amigdas.com

Cage pentru chinchilla: dimensiunea optimă, cum se face

Chinchilele într-o cușcăSinsila - este nu doar animalele de companie fascinante, dar, de asemenea, o blană de valoare, care este motivul pentru care sunt crescute pe o scară comercială.

Și, de fapt, în ambele cazuri, pentru aceste animale ar trebui să fie create toate condițiile de trai confortabil, astfel încât proprietarii și crescătorii trebuie să găsească o cușcă bună și spațioasă, cu toate capcanele.

Cage pentru chinchilla

Este o celulă spațioasă, echipată de toate regulile fundația viața sănătoasă a animalelor. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care reproduc aceste animale, deoarece în condiții bune, chinchilele vor da un pui sănătos.

Mărimea cuștii pentru chinchilă

Chinshilka joacă într-o cușcăÎn condițiile unui apartament obișnuit, pot fi păstrate animale mici în perechi, de exemplu, o femeie și un bărbat. Acestea vor aduce un maxim maxim de două ori pe an, într-o cârpă poate fi de la 1 la 6 copii. În acest caz, condițiile lor de locuit trebuie să fie de următoarele dimensiuni: o înălțime de cel puțin 1 m, iar zona - cel puțin 0,5 sm.kv.

Dacă animalul trăiește fără o pereche, atunci pentru el este suficient vor exista celule cu dimensiuni de 100x50x50 cm.

obligatoriu condiţii celulele bune pentru chinchilla trebuie să fie după cum urmează:

 • barele din cușcă trebuie galvanizate;
 • este necesară prezența unui palet, care poate fi ușor îndepărtată și curățată;
 • în cușcă ar trebui să fie rafturi din lemn, situate la diferite nivele;
 • în interiorul cuștii este necesară instalarea unei case cu mai multe intrări;
 • trebuie să existe trei atribute obligatorii în interior - un alimentator, un bol de băut și o baie de baie.

O cușcă convenabilă pentru chinchillaÎn plus, dacă spațiul permite, în interiorul celulei va fi posibilă și instalarea jocuri tunele și o roată specială, în care animalul se va încălzi.

Dacă la domiciliu este planificat să conțină mai multe animale în scopul reproducerii acestora, atunci crescătorii cu experiență sunt sfătuiți să păstreze mai mulți femele și un bărbat. Va fi necesar să construiți un întreg complex de câteva celule mici, care să conțină chinchile. Toate acestea ar trebui să arate astfel:

 • în funcție de numărul de femele, același număr de celule care sunt instalate de-a lungul timpului;
 • Fiecare femeie este izolată una de alta, iar bărbatul are acces la fiecare dintre ei;
 • Pentru fiecare femelă, trebuie prevăzut un guler de plastic special, datorită căruia nu va putea ieși din cușcă.

Fiecare celulă, indiferent dacă una sau mai multe animale trăiesc în ea, ar trebui să fie întotdeauna curat și uscat. Ar trebui să fie spațios și fără curenți.

Cage pentru chinchilla de mâini proprii

Locuinței pentru un prieten mic pufos poate fi făcut cu mâinile lor, principalul lucru este de a respecta anumite reguli:

 • O incintă pentru chinchillaMaterialul nu poate fi plastic, DVD sau PAL;
 • cadrul trebuie să fie din aluminiu;
 • pereții laterali ai cuștii sunt realizați din plasă metalică;
 • Paleta trebuie să fie făcută dintr-o foaie de metal;
 • toate detaliile exterioare, cum ar fi șuruburile, dispozitivele de fixare și altele asemenea, trebuie să fie asigurate foarte bine, chinchillele este prea fragilă ca un animal, astfel încât ceva să cadă accidental pe el;
 • Toate bolturile inutile trebuie scoase din cușcă, altfel animalul le va înghiți pur și simplu;
 • paletul este umplut cu rumeguș, care trebuie schimbat zilnic.

