amigdas.com

Rularea unui acvariu - cum să faceți acest lucru pentru prima dată

Ce ai nevoie pentru un acvariuFrumos și bine păstrate acvariu va decora orice cameră, să respecte viața de pește în ea foarte distractiv și interesant, în afară, are un efect calmant asupra sistemului nervos, precum și la fel de bun pentru sănătate, precum și activitatea sa este saturat cu umiditatea aerului în apartament. Dar, la această bucată de lumea subacvatică are întotdeauna te incanta cu frumusetea ei, iar locuitorii săi sunt confortabile și confortabil, trebuie să învețe cum să aibă grijă de acvariu, precum și începe sa ruleze.

Achiziționarea unui acvariu și instalarea acestuia

Alegerea unui loc pentru un rezervor artificial

Pentru a începe acvariul pentru prima dată, mai întâi trebuie să găsești un loc potrivit unde va sta. Acest lucru este foarte important, deoarece calitatea apei poate fi afectată de lumină puternică, ca și în cazul în care camera de lângă acesta va fi zgomotos echipamente de rulare, peștele poate fi speriat de sunete străine care, în cele mai multe cazuri, afectează sănătatea lor.

Este recomandabil ca sistemul aqua să stea pe o noptieră adecvată și stabilă, mai ales dacă plănuiți să achiziționați o casă mică pentru pești mari. Există o gamă largă de acvariu, cu un piedestal încorporat, în care există rafturi și compartimente speciale pentru depozitarea echipamentului pentru îngrijirea rezervorului însuși și a locuitorilor săi.

Înainte de instalarea sistemului aqua, este important să luați în considerare următorii factori:

 • Porniți acvariulAcvariul ar trebui să stea lângă fereastră, dar într-un loc care nu este în lumina directă a soarelui, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea apei, astfel încât ea poate merge verde si „floare“.
 • Sala nu ar trebui să aibă curenți de pescaj, sunete de pește ascuțite și înfricoșătoare.
 • Este important ca rezervorul să nu fie accesibil copiilor mici și animalelor de companie.
 • Masa sau piedestalul pe care va fi amplasat micul tău aquamir trebuie să fie neapărat ferm și durabil.
 • Asigurați-vă libera circulație în jurul acvariului pentru a permite accesul la prizele pentru conectarea lămpilor și a altor echipamente.
 • Cumpărați un filtru bun și silențios, astfel încât munca sa de zi cu zi să nu interfereze cu tine noaptea.

Achiziționarea unui bun rezervor

Dacă ați decis să începeți acvariul de la zero, bineînțeles, este foarte important să alegeți corect casa viitorului pentru pești, ar trebui să fie o opțiune practică și nu foarte scumpă. În magazinele pentru animale de companie există o gamă destul de largă de rezervoare pentru fiecare gust, de formă, mărime și volum diferite, încât viitorul acvariu poate deveni pur și simplu confuz. Prin urmare, nu ne vom grăbi și nu vom opri pentru un început în forma acvariului.

Principalele tipuri de formulare sunt:

 • Ce echipament trebuie să aibăRunda. Cele mai inconfortabile, deoarece este foarte dificil să instalați un filtru și un încălzitor cu un termometru, pur și simplu nu se lipesc de pereții acestei forme. Potrivit pentru păstrarea peștilor nepretențioși care nu necesită o sursă suplimentară de oxigen și instalarea unui număr mare de echipamente în interior.
 • Corner. Acvariul acestei forme arată foarte impresionant și oferă o viziune profundă în plus, va deveni un decor foarte bun pentru orice cameră. Principalul lucru este că ar trebui instalat pe un soclu special, stabil și potrivit în dimensiune.
 • Dreptunghiular. Cel mai practic. Foarte convenabil pentru cei care vor conduce acvariul pentru prima dată. Va fi foarte convenabil să observați locuitorii subacvatici, să aveți grijă de ei și să spălați și să decorați rezervorul. În plus, astfel de sisteme acvatice sunt relativ ieftine și întotdeauna disponibile.

Desigur, trebuie să decideți cât de mult din acvariu aveți nevoie. Merită să ținem cont, cu cât dimensiunea este mai mică, cu atât mai dificilă este să o îngrijești. Începător va fi mai ușor pentru a face față cu sistemul de 100 litri, decât rezervorul pentru 10-15 litri.

Toate procesele biologice care au loc în acvariu sunt interdependente. Peștii consumă alimente, apoi își izolează reziduurile în apă, unde se descompun, eliberând substanțe utile, care, de exemplu, se hrănesc cu plante de apă și compuși toxici. Dacă acvariul are biobalanța corectă, micile bacterii care trăiesc în mod constant acolo, împart aceste substanțe nocive sau creează altele noi care influențează pozitiv creșterea plantațiilor verzi și sănătatea peștilor.

Toate aceste procese au loc cel mai lin și armonios în iazuri artificiale, având un volum mare, din moment ce puțin se va acumula murdăria și, astfel, produce substanțe nocive mai mult, astfel încât începe acvarist să fie dificil de navigat atunci cand grija pentru acvariu mic.

