amigdas.com

Cum puteți determina vârsta peștilor prin cântărire și alte caracteristici

Determinarea vârstei peștilorÎn lume există numeroase profesii legate direct de creșterea și cercetarea diferitelor specii de pești. Cunoscând vârsta individului, este posibil să se detecteze orice boli și alte abateri de la normă. De aceea este important să știți cum puteți determina vârsta peștelui.

Modalități de a calcula câți ani de pește

Există mai multe moduri de a face acest lucru:

  • Pentru a studia cântarele
  • Studiați oasele
  • Pentru a studia semnele exterioare (colorarea și așa mai departe)

Cum se determină vârsta prin examinarea scalelor

Determinarea vârstei peștilorPoate că cel mai universal mod de a determina vârsta unui pește este analiza scalelor. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un microscop sau o lupă, oferind o creștere de zece ori.

O astfel de analiză poate fi comparată cu determinarea vârstei unui copac pe inele anuale, totuși, atunci când se analizează peștele, nu este necesar să se vadă. Când te uiți la cântare, poți vedea inele mici. Fiecare dintre ele este egal cu un an. Foarte des se numesc cele de iarnă, în ciuda faptului că pot apărea în alte sezoane, de exemplu, în primăvară sau vară. Habitatul nu afectează aspectul acestora, prin urmare vârsta fiecărei persoane, fie ea râu sau mare, poate fi determinată în acest fel.

Cu ajutorul dispozitivelor de mărire puteți stabili dimensiunea persoanei în diferitele ani de viață. Imaginați-vă un pește cu o lungime de un metru cu o rază de cântărire de un centimetru. Să presupunem că segmentul de la primul inel până la centrul scalei este egal cu șase milimetri. Astfel, se poate înțelege că la vârsta de un an lungimea peștilor era de șaizeci de centimetri.

Datorită acestui fapt, puteți vedea, de asemenea ritmuri de creștere. În cazul în care inele sunt aproape unul de altul - peștele a crescut lent în această perioadă de timp. De asemenea, ajută la determinarea prezenței oricăror boli care au afectat creșterea. Ratele de creștere încă pot vorbi despre cât de bine a mancat individul.

Definiția oaselor și a cartilajelor

Determinarea vârstei peștilorDatorită dezvoltării rapide a ihtiologie, oamenii de știință au fost capabili de a risipi o mulțime de legende despre gigant de pește de viață. De exemplu, una dintre cele mai populare printre oamenii de știință și povești de pescari este povestea unei știuci se presupune a trăit pentru mai mult de două sute de ani, și aproximativ o sută treizeci de kilogram vesivshey. Scheletul ei a fost demonstrat chiar și la expoziții științifice. investigație mai atentă a relevat faptul că, de fapt, scheletul este format din două oase ale unei specii de știucă. Scopul înșelăciunii a fost de a face un profit.

În acest scop este necesar să existe în rezervă alte opțiuni pentru determinarea duratei de viață a peștilor. Într-o situație în care determinarea vârstei prin scară nu este posibilă, alte metode pot servi drept soluție. De exemplu, pentru a efectua un studiu al pietrelor auditive și a acoperișului.

Chiar dacă rămân doar oasele, numărul de ani de viață pe care la trăit poate fi recunoscut. Pentru fiecare an în care înotul pescuiesc, apare o bandă pe capacele sale. La speciile cartilaginoase au și inelele lor anuale. Ele sunt situate pe razele de la baza aripioarelor pectorale.

Durata de viață a unor specii poate fi determinată cu ajutorul tăierii otoliților. Ele sunt formații puternice care apar în locuri care se confruntă cu iritații mecanice. În locul tăierii, toate inelele sunt foarte vizibile.

Cum se determină vârsta peștilor de acvariu

Pește de acvariuEste puțin probabil ca un fermier care reproduce personal pești să se confrunte cu probleme în determinarea vârstei. În cele din urmă, el trebuie să-și monitorizeze aparența în lume. În ceea ce privește peștii de acvariu, atunci situația este mult mai complicată. Pe ochi determinați vârsta nu va funcționa - scări prea mici. De asemenea, culoarea și dimensiunea nu sunt foarte potrivite, deoarece sunt foarte mult influențate de condițiile de mediu, cum ar fi temperatura, alimentele și multe altele. Următoarele semne sunt tipice pentru peștii vechi:

  • Cântare dulce;
  • letargie;
  • Apetit slab
  • Viteza de mișcare redusă.

Cu toate acestea, chiar și aceste semne pot indica o cauză complet diferită - o boală. În timp, culoarea poate deveni din nou luminată, iar peștele însuși va reveni la aceeași distanță și apetit.

Peste lung

Peste lungEste extrem de important ca ihtiologii să știe exact răspunsul la întrebarea "cum să cunoști vârsta peștilor“. Știind asta, poți să faci o mulțime de previziuni diferite. De exemplu, atunci când este necesar să se aștepte o creștere a populației (multe specii se înmulțesc la fiecare câțiva ani). Pentru probele deosebit de interesante, de exemplu, care este enumerat în Cartea Roșie, oamenii de știință observă de ani de zile să spună exact când peștele va pune ouăle.

Este deosebit de dificil să spunem ceva despre vârsta speciilor de lungă durată, care sunt foarte în natură. De exemplu, cele de mai sus știucă poate trăi până la nouăzeci de ani. Un alt exemplu bun este bradul Kamchatka. Recordul vieții acestui gigant a ajuns la o sută patruzeci de ani. Multe zvonuri despre Som. Ei spun că pot trăi mai mult de o sută de ani, dar de fapt nu a existat nici o persoană care să trăiască mai mult de patruzeci de ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Unde trăiesc peștele chinook și, de asemenea, pentru că oamenii o iubesc!Unde trăiesc peștele chinook și, de asemenea, pentru că oamenii o iubesc!
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Cântare pentru nou-născut. Cum de a alege o scară pentru copii?Cântare pentru nou-născut. Cum de a alege o scară pentru copii?
Cât de multe pești trăiesc și cum se determină vârsta lorCât de multe pești trăiesc și cum se determină vârsta lor
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Pelering pește de garra rufa: indicații și contraindicațiiPelering pește de garra rufa: indicații și contraindicații
Norma de soia în sângele copiilor: importanța indicatorilor și a tratamentuluiNorma de soia în sângele copiilor: importanța indicatorilor și a tratamentului
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
» » Cum puteți determina vârsta peștilor prin cântărire și alte caracteristici
© 2021 amigdas.com