Atribute pentru celulă

În orice celulă a rozătoarelor de origine trebuie să existe atributele necesare în formă alimentatoare și băutori. Dar, în cazul șinșelurilor, lista lor ar trebui să fie oarecum mai amplă. Acum despre fiecare detaliu.

castron de băut

Drinker pentru chinchillaAlcoolul care va bea berea trebuie să fie numai cădere.

Faptul este că micul rozător iubește apa, dar în același timp el nu ar trebui umezi botul, labele și blana.

De aceea, castronul de băut ar trebui să fie un con mic cu un tub metalic și o bilă pe capăt. Becul în sine ar trebui să fie din sticlă, deoarece modelele din plastic ale chinchillei ardeau ușor.

Hrănitoare

Chinchilla feederEste important ca alimentatorul să fie stabil, deoarece chinchilele sunt animale foarte active și pot transforma cu ușurință toate obiectele într-o cușcă.

Materialul de alimentare trebuie să fie confecționat din ceramică sau din metal și atașamentul este foarte stabil, astfel încât întreaga structură va fi destul de grea și robustă, iar animalul jucăuș nu poate răsturna prin natura sa. Aici este și din nou eliminat instalarea de modele de plastic, deoarece chinchilla va mesteca de bună voie pe ea.

Casa pentru chinchilla

Casa pentru chinchillaO condiție prealabilă pentru păstrarea unei astfel de ființe este casa mică, în care se va ascunde și va dormi. Ar trebui să fie o locuință din lemn, fixată cu unghii sau adeziv special. În casă, chinchilla-ul doarme în timpul zilei (da, chinchilele sunt animale de noapte), iar noaptea se strecoară din ea pentru a se trezi.

O astfel de casă poate fi construită cu propriile mâini folosind placaj obișnuit, dar trebuie să vă amintiți că va fi necesar periodic schimbați-l la unul nou, deoarece un animal mic va răsări în mod periodic găuri în el. În cușcă ar trebui să existe o casă pentru fiecare individ.

hamac

Hamac pentru chinchillaHammock pentru chinchilla poate servi în loc de casa, deoarece aceste animale sunt foarte îndrăgite de a dormi în astfel de paturi speciale. Coaseți hamacurile prea repede, folosiți pentru ele țesături de fleece sau denim, care sunt pliate în două straturi.

Patru găuri sunt realizate pe cele patru colțuri ale acestei țesături, în care sunt filetate lanțuri metalice. Apoi, pentru aceste lanțuri, hamacul este atașat în interiorul cuștii. Apropo, de multe ori chinchilele preferă hamacuri la case.

Baie de baie

Tava pentru nisipChinchilla nu-i place apa și niciodată nu-și spală haina în ea. În mediul natural, este scăldat în praf vulcanic, dar acasă are nevoie de nisip special din minerale special extrase în acest scop zeolit. Acest nisip conține, de asemenea, niște cenușă de lemn, sulf sulfat și talc.

Pentru baie aveți nevoie de o cadă specială, asemănătoare unui recipient rotund cu o gaură. În această cadă se toarnă nisipul foarte special (îl puteți cumpăra numai la magazinul de animale de companie), apoi animalul intră în această structură și începe procedurile de îmbăiere într-un mod foarte original. Vizionarea chinchilla-ului înotat în nisip este foarte distractiv: se așază pe nisip și începe să se rotească la o viteză incredibilă în ea, curățând haina ei frumoasă.

Chinshilka este scăldatăAtenție vă rog! Nisipul de râu normal nu este potrivit pentru chinchilele de baie! Din cauza lui, stratul de valoare al acestui animal își va pierde frumusețea și strălucirea.

Este important să rețineți că baia de baie nu ar trebui să fie în cușcă în jurul ceasului: este pusă pentru chinchilă pentru o perioadă de maxim jumătate de oră și apoi curățată. Dacă uitați baia într-o cușcă, animalul va aranja o mizerie acolo și merge la toaletă în nisip.

