amigdas.com

Cum sa alegi ochelarii de siguranta pentru munca

Selectarea ochelarilor de siguranțăPractica arată că cei responsabili de asigurarea securității la întreprinderi trebuie să depună câte ceva efort pentru a convinge angajații de necesitatea de a folosi echipamente de protecție. Acest lucru este valabil mai ales pentru angajații marilor corporații.

Fără îndoială, trebuie să vă protejați ochii, de exemplu, sudorii. Este imposibil să le imaginați la locul de muncă fără o cască sau un scut cu un filtru adecvat, care protejează ochii de efectele radiației intense de lumină și de zgură. Același lucru este valabil și pentru specialiștii care efectuează prelucrarea mecanică - ei sunt conștienți de faptul că șlefuirea metalică poate face multe probleme și poate chiar să priveze vederea.

De ce să economisiți ochii când faceți niște lucrări simple

Pentru ce sunt folosite ochelari de protecție?Situația este destul de diferită când Amenințarea pentru viziune nu este atât de ușor de determinat și să prevadă. De exemplu, când lucrați într-un depozit, sortați unelte acasă. Se pare că astfel de sarcini nu implică nici o protecție a ochilor. Deși nu este dificil să ne imaginăm un scenariu în care un container cu elemente metalice mici, cum ar fi șuruburile, cuiele sau burghiele, cade din raftul de rafturi la fața angajatului. În exemplul descris, ochii pot fi distruși accidental, iar utilizarea ochelarilor de protecție la prima vedere nu este atât de evidentă, ca în sudură sau în strung.

Natura umană este astfel încât oamenii nu sunt înclinați să se gândească la situații de urgență. Toată lumea știe că statisticile victimelor accidentelor de mașină sunt reînnoite zilnic, dar acest lucru nu este suficient pentru ca nimeni să se lase în spatele volanului. Experiența pozitivă a conducătorului auto spune că ghinionul nu sa atins, și lasă intacte centurile de siguranță pe rute scurte, presupunând că nici o legătură între necesitatea de a încheia cu o cataramă în drum spre locul de muncă și păstrarea propriei vieți.

Comparația poate părea prea departe de problema utilizării echipamentului special pentru ochi în toate cazurile când amenințările sunt puțin probabile. Dar este un element comun pentru șofer și lucrător în depozit. Cunoașterea faptului că probabilitatea unui accident este neglijabilă nu scutește atenția asupra consecințelor unui astfel de eveniment.

Selectarea ochelarilor universali

Selectarea ochelarilor universali de siguranțăRăspunsul cere cunoașterea riscurilor potențiale la locul de muncă. Desigur, pot exista întotdeauna evenimente de urgență care nu pot fi prevăzute. Dar acest lucru nu înseamnă că, dacă nu există nici o înțelegere a amenințărilor la vedere, nu există nici un motiv pentru a ridica ochelari de protecție.

Paharele de ochelari sunt în majoritatea cazurilor fabricate din policarbonat. Este un material cu rezistență mecanică ridicată. Astfel de ochelari pot fi utilizați cu succes în majoritatea cazurilor de lucru cu riscuri scăzute. În practică, rezistența acestui material este verificată prin impactul unei bile de oțel cu un diametru de 6 mm la o viteză de 45 m / s. Aceasta, desigur, viteză redusă, dar este ușor să ne imaginăm consecințele lovitului unui astfel de proiectil în ochi. Proprietățile optice ale paharelor din policarbonat moderne sunt, de asemenea, foarte ridicate - imaginea nu este distorsionată și neclară, uitându-se confortabil pentru o perioadă lungă de timp.

Ideal pentru ochelari de elemente translucide de lumină, din materiale cu caracteristici optice de clasa I. Atunci când alegeți un model, ar trebui să acordați atenție altor elemente care oferă confort. În produsele de calitate, ar trebui să fie posibilă reglarea arcului în lungime și unghi de înclinare. Capacitatea de a decolora sticla va fi folositoare. Din nefericire, policarbonatul are dezavantajele sale. Cele mai grave dintre ele rezultă direct din demnitate: ochelarii anorganici cântăresc foarte puțin, dar sunt ușor zgâriați.

Paharele universale sunt potrivite pentru situațiile în care gama de amenințări este dificil de prevăzut. În alte cazuri, este necesar să se determine ce influențe în performanța lucrărilor amenință viziunea pentru anumite:

  • Fizic: efecte mecanice, praf, căldură, frig, radiații.
  • Chimice: fum, ceață, stropi de lichide, materiale toxice, vapori corozivi, gaze.
  • Biologic: prezența bacteriilor dăunătoare, a virușilor și a ciupercilor.

Echipament special de protecție

Ochelari pentru sudori de gazPentru a nu fi confundat cu alegerea echipamentului de protecție individuală foarte specializat, poate fi necesar consiliere a specialiștilor în domeniul siguranței. La întreprinderile mari din stat există întotdeauna un angajat, care este înzestrat cu descrierea postului cu datoria de a se ocupa de eficacitatea echipamentului individual de protecție și de utilizarea acestuia în scopul propus. Fără participarea sa, măsurile de protecție a muncii s-ar putea dovedi ineficiente.

Maeștrii de la domiciliu pot fi sfătuiți să se consulte cu consultanți în magazine specializate și să învețe independent tipurile și caracteristicile ochelarilor de siguranță, regulile de utilizare, îngrijire și depozitare corespunzătoare. În acest caz, nu este inutil să vă familiarizați cu anumite standarde pentru paharul de echipament special:

  • Ochelari de protecție pentru laserEN 166. se aplică tuturor tipurilor de protecție personală pentru ochi, este utilizat în diverse amenințări care pot apărea în industrie, de laborator, teste școlare, lucru manual și t. D., se poate produce în cazul în care deteriorarea mecanică sau tulburare a ochiului, cu excepția radiațiilor de raze X și expunerea la infraroșii la surse cu temperatură ridicată.
  • EN 169. Specifică specificația gradului de transluență a filtrelor proiectate pentru a proteja persoanele care efectuează lucrări de lipire, sudare, arc și tăiere cu plasmă.
  • EN 175. Definește cerințele și metodele de testare pentru protecția individuală a ochilor și feței împotriva efectelor nocive ale radiației optice și a pericolelor specifice rezultate din sudarea, tăierea și alte metode conexe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ochelarii polarizați: cum să verificați lentilele polarizateOchelarii polarizați: cum să verificați lentilele polarizate
Locuri unde vă puteți verifica vederea în Moscova. Cum și unde să alegeți puncteLocuri unde vă puteți verifica vederea în Moscova. Cum și unde să alegeți puncte
Cum de a alege masca de sudura a unui chameleon?Cum de a alege masca de sudura a unui chameleon?
Cum sa alegi un costum bun pentru un sudor: compozitie si tipuriCum sa alegi un costum bun pentru un sudor: compozitie si tipuri
Cui i se atribuie toleranța celui de-al treilea grup de siguranță electricăCui i se atribuie toleranța celui de-al treilea grup de siguranță electrică
Ce este facoemulsificarea cataractei cu implantarea de IOL?Ce este facoemulsificarea cataractei cu implantarea de IOL?
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Exerciții pentru a restabili viziunea asupra sjudanovuluiExerciții pentru a restabili viziunea asupra sjudanovului
Gimnastica pentru ochi prin metoda betsaGimnastica pentru ochi prin metoda betsa
Ochelari polarizați pentru șofer în timpul nopții și în timpul zileiOchelari polarizați pentru șofer în timpul nopții și în timpul zilei
» » Cum sa alegi ochelarii de siguranta pentru munca
© 2021 amigdas.com