amigdas.com

Râul perch: unde locuiește, ce hrănește, cum arată acest pește

River perch: în cazul în care el trăiește, ceea ce el mănâncă,Râsete de râu

- unul dintre cele mai comune trofee, atât pentru pescarii novici, cât și pentru profesioniști. Motivul pentru această popularitate este simplu și constă în faptul că acest pește se găsește aproape peste tot. Este nepretențios pentru calitatea apei, omnivor și reproduce destul de repede. Nu necesită un echipament special pentru ao prinde.

Tipuri de biban

Peștii din familia percidelor sunt subdivizați în specii. La prima vedere, ele sunt similare unul cu altul. Numai cu o examinare detaliată pot fi văzute în forma și culoarea locuitorilor fluviului diferențe semnificative. Există trei specii principale de biban:

  • galben;
  • Balkhash;
  • râu.

Fiecare specie are propriile caracteristici și caracteristici externe, conform cărora este posibil să se judece locul locuinței lor. Este curios că toți peștii au o caracteristică externă comună - aripioarele lor cu ac și balanțele foarte mici care se potrivesc foarte bine corpului.

  1. Bibanul galben este un pește de apă dulce, foarte asemănător aspectului cu peștele râului. Dar, spre deosebire de al doilea, are o dimensiune mult mai mică. Gura este mult mai mare decât cea a râului, iar coada nu este roșie, ci galbenă. În general, similitudinea anatomică a celor două specii este foarte semnificativă. Acest factor a permis ihtiologilor să producă urmași complet viabili în timpul hibridării.
  2. Descrierea peștilorPăstarul balcanic, de asemenea, diferă extern de râu. În primul rând, are mai multe benzi transversale pronunțate, iar corpul este mai lung și ușor alungit. Această specie poate trăi în corpuri de apă închise, deoarece își folosesc propriile prăjituri pentru alimente.
  3. Râul de râu, care trăiește în apă adâncă are ochi relativ mari, permițându-i să se angajeze în siguranță în vânătoare. Lungimea standard a acestei specii 20-30 cm, dar în funcție de habitatele sunt pesti relativ mari, ajungând la o lungime de 50 cm. Pe scalele sunt în mod clar benzile transversale întunecate vizibile, și sunt situate deasupra și dedesubtul aripioarelor spinoase roșii.

În medie, greutatea fiecărei specii variază de la 300 de grame la 3 kilograme. În mări există adevărați giganți, ajungând la 14 kilograme. Greutatea în multe privințe depinde de ce se hrănește bradul.

Caracteristici de colorare

Dacă peștele de mare are o nuanță roz, atunci peștii care locuiesc în râuri au un corp de culoare gri-verde cu o nuanță aurie. Este dificil de confundat cu orice alt pește râu, deoarece are o culoare unică. După cum arată un biban, aproape toată lumea știe. Din celelalte pești se disting prin benzi caracteristice laterale și spini de culoare roșie.

Păstarul tânăr are o bandă de culoare foarte palidă pe cânii de aur, în timp ce în peștii adulți dungile sunt de culoare închisă. Se observă că culoarea lor depinde de culoarea bazinului, a râului, a lacului în care trăiesc. Astfel, în corpurile de apă cu fundul de lumină nisipos se găsesc pești în care benzile de pe corp sunt abia vizibile. În timp ce prinși în baraje noroios sunt marcate de dungi foarte întunecate.

În gură există dinți mici, dar destul de ascuțiți, care sunt foarte folositori pentru vânătoare. De asemenea, peștii capturați pot mușca, acest lucru ar trebui luat în considerare de către pescari.

habitate

habitateGeografia habitatului este foarte extinsă, iar gama direct depinde de specie. Astfel, speciile de râu sunt răspândite pe scară largă în apele Eurasiei, apare în rezervoarele de apă dulce din Australia, Noua Zeelandă. În regiunile din America de Nord și Canada, gălbenușul galben este deosebit de comun. Locul preferat al tuturor acestor familii sunt râurile, iazurile și lacurile. Pentru speciile de apă dulce se caracterizează prin corpuri de apă cu un curent slab. În ele, școli de pește se simt mai confortabile.

Pentru a înțelege sau nu pradă de pradă, este suficient să urmăriți locul unde este cel mai adesea găsit. Concentrațiile mari de pește sunt vizibile în corpurile de apă cu vegetație densă, ceea ce le permite să vâneze cu succes micile prăjeți. Este curios că habitatele speciilor individuale pot fi ape de mare. În plus, această specie de pește a fost aclimatizată cu succes în rezervoare și alte rezervoare artificiale. Știind unde trăiește bibanul, puteți înțelege din ce constă dieta lui.

Ce se hrănește

O bastonașă devine adesea o pradă pentru o știucă, în timp ce el însuși nu are grijă să mănânce o prăjitură mică. Ca prădător, mănâncă prăjituri, moluște, larve de insecte și crustacee mici. Vine în principal în dimineața devreme și în după-amiaza. Seara, activitatea sa scade, iar noaptea căutarea de hrană se oprește deloc. Pescarii pot observa în dimineața zilei stropiri caracteristice pe apă - această bastonă a ieșit pentru o altă vânătoare. În dieta sa există crapă mică, cocoș și tufiș.

În perioada de toamnă, peștele migrează în apa adâncă, unde își mănâncă prăjiturile. În acele ape în care această specie predomină, prăjiturile constituie o mare parte a dietei. Canibalismul în rândul perchilor reduce semnificativ populația și promovează reproducerea peștilor care nu sunt predispuși.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Minuni de pește: habitate și tehnici de pescuitMinuni de pește: habitate și tehnici de pescuit
Pescuit excelent în Tyumen și regiunea TyumenPescuit excelent în Tyumen și regiunea Tyumen
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Basul de mare: proprietăți utile ale peștilor, opțiuni de gătitBasul de mare: proprietăți utile ale peștilor, opțiuni de gătit
Chipul chinezesc: descrierea speciilor, restaurarea populației de peștiChipul chinezesc: descrierea speciilor, restaurarea populației de pești
Nipul: caracteristicile speciei și modalitățile de preparare a acesteiaNipul: caracteristicile speciei și modalitățile de preparare a acesteia
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Little-cunoscute pește de apă dulce lenokLittle-cunoscute pește de apă dulce lenok
» » Râul perch: unde locuiește, ce hrănește, cum arată acest pește
© 2021 amigdas.com