amigdas.com

De ce puii de pui cad în picioare?

Puii de pui se prăbușesc pe picioarele lorBroiler este un fel de pasăre din carne. Adesea se cultivă nu numai pe fermele de păsări, ci și pe exploatațiile obișnuite. Cine sa ocupat vreodată cu puii de carne, știe cât de fantezii sunt în îngrijirea și hrănirea. La prima vedere se pare că această pasăre este un erou cu picioare puternice și un piept larg. Principala problemă cu care se confruntă mulți fermieri de păsări sunt picioarele slabe. Deci, de ce puii cad în picioare?

Puii de pui cad in picioare: ce trebuie facut si care sunt motivele?

Pot exista multe motive, dar mai ales totul se referă la boli, hrană sau întreținere. De ce puii de pui cad în picioare? Principalii factori:

 1. Lipsa luminii.
 2. Lipsa de vitamine din grupa D, E, A.
 3. Încălcarea condițiilor de temperatură.
 4. Nu țineți păsările în deplină sterilitate.
 5. Umiditate excesivă.
 6. Schițe.
 7. Impermeabilitate.
 8. Lipsa cantității necesare de calciu în organism.
 9. Obezitatea.

Acestea sunt adesea cauze comune, dar numai medicul veterinar poate stabili adevărul. Dacă sondajul arată absența bolilor infecțioase, problema este exact în condițiile de hrană și întreținere.

Se așază pe picioarele unui pui de carne de puiDacă puiul sta pe picioare, mai întâi trebuie să revizuiți dieta. Echilibrarea echilibrată este cheia succesului. Lipsa vitaminelor din grupa D, prin urmare, uleiul de pește ar trebui să fie adăugat la regimul alimentar, iar puii de carne de pui ar trebui să fie lasate pentru o plimbare cât mai des posibil. Este ultravioleta care ajuta la umplerea vitaminei si previne dezvoltarea rahitismului.

Vitamina A, joacă, de asemenea, un rol la fel de important. Excesul sau deficiența afectează picioarele. În acest caz, verdele vin la salvare. Experții asigură că din a treia zi este necesar să se adauge la regimul alimentar iarba fin tăiată, Iar când puii de pui se obișnuiesc, poți lega pachetele. În forma de joc, carnea de pui va procura mâncare, și va putea, de asemenea, să avanseze și să dezvolte mușchii picioarelor.

calciu - acesta este elementul principal și materialul de construcție al scheletului pentru orice organism. Deficitul său va face oasele fragile, fragile și slabe. Obținerea de calciu, probabil prin consumarea de cretă, cochilii, coajă de ouă și var. Ultima opțiune nu este atât de comună. Este necesar să se dea exact var de stricăciune atunci când acesta a rămas destul de diluat și a avut timp să se întărească. În caz contrar, va sparge puii de pui broiler.

Alăptarea puiilor de broilerÎncălcarea condițiilor de temperatură este inadmisibilă pentru această pasăre. Multi iubitori de pasari au observat ca atunci cand temperatura scade in toamna, incepe pierderea in greutate. Când puiul este foarte mic, trebuie să fie încălzit în plus. În primele zile, temperatura este menținută la aproximativ 34 de grade, scăzând treptat. Până la o lună a permis o temperatură de 15 grade. Dar chiar și așa, ar trebui să monitorizați comportamentul broiler-ului. Dacă puicuțele sunt reci și inconfortabile, ei vor lăsa să știe despre asta. Scârțâirea constantă, bătând gramada - acestea sunt semnele principale că sunt reci. De asemenea, nu ar trebui să existe o umiditate excesivă. Nu mai mult de 75% este permisă.

sterilitate, și în acest caz poate fi dezastruos pentru pui. Puiul trebuie păstrat uscat, dar curățarea se face nu mai mult de 2 ori pe săptămână. Pentru a vă asigura că găinile sunt mai confortabile în fiecare zi, acestea pot fi turnate proaspăt pe patul vechi. Faptul este că din păsările lor, aceste păsări primesc o serie de substanțe utile, cerute de ei. De asemenea, trebuie să existe întotdeauna apă proaspătă.

