amigdas.com

Activitatea americană: caracteristicile rasei și descrierea acesteia

Ce trebuie să ai grijă de un câine American AkitaPana de curand, crescatorii experimentati de caini si doar iubitorii de prieteni cu patru picioare nu stiau nici macar despre existenta unei astfel de rase unice ca cea americana Akita. Această rasă a câștigat popularitatea recentă, cu aproximativ 30 de ani în urmă în anii `90. Cu toate acestea, dovezile istorice sugerează că Akita americană a apărut pentru prima oară cu câteva sute de ani în urmă.

În ciuda faptului că numele conține cuvântul cheie "american", de fapt, această rasă își are rădăcinile din Japonia - țara soarelui care se ridică. Există două soiuri acest tip de câine:

 • Pe linia japoneză, rasa este mai cunoscută sub numele de Akita Inu sau al doilea nume este un câine japonez;
 • și Akita americană, sau așa cum se numește de obicei printre crescătorii de câini, este un câine japonez mare.

Între aceste tipuri de câini există o mică diferență, și anume că în versiunea japoneză a rasei există un număr limitat de culori pentru câini, în timp ce în versiunea americană există aproape toate tipurile de culori. În plus, aceste două soiuri ale rasei Akita variază nesemnificativ în mărime și există mici diferențe în forma capului câinilor.

Un pic de istorie

Dispunerea câinelui american AkitaAceastă rasă de câini a fost adusă în America după al doilea război mondial ca urmare a faptului că armata americană, aflată în Japonia, a observat acești câini neobișnuiți și a luat în patrie câteva puțini mici. Aceste cățeluși, aduse din Japonia, au servit ca un stimul pentru apariția în America a unei noi rase (prin traversarea lui Akita cu un ciobănesc și un mastiff), numit un câine mare japonez. Anii mai târziu, numele rasei sa schimbat puțin și a început să sune ca și cea americană Akita.

Akita este o rasă destul de puternică de câini cu un corp fizic puternic - numai profesioniști cu experiență se pot descurca, în timp ce pentru crescătorii noi această rasă ar putea să nu fie la dinți. Faptul este că Akita este rasa dominantă cu un caracter foarte neliniștitor: ea este voită și iubitoare de libertate, foarte agresivă față de străini, deși este foarte devotată membrilor familiei ei. Cu toate acestea, pentru a obține ascultarea acestei rase și pentru ao îmblânzi, va fi nevoie de eforturi considerabile, de răbdare și de formare continuă.

Care este scopul principal al acestei rase

Datorită calităților lor de luptă: agresivitate, perseverență și atenție, Akita americană a devenit larg răspândită în sfera vânării animalelor mari, de exemplu, cum ar fi urșii. Această rasă este, prin natura ei, un vânător. Și dacă încercați să suprimați această calitate într-un câine într-un fel, poate fi foarte negativ - Akita vă aruncă adesea agresivitatea pe plimbări către animalele vecine care vin în ochii ei - de exemplu, alți câini sau pisici.

În plus, rasa are o altă calitate unică - devotament față de stăpânii lor. Prin urmare, americanul Akita este adesea folosit ca un paznic. Un astfel de gardian nu va permite niciodată străinilor să intre în casă, și până la ultima va proteja familia lor de intrusi.

Cu educația corespunzătoare a acestei rase și instruirea sistematică, Akita poate deveni un câine foarte amabil și prietenos. Ea tratează bine copiii, este capabilă să reziste chiar și celui mai capricios copil. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, aceasta rasa, în orice caz, nu poate fi lăsat ca o asistentă medicală și supraveghetor al copiilor, polca, ca și cu orice alte rase mari, există întotdeauna riscul ca cainele se va comporta imprevizibil.

În orice caz, cel mai bun loc pentru a găzdui această rasă va fi casă mare cu un teren, unde câinele poate merge liber în orice moment. În ceea ce privește apartamentele și spațiile limitate, această opțiune nu este pentru Akita americană.

Care este de fapt natura Akita americană

Rasă specială de câine American AkitaÎn ciuda faptului că această rasă are un bun control de sine, rezistență și liniște, pentru a obține acest rezultat, este nevoie de mult efort. Formare și formare continuă - acele instrumente cu care poți să faci o rasă de câini iubitoare și independente respectă stăpânul lor și îl percep ca pe adevăratul lor lider.

În cazul în care procesul de învățământ va fi ratat, apoi face pentru formarea nu a ieșit - câinele va deveni imprevizibil și incontrolabil, și cel mai important - periculos pentru alții, ca și stăpânul său.

