amigdas.com

Instrucțiuni pentru utilizarea albenului pentru tratamentul animalelor

Caracteristicile utilizării medicamentului anthelmintic Alben în medicina veterinarăHelmintele care s-au stabilit în corpul unui animal pot provoca o perturbare a activității nu numai a organelor digestive. Ele au un efect negativ asupra muncii ficatului, sângelui și sistemului respirator, slăbesc imunitatea unui animal de companie.

În prezent, a fost propusă o gamă largă de medicamente antihelmintice, care ajută la rezolvarea acestei probleme într-un timp scurt.

Proprietățile preparatului Alben

Descrierea proprietăților lui Alben pentru animale și păsăriAlben este un medicament care a câștigat încrederea proprietarilor de animale de companie. Acesta este un remediu sintetic universal, utilizat pe scară largă pentru eliminarea animalelor domestice și animalelor de fermă de la paraziți, indiferent de vârstă și greutate.

Medicamentul ajută la combaterea infecțiilor cauzate de helminți. Alben este eficient împotriva rotunde, panglici și viermi plat. Medicamentul este utilizat strict conform prescripției medicului veterinar.

Acest medicament a suferit numeroase studii clinice și sa dovedit pozitiv. Utilizarea acestuia nu afectează funcția de reproducere a animalelor de companie. Alben este recomandat să utilizeze numai pentru tratamentul helmintiozelor.

Principalele avantaje ale lui Alben sunt o gamă largă de efecte antihelmintice și rezultate foarte bune ale tratamentului cu utilizarea medicamentului. Pentru a scăpa de un animal de companie de la paraziți intestinali, este suficient să utilizați medicamentul o singură dată. Medicamentul este ușor de folosit.

Compoziție, acțiune și formă a Albenei

Compoziția, principiul funcționării și forma de eliberare a AlbeneiSubstanța activă din preparat este albendazolul, suprimând activitatea și distrugând majoritatea speciilor de viermi.

Și, de asemenea, în compoziția medicamentului sunt componente auxiliare: stearat de calciu, polivinilpirolidonă, amidon din cartofi sau porumb și lactoză.

Preparatul este produs sub formă de granule, care sunt ambalate în ambalaje de 500 și 1000 de grame. În prezent, este cea mai accesibilă formă de medicament pentru a fi utilizată ca tratament antihelmintic pentru animalele agricole.

Tabletele alben sunt disponibile în cutii de plastic pe 25 și 100 de bucăți. Tabletele pentru pisici și câini nu sunt recomandate pentru utilizare în scopuri preventive. Dacă este necesar, tableta poate fi împărțită în mai multe părți.

Substanța activă albendazol este o substanță puternică și are un efect dăunător asupra helminților adulți și asupra larvelor acestora. Acest lucru face posibilă, într-un timp scurt, curățarea corpului viermelui și a produselor vitale ale acestuia.

Când utilizați medicamentul, ar trebui să știți că acesta nu are un efect activ asupra tuturor tipurilor de helminți. Acest medicament funcționează pe sistemul nervos de helminți.

Ca urmare, există o încălcare a metabolismului carbohidrat al parazitului și inhibarea proceselor biochimice în corpul său. Acest lucru duce la paralizia mușchilor viermei și îndepărtarea lor din intestinul animalului.

Indicații pentru utilizare

Indicații pentru utilizarea Alben pentru animaleTabletele se administrează câinilor și pisicilor pentru tratamentul și prevenirea hemmintiazelor de diverse origini. Utilizarea medicamentului, eventual cu infecție secundară.

De droguri este, de asemenea, utilizat în medicina veterinară pentru dehelmintizarea animalelor de fermă, bovine și păsări de curte.

Alben este utilizat în medicina veterinară pentru tratamentul și prevenirea unor astfel de boli:

  • nematode pulmonare;
  • nematode gastrice și intestinale;
  • Ascaridoza, parazaridoza, heterokeridoza, toxacaroza;
  • Cestodoze;
  • trematodosis.

dozare

Instrucțiuni de utilizare a lui Alben pentru câini și pisiciTratamentul și prevenirea helminților este complicată de faptul că paraziți trăiesc nu numai în tractul gastro-intestinal, ci și în sânge.

