amigdas.com

Unde trăiesc tigrii - trăsături ale speciilor

Unde trăiesc tigrii în sălbăticiePlaneta Pământ este locuită de multe animale care au frumusețe și har, dar dacă adăugați putere acestor calități, atunci numai tigrul vine în minte.

A fost Tigrul este unul dintre cei mai mari pradatori, a căror descriere duce la o adevărată încântare.

Cel mai mare reprezentant al familiei de feline este unul de acest gen inspiră respect și chiar și unele îngrijorări.

Totul despre Tigrii

Tiger - un reprezentant al genului panterTigrii se referă la vechi pantere, subfamilia pisici mari. O astfel de pisicuță poate ajunge la o greutate de până la 300 kilograme și poate avea o lungime de până la 3 metri. Până în prezent, a fost înregistrată o înregistrare în care masa animalului a ajuns la 388,7 kilograme. Având un corp puternic și rezistent, înălțimea la care greabanul ajunge la mai mult de un metru, tigrul este considerat unul dintre cei mai periculoși prădători de pe planetă. Vorbind despre cât de mult cântărește tigrul, este important să rețineți că diferitele specii pot avea greutăți diferite. Cu toate acestea, cel mai masiv este Bengali - greutatea tigrului este mai mare de 300 kg.

Animalul caracterizează fruntea rotunjită și ochii rotunzi, capabili nu numai să vadă perfect în întuneric, ci și să distingă culoarea. Albii tari albi dau pisicii un simt excelent de miros, ceea ce este un mare plus pentru vanatoare. Tigra, de fapt, nu se deosebește de bărbat, cu excepția celor mai mici, dar această diferență este destul de nesemnificativă.

Avantajul fără îndoială al faimosului prădător este colții, ajungând la 8 centimetri. Acest "instrument de muncă" se ocupă rapid de pradă și este capabil să omoare victima de la prima muscatura. În nutriție, un rol important îl are limba, care are creșteri keratinizate pe laturile. Este datorită faptului că animalul este capabil să taie rapid carcasa victimei și bucăți separate de carne. Nu este necesar să vorbiți prea mult despre ce mănâncă tigrul. Este clar că principala hrană a unui prădător este carnea. Mai mult decât atât, o pisică mare îi place mai mult carnea proaspătă, dar în vremuri grele nu disprețuiește și mănâncă.

Rezumând aspectul celei mai mari pisici a planetei, putem trage concluziile următoare:

 1. Predator este destul de mare și reprezintă o amenințare pentru aproape toate animalele.
 2. Datele fizice fac posibilă vânătoarea de exemplare chiar și foarte mari.
 3. Fiziologia organismului corespunde în totalitate modului de vânătoare al vieții și permite pisicii să se ocupe rapid de pradă.

Este imposibil să nu observați urechile animalului, care sunt relativ mici, dar au o audiere foarte ascuțită. Interesant, labele din față au cinci degete, iar labele din spate au patru degete. Fiecare laba are gheare retractabile și foarte ascuțite, precum și plăcuțe moi care fac mișcarea prădătorului practic silențioasă.

Tipuri de tigrii

Tipuri de tigriiReflectând asupra pedigree-ului de prădători, trebuie remarcat că astăzi găsesc rămășițele unui tigru mare de sabie care a trăit în perioada existenței dinozaurilor. El era mult mai puternic decât descendentul său și putea ajunge până la o tonă de greutate.

Persoanele moderne reprezintă nouă specii cunoscute științei, dintre care trei sunt deja pierdute iremediabil. Cu toate acestea, există o afirmație că specia antică era o pisică cu sabie, dar nu un tigru.

Împărțirea în specii poate fi calificată de creșterea și greutatea indivizilor care sunt oarecum diferite, precum și de stilul de viață al prădătorilor. Întreaga listă va fi următoarea:

 1. Amur (Ussuri), tigrul bengal și indochin.
 2. Sumatran, Malay și China de Sud.
 3. Bălți, caspici și ivazieni sunt specii dispărute de prădător.

Merită să luați în considerare fiecare specie separat, pentru a înțelege unde pot trăi animalele, cât de mult să cântărească și ce fel de viață să cheltuiți. Caracterizați mai bine tipurile de prădători cu cel mai mare:

 • Tigrul Amur locuiește în sud-estul Rusiei, parțial în regiunile nordice ale Coreei de Nord din China. Predator atinge la greaban 100 cm și mai mult, și poate cântări mai mult de 200 de kilograme. Trebuie remarcat faptul că populația tigrului a scăzut drastic și nu a numărat mai mult de 500 de indivizi;
 • Speciile bengale - cea mai mare. Predatorii au culoarea roșie cu dungi negre, înălțimea la greabăn este mai mare de un metru, iar greutatea poate depăși 300 de kilograme. Locuiește teritoriile din sud și din Asia Centrală. Speciile numără mai mult de 5 mii de indivizi;
 • Prădătorul Indochina, cu dungi mai înguste, poate avea o lungime de până la 1,5 metri și poate cântări maximum 120 kg. Numărul de indivizi din specie a scăzut brusc și a fost numerotat cu puțin peste o mie;
 • Pisica malayană - cea mai mică specie, a cărei lungime nu depășește 240 de centimetri și greutatea - 120 kg. Astăzi, oamenii de știință au numărat nu mai mult de 800 de reprezentanți ai acestei specii unice;
 • Pisica sumatrană atinge o lungime de puțin peste doi metri și cântărește nu mai mult de 140 kg. Se găsește în principal în rezervațiile insulei Sumatra și are aproximativ 500 de persoane;
 • Speciile chinezești de Sud nu depășesc 2 metri și nu depășesc 130 kg. Locuieste in centrul Chinei si tolereaza extrem de mult captivitatea. Această specie îngrijorează cel mai mult oamenii de știință, deoarece în fiecare an devine din ce în ce mai mic.