Dacă câinele este instruit corespunzător de la cea mai veche copilărie, atunci proprietarul său întotdeauna Va fi posibil să se bazeze pe astfel de trăsături pozitive de caracter, după cum urmează:

 • Caracterul câinelui este Akita americanăbunăvoința și liniștea - poate fi realizată numai printr-o abordare competentă în educația unui animal de companie. Și formatorii profesioniști recomandă întotdeauna să aducă Akito prin metoda "morcov", nu "morcovul". A striga la câine, și chiar mai mult pentru a-și aplica forța fizică, nu este în niciun caz imposibilă;
 • această rasă este foarte credincioasă. Dacă câinele simte un pericol pentru stăpânul său, va veni imediat la ajutorul lui, chiar dacă îi amenință viața;
 • Akita este o natură destul de echilibrată și calmă și, fără nici un motiv evident, nu va ridica niciodată zgomotul și coaja. Prin urmare, dacă câinele face acest lucru, atunci cu siguranță există un motiv serios și nu trebuie ignorat. În cazul unor amenințări care se apropie de proprietar și de membrii familiei sale, Akita va semna cu siguranță;
 • În plus, această rasă are o răbdare surprinzătoare pentru temperamentul ei. Un animal de companie cu patru picioare poate petrece ore de ședere confortabil într-un singur loc, în timp ce copiii din jurul lui vor deruta și să sară, trăgându-l pentru lână sau urechi. Cu toate acestea, fiecare răbdare poate să ajungă într-o zi, astfel încât Akito să nu fie cel mai bine provocat din nou;
 • în ciuda faptului că formarea acestei rase este cedat la destul de bine, mai ales în cazul în care se face la o vârstă fragedă, ea nu ar face niciodată aceeași acțiune de o sută de ori, în cazul în care acesta este deja destul de obosit sau obosit. Independența rasei este o altă calitate a Akita. Prin urmare, dacă doriți să crească un câine credincios și ascultător, aveți nevoie de o abordare personală în ceea ce privește pregătirea ei.

De asemenea, vreau să vă reamintesc că dacă intenționați să achiziționați această rasă într-o familie în care sunt copii, atunci trebuie să faceți acest lucru în timp ce acita este un catelus mic. Mai mult decât atât, nu ar trebui să fie la plimbare cu câinele să-l reducă lesa, deoarece acest lucru poate provoca instinctele ei de vânătoare, iar apoi câinele începe să-și alunge după toate animalele pe care ea prinse numai cu ochiul, de la păsări mici, și terminând cu ceilalți câini.

Mind al Akita americană și principalele aspecte ale comportamentului ei

Încă o dată, trebuie repetat că această rasă are nevoie de un antrenament calificat de la vârsta cea mai mică. Dacă instruirea se va desfășura corect, atunci câinele va deveni un companion loial proprietarului și familiei sale pentru viață.

În plus, un câine mare japonez are un caracter echilibrat și o psihică stabilă. În același timp, ei sunt foarte prietenoși și nu agresivi, nu numai membrilor familiilor lor, ci și multor oaspeți. Dar chiar și în ciuda caracterului aparent calm și impozant, Akita americană nu-și pierde vigilența: tot ceea ce se întâmplă în jur nu poate fi ascuns de privirea inteligentă.

Cu o bună educație, această rasă nu va îndrăzni niciodată să atace maestrul sau membrii familiei sale. Atacul asupra inamicului este posibil numai dacă câinele vede o amenințare clară pentru viața stăpânului său sau pentru propria sa viață.

Această rasă este potrivită pentru vânătoare, și ca gardian sau partener loial. Adesea, Akita este folosit ca un caine de serviciu sau un ghid.

Standarde de rasă: principala caracteristică

Această rasă este un câine mare, care sunt proprietarii de schelet greu.

 1. De unde pot cumpăra un câine?Dacă vă uitați la corpul unui câine, puteți vedea că acesta are un format dreptunghiular și este ușor extins în lungime. Rasa Akita are mușchi spate foarte puternici și musculatură bine dezvoltată. Partea din spate a acestei rase este netedă și proporțională. Corpul este acoperit cu piele foarte densă, care, spre deosebire de multe alte rase, nu se îndoaie sau se întinde.
 2. Un câine mare japonez are un gât foarte masiv și larg, care are un sistem puternic de mușchi. Umerii acestei rase sunt destul de largi și puternici.
 3. Akito este proprietarul unei forme foarte mari a capului. În același timp, este ușor scurtat și are forma unui triunghi, dar nu este ascuțit, dar plictisitor.
 4. Limba lui Akito trebuie să fie roză.
 5. Nasul - negru, destul de dens. La câinii cu o culoare deschisă, nasul este negru, dar cu o blur abia vizibil.
 6. Are o maxilară masivă, cu dinți foarte puternici și mari. În ceea ce privește mușcătura din rasă, este de obicei foarfecă, deși, în unele cazuri, se găsește și o mușcătură.
 7. La câinii din această rasă, o frunză masivă și largă, se îndoaie și se armonizează armonios în occiput.
 8. Rasa are stări largi și strânse.
 9. Zona frontală și locul dintre ochi sunt în mod necesar intersectate de o mică ciupercă de adâncime medie.
 10. În ceea ce privește ochii, în această rasă sunt relativ mici și seamănă vizual cu un triunghi cu o ușoară rotunjire în jurul marginilor. Culoare - maro închis, uneori ochii pot avea mici impregnări ca urmare a pigmentării. Pleoapele de la câine sunt strânse cu un ochi de culoare neagră vizibil în jurul marginilor.
 11. Urechile unui câine mare japonez au o formă deosebit de triunghiulară. În plus, urechile au o înălțime medie de plantare și sunt întotdeauna ușor înclinate spre bot.
 12. Dacă vă uitați la extremitățile câinelui, puteți vedea labe foarte mari și destul de groase care au mușchi bine dezvoltați. Și dacă vă uitați la rasa din spate, puteți observa că picioarele din față și din spate sunt drepte și întotdeauna pe aceeași linie. Și, în ciuda îmbinărilor mari ale rasei, ele arată întotdeauna foarte naturale.
 13. Akito este proprietarul unui set ridicat la coloana vertebrală a cozii. Și au o latură suficientă și puternică, ușor înclinată în coadă. În condiții normale, coada câinelui este răsucite și devine o formă inelară. Cu toate acestea, chiar și atunci când coada este îndreptată, ea este încă foarte strânsă pe coloana vertebrală a câinelui.

