amigdas.com

Familie de feline - specii de animale

Pisicile și soiurile lorPână în prezent, toate speciile de feline sunt împărțite în 41 de grupe. Absolut toți reprezentanții lor sunt animale de pradă și aproape toate sunt sălbatice. Pisicile sunt vânători pricepuți, capabili să omoare prada mai mult decât dimensiunea lor, care este rară în sălbăticie. Și aceasta, în ciuda faptului că animalele sunt, în majoritatea cazurilor, vânători unici. În plus, majoritatea speciilor sunt alpiniști capabili și înotători, iar animalele din familia pisicilor locuiesc pe teritoriul aproape a întregii planete. Mediul lor natural nu este considerat doar:

 • Antarctica;
 • Australia;
 • Madagascar;
 • Japonia;
 • Noua Zeelandă;
 • alte insule izolate din Oceania.

Pentru continente, absolut toate tipurile de feline sunt native, iar în ceea ce privește pisicile de casă și fără casă, acestea sunt comune în întreaga lume. Harul acestor animale cuprinde aproape toată lumea, indiferent de mărimea reprezentantului familiei, toți sunt la fel.

Terminologie științifică

Pentru a nu fi confundat în definițiile complexe ale speciilor și ordinelor, este necesară dezasamblarea imediată. Întreaga familie de feline aparține subordonului pisicilor, alături de hienă, viverrovă și mongoasă. Nu este nevoie să căutați asemănări externe, deoarece a doua subordonare a ordinii prădătorilor este câinele.

Scara ascendentă este construită, acum vom analiza împărțirea în specii. Familia de pisici este împărțită în subfamilii de pisici mari și mici, care, la rândul lor, sunt împărțite în genul. Pisicile mari includ numai nașterea unui panter și a leoparzilor fumatori, dar reprezentanții mici sunt mai dificili. Printre acestea:

 • Tipuri de felinePumas;
 • gheparzi;
 • caracals;
 • pisici;
 • servals;
 • catopuma;
 • lynx;
 • pisici tigru;
 • pisici de marmura;
 • pisici de aur;
 • Pisici asiatice.

Numai după ce animalul a fost determinat la una din subfamilii, oamenii de știință i-au împărțit în specii. În total, există 41 de soiuri. Toate animalele de companie se referă la speciile de pisici forestiere, iar rasa lor este deja considerată un subspeci.

habitat

Astăzi, este imposibil să găsești feline doar în regiunile polare ale planetei și în tundra fără copaci. Cei mai mulți membri ai familiei trăiesc într-un mediu unic și se găsesc în zone mici, cum ar fi, de exemplu, leii sunt comune doar în partea de sud a Africii și India, și pisici de nisip în zonele în care terenul este cea mai mare parte acoperite cu nisip și pietre.

Animalele universale, răspândite peste tot în lume, indiferent de condiții, sunt pisici domestice. Numai ei s-au adaptat la orice condiție de viață, în multe privințe datorită persoanei.

Descrierea familiei

Familia de pisiciÎn exterior toți reprezentanții felinei sunt foarte asemănătoare unul cu celălalt. Ei au o maxilară scurtă cu o formulă dentară caracteristică, ceea ce face posibilă creșterea forței musculare. Multe specii se caracterizează printr-o scădere semnificativă a premolarilor superioare, care se poate observa la pisica domestică, însă în râs sunt complet absente. Dinții tuturor animalelor sunt dărâmători și bine dezvoltați pentru tăierea cărnii și perforarea țesuturilor pradă cu un efort minim. Limbajul lor dur funcționează într-o echipă cu dinți și vă permite să separați cu ușurință carnea de oase și, de asemenea, să păstrați prada în gură.

Lăzile din față ale pisicilor au 5 degete, iar labele din spate au 4 degete, toate fiind înarmate cu gheare retractabile. Greutatea membrilor familiei variază foarte mult în funcție de specie și poate varia de la 2 kg la 300 kg. Băieți în toate pisicile mult mai mari și mai puternice decât femelele, iar leii au o ornamentare caracteristică sub forma unei coame.