De vânzare sunt rezervoare de orice volum variind de la 3-5 litri și mai sus. Când alegeți dimensiunea, mai întâi gândiți-vă la dimensiunea peștilor pe care intenționați să le plantați acolo și câte vor fi. Când începeți acvariul pentru prima dată, se recomandă să achiziționați unul care este proiectat pentru 50 sau 75 de litri. Dacă aveți nevoie de mai puțin, puteți cumpăra cu un volum de 25 de litri, aici 2-3 pești mici vor fi destul de confortabili.

Echipament necesar pentru pornirea acvariului

Înainte de a începe acvariul pentru prima dată, asigurați-vă că primiți următoarele lucruri necesare funcționării sale:

 1. Cum să porniți acvariul pentru prima datăsol. Cea mai bună dimensiune a solului 5-8 mm, atunci va fi mai ușor să ia plante rădăcină, iar în cazul în care este foarte mică, aceasta va crea mai mult murdărie pe partea de jos. Este mai bine dacă este de origine naturală, și pietre colorate în ambalaje frumoase importate, care pot fi observate adesea în magazinele de animale de companie nu ar trebui să fie cumpărate, ele conțin o mulțime de coloranți dăunătoare, care pot afecta sănătatea peștilor și a animalelor acvatice.
 2. Plante vii. Plantele de plantare - una dintre etapele de pornire corectă a acvariului, ele contribuie la crearea unui ecosistem corect, care este necesar pentru funcționarea sa cu succes. Dacă ați cumpărat plante într-un magazin de animale de companie sau ați luat de la un alt acvariu de la prietenii dvs., acestea trebuie dezinfectate. Pentru a face acest lucru, trebuie să țineți plantele într-o soluție roz deschis de permanganat de potasiu timp de 20-30 de minute. Cele mai populare plante de apă care sunt nemaipomenite și se dezvoltă bine sunt: ​​hibridă, criptocorură, cornișor, ferigă indiană, iarbă în creștere rapidă.
 3. Compresor sau aerator. Acest aparat electric este proiectat pentru a satura apa cu oxigen, ceea ce este foarte important pentru viața peștilor și a plantelor. Este o pompă care absoarbe aerul și, cu ajutorul pulverizatoarelor, îl alimentează în apă. În magazine puteți vedea o mulțime de compresoare diferite, dar ar trebui selectate în funcție de mărimea acvariului.
 4. filtru. Acest mecanism trece constant prin apă, reținând murdăria mică și mare. Filtrele pot consta dintr-o bucată de burete și pot fi combinate cu aeratoare, dar există și proiecte mai complexe, de exemplu, în interiorul acestuia poate fi filtrarea cărbunelui, care curăță și, de asemenea, dezinfectează apa. De asemenea, trebuie selectat în funcție de volumul rezervorului.
 5. Lămpi fluorescente. Ele sunt necesare pentru iluminarea acvariului. Dacă intenționați să începeți acvariul de la zero și plantați plantele, atunci lumina suplimentară este o condiție indispensabilă pentru creșterea lor. În toate aquasystems-urile moderne care sunt vândute cu un capac, lămpile sunt deja construite în interiorul acesteia, iar în exterior există un buton pentru a porni iluminarea, ceea ce este foarte convenabil. Culoarea lămpilor poate fi oricare, principalul lucru este că capacitatea lor corespunde dimensiunii rezervorului artificial.
 6. Încălzitor cu termostat. Cele mai multe pești de acvariu sunt tropicali și termofili, temperatura optimă pentru ei este de 23-26 grade și leagănele sunt foarte dăunătoare tuturor locuitorilor acvatici. Pentru a economisi căldura necesară, veți ajuta un încălzitor special, care funcționează pe principiul fierului - este suficient să setați doar o anumită temperatură și el o va susține.
 7. termometru. Este foarte necesar pentru măsurarea și controlul temperaturii apei.
 8. Diverse mașini de curățat geamurile, bureți, plase, borcane curate sunt, de asemenea, foarte utile atunci când începeți acvariul pentru prima dată, precum și pentru îngrijirea ulterioară pentru acesta.
 9. Teste pentru determinarea parametrilor de apă. De asemenea, este de dorit să dobândiți, în timp pentru a înțelege ce se întâmplă în sistemul dvs. de acvariu și, dacă este necesar, să luați măsurile adecvate.

Cum de a începe un acvariu pentru prima dată

Echipamente pentru acvariuÎnainte de a începe acvariul, în primul rând, este necesar spălați-l bine, folosind pudra de sodiu obișnuită, după care clătiți cu atenție casa viitoare pentru pești. Apoi puneți-o într-o locație permanentă, deoarece un rezervor cu apă va cântări destul de mult și va fi foarte dificil să o mutați.

După aceasta, puteți începe să lucrați cu solul. Mai întâi trebuie spălat foarte bine cu apă curentă. Merită să vă amintiți că în timpul spălării acvariului și a echipamentului acestuia, când porniți pentru prima dată și după îngrijire, trebuie să utilizați doar apă curentă din robinet. Nu utilizați niciodată după aceea săpun sau orice alt detergent, acest lucru poate dăuna grav locuitorilor acvatici.

