amigdas.com

Importanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificat

Ce este AnaciaPentru a avea dinți sănătoși, un zâmbet frumos poate fi adesea insuficient pentru a efectua singuri procedurile de igienă zilnică. Prin urmare, cel puțin de două ori pe an, se recomandă efectuarea de examinări preventive cu medicul dentist. Acest lucru va evita numeroase probleme care amenință nu numai pierderea dinților, ci și o deteriorare generală a stării de sănătate a întregului corp.

Stomatologia profesională face posibilă prevenirea unei varietăți de probleme care pot apărea cu dinții. Tehnologii moderne în domeniul stomatologiei, precum și utilizarea de diverse echipamente permit astăzi să aibă un zâmbet sănătos, frumos, chiar dacă persoana are probleme semnificative.

Medicii recomandă să efectueze în mod regulat salubrizarea profesională a cavității orale pentru fiecare persoană. Acest lucru va permite, în primele etape, detectarea și eliminarea dezintegrării dentare, excluderea apariției durerilor bruște și faptul că este important să vă mențineți dinții sănătoși.

Salubrizare orală ce este?

Nu mulți oameni știu, care este salvarea gurii. Acest tip de procedură este un complex de măsuri preventive și curative care permit menținerea unei cavități orale sănătoase. Salubritatea dinților include și procedeul de umplere a cariilor deja deteriorate și tratamentul bolilor inflamatorii existente.

Indicații pentru salubritate

Efectuarea unei remedii a cavității bucale este o măsură obligatorie înainte de proteze, intervenții chirurgicale și alte intervenții. Acesta include:

 • Salubrizare oralăintervenție ortodontică;
 • curățarea de pe placă;
 • eliminarea calculului;
 • tratamentul dinților deteriorați de carii;
 • etanșare (dacă este necesar);
 • terapie și prevenirea gingivitei;
 • extragerea dinților, în cazul în care tratamentul nu mai este posibil.

Excepția tratamentului cavității orale planificate nu este:

 • sarcinii;
 • vârsta copiilor preșcolari;
 • purtând un sistem de colț pentru alinierea mușcăturii;
 • intervenții chirurgicale planificate.

Pentru toți oamenii, procedura de salubrizare orală regulată ar trebui să fie efectuată obligatoriu de două ori pe an.

Forme de salubritate

Există mai multe forme de salubritate.

Cum să reorganizați salubritatea1. O singură dată sau periodică - se desfășoară în anumite grupuri sau în grupuri limitate de persoane, în conformitate cu planul elaborat de examinări medicale.

2. Individuale. În acest caz, pacientul se consultă singur cu medicul, pentru a desfășura toate procedurile necesare pentru el.

3. Planificate sau curative-profilactice. În acest caz, se efectuează lucrări pentru identificarea sau tratarea diferitelor boli ale cavității orale în anumite grupuri de persoane care se află în evidențe dispensare. Această formă de salubritate este obligatorie în fiecare școală, în orice preșcolar, în birourile militare de înmatriculare și înmatriculare militare și în unitățile militare, precum și în întreprinderile industriale, după care se poate emite un certificat.

Practic, în fiecare dintre cazurile stipulate, poate fi necesar un certificat de salvare a cavității orale. Ea este întrebată atunci când cartea medicală este reînnoită, pentru a fi înregistrată în timpul sarcinii, pentru recruții pentru serviciul militar, precum și pentru candidaturile pentru un loc de muncă și concediul medical.

Metode de salubrizare a cavității orale

Salubrizarea orală se realizează prin mai multe metode:

 • descentralizată;
 • central.

Procedura de descentralizare poate fi efectuată la întreprinderi, în școli, în prezența camerelor de tratament special amenajate. La rândul său, metoda centralizată presupune o vizită directă la instituția de tratament și profilaxie.

Este, de asemenea, practicată efectuarea unei sanitări bazate pe brigadă - o echipă de medici și un personal medical junior, care efectuează toate procedurile necesare, merge la organizație sau la orice așezare la distanță pe transportul special echipat.

Care este procedura de salubritate?

Ce include reorganizareaEfectuarea unei sanatii a cavitatii orale poate rezolva simultan mai multe probleme diferite. Prin urmare, pentru fiecare pacient, medicul selectează anumite proceduri, care sunt necesare numai pentru el, pentru el.

