amigdas.com

Spermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceasta

Spectrogram analysis - caracteristici de cercetareInfertilitatea masculină este mai mare de 50% în structura globală. Cercetarea cuprinzătoare și corectă într-o instituție specializată va oferi o oportunitate de a determina cauza bolii unui om. După examinarea generală, constatarea plângerilor, colectarea unei anamneze, medicul poate prescrie un test de spermă pentru diferite teste.

Cel mai adesea, aceste studii sunt efectuate de un laborator specializat, spermograma trebuie efectuată cu anumite reguli (container steril, livrarea la timp a materialului studiat etc.). Rezultatele studiului fac posibilă formularea diagnosticului corect și alegerea tratamentului adecvat în fiecare caz specific.

În timpul suspiciuni de infertilitate trebuie să contactați andrologul, iar medicul trimite pentru analiză spermograma, care este principala cale care determină posibilitatea de concepție și motivele absenței sale. Deoarece ambii parteneri pot fi vinovați de infertilitate, examenul este întotdeauna recomandat să înceapă cu un bărbat.

După ce primesc recomandări pentru spermogramă, bărbații au adesea o serie de întrebări: în ce condiții dau această analiză, cum să te pregătești pentru ea, unde poți să o iei, cât de mult este spermograma ...

Unde să luați o spermogramă?

Spermograma este un proces examinarea ejaculării în laborator, cu ajutorul unor instrumente speciale. În timpul analizei spermogramei, compoziția morfologică calitativă și cantitativă a spermei, efectuată în camera Goryaev, este diagnosticată folosind coloranți specifici pentru ejaculare. În orașele mari există centre medicale private care se ocupă de problemele de infertilitate ale bărbaților, în care puteți trece o spermogramă.

În policlinica cu departamente de urologie, în spitalele orașelor există laboratoare cu echipament pentru acest studiu.

În cele mai multe policlinici din așezările mici, biologic materialul este luat pentru examinare În laboratoare private precum Invitro. După examinare, se furnizează un formular de analiză care conține informații privind cantitatea, concentrația, structura și motilitatea spermatozoizilor. Aceste rezultate oferă posibilitatea de a trage concluzii cu privire la posibilitatea concepției într-un mod natural.

Unde este posibil să treci spermogrammu - analize de laboratorÎn spermogramă există indicatori de performanță pe testicule, funcționarea gonadelor și a prostatei. Aceste informații sunt adesea utile dacă este necesar să se identifice cauzele abaterilor de la norma spermatozoizilor. Doctorul, ținând cont de sondaj, va putea să tragă o concluzie cu privire la forma infertilității, să dezvolte o tactică de tratament și să prezinte o estimare preliminară a eficienței sale.

În ce instituție medicală să sperăm pentru analiză?

Pentru a conduce Analiza spermei, puteți vizita laboratoarele special amenajate Sinevo, Invitro, în care este cel mai bine să determinați calitatea spermei din oraș. Această metodă este potrivită pentru persoanele care trăiesc în zonele rurale sau în orașele mici, care nu dispun de facilități medicale care dispun de laboratoare bine echipate și mari.

Locuitorii orașului pot efectua o spermogramă în clinica multidisciplinară de stat, unde ia un androlog sau urolog. Aici se va face atunci când laboratorul are echipamente pentru a efectua această analiză. Puteți aplica clinicilor multidisciplinare de stat care au un departament de andrologie operativă, nefrologie sau urologie și să clarifice detaliile acestui serviciu.

Spermograma este efectuată în clinici medicale private care oferă servicii pentru tratamentul diferitelor tipuri de infertilitate și inseminare artificială. Ei au propriile lor laboratoare bine dotate. Când o bancă de spermă se află în oraș, există și laboratoare care efectuează această analiză.

Cât de corect să alegeți o analiză policlinică pentru analiza spermogramelor?

Efectuați o spermogramă este întotdeauna plătită și în ambulatorii de stat ambulatoriu medical, și în particular, costul serviciului este aproximativ același. Prin urmare, pentru a analiza spermograma, puteți alege orice instituție convenabilă, în apropierea locului de reședință. Dacă alegerea mai există, atunci o atenție deosebită trebuie oprită la un laborator specializat sau la un centru medical mare, unde cele mai multe spermiograme sunt cele mai multe dintre cupluri în ceea ce privește infertilitatea. Acest lucru asigură că tehnicianul de laborator dispune de o mulțime de experiență, pentru interpretarea corectă a analizei.

