amigdas.com

Cum sa alegi cel mai bun ateu dentar?

Cum de a alege un ață dentară pentru tineÎn dieta bărbaților moderni rafinate și carbohidrați predomină cel mai adesea. Legumele crude, cum ar fi morcovii, care pot curăța suprafața dinților și mențin sănătatea gingiilor, sunt practic inexistente. Se pare că o alimentație necorespunzătoare afectează nu numai figura unei persoane, ci, mai întâi de toate, starea dinților.

Abundența de mâncare dulce duce la faptul că pe dinți începe să se acumuleze o placă moale, care treptat, dacă nu este îndepărtată cu grijă, se transformă în piatră. O periuță de dinți convențională, chiar și atunci când este asociată cu un agent de clătire, nu poate curăța toate cele 5 suprafețe dinte. Spațiile interdentare rămân inaccesibile chiar și pentru perii super-subțiri de păr. În aceste locuri, inconspicuos în stadiile incipiente ale placii dentare se dezvoltă treptat într-o piatră și începe să amenințe sănătatea dintelui. Pentru a evita această situație, trebuie să utilizați o ață dentară.

Cum sa alegi cel mai bun ateu dentar?

Dentara dentara - destul de vechi, care are mai mult de 200 de ani. Pentru prima dată a început să recomande pacienților săi un dentist din New Orleans. În ciuda faptului că medicul a susținut puternic folosirea aței dentare și chiar a publicat în 1819 o carte care descrie toate avantajele sale pentru dinți, populația nu sa grăbit să cumpere un nou accesoriu igienic.

Un fir dentar popular din America a reușit să facă numai compania "Johnson și Johnson", care a început să producă acest produs din mătase în 1896. Floss este un alt nume pentru ața dentară. De mult timp, mătasea a fost singurul material din care a fost făcut atașamentul. Principalul furnizor de mătase a fost Japonia, care în timpul celui de-al doilea război mondial și-a închis piața pentru țările din Europa și America. Producătorii de ață dentară trebuiau să caute o alternativă la mătase. Așa că atașamentul de mătase a fost înlocuit cu nailon și capron, care erau mult mai puternice decât mătase și mai ieftine în producție.

Dacă o persoană alege pentru prima dată acest lucru accesoriu igienic și o face fără ajutorul unui dentist, va fi greu să o înțelegi. Se poate parea ca produsul este mai usor decat un atela, nu poate fi. Totuși, acest lucru nu este cazul. Firele dentare diferă prin tehnica de fabricație, material, ceară, impregnare. Și toate aceste diferențe - nu sunt producători de cascadorii publici, ci soluții foarte eficiente care sunt concepute pentru a rezolva probleme specifice.

Soiuri de ață dentară

A alege pentru tine cel mai bun ață, trebuie să țineți cont de toate nuanțele. În primul rând, trebuie să vă asigurați că nu există contraindicații pentru utilizarea sa.

Principalele contraindicații:

 1. Boala dințilorcarious hollow. În timpul curățării aței, există riscul ca o bucată de dinte să se despică;
 2. alveolize. Dacă pacientul suferă de sângerări ale gingiilor, chiar și cea mai bună calitate și o ață dentară bună pot agrava situația. În timpul curățării, gingiile se vor deteriora și leziunile rămase de la atașat pot deveni infectate;
 3. poduri sau coroane nu sunt principala contraindicație, dar pentru igienă este mai bine să nu folosești atașamentul obișnuit, ci așa-numitul superfloss. Superfloss combină mai multe funcții ale diferitelor tipuri de ață dentară.

Dacă nu există contraindicații pentru utilizarea aței, puteți continua cu selecția.

Ața dentară care se găsește în farmacii sau în magazine, cel mai adesea din teflon sau din nailon. Găsirea atașat de mătase este destul de greu, deși este posibil, dar prețul lor va fi neprofitabil diferite de omologii de teflon. În plus, ața dentară de mătase nu se poate lăuda cu o rezistență bună și adesea sfâșiat. Dacă aspectul naturalității materialului din care este fabricat atașamentul nu este categoric, se poate alege în mod sigur fibrele artificiale.

