amigdas.com

Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată

Descrierea panterului negruUn animal neînfricat și grațios, care a devenit eroul numeroaselor legende și mituri ale diferitelor popoare, a atras întotdeauna atenția oamenilor curioși. Unii oameni cred incorect că pantera are întotdeauna o culoare întunecată. Este incorectă numai pentru că panterul nu este o specie separată, ci doar un tip melantic de pisică. Astfel, din cauza conținutului crescut de melanină (pigment închis) pisicile sălbatice pot arăta astfel

.

Genul acestor feline include mai multe specii dispărute și patru specii vii:

  • tigru;
  • leul;
  • leopard;
  • jaguar.

Prin urmare, panterul negru nu poate fi izolat într-o vedere separată. Cel mai adesea în natură puteți găsi un jaguar sau un leopard de culoare similară. Culoarea neagră apare din cauza unei mutații genetice.

Culoare negru panter nu întotdeauna omogene și pot include unele pete sau pete. De exemplu, în sălbăticie, puteți vedea adesea un animal cu inserții ușoare sau o nuanță brună. În acest caz, pisicile de diferite culori pot fi ușor interbrete. Puii vor fi galbeni dacă unul dintre părinți are o asemenea culoare. Cuburile de culoare neagră apar doar la ambii părinți de această culoare.

Caracteristicile fiziologice ale panterului animal

În cazul în care Panthers LiveNu este în zadar să devină una dintre cei mai frumoși și mai mari eroi din basme și legende, deoarece animalul are un corp perfect construit, armonios și frumos, labe mari masive și o coadă lungă. Greutatea unui astfel de animal poate fluctua de la 50 la 60 kilograme, iar creșterea de la 60 la 70 de centimetri. Lungimea trunchiului este de obicei un metru.

Șeful de dimensiuni mari și o formă oarecum alungită cu urechi situate pe partea superioară a capului vă permite să auziți chiar și o șoaptă într-o rază de câțiva kilometri. Ochii mari, cu un elev deosebit, fac posibilă privirea perfectă în întuneric. Falla este bine dezvoltată.

Acest animal este un excelent prădător în sălbăticie, deoarece are organe olfactive remarcabil dezvoltate. Datorită flexibilității corpului său, panterul poate fi grațios și fără zgomot, iar culoarea neagră pe timp de noapte îl face doar un vânător mare. Astfel de calități permit o panteră fără nici o problemă să se furișeze asupra victimei și să meargă neobservată.

Un fapt interesant este că panterul are o structură specială a laringelui. Dispozitivul, nu este osificat, are un ligament flexibil, ceea ce face posibil ca laringelui să se umfle. Această structură specială permite panterei să publice un zgomot teribil și incredibil de puternic. Cablurile vocale nedividate sporesc acest efect. Dar aceste creaturi nu pot bâzâi.

Acest animal sălbatic poate recupera cu ușurință victima din cauza posibilității de a dezvolta o viteză de până la 70 m / s. Structura unor labe moi mari face ca aceste mișcări să fie cât se poate de liniștite, iar mușchii bine dezvoltați să permită animalului să sară până la șapte metri.

Puteți observa un dimorfism sexual pronunțat. Bărbații sunt semnificativ mai mari decât femeile cu aproximativ 25%.

Stilul de viață și unde locuiește pantera

Stilul de viață panterAceste creaturi sunt foarte favorabile pentru climat cald si chiar la cald, astfel încât acestea pot fi adesea găsite în pădurile tropicale din Africa, America de Sud și chiar în Asia, cu excepția părții de nord, în partea de sud a Americii de Nord și chiar și în sud-estul Europei. Din cauza fricii de oameni, aceste animale încearcă să păstreze cât mai mult posibil, dar în istorie au existat cazuri, când ar putea trăi prădătorii foarte aproape de sate și chiar de orașe. Ele nu pot pune un mare pericol unei persoane, dar pot face rău în auto-apărare.

Panterul este un prădător, deci nu este surprinzător faptul că mâncarea principală pentru el este carnea ungulatelor. În cazuri extreme, puteți vedea cum acest prădător gustă cu maimuțe, ouă de păsări mari și mijlocii și chiar fructe.

Animalul poate face fără hrană timp de aproximativ cinci zile. Un panteric foame poate fi periculos. În ciuda faptului că un prădător ocolește de obicei sate și orașe, el poate ataca o persoană care dorm în caz de foame extremă, iar vânătoarea de vaci și de porci este un lucru obișnuit. Dar faptul surprinzător este că un prădător bine hrănit nu va atinge chiar puiul care umblă alături de el.

Predator îi place să omoare lângă apă, și gustați o victimă undeva mare. Adesea se găsesc printre ramurile la o altitudine mai mare de patru metri, unde pot dormi după o vânătoare lungă pe timp de noapte.

Aceste animale sunt ciudate, hotărâte și au un caracter persistent, ceea ce le face practic practic pentru performanțe de circ sau conținut personal. Dar grădinile zoologice nu renunță niciodată la oportunitatea de a dobândi un reprezentant al acestei specii, deoarece panthers atrage vizitatori și iubitorii sălbatice din întreaga lume.

În imaginea lor, panterele aveau întotdeauna ceva misterios și misterios, ceea ce le făcea eroi și simboluri frecvente în culturi diferite. O aplicație populară în epicul imaginii acestui prădător este "Mowgli" cu toată faimoasa Bagheera din poveste. În SUA, începând cu 1965, au fost lansate benzi desenate de la studioul MARVEL cu unul dintre personajele principale cu numele Panther Negru.

Faptul amuzant este că logo-ul mărcii PUMA este un panter negru, deoarece oamenii de știință susțin imposibilitatea de a avea o puma întunecată.

În cazul în care Panther HomesDurata vieții acestei creaturi frumoase este de cel mult 12 ani. Și ceea ce este ciudat pentru mulți iubitori de animale și de natură, în panterele de captivitate trăiesc mult mai mult și vârsta lor poate ajunge până la 20 de ani. Oamenii de știință au observat că, după al zecelea an de viață, prădătorii devin inactivi. La această vârstă, devine dificil pentru ei să vâneze, căutând un sacrificiu ușor și chiar să mănânce carouri. Lăsând rapid forțele lor nu permit atacul animalelor puternice și rapide.

hibrizi

Din punct de vedere artificial, este posibil să se deducă hibrizii panterele și alte pisici sălbatice. Hibrizi populare sunt:

  1. Tigon - un hibrid de tigru și o leoaică (panter).
  2. Ligris este un hibrid de un leu (panter) și o tigru.
  3. Leoponul este un hibrid de leopard (panter) și leoaică.
  4. Pumapardul este un hibrid al unui leopard (panter) și al unui puma.

Astfel, puteți să credeți că animalele magnifice și grațioase nu au dat odihnă strămoșilor lor o perioadă mare de timp. Ele sunt grațioase, maiestuoase și voite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Cum a arătat tigrul antic cu sabie?Cum a arătat tigrul antic cu sabie?
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Familie de feline - specii de animaleFamilie de feline - specii de animale
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
» » Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
© 2021 amigdas.com