Salvarea se efectuează după cum urmează:

 1. Inițial, folosind tehnici moderne, o examinare aprofundată a cavității bucale este efectuată în detaliu.
 2. Eliminate depozitele disponibile: pietre, plăci și, prin urmare, medicul poate efectua o procedură pentru a restabili nuanța naturală a coroanei dentare.
 3. Focalizarea, provocând o leziune carioasă a dintelui, este eliminată. Se efectuează și tratamentul pulpitei, canalul este umplut, restabilirea dintelui, care are leziuni.
 4. În prezența defectelor, precum și a patologiei în dezvoltare a coroanei (fisuri, scolioză, hipoplazie și altele) se efectuează lucrările de restaurare necesare.
 5. Efectuați proceduri antiinflamatorii terapeutice pentru boli cum ar fi gingivita, parodontită, stomatită etc.
 6. Dacă poziția este incorectă sau dacă nu există nicio posibilitate de restaurare a dinților, este eliminată.
 7. Se corectează dezvoltarea unei ocluzii anormale, precum și se iau măsuri pentru a restabili dentiția folosind proteze și sisteme ortodontice moderne pentru aceasta.

În unele dintre cele mai neglijate cazuri, sunt necesare câteva vizite de la pacient pentru a efectua procedura de salubritate.

Efectuarea unei sanatorii la femei în timpul sarcinii

Cum este salvareaFiecare mamă viitoare, trebuie să-mi amintesc că procedura de salvare este angajamentul organismului său sănătos, precum și dezvoltarea naturală a copilului. În cazul în care înainte de timpul de sarcină nu a reușit să dezinstala cavitatea bucală, atunci perioada cea mai potrivită pentru aceasta este al doilea trimestru.

Atunci când vizitați un medic dentist, trebuie să specificați termenul sarcinii curente cu cea mai mare acuratețe și, uneori, un certificat poate fi depus. Acest lucru este necesar pentru ca medicul să poată alege metoda potrivită de tratament și să dezinstaleze gura folosind numai medicamente acceptabile și sigure.

Particularitățile saloanelor în timpul sarcinii includ și faptul că:

 • Sondajul utilizează un radiovizograf, care permite să influențeze regiunea iradiată la nivel local. Acest lucru necesită utilizarea obligatorie a unei șorțuri de protecție, care este suprapusă pe abdomen. În primul și al treilea trimestru de sarcină, medicii încearcă să evite examinarea radiografică ori de câte ori este posibil;
 • pentru anestezie, folosiți numai mijloacele permise femeilor însărcinate, care nu dăunează nici femeii, nici viitorului copil. Poate că acest lucru se datorează faptului că penetrarea se face prin bariera hemoplacentală. Unul dintre aceste medicamente este Ultracaine, deoarece îi lipsește adrenalina. De asemenea, medicul monitorizează cu strictețe doza admisibilă de medicament administrată femeii însărcinate pentru a putea dezinfecta dinții;
 • în timpul sarcinii, parodontita sau cariile pot provoca chiar și cel mai comun tartru. Prin urmare, salvarea ar trebui să fie efectuată chiar dacă există cele mai mici depozite pe coroane;
 • operația de îndepărtare a dintelui, dacă este necesar, poate fi efectuată în al doilea trimestru. În alte cazuri, această procedură este extrem de nedorită.

Salubritate la copii

Cavitația gurii la femeile gravideÎn copilărie, cavitatea orală este mult mai des expusă la diverse boli dentare decât la adulți. Prin urmare, procedura de salubritate la copii este caracterizată de necesitatea vizitelor mai frecvente la medicul dentist. Pentru depistarea și eliminarea rapidă a patologiei dentare la copil, este necesar să se planifice în mod regulat sanatatea orală.

În cazul purtării ortodonției, care este stabilită de obicei pentru o perioadă de un an și jumătate până la doi ani, copilul poate avea nevoie să se reabiliteze de până la 8 ori. Menținerea exactă a timpului necesar pentru refacerea cavității bucale permite creșterea șanselor de dezvoltare normală a dinților sănătoși, puternici și, bineînțeles, a organismului copilului în ansamblu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilorCum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilor
Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriereCurățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
Caracteristici și indicații pentru purtarea de bretele invizibileCaracteristici și indicații pentru purtarea de bretele invizibile
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
Cât costă albirea dinților laser?Cât costă albirea dinților laser?
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
» » Importanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificat
© 2021 amigdas.com