Cel mai bun mod de a trece materialul seminal pentru analizăO condiție importantă alegerea policlinică este distanța de la domiciliu la laborator. La punctul de livrare a analizelor este necesar să se ajungă după colectarea spermei timp de o oră, transportând un container cu material biologic la o temperatură de aproximativ 40 de grade. Bărbații în timpul transportului poartă adesea un tub de testare cu spermă sub braț, pentru a menține temperatura necesară.

Cel mai bun loc în care puteți face o analiză - un laborator, unde există camere special amenajate pentru colectarea materialelor. Facilitățile medicale pot oferi serviciului posibilitatea de a trece prin procesul de colectare a spermatozoizilor în clădirea lor și apoi să îl transmită imediat pentru analiză. Este foarte convenabil pentru clienți și rezolvă multe probleme.

Cum se efectuează spermograma, timpul de livrare a spermei - toate acestea pot fi învățate la prima vizită la instituția care este aleasă pentru procedură. În orice clinică, există o înregistrare, iar pacientul nu va lua sperma pentru analiză fără o întâlnire.

Când prima analiză a arătat unele patologii, atunci pentru confirmarea datelor se recomandă repetarea examenului în câteva săptămâni, cu respectarea regulilor impuse. În timpul re-predării analiza trebuie să respecte toate limitele de abstinență de la actul sexual, care au fost observate în timpul primei analize. Acest lucru trebuie făcut în așa fel încât indicatorii de timp să corespundă cât mai aproape de celălalt. Medicul are nevoie de mai multe spermograme pentru comparare, pe baza cărora poate diagnostica.

Pregătirea pentru analiză

Înainte de a lua spermograma, trebuie să se pregătească: în decurs de 3-4 zile este interzisă intrarea în contact sexual, alcool, preparate medicale, pe lângă cele vitale. Anestezicele și hipnoticele, băuturile energetice sunt interzise.

Ei sfătuiesc să refuze procedurile termice, ei poate duce la supraîncălzirea testiculelor și atrofia spermatozoizilor. În timpul pregătirii, este interzisă expunerea la UHF. Dacă aceste reguli nu sunt respectate, analiza nu va dezvălui imaginea reală a ceea ce se întâmplă și va prezenta cel mai rău rezultat.

În timpul colectării ejaculării, de asemenea respectați cu strictețe câteva reguli. Sperma unui bărbat este colectată într-un recipient steril special, cumpărat la o farmacie sau într-o instituție unde vor face un studiu.

Sperma se extrage prin masturbare. aceasta procedura de achiziție trebuie să fie executate cu mâini uscate și curate. În timpul colectării spermei, este interzisă atingerea lichidului secretat, precum și a pereților interiori ai recipientului. Totul ar trebui să treacă în condiții sterile.

Spermogramma - ce arată?interzise colectarea spermei în prezervative și cu ajutorul unui contact sexual întrerupt. Toate nerespectarea regulilor duce la rezultate incorecte ale cercetării. Prezervativele pot avea un lubrifiant special, care este dăunător pentru spermatozoizi.

Pentru analiză, este necesar un lichid excretat la un moment dat. Pierderea cantității va face ca imaginea completă a spermei să fie incorectă. Când masturbarea a avut succes, dar sperma nu a fost primită, atunci se recomandă să urinați imediat și să faceți examenul pentru toată urina alocată.

Spermograma: metode de examinare și indicatori de bază ai analizei

Câte spermatozoizi ar trebui să fie:

 • În mod normal, numărul de spermatozoizi la un bărbat trebuie să fie de cel puțin 15 milioane în 1 ml ejaculat;
 • Dacă este mai bine ,;
 • Mai puțin - diagnosticul va indica o astfel de boală ca oligozoospermia;
 • Atunci când nu există spermă în probă, această boală se numește azoospermie.

Motilitatea spermei:

 • Pregătire pentru spermogramă - nutriție, regim, activitate sexualăÎn mod normal, mai mult de 50% din toate spermatozoizii trebuie să aibă o mișcare rectilinie, cu numărarea separată a tuturor spermatozoidelor lente și rapide care se mișcă drept;
 • Când spermatozoizii au o mișcare de pendul sau mai mult de 50% imobili - în acest caz, diagnosticul indică astenozoospermie;
 • Spermatozoizii fixați uneori se lipesc împreună - acest fenomen se numește aglutinare.

Motilitatea spermei - acesta este un indicator foarte important al calității spermei, după cum se deplasează într-o linie dreaptă și sperma rapid să treacă mai bine un drum lung de la nivelul colului uterin în cavitatea burta pentru a fertiliza un ou.