Broiler nu poate sta in curente, dar aerisirea este foarte utilă. Condițiile de detenție reprezintă un rol important în cultivarea păsărilor sănătoase. Este la fel de important ca fiecare pui să nu se simtă înghesuit. Dacă sunt înghesuite, vor începe să se zdrobească, ceea ce duce în cele din urmă la un caz. În primele zile, copiii au nevoie de mai puțin spațiu, dar în timp trebuie să fie măriți. Dacă la început sunt permise 30 de pui de broiler per metru pătrat, atunci adultul trebuie să aibă 10 bucăți în această zonă.

Puii de pui cad in picioare: ce sa fac?

Pui de pui broilerDacă cauza nu este o boală infecțioasă, atunci aveți nevoie ajustați alimentele. Nimeni nu spune că va fi ușor să atingeți efectul dorit, deoarece pentru a satura organismul cu vitaminele necesare este mult mai dificil decât pare. La un moment dat nimic nu se va schimba. Schimbarea condițiilor de detenție este mult mai ușoară. În primul rând, atunci când puiul începe să coboare în picioare, îi este dat din nou hrana specială combinată care este dată în primele zile de viață. A fost în astfel de furaje conține toate componentele necesare. Astfel de alimente sunt doar concepute pentru a alcătui o cantitate de vitamine din organism.

Vorbind despre alimente, este necesar să înțelegem că lipsa sau excedentul său afectează condiția. Când puiul de carne mănâncă fără măsură și mâncare neechilibrată, mănâncă foarte mult și începe să se îngroape. În acest caz, puiul își expune picioarele la o greutate mare, care nu este calculat pentru vârstă. Dacă pasagerul nu este leneș, puteți urmări setul de greutate pe o masă specială, calculată pentru fiecare vârstă. Un pui lunar ar trebui să colecteze maximum 700 de grame, iar o pui de carne de două luni poate câștiga 2 kg, dar nu mai mult.

Prezența ierbii în dietă este obligatorie. Puteți da:

 • Păpădie.
 • Trifoi.
 • Lucerna.
 • Tulichina.
 • Patlagina.
 • Nettles.

Ultima plantă este considerată cea mai vindecătoare. Ar fi mai bine ca broilerul să primească frunze de urzică, care conțin multe oligoelemente utile.

Broiler se află în picioare: boli infecțioase

Pui de carne de puiCea mai periculoasă este boala lui Marek, în care puiul se prăbușește și el. Apare în a doua lună a vieții, dar cade într-un mic organism în primele zile. Această boală se caracterizează prin disor- darea mișcării, deoarece afectează sistemul nervos al broiler-ului. Boala se răspândește destul de repede, căzând în așternut, are proprietatea de a rămâne acolo timp de aproximativ 16 săptămâni. Boala Cure Marker nu funcționează, dar puteți pune pasărea infectată la sacrificare. Calitatea cărnii nu afectează boala și nu poate dăuna unei persoane.

Când există motive să se suspecteze că puii de carne sunt purtători de virusuri, trebuie să faceți vaccinarea totul. Antibiotice pentru boli infecțioase:

 • Cloramfenicol.
 • Penicilină.
 • Chlortetracycline.
 • Oxitetraciclină.

Când carnea de pui a căzut în picioare, a lui este mai bine să înjunghiești imediat carnea. Tratamentul poate fi întârziat și nu faptul că va exista un rezultat. În același timp, el nu numai că nu va câștiga în greutate, ci poate să-l piardă, iar medicamentele vor afecta negativ gustul și calitatea cărnii.