Pentru a scăpa de ele aveți nevoie de medicamente care nu se concentrează în intestine, dar sunt active în alte țesuturi. Aceste medicamente includ Alben.

dozare pentru pisici și câini:

  • Înainte de a utiliza Albena nu este necesar să respecte o dietă a foamei sau să curățe corpul unei pisici sau unui câine cu laxative sau clismă.
  • Tableta Albena trebuie sfărâmată și amestecată cu o cantitate mică de apă sau furaj înainte de utilizare. Este recomandabil să luați Albena dimineața. Medicamentul se administrează o dată animalului.
  • Dozajul depinde de greutatea corpului animalului. Un comprimat este destinat pentru 5 kilograme din greutatea unei pisici sau a unei pisici. Dacă animalul cântărește mai puțin de 2,5 kg, Alben este utilizat într-un raport de câte un comprimat per 10 ml de lichid.
  • Agentul se toarnă în gura unei pisici sau câine cu o seringă fără ac, calculată din 1 ml din preparat pentru 0,5 kg din greutatea animalului.
  • În scopuri preventive, Alben trebuie utilizat o dată la trei luni.

Pentru tratamentul antihelmintic al păsărilor de curte, în special de pui, utilizați 10 mg din medicament pentru un kilogram din greutatea păsării. Un comprimat de medicament este suficient pentru 40 kg de carne de pui.

Medicamentul poate fi utilizat în mai multe moduri: în formă pură sau ca aditiv la hrană. Este mai convenabil să procedați dimineața, oferind păsării accesul la bolul de alimentare sau în vasul de apă.

Este necesar să se verifice că întreaga pasăre consumă apă. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci este mai bine să dați medicamentul în mod individual, având cântărite anterior fiecare pasăre. Tableta Albena trebuie să fie măcinată și amestecată cu apă. Medicamentul introduceți fiecare găină în cioc folosind o seringă fără ac.

Reacții adverse și contraindicații

Contraindicații și efecte secundare ale lui Alben pentru animale și păsăriCu respectarea strictă a cerințelor instrucțiunilor, medicamentul poate provoca efecte secundare numai în cazul sensibilității crescute a pisicii sau a câinelui la componentele individuale ale medicamentului.

În unele cazuri, animalele pot fi observate Vărsături, lipsă de apetit și slăbiciune. Nu este recomandat să utilizați Albena în prima jumătate a sarcinii unui câine și a unei pisici, de asemenea, în timpul alăptării.

Medicamentul nu este utilizat pentru dezgolirea puiilor sub 20 de zile și pisoiile până la trei luni după naștere. Este interzisă utilizarea lui Alben pentru terapia antihelmintică animalul slăbit, precum și pisicilor și câinilor care au suferit de boli infecțioase.

Instrucțiuni speciale

Tratamentul animalelor de companie este complicat de faptul că unele tipuri de paraziți nu sunt numai în tractul gastro-intestinal, ci și în sistemul limfatic și circulator. În acest sens, trebuie utilizate medicamente care au un efect în alte organe și țesuturi.

Alben se recomandă numai după o examinare atentă a instrucțiunilor sau consultarea cu un medic veterinar. Acest lucru va ajuta la evitarea supradozei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Biomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinarăBiomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinară
Tylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinarăTylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinară
Asinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizareAsinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Amoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuniAmoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuni
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Emicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizareEmicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Utilizarea unguentului aversectin pentru tratamentul pisicilor și pisicilorUtilizarea unguentului aversectin pentru tratamentul pisicilor și pisicilor
Selectarea comprimatelor de la viermi pentru câini și o listă de medicamente populareSelectarea comprimatelor de la viermi pentru câini și o listă de medicamente populare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
» » Instrucțiuni pentru utilizarea albenului pentru tratamentul animalelor
© 2021 amigdas.com