amigdas.com

Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie

Tipuri de elefanțiElefanții sunt cele mai mari animale terestre din clasa mamiferelor. Ei sunt erbivore care mănâncă numai plante și, de regulă, se specializează atât în ​​ierburi și frunze și ramuri de copaci, ale căror proporții în dietă depind de sezon și habitat.

Aceste animale se hrănesc cu 12-18 ore în fiecare zi (acestea reprezintă aproximativ trei sferturi din viața lor!). O specie africană mare poate mânca până la 300 de kilograme de mâncare pe zi! Deoarece există o cantitate mare de pulpă în dieta lor, doar aproximativ 44% din cantitatea de alimente pe care o consumă este digerată.

Ce mănâncă elefanții?

Elefanții mănâncă o cantitate imensă de hrană - Speciile africane consumă până la 300 kg într-o singură zi. Speciile indiene mănâncă mai puțin - aproximativ 150 kg. Un elefant african poate cântări aproximativ 6 tone, iar acesta este cel mai mare animal terestru. Această greutate necesită o mulțime de vegetație, astfel încât aceste animale mari își petrec cea mai mare parte a timpului fie căutând alimente, fie consumând-o. Se hrănesc cu diferite tipuri de vegetație, ceea ce le facilitează căutarea de alimente și mănâncă plante de aproape orice dimensiune, de la iarbă la copaci.

În plus, au nevoie de mult lichid. Elefanții africani pot bea până la 190 de litri de apă pentru o zi, așa că în sălbăticie niciodată nu pășesc departe de apă.

Cele mai multe tipuri de hrănire sunt efectuate folosind un trunchi puternic, dar incredibil de flexibil. Trunchiul poate rupe iarba de la sol, frunzele de lacrimi din copacii înalți în aer, pot sparge ramuri mari și toate acestea vor aduce delicat la gură.

După cum v-ați aștepta, consumând o cantitate atât de mare de alimente afectează dinții. În timp, această acțiune poartă o smalț dintelui. Dar, spre deosebire de majoritatea celorlalte animale, aceasta nu este o problemă pentru ei. De-a lungul vieții, elefanții cresc dinți noi, care înlocuiesc vechiul, uzat.

Ce elefanti mananca in captivitate

În captivitate, fanul este baza alimentului pe o bază zilnică. În plus, li se oferă:

 • varză;
 • salata;
 • trestie de zahăr;
 • mere;
 • banane.

În grădina zoologică din SUA, a existat chiar și un caz în care elefantul a mâncat ramuri de molid.

În captivitate, aceste animale mănâncă mult mai puțin decât cantitățile menționate mai sus. De exemplu, potrivit site-ului zoologiei naționale din Washington, specia indiană mănâncă doar aproximativ 60 de kilograme de fân, cinci kilograme de legume și fructe și câteva ramuri cu frunze.

Ce mănâncă elefanții în sălbăticie?

În condiții naturale, acești gigani mănâncă mai mult de 300 de specii diferite de plante. Poate fi:

 • Unde locuiesc elefanțiiiarbă;
 • cereale;
 • frunze;
 • sucursale;
 • culturi radacini;
 • șutează;
 • fructe.

Deși aceste animale sunt erbivore prin natura lor, iar sistemul lor digestiv nu este adaptat pentru digestia cărnii, totuși, a existat un caz în care un elefant indian a mâncat un bărbat ca un act de răzbunare după ce elefanții ei au fost uciși. Elefantul a fost împușcat și gura sa a fost găsită ca o bucată de carne umană.

Aceste animale sunt, de asemenea, foarte îndrăgite de a consuma culturi umane, făcând raiduri de noapte pe câmpurile țăranilor și fermierilor. Elefanții africani atacă câmpurile de porumb din Africa de Est. Speciile asiatice preferă câmpurile de mei.