Există diverse boli de la care puiul începe să coboare în picioare. Orice crescător de păsări, chiar și un amator, ar trebui să știe despre ele și să ia toate informațiile disponibile pentru sine.

rahitism

Boala cea mai frecventă. Că nu sa întâmplat acest lucru, este necesar să se efectueze întreținerea preventivă în prima zi. Rachetele se dezvoltă până la 2 luni. Simptomele bolii:

 1. Masa osoasă foarte slab dezvoltată. La puii mici, oasele de la picioare se îndoaie ca niște crengi.
 2. Ciocul moale.
 3. Pe coaste există noduli. Ei pot fi înghițiți.
 4. În mod evident, rămân în urma creșterii.

Broilere rahitism puiPentru a preveni boala, in dieta, vitamina D si calciu ar trebui sa fie din abundenta. Păsările de calciu primesc din cretă, scoici, calcar și făină de oase. O vitamină D este conținută în premixul final sau în soluția uleioasă.

motive:

 1. O cantitate mare de magneziu sau vitamina A în organism.
 2. Utilizarea hranei slabe.
 3. Hypovitaminoza D.
 4. Absența calciului sau a fosforului sau a excesului acestuia. De asemenea, trebuie să existe un raport corect al acestor componente în interiorul corpului.
 5. Inflamația intestinelor sau diareea, care implică consecințe.

Disdondroplasia tibiei

Simptomatice în această boală este slab exprimată sau absentă total. Apare în a doua lună de viață, când greutatea masculilor depășește norma și ajunge la stadiul obezității. Atributele principale includ: slăbiciunea picioarelor, pasărea sta foarte mult, mersul incert. mai târziu complicațiile sunt posibile: genunchiul este umflat și apar frecvente focare de infecții bacteriene.

motive:

 1. Alimente slabe, de slabă calitate.
 2. Obezitatea.
 3. Raport greșit de calciu și fosfor în organism.
 4. Lipsa cuprului.
 5. Există multe cloruri și sulfați în furaje.

artrită

Astfel de boli la păsări sunt posibile la orice vârstă. caracteristică:

 • Tenosivita - inflamația tendoanelor adiacente articulației.
 • Artrita este o inflamație a articulației.
 • Synovitis - sacul comun este afectat.

Pentru o lungă perioadă de timp sa demonstrat că articulația articulară este afectată cel mai frecvent de inflamație. simptome:

 1. Umflarea.
 2. Roșeață.
 3. Temperatură ridicată.
 4. Acumularea lichidului.

Cauze de leziuni articulare:

 • Stafilokokkoz.
 • Micoplasmozei.
 • Streptococcosis.
 • Kolibakterioz.
 • Salmoneloza.
 • Tenosinovita este un reovirus.

producție

Puii de pui cad in picioare: ce sa fac? Puiul de pui nu este foarte rezistent la boli. Această pasăre are nevoie de îngrijire adecvată și atentă. Dacă sunteți atent la au pair, puteți observa deviații într-un stadiu incipient și începeți tratamentul. Ce să facem în acest caz? În primul rând, atunci când puii de carne au căzut în picioare, este necesar să se afle cauza bolii. În al doilea rând, pentru a determina boala infecțioasă sau rolul a fost jucat de alimentare necorespunzătoare sau întreținere. În al treilea rând, începeți tratamentul sau modificați dieta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce puii de pui cad în picioare? Cauze și metode de tratamentDe ce puii de pui cad în picioare? Cauze și metode de tratament
Ce păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ceCe păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ce
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
De ce broilerele sunt disprețuite, ce trebuie să facă și cum trebuie tratateDe ce broilerele sunt disprețuite, ce trebuie să facă și cum trebuie tratate
Creșterea și întreținerea broilerilor colorați și descrierea speciei lor cu o fotografieCreșterea și întreținerea broilerilor colorați și descrierea speciei lor cu o fotografie
Bolile de pui broiler: simptome și tratamentBolile de pui broiler: simptome și tratament
Bolile bolilor: simptome de boală, tratament, fotografieBolile bolilor: simptome de boală, tratament, fotografie
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
» » De ce puii de pui cad în picioare?
© 2021 amigdas.com