amigdas.com

Chipping dogs: ce este, cât este?

Ce este Chipping?Multe moduri de identificare a animalelor au fost inventate recent. Metoda de tăiere rămâne foarte populară, ceea ce atrage atenția asupra fiabilității sale. Astăzi, această procedură poate fi efectuată în aproape toate clinicile veterinare. Dar nu toți proprietarii de câini se grăbesc să-și prindă animalul. Mulți au încă îndoieli cu privire la fiabilitatea acestei proceduri. Nu toată lumea dorește să plătească suma solicitată, fără a avea certitudinea absolută că, în caz de pierdere, își vor putea găsi animalul.

Ce este câinii?

Chipping dogs astăzi este una dintre cele mai avansate tehnologii de identificare a animalelor, în care se utilizează microcircuite complexe. Când cipul este instalat pe animal, baza de date primește imediat informații complete despre animal și proprietarul acestuia:

 • țara și regiunea de reședință;
 • rasa și sănătatea animalului de companie;
 • locul de reședință și datele de contact ale proprietarului.

Deși astăzi, mulți proprietari de câini își atrag agenții și colierele cu numere de telefon pe animalele lor de companie, nu toate acestea economisesc de la pierderea prietenului lor cu patru picioare. Dintre animalele pierdute, procentul de câini găsiți este foarte scăzut. La urma urmei, dacă se găsește un animal pierdut, nu există încă nicio garanție că acesta se va întoarce la proprietar. Adesea să recunoască informațiile pe marcă nu este posibilă, pentru că nu este clar marcată sau câinele a rătăcit atât de mult în locuri diferite încât pierde pur și simplu destinatarul cu numărul de telefon al proprietarului.

Dar așchierea este o modalitate mai sigură de identificare a animalelor și este preferabilă metodei tradiționale de aplicare a unui brand de creștere. Dacă un animal are un cip, atunci se poate găsi cu ușurință ce fel de câine este și la care îi aparține.

Când îmi pot cîta un câine?

Cum câinii sunt cioplitePentru a instala cipul pe câine, nu trebuie să fie pregătit într-un mod special. Chipping dogs poate fi făcut la orice clinică veterinară. Și această procedură poate trece animale sănătoase de orice vârstă.

Puteți să vă gândiți la implantarea cipului deja în momentul în care catelul are vârsta de 5-6 săptămâni. Este interesant faptul că există țări în care, după tăiere, vaccinarea devine invalidă, dacă a fost efectuată înainte de implantarea cipului.

Cum sunt ciobanii câinii?

Încărcarea cipului este o procedură chirurgicală destul de simplă. Este foarte similar cu vaccinarea obișnuită. Instalarea cipului nu necesită mai mult de câteva secunde, iar durata procedurii însăși este de câteva minute.

Înainte de a proceda la implantarea cipului, medicul trebuie să se asigure de funcționalitatea acestuia și, în acest scop, efectuează scanarea.

După aceea, specialistul ia o seringă de unică folosință și injectează într-un loc special - sub greabăn. Ca rezultat, se adaugă o soluție specială pe pielea câinelui pentru a facilita implantarea, precum și chipul propriu-zis.

Microcircuitul se găsește într-o capsulă specială din bio-sticlă și măsoară 2 x 12 mm sau 1,4 x 8,5 mm. Materialul capsulei este complet sigur și complet compatibil cu țesuturile unui organism viu. O săptămână după Chipping biocapsule este înconjurat de un țesut viu și complet imobilizate. De acum înainte, animalul poate duce o viață familiară fără a simți disconfort.

După ce cipul a fost implantat cu succes, trebuie scanat din nou.

Cipul pentru câine are un număr electronic original original, format din 15 cifre. Acesta conține informații cu codul țării sau codul producătorului. După specialiștii chipirovaniya ai clinicii care a efectuat procedura, ei introduc informațiile în baza de date. Până în prezent, în țara noastră există două mari baze de date: animal-id.ru și animalface.ru. Și fiecare dintre ele este inclus în sistemul său internațional: Animal-ID în Petmaxx și AnimalFace în Petmaxx și EuroPetNet.

Dupa precizare, o eticheta speciala cu un cod de bare este facuta si lipita in pașaportul veterinar si pedigree-ul câinelui.

După implantarea cipului proprietarii sunt puternic încurajați să se abțină în următoarele două zile de la spălarea câinelui.

Chipping-ul este o procedură unică. Este necesar să petreceți doar câteva minute pentru ca un prieten cu patru picioare să achiziționeze un număr electronic, care îi este atribuit pentru totdeauna.

De ce este necesar să cip?

Cum câinii sunt ciopliteÎn primul rând, trebuie să vă gândiți să implantați un cip pentru un animal acelor proprietari care călătoresc sau participă frecvent la expoziții internaționale. Trebuie să știți că puteți ajunge pe teritoriul țărilor UE cu prietenul dvs. cu patru picioare numai dacă are un microcip.