Firele dentare diferă:

 1. nu ceară;
 2. cerată.

Există diferite secțiuni:

 1. volum;
 2. rotunde;
 3. bandă;
 4. plat.

Pot avea impregnări:

 1. mentol;
 2. cu fluor;
 3. cu extract de piper roșu;
 4. cu clorhexidină;
 5. fructe aromate.

Ață dentară ceară

Dentara dentara, ceruitaAță de ceară se distinge prin faptul că întreaga sa suprafață este acoperită cu ceară specială. Această acoperire nu permite separarea firului și menține forma perfectă. Acest tip alunecă bine chiar și între dinții foarte îndepărtați, dar particulele de ceară se pot lipi de smalț.

Ușurința de alunecare a ceara între dinți are dezavantajul său - aceasta este o aderență insuficientă la suprafața dinților. Din acest motiv, un strat mai greu de filament nu poate fi îndepărtat.

Un fir ceară este cel mai bine folosit de cei care se cunosc doar cu acest instrument, dar și cu copiii. Bebelușii cu vârste mai mici de 8 ani nu trebuie utilizați, dar copiii mai mari pot demonstra tehnica corectă de utilizare a acesteia.

Amestec dentar neplanificat

Un atașat neacoperit se distinge prin faptul că nu este acoperit cu ceară. Un astfel de fir în timpul curățării dintelui se va separa în câteva mai mici. Acest lucru permite unuia să acopere o suprafață mare a dinților la un moment dat și mai bine să o curățați. Un astfel de ata are nevoie de o utilizare adecvată și nu este recomandat pentru începători, deoarece este mai ușor pentru ei să rănească guma.

Datorită faptului că atașul se lipsește puternic pe suprafața dintelui, se creează mai multă frecare decât în ​​cazul ceara de ceară, ceea ce înseamnă că firul ceară se luptă mai bine cu floarea.

Ce afectează secțiunea din ața dentară

Atena dentară ceară și non-ceruită poate avea o secțiune transversală diferită. Care dintre ele va depinde de distanța dintre dinți. În cazul în care dinții se apropie îndeaproape unul de celălalt, iar distanța dintre ele este foarte mică, va fi corect să folosiți ața plană. Se trece cu ușurință în locuri foarte înguste și curăță bine plăcile.

Rotundul și panglica vor fi bune pentru acele cazuri în care distanța dintre dinți este semnificativă. Dusurile volumetrice se umflă exclusiv sub influența umidității, astfel încât acestea se vor potrivi absolut tot.

Impregnare pentru ata. Care dintre ele să alegeți?

Impregnările tratate cu duză sunt, de asemenea, importante. Ele trebuie selectate individual.

 1. Floss, impregnat cu o soluție de fluor, este potrivit pentru persoanele care au nevoie de fluoridarea suplimentară a smalțului. Firul fluorat nu numai că îndepărtează plăcile, ci și întărește smalțul dintelui.
 2. Impregnarea aromatică poate avea un miros de mentă, fructe sau mentol. Fructul este perfect pentru copii, deoarece va ajuta la îmbunătățirea procedurii de curățare zilnică. Oamenii care au nevoie de mai multă respirație proaspătă pot să acorde atenție atașării mentolului.
 3. Impregnările cu un dezinfectant, cum ar fi clorhexidina, distrug bacteriile dăunătoare.

Cum să folosiți corect ața dentară

Cum se utilizează firul corectDupă alegerea atei dentare, puteți începe să o utilizați. Aici recomandările medicilor stomatologi diferă. Cineva spune că este corect să folosească ata dentara după fiecare masă, cineva recomandă să-l folosească numai pentru noapte. De fapt, nu există studii exacte care să dovedească corectitudinea acestei sau acelei declarații. Este recomandabil să folosiți produsul pe timp de noapte, când este foarte important să curățați dinții de toate plăcile acumulate pe parcursul zilei.