Alte atribute: stomatologi, jucării, rafturi

Zverek în ulciorNu uitați că chinchila este în primul rând un rozătoare, deci este foarte necesar ascuțitoare pentru dinți. Pentru a face acest lucru, puteți folosi o piatră ponce foarte tare sau cumpărați o piatră specială într-un magazin de animale de companie. Apropo, acest lucru este în cazul în care puteți cumpăra pietre nu este simplu pentru ascutit dălți de animale, și în special îmbogățit cu vitamine și minerale.

Chinchill curiosDeoarece șinșiile sunt foarte jucăușă și mobile, trebuie pur și simplu să fie în cușcă funcționare roți. Acesta trebuie să fie confecționate din orice material, dar este demn de reținut faptul că structurile de metal a lungul timpului începe să emită un geamăt neplăcut, iar din Șinșile - animale pe timp de noapte, proprietarii sunt puțin probabil să doarmă dacă animalul lor după un pui de somn decide să se angajeze în activitatea fizică în roata.

Se recomandă așezarea roții în cușcă în cazul în care numai un animal. Dacă chinchillele sunt două, atunci mai devreme sau mai târziu vor începe să lupte pentru dreptul de a merge în ea. În cazul în care chinchilla este înghesuită într-o cușcă, puteți cumpăra pentru ea (sau el) o minge specială de mers pe jos în care se poate mișca liber în jurul apartamentului. În cușcă puteți închide rafturi speciale din lemn, pe care animalul se va mișca. În plus, acești rozătoare fermecătoare țin foarte mult de diferite tuneluri și scări.

Reguli de bază pentru conținutul de chinchilla

Chinshalloo este zgâriat în spatele urechiiDupă cum sa menționat deja mai sus, nu trebuie să faceți baie de chinchilla, pentru că ea fin se va confrunta cu igiena sa pe cont propriu, principalul lucru fiind acela de a da acces la baie cu nisip in timp.

Chinchilele nu se varsă. Dar dacă proprietarii au observat că blana ei era mai subțire, atunci animalul a suferit un anumit stres.

Chinchillale nu miros, așa cum este tipic pentru mulți alți rozătoare domestice. Dacă din celulă nu există arome destul de plăcute, atunci proprietarii nu suficient monitorizați cu atenție puritatea sa.

Culoare frumoasă de chinchillaChinchilele sunt animale foarte fragile și timide, deci trebuie să fie luate foarte, foarte atent, nu stoarse sau stoarse. Cel mai bine este să o îmblânziți treptat, și nu trebuie ratată de mișcări ascuțite. Nu puteți începe o chinchilă într-o casă unde există copii mici.

Chinchilele nu tolerează frigul, sunt mult mai confortabile în climatul cald. Dar trebuie să excludeți ca lumina directă a soarelui să intre în celulă. De asemenea, este necesar ca aceste animale să fie adăpostite din curenți.

Hrăniți chinchilla cu alimente speciale care sunt vândute la magazinele de animale de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani pot să trăiască chinchillas acasă?Câți ani pot să trăiască chinchillas acasă?
Baie de chinchilla: sfaturi pentru alegerea de nisip de calitateBaie de chinchilla: sfaturi pentru alegerea de nisip de calitate
Cât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliuCât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliu
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Cage pentru chinchilla de mâini propriiCage pentru chinchilla de mâini proprii
Cage pentru pui mana proprieCage pentru pui mana proprie
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Cage pentru iepure decorativ și piticCage pentru iepure decorativ și pitic
Facem cuștile pentru un iepure din mâinile noastre: o instruire pas cu pasFacem cuștile pentru un iepure din mâinile noastre: o instruire pas cu pas
Magazin de ferestre pentru chinchillaMagazin de ferestre pentru chinchilla
» » Cage pentru chinchilla: dimensiunea optimă, cum se face
© 2021 amigdas.com