amigdas.com

Cum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutului

O pisică într-o clinică cu un medic veterinarO pisică este iubită de întreaga familie și există situații în care este necesară nu numai mirerea, ci și tratarea diferitelor boli. Una dintre cele mai frecvente boli din casa unui animal este o pyometra.

O pyometra este o boală pură periculoasă într-o pisică care se dezvoltă în cel mai scurt timp și, cu cea mai mică întârziere, poate muri. Dacă mai devreme sa crezut că această boală apare numai în pisici nulipare sau vechi, sa constatat nu cu mult timp în urmă că acest lucru se poate manifesta la orice pisică care nu a suferit sterilizare.

O pietrărie într-o pisică

Cauzele pyometrei

O pietrărie într-o pisicăDesigur, este doar că boala nu poate apărea, așa că au existat motive care au provocat boala. Iată cele mai frecvente:

 1. Încălcarea fondului hormonal. Mai mult decât atât, acest lucru este provocat de către proprietarul însuși, crescând în același timp șansele de apariție a pyometrelor, prin introducerea de microbi în uter:
 • Utilizarea medicamentelor hormonale, de exemplu antisex, etc.
 • Bundle cu pisici care au boli.
 1. Încălcarea regulilor de igienă în timpul estrului și al nașterii, prin utilizarea unei secțiuni cezariene.
 2. Boli care afectează uterul.
 3. Boli, inclusiv diverse infestări, care afectează direct uterul pisicii.

Și, de asemenea, medicii identifică cauza principală a inflamației uterului la pisică este o încălcare a nutriției adecvate și imunitate foarte slăbită, precum și o sarcină fizică mică sau o lipsă totală a acesteia. Și, de asemenea, unul dintre factorii de inflamație este tehnica nelimitat pentru sterilizarea medicamente care promovează dezvoltarea secretă de mare, care se acumulează ulterior în uter, aceasta duce treptat la fermentare și crește în mărimea uterului. Dar despre totul în ordine.

Pyometra la simptomele și tratamentul pisicilor

Pyometra la simptomele pisicilor

Creșteți abdomenul unei pisiciDe obicei, proprietarii observă semnele de pyometra, când pisica are deja câteva luni de estrus. Apoi, un număr destul de mare de microbi se formează în cavitatea uterină, a cărui reproducere într-un mediu favorabil duce la eliberarea de puroi. Boala poate fi împărțită în mai multe tipuri. Primul este atunci când puroul este abundent, se lasă, iar pisica este foarte lins, iar după ce se odihnește la locul de odihnă, puteți vedea pete umede. O altă formă a bolii este atunci când puroiul nu poate ieși din uter și acolo se acumulează, în timp ce starea animalului de companie se înrăutățește foarte repede și semnele sunt foarte revelate:

 1. Un abdomen foarte puternic mărit, în timp ce este întins și bolnav.
 2. Alocații, uneori și absența lor.
 3. febră, uneori vărsături;
 4. Pisica dorește să bea în mod constant, și nu există absolut nici un apetit, ca urmare a pierderii rapide a greutății.
 5. Deseori merge la toaletă, în timp ce plimbările foarte grele practic nu se mișcă.
 6. Nu reacționează deloc la gazdă.

Diagnosticul bolii poate fi făcut doar prin ultrasunetele uterului. Dacă animalul este într-adevăr bolnav, atunci imaginile din zona uterului vor fi noduri vizibile, iar cavitatea uterină este umplută cu lichid, precum și inflamația uterului la pisică.

Tratamentul pyometrelor

Tratamentul pyometrelorTratamentul la o pisică va depinde de ce tip de boală se referă boala la forma deschisă sau închisă. Dacă forma este deschisă, atunci toate acumulările purulente părăsesc uterul și, când sunt închise, intervenția medicamentoasă este necesară.

Mulți titulari chiar nu vor să audă nimic despre tratamentul cu droguri, dar în majoritatea cazurilor această opțiune este singura salvare a unui animal de companie.

Când medicul face operația, elimină complet uterul în care se află sursa bolii - puroi și ambele ovare. De obicei, dacă starea pisicii era stabilă, operația a avut succes.

Medicatia este eliminarea puroiului din uter introducerea de medicamente hormonale, precum și antibiotice. De obicei, aproximativ 20% din animalele de companie se recuperează, dar 8 dintre ele nu vor putea continua să se reproducă, deci experții recomandă o sterilizare completă, astfel încât această boală să nu-i deranjeze animalul.

Cel mai popular medicament este prostaglandina. El este cel care ajută uterul să se desfășoare astfel încât toate masele purulente care sunt în el să iasă. Dar ele pot fi folosite numai sub supravegherea unui medic, deoarece reacția corpului poate fi foarte neașteptat.

Dacă pisicii i sa administrat un medicament hormonal pentru tratament, după aceea este necesar să contactați medicul veterinar care îl va verifica și să excludă suspiciunile legate de boală, deoarece medicamentele hormonale măresc probabilitatea bolii.

Tratamentul cu remedii folclorice

Trebuie remarcat imediat că nu va fi posibilă vindecarea pisicii cu remedii folclorice, deoarece aceasta este doar una dintre măsurile de menținere a organismului după o intervenție medicală sau chirurgicală.

Vărsătorii vor ajuta la ameliorarea durerii și inflamației și vor ajuta repara țesutul deteriorat. În mod obișnuit, ei folosesc calendula și musetelul, precum și urzica.

Cum de a preveni apariția pyometrelor la o pisică?

Mai intai, merita stiut ca daca pisica nu are valoare, este necesar sa se sterilizeze. De asemenea, este necesar să vizitați ultrasunetele cel puțin o dată pe an. Nu puteți folosi hormoni fără necesități inutile. În cazul în care pisica este foarte popular, atunci când vizitează expoziții nu ar trebui să aibă o căldură. Înainte ca pisica să aibă nevoie să tricoteze, să știe cât de curată este pisica și să fie sigur că nu va infecta animalul. La ecrane mici de căldură neplanificată este necesar să se ia o pisică pentru medicul veterinar.

profilaxie

Sterilizarea pisicii în clinicăPentru a preveni piometrul, este necesar să sterilizeze pisica. Aceeași opțiune este oferită celor care au o funcție ovariană ruptă sau au o boală cronică, iar sarcina este absolut nedorită.

În ordine, pentru a vindeca o pyometra este necesară intervenția chirurgicală și, prin urmare, nu așteptați până când pisica nu va fi salvată.

În medici, această boală este considerată un proces foarte complicat, care este foarte dificil de a vindeca pe deplin.

Uneori, pisica poate muri fără să prezinte semne evidente ale bolii, așa cum este de multe ori acumularea de puroi apar foarte repede, în decurs de câteva zile și se întind peretele uterin și duș cu presiune mare, acestea sunt rupte și pline de puroi curge în cavitatea abdominală și provoacă moartea favoritului.

Este necesar să monitorizați cu atenție starea pisicii iubite și la primele semne de manifestare a bolii, indiferent de ce, trebuie să mergeți imediat la veterinar, ceea ce va ajuta la salvarea animalelor de companie la timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?
Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?
Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Matreata la pisici: cauze si tratamentMatreata la pisici: cauze si tratament
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
Cauzele și tratamentul granulomului eozinofilic la pisiciCauzele și tratamentul granulomului eozinofilic la pisici
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Epilepsia la pisici: simptome și tratamentEpilepsia la pisici: simptome și tratament
» » Cum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutului
© 2021 amigdas.com