Culoarea rasei pot fi complet diferite, variind de la alb și maro până la negru. Este destul de permis, că câinii din această rasă pot avea pete pe lână de intensitate diferită.

Haină în sine este destul de lungă: poate ajunge la 5 până la 7 cm pe corp și picioare. Este trunchiată numai în gât și urechi. Prin urmare, americanul Akita se referă la rasa cu păr lung.

Ce trebuie să știți când antrenează Akito

Dacă pregătiți un câine mare japonez de la o vârstă fragedă, va fi cedați cursului de formare. Dar, indiferent de vârsta ei, este necesar să se ia în considerare o serie de trăsături ale educației ei, înțelegerea căruia va contribui la facilitarea procesului.

 1. Descrierea medicală a câinelui American AkitaCa proprietar al Akita este de natură foarte capricioasă - acestea sunt greu cu nasul, mândru și independent, în procesul de învățare, ei pot refuza să facă ceea ce li se spune, mai ales în cazul în care câinele nu este pe placul lor, sau pur și simplu plictisit.
 2. O nuanță foarte importantă: câinele trebuie antrenat nu de un antrenor calificat, ci personal de către proprietar, astfel încât câinele să-și poată simți autoritatea. Stabilirea unui contact personal între câine și proprietarul acestuia este principalul criteriu de succes atunci când este instruit.
 3. Câinele nu-i place nici o agresiune din partea profesorului. Prin urmare, este recomandat să nu vă ridicați niciodată vocea și să nu folosiți metode fizice. Numai formarea, care se desfășoară într-o formă prietenoasă și calmă, poate avea rezultate pozitive. În schimb, agresiunea față de câine va determina pierderea respectului față de proprietar, ceea ce va fi extrem de problematic pentru a reveni.

În același timp, Akita americană, din cauza dispunerii sale independente, va decide întotdeauna când să mănânce, când să doarmă, când să joace și când să studieze. Din cauza acestei trăsături caracteristice a animalului de companie, majoritatea crescătorilor de câini au probleme enorme cu pregătirea viitoare a câinelui.

Întreținere, îngrijire și nutriție

Natura Akita americanăÎn ceea ce privește îngrijirea și întreținerea, această rasă este destul de nepretențioasă, care nu poate decât să îi mulțumească pe proprietari. Pentru a păstra un câine, desigur, nu este mai bine în casă, dar direct pe stradă, într-o vavură spațioasă.

Desigur, un câine mare japonez se poate înțelege bine în apartament, cu toate acestea, cu condiția că acesta va ieși deseori și sistematic, deoarece această rasă trebuie să se simtă liberă și este nevoie undeva să-și pună energia.

În ceea ce privește scăldatul, atunci acest proces trebuie să fie efectuat rar, cel puțin de două sau trei ori pe an. Din moment ce această rasă aparține unui păr lung, se recomandă pieptănarea lânii cât mai des posibil, în special în timpul perioadei de moli.

Ei bine, că dinții de akito rămân întotdeauna puternici, curați și nu doare niciodată, este necesar să se hrănească o varietate de alimente: atât ferme, cât și moi. Modul de hrănire trebuie să fie de 2 ori pe zi în același timp, astfel încât animalul de companie să fie obișnuit cu rutina. În acest caz, nu trebuie să dați niciodată hrana pentru câini de pe masă (pește, cartilagiu, oase etc.), deoarece acest lucru îi poate provoca problemele de stomac. Opțiunea ideală va fi alimentele speciale speciale cu aditivi diferiți. Carnea proaspătă, peștele și diverse cereale sunt, de asemenea, minunate dacă se alimentează cu alimente uscate. În ceea ce privește fructele, acestea ar trebui să fie oferite ca stimulente sau bunuri, dar nu ar trebui incluse într-o dietă constantă.

În concluzie, trebuie spus că, deși această rasă este foarte complexă și există dificultăți în formare, aceasta rămâne cea mai devotată și mai echilibrată. Cu toate acestea, pentru a obține rezultatul maxim, proprietarul personal va trebui să depună mult efort și să petreacă mult timp în procesul de educare a Akita americană.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
Sahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte HuskySahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte Husky
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
» » Activitatea americană: caracteristicile rasei și descrierea acesteia
© 2021 amigdas.com