amigdas.com

Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea

Cum să vă spălați dinții în mod corespunzătorCurățarea dinților este un proces important care trebuie făcut în fiecare zi. Nu e vorba doar de respirația proaspătă. Un număr mare de microbi utili și nocivi se acumulează în gura umană. De aceea, perierea zilnica a dintilor este necesara pentru a asigura o stare sanatoasa a dintilor si a gingiilor. Această procedură zilnică este inerentă nu numai persoanei moderne. Diverse surse istorice menționează persoane din epoci vechi care au făcut periuțe de dinți primitive, iar în loc de pastă au folosit ceară de albine și rășini de rășină.

Cunoscând Egiptul antic pentru igiena orală au folosit periuțe de dinți, dar sclavi nu puteau fi decât mulțumiți de ramurile unui copac, cum ar fi Misivak. După ce a mestecat o crenguță de copac "Misivak", sa dovedit o perie primitivă foarte convenabilă pentru curățarea dinților, care a fost folosită pe scară largă în stratul slab al populației. Vechii egipteni aveau cunoștință de a face un fel de pastă de dinți, care includea insidelor animalelor, pietrei ponce și a coajelor de ouă.

pentru igienă Cavitatea orală este privită nu numai de oameni. Chiar și animalele găsesc această ocupație foarte utilă în viața lor. De exemplu, cimpanzeii după o masă pot folosi crengi subțiri pentru a-și curăța dinții.

De ce vă periați dinții

La om, procesul de digestie nu începe cu stomacul, ci cu cavitatea bucală. Alimentarea în timpul mestecării este zdrobită și procesată de saliva. În saliva, există diferite enzime care descompun alimentele în particule mici. Procesul normal de procesare a alimentelor în gură se va produce numai dacă există dinți și gingii sănătoase. Dinții afectați de carii pot provoca diverse tipuri de boli.

bacteriiÎn absența îngrijire în spatele cavității bucale se acumulează un număr mare de bacterii dăunătoare care atacă dinții, ceea ce duce la dezvoltarea bolilor. Bolile dinților provoacă pierderea lor și, de fapt, ei răspund nu numai pentru a mesteca alimente. În plus față de procesul digestiv, dinții participă la furnizarea unui discurs conversativ normal. După ce a pierdut un dinte, o persoană poate pierde abilitatea de a vorbi clar.

Există multe cauze ale pierderii dinților, dar în majoritatea cazurilor, motivul pentru aceasta este lipsa unei igiene orale adecvate.

De câte ori am nevoie de o zi pentru a-mi spăla dinții

La recomandarea dentiștilor, este necesar să vă spălați dinții după ce ați mâncat de două ori pe zi.

Astfel, bacteriile nu vor avea un mediu nutritiv pentru dezvoltarea de coloniile lor în cavitatea bucală. De asemenea, curățarea la timp previne formarea plăcii și reîmprospătează mirosul din gură. Bacteriile peste noapte pot dăuna smaltului dinților suficient de puternic ca cafeaua de dimineață să provoace dezvoltarea îngălbenirea dinților. O persoană care nu-și curăță dinții înainte de a se culca, în cele din urmă observă că dinții lui s-au transformat în galben și s-au acoperit cu floare. Va fi destul de greu să scapi de galben. Cu toate acestea, există pastă de albire care poate face față acestei situații.

Cum copilul își perie dințiiNu numai bacteriile, ci și alimentele acide pot afecta smalțul. Nu vă spălați dinții imediat după consumarea de alimente sau băuturi acide. Deoarece acidul conținut în ele este capabil să înmoaie emailul. Curățarea în acest caz va contribui la distrugerea acesteia și la formarea de micro-fisuri.

Părinții trebuie nu numai să monitorizeze de câte ori copilul și-a periat dinții, dar și să ia în considerare rație alimentarea cu energie electrică.

Cât de des trebuie să vă spălați dinții

Anterior a fost stipulat că este necesară perierea dinților la de cel puțin 2 ori pe zi. Procedura trebuie efectuată imediat după masă sau prin clătire în gură. Dar asta nu înseamnă că după fiecare bomboană trebuie să luați o periuță de dinți. Excesiv de igienă activă afectează cel puțin lipsa acesteia. Păturile active de dinți nu numai că permit cavitatea orală să fie bine curățate de impurități, ci și efectul asupra smalțului, înmuierea acestuia, făcându-l flexibil pentru curățare. Curățarea frecventă duce la faptul că smalțul este șters cu timpul, mărind sensibilitatea dinților și, de asemenea, își schimbă culoarea.

Cât timp am nevoie pentru a-mi spăla dinții?

Nu există o opinie unică în această privință. Depinde foarte mult a individului caracteristici ale fiecărei persoane. Potrivit dentiștilor, periajul dinților ar trebui să fie de cel puțin 3 minute pe procedură de 2 ori pe zi. Mulți oameni nu aderă la momentul curățării. Cu toate acestea, aceasta este o greșeală, pentru eliminarea căruia există cel puțin două motive.