Înainte de a utiliza firul, vă recomandăm să vă spălați dinții. Dacă acest mijloc de igienă urmează să fie utilizat pentru prima dată, merită să știți că ușoară sângerare a gingiilor în prima săptămână de utilizare a aței este destul de normală. Mucusul trebuie să se obișnuiască complet cu noul material. Dar dacă, după o săptămână de utilizare, această condiție nu trece, trebuie să întrerupeți utilizarea acesteia și consultați un medic dentist.

Tehnica corectă de curățare a aței:

 1. este necesar să se deconecteze firul cu lungimea de 35-40 cm. Această dimensiune ar trebui să fie suficientă pentru a curăța toți dinții;
 2. fluturele trebuie să fie înfășurat pe degetele indexului, astfel încât să nu fie mai mult de 3 cm între ele;
 3. Zona liberă a firului trebuie trasă și plasată pe gingie între dinți;
 4. împingerea mișcărilor de pe gumă pe suprafața masticoasă se efectuează prin folosirea aței dentare pe fiecare parte a dintelui de aproximativ 6 ori;
 5. Pentru următorul dinte, ar trebui să se utilizeze o nouă zonă.

După terminarea procedurii, puteți utiliza un agent special de clătire.

Superfloss și scobitoare

superflossPentru cei care folosesc coroane, proteze și bretele, există un fir dentar special - superfloss. Astfel de toroane au vârfuri rigide speciale, care sunt convenabile pentru a trece prin sisteme ortodontice. În plus, segmentele de superfuzuri se alternează și au un diametru diferit, ceea ce vă permite să curățați temeinic sistemul de prindere și proteza.

O scobitoare de unică folosință este o ață dentară care se întinde pe un suport special de plastic. De la un capăt este o întindere întinsă a firului, lungimea lui nu este mai mare de 4 cm, la celălalt capăt este o scobitoare arătată. Un astfel de ață poate avea de asemenea o racletă pentru limbă.

Fluturașii de scobit sunt ușor de transportat și folosiți după fiecare masă.

Avantajele aței dentare

Ar fi incorect să se compare eficacitatea unui atelier dentar cu o perie, deoarece destinațiile pentru aceste produse de igienă sunt diferite. Peria curăță dintele de trei laturi, iar atașamentul este acele zone care nu sunt accesibile periuței de dinți. Efectul maxim poate fi obținut numai dacă ambele produse de igienă sunt utilizate corect. Trebuie să vă amintiți că și cel mai bun atelat dentar va fi inutil dacă îl folosiți incorect și neregulat.

Fără îndoială, există multe avantaje pentru atașarea firelor și există un singur dezavantaj: cu tehnica greșită de curățare, vă puteți tăia guma. Dar aceasta este mai degrabă o chestiune nu la firul dentar în sine, ci la cel în mâinile căruia se află.

avantaje fire pentru dinți:

 1. reduce numărul de bacterii din gură;
 2. lupta cu o atingere în locuri inaccesibile pentru periuța de dinți;
 3. împrospătează respirația;
 4. conform rezultatelor unui studiu asupra gingivitei, sa demonstrat că folosirea aței cu 8% reduce riscul de a suferi această boală;
 5. stimulează circulația sângelui în gingii.

Numai igiena dentară adecvată și regulată va ajuta la menținerea sănătății și respirației proaspete. Și atașamentul dentar în această chestiune este un asistent foarte important și sigur.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Care este diferența dintre ața dentară "oral-bi" și concurenții?Care este diferența dintre ața dentară "oral-bi" și concurenții?
Ce periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriereCe periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriere
Periuța de dinți electrică pentru copii: tipuri și descrierePeriuța de dinți electrică pentru copii: tipuri și descriere
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Periuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dințiPeriuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dinți
Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Cum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturiCum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturi
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
» » Cum sa alegi cel mai bun ateu dentar?
© 2021 amigdas.com