Lana de animale creste mai activ pe acele parti ale corpului, unde este necesar sa se coboare considerabil temperatura. Culorile prădătorilor pot fi foarte diverse: de la negru la alb, - dar adesea combină culorile pentru o camuflare mai bună. Pisicile pot fi dungate, pete, rozete sau au o culoare solida solida. Culoarea stratului poate varia în funcție de vârstă, pentru că unii reprezentanți, de exemplu, indivizii adulți și pisoii pot avea diferențe minore.

A deveni vânători de feline cu pricepere a fost ajutat de natura însăși. Toți sunt persoane cu degete puternice și puternice. Vederea unică a pisicilor le oferă capacitatea de a capta chiar lumină organică, iar urechile rotative vă permit să auziți ce se întâmplă în jurul întregii axe, chiar fără a vă întoarce capul.

reproducere

Cum se înmulțesc feliile?Sarcina la pisici dureaza 2-3 luni, in functie de marimea reprezentantului. Toate pisoii, cu excepția leilor, se nasc orbi și neajutorați, astfel încât mortalitatea lor la o vârstă fragedă în sălbăticie este destul de ridicată. Unele specii sunt sezoniere în reproducerea puilor, deoarece condițiile de viață nu sunt întotdeauna ideale pentru hrănirea puilor. Pisici mici pisicile sunt capabile să se reproducă în lumina pisicilor de 3 ori pe an, în timp ce cele mari doar 1 dată într-un an și jumătate.

Alimentele solide din dieta pisicilor încep să intre din 28 de zile pentru reprezentanții mici și cu 100 pentru cei mari.

Toate pisicile sunt considerate poliginoase și se pot împerechea întâmplător cu mai mulți parteneri în timpul perioadei de activitate sexuală. Febră poate dura 1-21 zile. Bărbații se caracterizează printr-o demonstrație de forță potențialilor parteneri. Maturitatea sexuală la pisici vine în 1-2 ani, din nou în funcție de mărimea animalului.

purtare

Toate felinele, cu excepția leilor, prădătorii unici, se întâlnesc cu ei înșiși doar pentru continuarea genului. În cele mai multe cazuri, reprezentanții familiei vânează noaptea, dar vârful activității pentru toate vine în timpul seară. Când se întâlnesc cu rudele, pisicile își demonstrează locația prin mișcări ale coada, urechilor și zâmbetului. În natura lor, există o distribuție clară a limitelor propriului teritoriu, pe care pisicile le marchează în mod regulat cu cicatrici, frecare și urină.

Organe de senzație

Percepția lumii de către pisici este foarte dezvoltată. Viziunea lor este de 7 ori mai bună decât cea umană, datorită unui elev modificat și a unui strat special de reflecție a ochiului. Deasupra ochilor, pe bărbie, în jurul nasului, cozii, laba piciorului și glezne la animale au mustati speciale care permit tactil simt ceea ce se întâmplă în jur. La baza cavității nazale pisicile au un organ de simț care permite femeilor să prindă femele la distanțe mari.

Sursă de alimentare

Clasele de prădători se află în partea de sus a lanțului alimentar în multe regiuni ale planetei. Aproape complet dieta lor consta din carne. Animalele lichide primesc consumând sau consumând fructe. Din când în când, felinele mănâncă iarbă, ceea ce îi ajută să scape de alimentele indigestibile din stomac.

Pericole pentru pisici

Ce sunt animalele periculoase?Pe lângă posibilele atacuri ale prădătorilor mai mari asupra adulților, viața sălbatică amenință mortalitatea ridicată a pisoilor și vânătoarea de braconieri. În ciuda faptului că legea interzice uciderea felinelor, mulți continuă să-i vâneze, pentru a obține o piele scumpă. Cele mai multe dintre speciile familiei de astăzi sunt pe punctul de a scădea, iar unele nu au primit date noi de mult timp. Pentru pisicile domestice pericolul este reprezentat de endoparaziții și ectoparaziții sub formă de purici, muște, nematode, viermi roșii și așa mai departe.

Speranța de viață a membrilor familiei este în medie de 15 ani, iar cea mare - de 30 de ani, dar de a trăi până la bătrânețe în prădători sălbatici se obține numai în condițiile create de om.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Caracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă catCaracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă cat
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
» » Familie de feline - specii de animale
© 2021 amigdas.com