amigdas.com

Decuparea metalelor și a foilor din aliaje diverse

Decupare metalPentru îndepărtarea de pe suprafața metalică a crustei întărite sau separarea piesei de prelucrat în mai multe părți se efectuează tăierea metalică. Acest tip de proces tehnologic se referă la operațiunile de tip subsidiar. Felling poate avea loc într-o varietate de moduri, folosind echipamente și unelte speciale.

Instrumente de taiere

Tăierea foilor se realizează cu ajutorul unui ciocan metalic, carieră sau daltă fierar. În industrie, acest proces este realizat folosind o ghilotină. Cele mai utilizate instrumente sunt:

  1. Cum se taie metalulDiblu, din oțel dur, care are o muchie de tăiere. Se utilizează pentru tăierea unei mari varietăți de metale. Dacă aveți nevoie să împărțiți sau să procesați aliaje colorate, puteți utiliza o unealtă cu un unghi conic de 35 până la 45 de grade. Dacă este necesar să tăiați oțelul cu o duritate mare a suprafeței, este adecvat un dălț cu un unghi conic de 60 de grade.
  2. Kreuzmeysel - un instrument care seamănă cu o daltă convențională. Folosit pentru a produce caneluri sau caneluri înguste. Pentru ca metalul să reziste la sarcina de șoc, acesta este supus unui tratament termic.
  3. Ciocanul de metal este un instrument destul de comun care creează o sarcină de șoc. Versiunile standard au o greutate de 400 până la 800 de grame. Partea principală de lucru este din metal întărit, mânerul este confecționat din diferite tipuri de lemn.

Toate instrumentele de mai sus sunt concepute pentru prelucrarea manuală a semifabricatelor și a produselor. În industrie, acestea sunt utilizate foarte rar, deoarece productivitatea muncii manuale este foarte mică.

Decupare industriala a metalului

Lucrul cu metalulPentru automatizarea procesului de tăiere se instalează echipamente speciale. De exemplu, ciocane pneumatice și electrice, care simplifică semnificativ prelucrarea materialului. Deseori împărțirea semifabricatelor se face folosind o ștampilă sau o ghilotină specială. Dacă aliajul are o rezistență și o duritate mai mare, atunci se taie laserul.

Atunci când folosiți echipament industrial poate simplifica în mod semnificativ procesul de prelucrare a metalelor. În plus, accelerarea procesului de tăiere poate reduce costul produsului.

Recent, ghilotina, echipată cu unul sau mai multe cuțite, a devenit foarte populară. Datorită tăieturii ascuțite și a presiunii ridicate, aceasta face ca marginile să fie netede și de înaltă calitate. În plus, utilizarea de echipamente speciale evită apariția:

  1. Linia de tăiereCăpriori mici. Tăierea se face într-o singură cursă, datorită căreia este asigurată calitatea superioară a suprafeței de capăt.
  2. Terapii inegale. Datorită dimensiunii reduse a marginii de tăiere a instrumentului, este necesar să se efectueze o separare pas cu pas a foii. Acest moment determină primirea unei conexiuni de calitate scăzută.
  3. Semnificații în formă de boltă. Aceasta se datorează uniformității încărcăturii aplicate.

Procesul de tăiere în acest caz este aproape complet automatizat, ceea ce exclude posibilitatea de a face o eroare.

Prese industriale au devenit, de asemenea, foarte populare. Acestea sunt de obicei utilizate pentru tăierea canalelor sau a altor conducte metalice. Astfel de mecanisme funcționează destul de simplu, procesul de împărțire a piesei de prelucrat în părți separate este aproape complet automatizat.

Caracteristicile procesului în cauză

În funcție de modul în care țagla este poziționată în raport cu echipamentul, se distinge o varietate verticală și orizontală de tăiere. Următoarele puncte pot fi atribuite particularităților tipului de prelucrare verticală:

  1. Adesea, tratamentul este efectuat pe o placă sau nicovală. Baza trebuie să reziste la impacturile sculei de tăiere și să nu se deformeze sub ele.
  2. Piesa de prelucrat este așezată orizontal, scula de tăiere este poziționată vertical.

Decupare metal.Cu tăierea orizontală, piesa este fixată într-un viciu. Partea de lucru din spate a sculei este montată la fălcile din mantaua utilizată la un unghi foarte mic.

Având în vedere această metodă de prelucrare, trebuie avut în vedere faptul că este adecvată pentru împărțirea semifabricatelor cu o grosime mică. Aceasta se datorează faptului că valoarea încărcării aplicate crește odată cu creșterea indicelui de grosime. Procesarea metalelor cu un indice de plasticitate înaltă nu este permisă. Acest lucru se datorează faptului că, datorită plasticității ridicate, calitatea tăieturii scade semnificativ, deoarece metalul începe să se deformeze de forța aplicată.

În concluzie, menționăm că tăierea de astăzi este cel mai adesea făcută acasă. În industrie, se combină cu tăierea pentru o îmbunătățire substanțială a calității capetelor obținute.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Robineți de carbură: cum să lipiți placheteleRobineți de carbură: cum să lipiți plachetele
Tipuri și descrierea tăierii cu jet de apă a metalelorTipuri și descrierea tăierii cu jet de apă a metalelor
Foi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicațiiFoi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicații
Temperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialuluiTemperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialului
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Cutter drept: clasificarea speciilorCutter drept: clasificarea speciilor
Decuparea metalelor: tehnologii aplicateDecuparea metalelor: tehnologii aplicate
Freză de frezat metal: principiu de funcționare, tipuri și selecție de sculeFreză de frezat metal: principiu de funcționare, tipuri și selecție de scule
Îndoirea și îndoirea foilor metaliceÎndoirea și îndoirea foilor metalice
Ghilotina pentru tăierea metalului: tipuri și caracteristiciGhilotina pentru tăierea metalului: tipuri și caracteristici
» » Decuparea metalelor și a foilor din aliaje diverse
© 2021 amigdas.com