amigdas.com

Cum sa alegi elicele cu barca potrivita

Șurub de înșurubatUna dintre cele mai discutate teme printre proprietarii de ambarcațiuni cu motor este alegerea unui elice. În plus față de forma raționalizată a bărcii și a motorului puternic, alegerea propulsorului drept este una dintre cele mai simple acțiuni pe care le puteți lua pentru a optimiza performanța barcii. Alegerea corectă maximizează puterea motorului, deoarece diferitele modele au efecte diferite asupra eficienței, puterii și vitezei vaporului.

Propulsor: descriere

Elicea este o structură rotativă care se folosește pentru a se deplasa pe apă:

 • nave;
 • barci;
 • barci;
 • feriboturi etc.

Caracteristicile șuruburilor pentru ciuperciUtilizează puterea generată și transmisă de motorul navei. Apoi, puterea este transformată în mișcarea rotativă a elicei, care are un butuc înconjurat de lame de aceeași lungime și mărime. Lamele sunt așa de răsucite, că împing apa înapoi. Această împingere este ceea ce mută barca înainte. Cele mai multe șuruburi se rotesc în sensul acelor de ceasornic când sunt privite din spate. Cei care se rotesc spre stânga sunt instalați cu o elice drepte în instalații cu două motoare pentru a menține stabilitatea barcii și a îmbunătăți manevrabilitatea acesteia.

Șuruburile sunt descrise în două figuri - acesta este diametrul și grosimea. Diametrul este dimensiunea totală a lamelor, măsurată de la vârfuri la butuc. Proiectările cu diametru mare pot pompa mai multă apă, generând mai multă putere. Pitch de elice Este distanța la care se deplasează barca după o întoarcere (nu se ia în considerare alunecarea). Vasul poate fi echipat cu unul, doi și rareori trei șuruburi, în funcție de cerințele de viteză și de manevră.

Caracteristicile materialelor și construcțiilor

Elicele sunt fabricate din materiale rezistente la coroziune, deoarece lucrează direct în apă. materiale utilizate pentru producție, sunt aliaje din aluminiu, oțel inoxidabil, nichel și bronz.

Procesul de fabricație implică atașarea mai multor lame la butuc prin sudare sau forjare. Lamele forjate sunt foarte fiabile și au o mare rezistență, dar sunt costisitoare în comparație cu lamele sudate.

Clasificarea și caracteristicile șuruburilor

Caracteristicile dispozitivuluiClasificarea se bazează pe mai mulți factori. Clasificarea de numărul de palete atașate: șuruburile pot varia de la tri-up cu patru și, uneori până la cinci sau șase palete. Cu toate acestea, cele mai utilizate în mod obișnuit 3 și 4 de design lobate.

Cea mai mare eficiență pentru un număr minim de lame, adică pentru structuri cu două bile. Dar pentru a obține un coeficient de rezistență și pentru a ține cont de sarcini grele, astfel de structuri nu sunt de obicei utilizate.

Cilindrul cu trei lame are următoarele caracteristici:

 • costul de producție este mai mic decât cel al altor tipuri;
 • de obicei, constă dintr-un aliaj de aluminiu;
 • oferă viteză mare de lucru;
 • accelerația este mai bună decât alte tipuri.

Patru elici de lame pot fi notate după cum urmează:

 • costul de producție este mai mare decât cel al 3 lobi;
 • de obicei din aliaje din oțel inoxidabil;
 • au rezistență și durabilitate mai bune;
 • Oferă performanțe bune la viteze reduse;
 • oferă o economie de combustibil mai bună decât toate celelalte tipuri.

5-6 structuri lobate se disting prin aceea că:

 • costul de producție este mai mare;
 • vibrația este minimă;
 • Designul are o capacitate de retenție mai bună în vreme furtunoasă.