  1. Pe dinți, nu numai moale raid, dar și solid. O astfel de placă greu se numește tartru. Acesta va fi eliminat numai prin folosirea medicilor stomatologi. Și va trebui să se facă cât mai curând posibil, deoarece tartrul duce la dezvoltarea bolii parodontitei.
  2. mirosAl doilea motiv este neplăcut miros din gură. Unele alimente, cum ar fi ceapa și usturoiul, pot lăsa o urmă palpabilă de mirosuri în gură. Îndepărtarea cu o clătire simplă sau o curățare ușoară poate să nu fie suficientă. În aceste situații, pentru a scăpa de mirosul din gură va trebui să recurge la curățare timp de cel puțin 2-3 minute. Și puteți continua să comunicați fără miros.

C copii Procesul de curățare este puțin diferit. Danturile la copii de la 5 la 14 ani au proprietatea de a trece de la lapte la permanent. În această perioadă pot fi agitați. Și o curățare îndelungată poate duce la scăderea prematură. Retragerea prematură provoacă mari probleme pentru dezvoltarea nu numai a frumuseții dentiției, ci și a întregii maxilare. În plus, la copiii sub 16 ani, dinții permanenți au un smalt slab, care crește 2 ani după tăiere. În această perioadă, curățarea excesivă poate duce la vătămări dentare, distrugerea smalțului și prevenirea formării normale.

Îngrijirea orală în timpul îmbrăcămintei

Oamenii care au tot felul de ortodonție desen, monitorizați cu atenție igiena orală. Se mărește riscul apariției bolilor datorate alimentelor acumulate între crăpăturile structurilor. În astfel de situații, este de dorit să achiziționați o periuță de dinți electronică cu ultrasunete.

Peria cu ultrasunete eliberează gura cu ultrasunete. Acest lucru permite nu numai curățarea gurii, ci și dezinfectarea atât a cavității, cât și a structurilor ortodontice. O periuță de dinți convențională nu poate face față muncii, deoarece perii nu pot pătrunde întotdeauna în toate cavitățile greu accesibile ale cavității orale. Prin urmare, periile electronice, și mai ales atunci când poartă structuri, sunt extrem de utile și necesare.

Insuficiență de îngrijire orală

Slabă igienă orală duce nu numai la un miros neplăcut, dar provoacă și o serie de boli.

  • Boala gingiviteiProcesul inflamator, care se dezvoltă în cadrul anchetei gingivita, afectează o suprafață mare a gingiilor. Boala este însoțită de durere și mâncărime severă. Deseori există sângerări după periajul dinților. Unul dintre simptomele gingivitei este o schimbare a senzațiilor de gust în timpul meselor. În situațiile mai rele rezultă formarea ulcerului pe gingii, precum și eroziunea.
  • O altă boală care îi însoțește cursul proceselor inflamatorii este candidoza. Înfrângerea apare datorită dezvoltării ciupercii. Există uscăciune în gură, precum și pe cojile obrajilor și limbii. Uneori, mucoasa poate fi urmărită până la formarea unei atingeri albe. Bolile curg cu senzații neplăcute sub formă de mâncărime, miros de arsură și acru din gură.
  • carie - cea mai faimoasă boală, care este o consecință a igienei proaste. Microflora patogena, care se dezvoltă în țesutul osos al dintelui, duce la înmuierea, înlăturarea sărurilor și a calciului. Ca urmare, se prăbușește, formând găuri cu o nuanță caracteristică neagră. La început, oamenii nu o observă. Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu, va simți o durere puternică în timpul meselor. Toate pentru că țesutul osos este suficient de gol pentru a expune nervii dintelui. În acest caz, trebuie să vizitați un medic pentru tratament.
  • Boala parodontiteiBoala infecțioasă parodontită poate provoca o mulțime de probleme. În stadiile incipiente ale dezvoltării sale există sângerări de la nivelul gingiilor, dar apoi totul se deteriorează. Gingiile se umflă, se observă apariția puroiului, iar dinții devin mobili, ca urmare a căderii sau caderii acestora. Această boală nu poate fi ignorată și datorită aspectului ei este necesar să se ceară ajutor.
  • stomatită vine ca o consecință nu numai a igienei orale slabe, ci și a slăbirii imunității în general. Se manifestă prin ulcere pe membranele mucoase, precum și pe limbă și gingii. Boala este tratată cu unguente speciale antibacteriene.

Toate aceste boli sunt cauza unei igiene orale slabe. Dacă astăzi se pare că totul este în ordine, s-ar putea să fie mult mai trist dimineața. Este mai ușor să câștigi o boală decât să o tratezi. Prin urmare, trebuie să acordați o mare atenție igienei orale atât pentru ei cât și pentru copiii lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când începeți să vă spălați dinții copiluluiCând începeți să vă spălați dinții copilului
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Cât de des trebuie să-mi schimb periuța de dințiCât de des trebuie să-mi schimb periuța de dinți
Ce periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriereCe periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriere
Pasta de dinți `colgate`. Componența remedierii și a variantelor salePasta de dinți `colgate`. Componența remedierii și a variantelor sale
Periuța de dinți electrică pentru copii: tipuri și descrierePeriuța de dinți electrică pentru copii: tipuri și descriere
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Periuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dințiPeriuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dinți
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Periuța de dinți philips sonicare: condiții de utilizarePeriuța de dinți philips sonicare: condiții de utilizare
» » Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
© 2021 amigdas.com