După spălarea solului, pentru a nu transporta accidental microbii sau bacterii, trebuie fierbe bine timp de 30-40 de minute. Apoi continuați cu instalarea în acvariu. Grosimea solului la fund ar trebui să fie de 3-4 cm. Amintiți-vă, dacă stratul este destul de subțire, rădăcina plantelor nu se poate rădăcina în ea.

Dacă aveți de gând să pună în acvariu orice elemente decorative (Driftwood, case mici pentru pești de fund, flori artificiale), acestea trebuie să fie în prealabil bine spălate cu apă caldă de la robinet și de dezinfectat cu o soluție de permanganat de potasiu. Echipamentele suplimentare - filtru, termometru, termometru, trebuie, de asemenea, spălate bine și verificate pentru a fi utilizate.

Deoarece ați decis să începeți acvariul pentru prima dată, trebuie să faceți următoarele. După așezarea solului, plasați în interiorul filtrului de acvariu, compresor, termometru și la discreția bijuteriilor artificiale. Acum, umpleți-l cu apă curată și conectați toate echipamentele. Lăsați apa să fie acolo și filtrul curăță întreaga suprafață interioară. După 1-2 zile, schimbați complet apa și lăsați-o în aceeași stare timp de o zi până când se elimină complet. După toate acestea, eliberați-vă sistemul aqua din lichid și continuați cu plantele de plantare, acestea vor ajuta la formarea microclimatului potrivit.

Mai întâi pregăti apa. Puteți utiliza apă de la robinet, numai înainte de a turna în acvariu ar trebui să stea timp de 2 zile, este suficient să scape clorul și compuși nocivi. Turnați această apă în rezervorul dvs. cu aproximativ 20%. Pregătiți plantele, după ce le spălați cu o soluție slabă de permanganat de potasiu. Apoi începe plantarea. Cel mai bine este să le așezați pe spatele și pe părțile laterale ale acvariului, astfel încât acestea să nu interfereze cu peștele și să le urmărească. Puteți plasa vegetație plutitoare, cum ar fi coarna, care va trebui doar să fie pusă pe suprafața apei, după ce sistemul aqua este complet umplut.

Când aterizarea este finalizată, umpleți cu grijă întregul rezervor cu apă, dacă este necesar, corectați suplimentar plantațiile din acesta, porniți echipamentul și iluminatul, va fi necesar pentru dezvoltarea și creșterea materialului săditor. După 7-10 zile, când toate verdele sunt adaptate și încep să crească, puteți porni peștele.

Alegerea peștelui pentru un acvariu

Acvariul este început, plantele se simt bine, apoi se stabilește echilibrul primar și puteți selecta locuitorii pentru rezervorul artificial. Ce fel de pește ar trebui să aleg pentru prima dată? Aici trebuie să ținem seama de valoarea rezervorului, precum și de propriile noastre preferințe. Mai exact, alegeți alegerea pe care o puteți ajuta vânzătorul în magazinul de animale de companie sau un acvarist cunoscut, angajat cu succes în creșterea peștilor.

Există mai multe reguli generale atunci când achiziționați pește pentru un acvariu:

 • Cum se instalează corect acvariulNu puneți pești de dimensiuni diferite într-un rezervor, deoarece cei mari vor asupri peștii mici sau, în general, îi pot mânca.
 • Pestii dăunători și erbivori nu pot fi păstrați împreună.
 • Când cumpărați animale acvatice, examinați-le cu atenție pentru a le face sănătoase, dacă peștele este bolnav, aproape întotdeauna îi afectează aspectul.
 • Fiți atenți la mediul în care trăiesc peștii, apa trebuie să fie curată fără un miros neplăcut, dacă nu, atunci refuzați mai bine cumpărarea, riscați să aduceți boala noului dvs. acvariu.
 • Adresați-vă vânzătorului în detaliu cum să aveți grijă de peștii achiziționați, deoarece cu conținutul fiecărui pește există anumite nuanțe.
 • Este recomandabil să cumpărați animale tinere acvatice, va fi foarte interesant să urmăriți modul în care acestea cresc și se schimbă.

Echipamente pentru acvariuLa vânzarea de animale acvatice, muncitorii de la magazinul de animale de companie le-au pus într-o pungă strânsă de apă și le-au dat cumpărătorului. În ea, peștele poate fi de aproximativ două ore, deci înainte de expirarea acestui timp, trebuie să aveți timp să vă puneți animalele noi într-un habitat obișnuit.

Înainte de a lansa peștii în acvariu, deschideți pachetul de transport acolo unde sunt și turnați 500-600 de grame de apă de la acvariul dvs. pentru a vă face animalele de companie puțin utilizate pentru parametrii noului lichid. După 15-20 de minute, puteți transporta peștii în rezervor, folosind o plasă pentru acest lucru.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Curățarea acvariului la domiciliuCurățarea acvariului la domiciliu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Filtru extern pentru acvariu cu mâinile taleFiltru extern pentru acvariu cu mâinile tale
Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariuStiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
» » Rularea unui acvariu - cum să faceți acest lucru pentru prima dată
© 2021 amigdas.com