amigdas.com

Lentila care este o pasăre în care o pasăre are linte

Ce pasăre de LentilăÎn lume există o mare varietate de păsări de diferite mărimi, culori și comportament. Lentile obișnuite - o pasăre mică din ordinul trecătorilor, locuiește în America de Nord, Europa și Asia. Se referă la familia finchilor.

Zona de linte

Lentila obișnuită în timpul sezonului de împerechereLentila - pasăre migratoare. Gama distribuției sale este largă. Practic este Siberia, Asia Centrală și Centrală, Europa de Est. Pe teritoriul fostei URSS, pasărea se găsește aproape peste tot (cu excepția Transcarpatiei și a Moldovei). Lentilele sunt de asemenea în Ural, pe Shugor și în Ust-tsilma. Este adesea posibilă găsirea unei păsări pe frontierele pădurilor din nord, pe teritoriul Anadyr, Sahalin și Kamchatka.

Lentila trăiesc în China, Afganistan, Iran și Caucaz. Este interesant că, în ciuda teritoriului, se poate observa rupturi din gama de linte:

  • linte obișnuite, masculine și femininede la Transcarpatia la Basarabia de-a lungul graniței de stepa Ucraina.
  • Între Volga și Don.
  • Partea estică a munților Tien-Shan.

Lentila nu locuieste in:

  • Asia Centrală (în teritoriile sale deșertice).
  • Southeast Altai.
  • Mongolia.

Ei pot zbura pe distante lungi. În ciuda dimensiunilor mici, pasărea este capabilă să călătorească pe distanțe lungi. A fost observat pe teritoriul Suediei, Maltei, Olandei etc. Ca zone de iernare, regiunea Indiei și sud-estul Chinei preferă. Acest lucru o distinge de alte finches, deoarece în principiu această familie hibernează în regiunea noastră.

Natura șederii

Lentila de sex feminin pe partea de sus a unui pinCa caracteristică caracteristică a lintei înclinat la migrații pe termen lung. Dar persoanele care aleg să cuibărească în regiunile din sud sunt mai predispuse la stilurile de viață sedentare. Este dificil să se determine limitele exacte ale gamei de cuiburi, deoarece nu toate cuiburile cuibăresc. Ajunge târziu. Cel mai adesea, migrația se produce la sfârșitul lunii aprilie și a doua decadă a lunii mai.

Păsările migrează adesea în turme mici de 10-15 persoane. Uneori sunt observate efective de până la 50 de persoane. Din august până la sfârșitul lunii septembrie, lămâia începe migrația de iarnă. Cel mai adesea se îndreaptă spre sud, spre sud-est și către Asia.

Se pare

Lentile din Siberia, trecătorinumai izolați patru subspecii de linte - cap roșu, obișnuit, roz și arhaic. Toate acestea au mici diferențe în ceea ce privește dimensiunea și culoarea. În general, întreaga specie dimensiuni mici (nu mai mult decât o vrabie).

Femelele sunt palide, cu o brichetă mai ușoară decât spatele și cu o culoare cenușie maronie de penaj. Persoanele tinere sunt similare în culoare față de femele. Masculi de culoare strălucitoare. Ei au o coadă, aripi și spate, de asemenea, capul și pieptul sunt roșu aprins. Abdomenul este roz. La unii reprezentanți ai speciei, pieptul este de asemenea roz. O astfel de culoare strălucitoare face ca aceste păsări să fie recunoscute.

habitat

Lentil zona comunăFiecare pasăre alege nu numai un anumit climat, ci și mediul. Alegerea obișnuită - pajiști umede cu arbuști. Ele pot fi găsite adesea pe garduri vii, cimitire, grădini. În țările muntoase preferă să se așeze pe coastele pădurilor, gurile râurilor, în pajiștile alpine. În păduri dau preferință peisajelor de arbust și copac.

Lentil Alimente constă dintr-o bază vegetală. Ea mănâncă în principal semințe de plante, cum ar fi biscuiți, șuncă de vulpe, umbellate și leguminoase. Plantele sunt hrănite cu semințe de amidon. Ca sursă de proteine, părinții produc insecte diferite pentru ei. Cel mai adesea acestea sunt omizi și gândaci mici.

reproducere

Lentilele de sex masculin au pene strălucitoarePăsări monogame. Cu alte cuvinte, păsările formează cupluri pentru viață. În acest caz, oamenii de știință au înregistrat mai multe gheare, în care era un bărbat. Deși, în majoritatea cazurilor, reprezentanți ai acestui tip de odnolyuby.

La sosirea în cuiburi, cuplurile încep să creeze în mod activ cuiburi. Locul este ales de către femeie. De regulă, este mijlocul unui copac tânăr sau un tufiș. Uneori poate alege un copac atipic pentru cuiburile altor păsări. Un cuib este făcut din ramuri uscate, neglijent și friabil. O tavă subțire este așezată de jos, de blană, de rădăcini și de iarbă. Diametrul mediu al cuibului este de aproximativ 16 cm, dar acestea sunt cifre aproximative.

Lentile sunt pineÎn timpul sezonului de împerechere, se poate observa un curent ciudat. Barbatul stă pe ramurile superioare ale copacului, ridică trunchiul și pune pene. După ce a pregătit, începe să-și cânte tribul sonor. Așa că zboară de la copac la copac.

Dacă intră pe teritoriul unui alt bărbat, atunci apare o luptă serioasă. Femela în acest moment se află pe ramurile inferioare sau pe pământ. După efectuarea perechii.

În zidărie - maximum 6 ouă. În timpul verii, doar o pui de pui este îndepărtată. Ouăle au o cochilie albastră cu puncte negre. Cel mai adesea apar în iunie, dar în latitudinile sudice se găsesc în luna mai. Doar femeile scroafe ouă, durează aproximativ două săptămâni. Barbatul este aproape, îl hrănește și o protejează.

Bărbații nu mai cântă după ce au fost hrăniți, deoarece necesită hrană serioasă. După ce tinerii părăsesc cuibul, părinții rămân în umbră și conduc un mod de viață discret. Lentile nu cântă cu greu în sezonul neimportant, ceea ce nu-i trădează prezența.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Bird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrăneșteBird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrănește
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Frumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbelFrumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbel
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
» » Lentila care este o pasăre în care o pasăre are linte
© 2021 amigdas.com