Există mai multe subspecii de prădători mari din familia pisicilor, care sunt hibrizi. Un reprezentant strălucitor al unor astfel de "amestecuri" este ligerul (leul și tigrul feminin) și tigonul (tigrul și leul feminin). Astfel de pradatori difera in marimi imense si intr-o varietate de culori care nu pot fi prezise. De regulă, hibrizii nu au o lungime mai mică de trei metri și pot cântări peste 300 de kilograme.

Unde este mai bine să trăiești tigrii?

Habitatele tigrilor de pe PământDesigur, orice fel de legendar prădător are propriul său domeniu, unde este cel mai confortabil și familiar. Cu toate acestea, fiecare specie are o anumită specificitate, care se manifestă nu numai în materie de vânătoare, ci și într-un aspect atât de important ca reproducerea puilor.

De exemplu, tigrii nu au trăit niciodată în Africa, iar acest lucru se datorează în primul rând condițiilor climatice.

Pentru a răspunde la întrebarea unde locuiesc tigrii, este necesar să știm despre nuanțele fiziologiei tigrilor:

 1. pentru amusrkogo și Speciile bengale Condițiile cele mai favorabile sunt cele în care temperatura medie nu este foarte mare. Aceste specii, datorită unei acoperiri frumoase și fiabile, tolerează perfect frigul. Diblurile dure și ghearele ascuțite vă permit să depășiți liniștit terenul stâncos, dezvoltând în același timp o viteză excelentă.
 2. malaezian și Viziunea sumatrană are o culoare mai închisă și o înălțime mai mică la greabăn. Acest factor vă permite să fiți invizibili în pădurile groase ale junglei din Indonezia. Aceste pisici sunt capabile să dezvolte o viteză mare de pornire și să aibă un salt excelent.
 3. Chineză de sud și Tigru indochin - un prădător tipic, capabil să vâneze atât pe teren neted, cât și în păduri dense. Pentru astfel de prădători se caracterizează prin ambuscade lângă rezervoare sau în densități de bambus dense, din care se aplică un atac instantaneu și mortal.

În ciuda faptului că tigrul este considerat a fi vânătorul-singuratic, destul de des indivizi grupate în familii. Chiar și tigrii singuri sunt prezenți periodic în familii în timpul sezonului de împerechere. Având o putere extraordinară, tigrul nu are concurenți pe teritoriul său. Zona este marcată sistematic de urină sau de lătrat de copaci. Este teritoriul care provoacă conflicte între bărbații adulți.

Având în vedere această întrebare, câte tigri trăiesc, este important să notăm rația prădătorilor. În sălbăticie, pisicile nu au un anumit "regim" care să le facă la vânătoare sau odihnă exactă. Pradatorii se duc la vânătoare atunci când se simt foame și nu primesc mai multă mâncare decât au nevoie.

Principala distracție a unui tigru este odihna într-un loc umbros sau jocuri amuzante, când vine vorba de familie. Având o speranță de viață de cel mult 30 de ani, tigrul nu are de fapt concurenți sau dușmani care să reziste. Cu o anumită precauție și un prădător înspăimântător se aplică numai elefanților și rinocerozilor. În dieta unei pisici puternice, pot intra și crocodili mici. Principalul și preferatul "fel de mâncare" sunt ungulate și herbivore mari.

Generarea de descendenți

Aducerea de descendenți în tigriiLupta pentru dreptul de a participa la creșterea puilor este o priveliște interesantă. Pe fondul numeroaselor masculi, doar unul se poate adresa femeii - cea mai puternică. Pentru a caracteriza pe scurt procretare, trebuie să știți următoarele:

 1. Tigra poate purta descendenți la vârsta de 3-4 ani, iar un individ de sex masculin - cu cinci ani.
 2. Sezonul de reproducție, de regulă, se încadrează în decembrie sau ianuarie.
 3. Tigrița se poate reproduce de mai multe ori pe an, dar cu o perioadă de 2-3 ani.
 4. Perioada de gestație nu depășește 103 zile.

De regulă, nu se nasc mai mult de patru pui, care devin destul de independenți la vârsta de două luni. Cu toate acestea, prădătorii mici preferă să rămână cu mama lor pentru o lungă perioadă de timp, uneori chiar până la cinci ani. Timp de 25-30 de ani, o tigră poate da viață celor douăzeci de persoane noi. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre pisicile tinere mor la o vârstă destul de fragedă, devenind victima hienelor, lupilor sau a altor pradă.

Tigrii sunt animale unice, a căror viață este în pericol din cauza activităților fără griji ale omenirii. De aceea majoritatea speciilor sunt plasate în Cartea Roșie sau protejate de stat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Animale mamifere dăunătoare: descriere și specieAnimale mamifere dăunătoare: descriere și specie
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
» » Unde trăiesc tigrii - trăsături ale speciilor
© 2021 amigdas.com