amigdas.com

Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe

Totul despre bufnite: ce mananca owl-ul, cum aratabufniță

- una dintre cele mai vechi păsări de pe planeta Pământ. Potrivit oamenilor de știință, ea a trăit în America de Nord cu câțiva milioane de ani în urmă. Aceasta este o creatură foarte inteligentă și frumoasă, care trăiește în sălbăticie și duce o viață răutăcioasă. Adesea, bufnitele sunt asociate cu ceva misterios, misterios, într-un cuvânt, aceste păsări evocă un interes sporit față de oameni. Dar cum omulele trăiesc în sălbăticie? Ce mănâncă și cum se înmulțește?

Bufniță de bufniță: descriere, caracteristici

Bufnițele sunt păsări de ruinare, ducând un stil de viață activ în principal noaptea. Ele sunt împărțite în două familii:

 • bufnițe și bufnițe reale - Acestea sunt bufnițe, bufnițe urechi, spiritele și bufnițele;
 • sipuhovye - boboci bufnițe obișnuite și mascate.

culoare Această pasăre variază în funcție de zona în care trăiește, deoarece penajul ei ajută la mascare în mediul înconjurător. Din trăsăturile generale ale acestei păsări, se poate distinge un cap rotund mare, ochii bufniței au și o formă rotundă. Deoarece este un prădător, este tipic pentru el să aibă gheare lungi ascuțite și o ciocă scurtă. Rotația capului poate ajunge la 180 de grade și uneori la 270 de grade, iar acest lucru nu face rău păsării. Astfel de abilități unice sunt explicate și prin natura pradă a acestei păsări, pentru că trebuie să-și descopere prada. Apropo, ochii ei nu sunt situați pe fiecare parte, ca toate păsările, dar în față.

Deoarece bufnița nu are capacitatea de a-și întoarce ochii în ambele părți, se întoarce cu tot capul. Bufnicii din jurul lor văd lumea în alb și negru. Interesant, lentilele ochiului acestor păsări nu se află în globul ocular, ci în tubul cornos, astfel încât aceste păsări rumegătoare pot vedea perfect noaptea perfect.

Predator prin natura sa, bufnița aude perfect orice rugină a pradă potențială, nu pentru nimic că audierea ei este de 4 ori mai acută decât cea a unei pisici. Dacă tocmai rulați mouse-ul sau alt mic rozătoare în depărtare, modul în care această pasăre își va calcula imediat locația și va începe imediat să vâneze.

Sweet bufnițăDatorită faptului că există diferite tipuri de păsări, mărimea lor variază de asemenea. De exemplu, cea mai mică este bufnița, a cărei dimensiune nu depășește 20 cm în lungime, iar greutatea este de numai 50-80 gr. Dar cel mai mare reprezentant este bufnița de vultur, a cărei dimensiune poate fi de 70 cm, iar greutatea poate ajunge la 4 kg (greutatea minimă este de 2 kg).

Aceste pasari au labe foarte puternice și tenace, acest lucru se datorează naturii lor, pentru că ei pradă pe rozătoare mici, prinderea lor pe zbor, cu ajutorul apucând gheare. Pasărea zboară spre prada lui aproape imperceptibilă, zborul său este fără zgomot datorită penajului său special:

 • Primele pene (numite și cele exterioare) sunt zăbrele și zimțate;
 • Al treilea și al patrulea penaj are o formă mai lungă.

Coada acestei pasari are pene de coada usor curbate, in forma este scurta si rotunda. Owls zboara foarte repede, dezvoltand o viteza de pana la 80 km / h, iar aripile lor pot ajunge la 200 cm.

Un fapt interesant: speranța de viață a unei bufnițe este mult mai lungă dacă pasărea este ținută în captivitate. Deci, așezat într-o grădiniță, această pasăre poate trăi 40 de ani, la fel ca în sălbăticie - nu mai mult de 10 ani. Acest lucru se datorează faptului că de multe ori păsările mor de foame sau cad victime altor păsări de pradă mai mari, cum ar fi un șoim sau o vultur de aur.

Habitat de bufnițe

Aceste păsări trăiesc pe toată planeta, trăiesc pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Bufna poate trăi în stepa și deșert, în pădure, în munți și pe litoral. Ele se găsesc adesea în zonele rurale, dar pot locui și în zone metropolitane mari.

Populația acestor păsări preferă, în principal, zone închise pentru viață, cu excepția bufnițelor și a altor specii. Se stabilesc, de regulă, în cavitatea copacilor vechi, în creveți de pietre, precum și în mansardele clădirilor caselor. Ei conduc o viață sedentară, doar ocazional migrând de la un loc la altul din cauza anumitor circumstanțe.

Tipuri de Sov

Owl urecheaPrintre aceste păsări, ornitologii numără aproximativ 214 de specii, dintre care cele mai frecvente sunt:

 • țipăt-bufniță - o astfel de pasăre are o lungime de 36 cm și o anvergură a anvergurii de 98 cm. Penele au nuanțe de culoare gri și brună cu pată, pieptul păsărilor este complet alb. Pe capul unei astfel de bufniță există două ciorchini asemănătoare urechilor, care constau în 6 pene. Ea mănâncă preponderent șoareci, voale și alți rozători mici, precum și păsări și insecte. Această specie trăiește în pădurile din Europa și Asia de Nord;
 • Beaura bufnita - aceasta este o specie mare de bufnițe, care în lungime ajunge la 80 cm, anvergura de anvergură a acestora este egală cu 1,5 m. Culoarea păsării este gri de fum, iar în jurul ochilor există benzi întunecate. Numele pasărei a apărut din cauza unei benzi întunecate sub cioc, care seamănă cu o barbă. Această specie preferă să mănânce proteine ​​și alți rozătoare. Această specie preferă să cuibărească în partea europeană a Rusiei și în Marea Baltică, precum și în Siberia, Mongolia și Sahalin. Bufnicii înșiși nu construiesc astfel de cuiburi, stăpânește vechile cuiburi de șoimi și viermi;
 • bufniță - o specie destul de mare, având o lungime de 75 cm și o aripă de 190 cm. Masculii cântăresc aproximativ 2,7 kg, iar femelele cântăresc aproximativ 3,2 kg. Peneiul acestor păsări este ușor roșiatic, are nuanțe de ocru, ochii sunt rotunzi și portocalii strălucitori. Filinii se hrănesc cu arici, șoareci, iepuri de câmp, precum și cârnați și alte păsări. Peste ochii sunt pene alungite sub forma de fascicule. Această specie trăiește în pădurile din Eurasia;
 • Owl PasserineOwl-ul lui Passer - această specie se distinge prin mărimea ei mică. În lungime, bufnița ajunge la numai 19 cm, iar mărimea aripii este de numai 40 cm. Greutatea este de aproximativ 80 g, masculii cântăresc mai puțin femele. În culori există culori gri, maro și maro, diluate cu pată albă. Capul bufniței este mic și ușor aplatizat, nu are urechi caracteristice. Ochii acestei bufniță sunt galbeni strălucitori, sunt sprâncenele albe;
 • Brownie Owl - vedere puțin mai mare decât cea anterioară, are o dimensiune de 25 cm și o greutate de 170 de grame. Culoarea penajului este gri-maroniu sau nisip, iar abdomenul este complet alb, cu pată pestriță. Această specie trăiește în Europa de Sud și Centrală, în Asia de Sud și în Africa de Nord. Bufele domestice pot fi găsite și pe teritoriul Rusiei, de exemplu, în sud sau în centru, precum și în sudul Altai și în Transbaikalia. Astfel de păsări preferă să trăiască în stepi și deșerturi, aranjând cuiburile lor în urși și pietre. Bufna se hrănește cu rozătoare, insecte și șopârle. Uneori se poate mânca și o pasăre mică;
 • Owl comună - această specie are o caracteristică caracteristică: capul acestei păsări are o formă în formă de inimă. Mărimea acestei păsări atinge 39 cm, anvergura aripii este de 95 cm. Culoarea penei de coadă are o nuanță roșie pronunțată, cu multe urme și dungi. Apropo, culoarea acestei păsări poate fi diferită de locul ei de locuit. Pe teritoriul Rusiei trăiește numai în regiunea Kaliningrad;
 • White Owl - o pasăre destul de mare, care cântărește până la 3 kg și o lungime de până la 70 cm, iar anvergura aripii este de 166 cm. Datorită particularităților locului în care trăiește, culoarea ei este predominant albă. Și o astfel de pasăre trăiește în tundra (America de Nord, Eurasia, Groenlanda, insulele Oceanului Arctic). Bufna albă se hrănește cu iepurii și ermine, cu rațe, cu puieți, cu gâște și cu pește;
 • Owl HawkHawk Owl - pasăre de 45 cm lungime mică. Ea trăiește această bufniță în regiunea Magadan, Kamchatka, Chukotka, pe coasta Mării Okhotsk, precum și în America de Nord, Europa și Asia. Rozătoarele vânează în principal, dar adesea prind păsări (potârnichi, cocoși negri, căpriori de căpșuni).

Ceea ce mănâncă o bufniță

Așa cum am menționat deja, aceste păsări aparțin păsărilor de pradă, așa că se hrănesc exclusiv cu hrană pentru animale. Acestea includ rozătoare (șoareci, vele, veverițe), păsări mici, precum și șopârle, viermi, șerpi și insecte. Uneori, bufnițe și lilieci.

Specii mari, de asemenea, vânează pentru o pradă mai mare, de exemplu, pe arici, potârnici, cocoși negri, fazani și, uneori, chiar și alte păsări rumegătoare. Iarna, aceste păsări pot face rezerve în cuiburi. Nu se hrănesc niciodată cu carii. Uneori, câteva zeci de rozătoare capturați se pot acumula în cuiburi.

În ceea ce privește apa, o bufniță poate merge fără ea timp de mai multe luni, deoarece primește lichidul necesar din alimentele prinse de vânătoare.

Cum se reapară owls

Relațiile dintre partenerii din aceste păsări variază în funcție de specie: unii creează un cuplu pentru viață, alții caută o nouă pasă în fiecare an. Femelele încorporează puii și o dată pe an, în timp ce mama le oferă hrana. Uneori, din cauza hrănire neuniformă, puii de bufniță pot avea grade diferite de dezvoltare, iar cei mai slabi pot chiar să moară sau să fie mâncați de cei mai puternici.

Buzunarele de ou sunt ușor de distins de celelalte, deoarece au o formă complet rotundă și o culoare albă de zăpadă. Atunci când puii trag din coajă, ochii lor sunt acoperite cu pământ, iar hrănirea este făcută de părinți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasăreaPolar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Negru ferret - locuitor de pădureNegru ferret - locuitor de pădure
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Articole metalice simple de mână de vânzareArticole metalice simple de mână de vânzare
Raccoon-poloskun: tipuri, caracteristici, descriereRaccoon-poloskun: tipuri, caracteristici, descriere
Papagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zborPapagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zbor
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Care sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lorCare sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lor
» » Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
© 2021 amigdas.com