate cu atenție vor ajuta la prelungirea vieții unui animal de companie și îl vor proteja de bolile care rezultă din îngrijirea necorespunzătoare a câinelui.

Vizita regulată la medicul veterinar

Vizita stabilă la medicul veterinar (de trei până la patru ori pe an) în scopuri preventive și vaccinări la timp va evita dezvoltarea multor boli sau va oferi un tratament eficient.

Atenție și dragoste

Pug are nevoie de dragostea ta și de contactul emoționalFiind un câine de companie, mugurii au nevoie de comunicare emoțională cu toți membrii familiei. Pentru ei este foarte importantă cât de mult și cum sunt jucate, cât și cât de mult timp aceștia sunt dați de proprietari. Acești câini sunt extrem de sensibili și afectuosi. Trebuie reținut faptul că îngrijirea adecvată și comportamentul responsabil al proprietarului pot ajuta punga să trăiască la părul profund și să-și extindă viața în medie cu 5-6 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege porecle pentru câini de rase miciCum de a alege porecle pentru câini de rase mici
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
» » Prietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de ei
© 2021 amigdas.com