Elefantul indian iubește trestia de zahăr și alte culturi atât de mult încât a devenit un dăunător agricol, atacarea și distrugerea grădinilor și a câmpurilor de orez. Pe măsură ce oamenii continuă să exploreze tot mai multe terenuri care, odată, au fost habitatul acestor animale, conflictele dintre fermieri și elefanți vor crește în mod inevitabil.

În prezent, sunt dezvoltate multe tipuri de agenți experimentali de izolare pentru protecția culturilor. O metodă eficientă, numită "elefanți și albine", implică construirea unui gard de stupi, deoarece acești giganți sunt foarte frică de albine!

Ce mănâncă elefanții africani?

Elephant care se hrănește în captivitateÎn prezent, toți elefanții africani sunt clasificate ca o singură specie, deși există o opinie că acestea sunt împărțite în specii de savană și păduri.

Studiile au arătat că elefanții de savană preferă să mănânce iarbă la începutul sezonului ploios (în jurul valorii de octombrie până în martie) și apoi să se bazeze mai mult pe plantele lemnoase (din aprilie până în septembrie).

Elefanții de pădure ocupă o gamă relativ mică în pădurile tropicale din Africa, dar dieta lor continuă să varieze în funcție de partea din Africa Centrală în care trăiesc. În rezervația naturală din Camerun, în cea mai mare parte aceste animale Ei au mancat iarba, dar pentru ca locuiesc in paduri, fructele reprezinta o parte importanta din dieta lor.

Ce mănâncă elefanții asiatici?

Elefantul asiatic (Elephans maximus) este o specie care dispare. În sălbăticie, există doar aproximativ 40 000-50 000 de persoane. Acestea fiind răspândite în sudul Asiei, ele există acum numai în cinci țări din Asia de Sud:

 • India.
 • Sri Lanka.
 • În Bhutan.
 • În Bangladesh.
 • În Nepal.

Și în opt țări din Asia de Sud-Est:

 • Ce elefanti mananca in naturaÎn Cambodgia.
 • În China.
 • Indonezia.
 • Republica Populară Democrată din Lao.
 • Malaezia.
 • Myanmar.
 • În Thailanda și Vietnam.

La fel ca speciile africane, elefanții asiatici sunt ierbivore care mănâncă numai plante. Deoarece gamele sunt foarte diferite, speciile asiatice mănâncă o varietate de plante. De exemplu, în India de Sud, un studiu a arătat că speciile indigene mănâncă mai mult de 112 specii diferite de plante, dar cea mai mare parte din dieta lor a constat din 25 de specii de leguminoase, palmieri, șarpe și ierburi. Animale care trăiesc în pădurile tropicale din Thailanda, ca regulă, mănâncă mai multe fructe și joacă un rol important în dispersia semințelor.

Este posibil să se mănânce carne de elefanți

Ce mănâncă un elefantCarnea acestor animale a fost probabil o sursă de hrană pentru oameni în timpul coexistenței lor. Până la începutul paleoliticului mijlociu, aproximativ 120 000 de ani î.Hr. e. Societățile africane erau vânător-culegători, capabili să folosească efective de elefanți pentru producția de carne.

Astăzi tot felul de astfel de giganți sunt vânate în mod special datorită cărnii lor. Acest lucru se întâmplă în Camerun, în Republica Centrafricană, în Republica Congo și în Republica Democratică Congo. Experții din domeniul sălbatic și-au exprimat îngrijorarea că amenințarea la adresa acestor animale poate fi cererea pentru carnea lor.

Studiul a arătat, că în patru țări din Africa Centrală cererea de carne este mai mare decât oferta. În orașe, carnea de elefanți este considerată prestigioasă și acest lucru stimulează braconierii să vâneze aceste animale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum trăiește monstrul și cât de mult cântăreșteCum trăiește monstrul și cât de mult cântărește
Câți ani trăiesc elefanții și ce afectează durataCâți ani trăiesc elefanții și ce afectează durata
Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?
Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lorCe mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăieșteElefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătosMelci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
Ce trăiesc țestoasele în natură și acasăCe trăiesc țestoasele în natură și acasă
» » Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
© 2021 amigdas.com