Etapa fixă ​​și reglabilă

Cum de a alege un dispozitivEtapa poate fi definită ca deplasarea navei după fiecare rotație completă. Lamele din construcția cu un pas fix sunt atașate permanent la butuc. Poziția treptei este fixă ​​și nu poate fi schimbată în timpul funcționării. Astfel de structuri sunt de obicei realizate din aliaje de cupru. Acestea sunt foarte fiabile, deoarece sistemul nu include o conexiune mecanică și hidraulică. Costurile de producție, instalare și întreținere sunt mai mici, dar manevrabilitatea este mai slabă. Aceste tipuri sunt instalate pe nave care nu au cerințe speciale de manevrabilitate.

Un design cu pas variabil poate schimba pasul prin rotirea lamei in jurul axei sale verticale folosind un dispozitiv mecanic si hidraulic. Acest lucru ajută la controlul constant al sarcinii fără a fi nevoie de un mecanism de inversare, deoarece pasul poate fi modificat în funcție de condițiile de funcționare necesare. Astfel, manevrabilitatea este îmbunătățită, iar eficiența motorului este de asemenea mărită.

Acesta este un sistem complex și costisitor, în ceea ce privește instalarea și funcționarea. De regulă, designul unui diametru mai mare va fi mai eficient. Dar dimensiunea reală depinde de tipul navei pentru care va fi folosită.

Recomandări pentru selectarea produselor

Recomandări pentru alegerea unui șurubMai întâi, trebuie să alegeți un pas care să mențină turația motorului în intervalul de funcționare recomandat. Cu cât numărul de lame este mai mic, cu atât este mai eficient motorul. Totuși, mai puține lame cresc vibrațiile. De aceea, versiunea cu trei bile este cel mai des utilizat. Trei lame asigură cea mai bună combinație de performanță, viteză și eficiență.

În cele din urmă, alegerea materialului este, de asemenea, un factor important. Aluminiu este un echilibru excelent între cost, performanță și durabilitate. Oțel inoxidabil, deși mai scump, dar de cinci ori mai puternic decât aluminiu, care crește semnificativ productivitatea și durabilitatea. Construcțiile din oțel inoxidabil oferă o accelerație mai bună și sunt mai protejate de deteriorarea obiectelor din apă.

Înainte de a face o alegere, trebuie să înțelegeți scopul barcii. Este necesar să se ia în considerare viteza medie, sarcina și locația motorului pe barcă. Alegerea șurubului influențează în mod direct turația motorului și, în consecință, performanța acestuia.

Selectați mai multe tipuri pentru testul de apă. Testați recuzita în aceleași condiții în care utilizați de obicei barca - cu aceeași încărcătură, echipament și apă. Setați unghiul de tăiere astfel încât barca să aibă o viteză optimă pe suprafața apei.

Respectați viteza maximă pe tahometru. Dacă RPM este sub domeniul de funcționare recomandat, comutați la un design cu un diametru mai mic al lamei. Dacă turația motorului este mai mare, treceți la lamele mai mari. Reglați înălțimea suportului motorului pentru a crea cel mai bun echilibru între viteză, manevrabilitate și accelerație.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pe lângă faptul că este posibil să se facă un motor dintr-o jucărie sau electrocasnicePe lângă faptul că este posibil să se facă un motor dintr-o jucărie sau electrocasnice
Cum de a alege un motor electric de înaltă calitate pentru o barcă pvcCum de a alege un motor electric de înaltă calitate pentru o barcă pvc
În cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuitÎn cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuit
Transport pvc și remorcă pentru bărciTransport pvc și remorcă pentru bărci
Ce barci pvc gonflabile pentru motor sunt cele mai buneCe barci pvc gonflabile pentru motor sunt cele mai bune
Motoare exterioare pentru bărci gonflabileMotoare exterioare pentru bărci gonflabile
Tahometru pentru instalarea pe motorul exteriorTahometru pentru instalarea pe motorul exterior
Vase de aluminiu de producție rusă pentru pescuitVase de aluminiu de producție rusă pentru pescuit
Fabricarea de roți tramvai pentru pvc-barci cu mâinile lorFabricarea de roți tramvai pentru pvc-barci cu mâinile lor
Bărci autopropulsate: făcând un vas de pescuit cu propriile mâiniBărci autopropulsate: făcând un vas de pescuit cu propriile mâini
» » Cum sa alegi elicele cu barca potrivita
© 2021 amigdas.com