Evaluarea morfologiei spermatozoizilor

În general, există două moduri de a determina calitatea spermatozoizilor.

Metoda vizuală

Prima metodă este cea mai comună. simplu examinarea vizuală a spermei folosind un microscop pentru a determina mărimea, forma capului și aspectul. Din cauza inexactității și informativității mari, norma este luată de cantitatea de spermă de 50% și mai mult din total. Din punct de vedere economic, acesta este un mod mai ieftin, însă, adesea, necesită o analiză suplimentară.

Analiza de către Kruger

Aceasta este o metodă extrem de informativă, bazată pe studii complexe de laborator care pot arăta cu precizie procentul de spermatozoizi care pot fi fertilizați.

Analiza de către Kruger un pic mai scump, deoarece este efectuată numai în clinici de infertilitate specializate care dispun de echipamente scumpe, de înaltă calitate și tehnicieni de laborator special instruiți.

Conform analizei lui Kruger material seminal de o persoană sănătoasă este necesar să nu fie mai mică de 14% spermatozoizi morfologic normali, și înseamnă că cei mai mulți dintre bărbați la momentul sondajului în acest mod va fi dovedit a fi sănătos.

De ce decid să ia o analiză a spermatozoizilorDupă studierea spermatozoizilor, medicul va indica cu siguranță prezența și numărul de alte celule din probă, de exemplu, din leucocite. În contrast, din alte studii, cu microscopia spermatozoizilor pentru a determina prezența leucocitelor este mai dificilă, deoarece acestea sunt similare spermatozoizilor imaturi. Pentru determinarea corectă, se folosesc vopsele speciale. Norma leucocitelor nu trebuie să depășească 1 milion în 1 ml. Atunci când numărul de celule albe din sânge este crescut, acesta poate fi un semn de inflamație cronică sau acută. Această situație trebuie examinată cu atenție, deoarece în timpul inflamației, funcția spermatozoizilor este afectată semnificativ.

În plus față de parametrii de mai sus în timpul studiului spermatozoizilor în laborator, puteți determina și alte criterii spermogrammy:

 • Culoare - sperma are în mod normal o culoare alb-gri, dar în timpul unor schimbări patologice de culoare, care este motivul pentru analize suplimentare.
 • Volumul spermei - În mod normal, volumul spermei pentru concepție trebuie să fie de 2-4 ml. Dar există și boli atunci când cantitatea de spermă este redusă din cauza curentului său retrograd.
 • Aciditate. Dacă aciditatea se schimbă, chiar spermatozoizii sănătoși se vor mișca incorect.
 • Vâscozitatea - sperma este mai groasă, cu atât mai puțin penetrează în canalul cervical și cu atât este mai dificil să se miște spermatozoizii.
 • Mirosul - atunci când sperma are un miros specific neplăcut, poate fi un semn de infecție sexuală sau inflamație.

Dacă, ca rezultat al studiului, sunt determinate abaterile în calitatea sau cantitatea spermatozoizilor, medicul va desemna cu siguranță un al doilea studiu. Ar trebui să se facă nu mai devreme de câteva săptămâni, dar nu mai târziu de 3 luni de la primul studiu.

spermogrammu este necesar să se ia înainte de planificarea sarcinii unui cuplu căsătorit sau chiar mai bine - în timpul planificării vieții de familie. Din păcate, există multe situații reale de a merge la medic numai atunci când încercările prelungite de a obține un copil sunt ineficiente. Și în acest caz, întrebarea nu mai este cât costă sperma, dar există doar o singură dorință de a dezvălui cauza infertilității.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Factorul reumatoid - ce este și de ce este crescut?Factorul reumatoid - ce este și de ce este crescut?
Indicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativIndicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativ
Spermogramma pentru bărbați: cum să luați o spermogramăSpermogramma pentru bărbați: cum să luați o spermogramă
Ce este fertilitatea la bărbați și femei?Ce este fertilitatea la bărbați și femei?
Cum aflu ce tip de sânge și factor Rh sunt?Cum aflu ce tip de sânge și factor Rh sunt?
Cum să colectați corect analizele de urină de către nechyporenkoCum să colectați corect analizele de urină de către nechyporenko
Cum iau scroafe pentru enterobioză la copii?Cum iau scroafe pentru enterobioză la copii?
Ce este chlamydia trachomatis: simptomele și tratamentul chlamidieiCe este chlamydia trachomatis: simptomele și tratamentul chlamidiei
Normele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilorNormele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilor
Sarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenziiSarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenzii
» » Spermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceasta
© 2021 amigdas.com