Pentru a obține o vizualizare mai detaliată cu privire la procedura de chipirovaniya, este necesar să se ia în considerare meritele sale și concepțiile greșite existente.

demnitate

Procedura de așchiere are multe avantaje, din cauza cărora mulți proprietari de câini o aleg:

 1. Chippingul este o procedură complet sigură pentru animal. Capsula de injecție care conține microcipul este realizată din sticlă durabilă și poate dura mai mult de 100 de ani, ceea ce, bineînțeles, depășește durata de viață a oricărui animal.
 2. Operația de implantare a cipului este foarte simplă și nu provoacă neplăceri animalelor. Procedura se efectuează în condiții complet sterile și nu durează mai mult de câteva secunde.
 3. Capsula este rapid acceptată de corpul animalului - literalmente 2-3 zile devine supraaglomerată cu un țesut conjunctiv. După aceasta, este imposibil să pierdeți cipul.
 4. Cu un animal de companie cioplit, puteți pleca în străinătate în siguranță, fără teama de a vă confrunta cu probleme.
 5. Dacă se întâmplă o astfel de problemă că câinele dvs. este înlocuit sau furat, atunci puteți să-l întoarce cu ușurință, datorită unui cip electronic care va ajuta rapid determina identitatea animalului.

Înțelegeri greșite despre procedura de așchiere

Deși procedura de implantare cipul are multe avantaje, există și anumite deviații în acesta, despre care medicii veterinari încearcă adesea să tacă.

Cele mai importante dintre acestea sunt următoarele:

 1. Chipping DogsChippingul este o procedură complet nedureroasă pe care animalele o suferă fără consecințe negative asupra sănătății. Având în vedere faptul că câinii care sunt implantați cu un cip nu simt durere, puteți fi cu adevărat de acord. Cu toate acestea, puteți fi siguri de acest lucru dacă operația este efectuată de un specialist calificat. Un medic slab calificat, cel mai probabil, pierde pur și simplu stratul de suprafață al pielii cu un ac, dar cipul nu va intra niciodată în piele. El poate deveni confuz în blana câinelui și după un timp va cădea și se va pierde. Acest lucru se întâmplă adesea cu câinii care au păr lung și gros.
 2. Sensibilitate crescută a animalului la componentele din care se face biocapulul. Dacă câinele are o intoleranță individuală sau procedura de implantare a cipului nu a fost efectuată corect, atunci după un timp, inflamația și puroiul pot să apară la locul injectării.
 3. După procedura de implantare, chipul crește rapid în țesătură și rămâne într-un singur loc. De fapt, cipul tinde să "migreze" prin corpul animalului. De obicei, raza deplasării posibile este de 1 până la 2 cm. Dar chiar dacă se întâmplă acest lucru, nu va avea niciun efect negativ asupra sănătății câinelui.
 4. Microchipul după implantare rămâne operabil pentru o lungă perioadă de timp și este perfect citit de un scaner special. Deși în majoritatea cazurilor se întâmplă, sunt posibile excepții. De exemplu, atunci când după un proces de cipare reușit durează câțiva ani, scanerul nu poate citi informațiile din microcip. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive. O problemă similară poate apărea din cauza funcționării defectuoase a dispozitivului sau a demagnetizării datorate undelor electromagnetice. Prin urmare, înainte de a merge cu prietenul tău cu patru picioare în străinătate, asigură-te că microchip-ul tău funcționează corect, altfel ai probleme la vamă.
 5. Cumpărând un câine adult, care a fost deja implantat cu microcip, trebuie să acceptați că în baza de date va fi înregistrată informații despre fostul proprietar. Dacă câinele dvs. nu a fost la o singură familie, atunci în caz de pierdere va fi extrem de dificil să-i găsiți actualul proprietar. Pentru a nu fi într-o situație atât de dificilă, este mai bine să eliminați cipul vechi imediat după cumpărarea animalului și să efectuați din nou procedura.
 6. Procedura de îndepărtare a unui cip, ca și implantarea acestuia, este foarte simplă și nedureroasă. Pur și simplu trebuie să determinați prin analizarea locației cipului, efectuați o incizie și scoateți capsula. Este mai ușor să îndepărtați chipul de la câinii cu piele subțire și cu o cantitate mică de lână.

Cât costă cîinele?

Nu cred că pentru operațiunea de a implant cip în corpul proprietarului câinelui va trebui să plătească o gramada de bani. Este accesibil tuturor. Deci, în Sankt Petersburg, clinicile veterinare oferă să instaleze un cip la un preț de 500 - 2000 de ruble. Cel mai democratic preț politicienii aderă la clinicile private mici. Cu toate acestea, este destul de riscant să le folosiți serviciile.

Cel mai bine este să treceți prin procedura de tăiere într-o stație specializată veterinară de stat. Specialiștii săi pot oferi o garanție, că procedura va avea succes, iar după finalizarea acesteia, informațiile relevante și importante vor fi incluse în baza comună de date privind animalele.

concluzie

Procedura de crăpare a câinilorPentru a nu-și piardă pentru totdeauna prietenul cu patru picioare, mulți proprietari efectuează procedura de tăiere. Este unul dintre modurile cele mai fiabile de identificare a animalelor. Dacă câinele are un cip, atunci proprietarul va avea o șansă mult mai mare de a găsi animalul pierdut, mai degrabă decât dacă are un guler normal cu un destinatar.

Și nu vă temeți de această procedură, care este foarte simplu și nedureroasă pentru animal. Cu condiția ca un tehnician calificat să efectueze operația de implantare a cipurilor, puteți fi sigur că chiar și după ani de zile cipul va funcționa corect și nu veți avea probleme cu autoritățile atunci când plecați în străinătate împreună cu animalul dvs. de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați gheareleCum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați ghearele
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
Canalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenziiCanalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenzii
Geantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecțieGeantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecție
» » Chipping dogs: ce este, cât este?
© 2021 amigdas.com