amigdas.com

Principiul funcționării circuitului de conectare a starterului electromagnetic 380в

Principiul de funcționare a starterului electromagnetic 380VÎn industria energiei electrice moderne, demaroarele electromagnetice sunt utilizate pe scară largă.

Aceste dispozitive sunt concepute pentru a porni și opri în mod repetat dispozitivele electrice.

Problema dispozitivului în cauză constă în închiderea și deschiderea contactelor circuitelor electrice de putere diferită, la o tensiune de până la 440 VDC și 600 VAC.

În designul lor au:

  • un anumit set de contacte de lucru destinate alimentării cu tensiune a unității de putere;
  • Contactele auxiliare sunt destinate circuitelor de comandă și circuitelor de semnal.

Principalele diferențe între startere și contactori

Diferențe între starter și contactoriPrin proiectarea lor, contactorii sunt la fel ca starters. Aceștia îndeplinesc aceeași sarcină, servesc aceleași scopuri. Pentru a nu deveni confuzi în această chestiune, vă sugerăm să examinați diferențele dintre aceste dispozitive.

Principala caracteristică distinctivă este prezența contactorilor puternici în întrerupătorul arcului. Din această cauză ele sunt utilizate în circuite în care sunt prezente curenți mari și au o greutate mult mai mare în ceea ce privește demarorul electromagnetic.

În consecință, demaroarele, fără jgheaburi de arc, sunt proiectate în principal pentru lucrări în care curenții cu flux redus de energie. Domeniul lor de operare este de până la 10 amperi.

O altă caracteristică de design a starterelor electromagnetice este prezența unei carcase din plastic, în care zonele de contact sunt conduse afară. În schimb, majoritatea contactorilor sunt fabricați fără carcasă. Pentru izolarea din praf, ploaie și contactul accidental cu componentele în mișcare sunt instalate în cutii sau cutii de protecție.

O altă diferență se poate atribui numirii unui starter electromagnetic 380 V. Sarcina sa este de a comuta circuitele motoarelor trifazate. Trei perechi de energie și o pereche de contacte auxiliare fac parte integrantă din acest dispozitiv. Primele sunt pentru conectarea a trei faze, iar al doilea este utilizat pentru alimentarea motorului, după eliberarea butonului "start". Un astfel de algoritm de operare este destul de comun și potrivit pentru un număr mare de dispozitive. În acest sens, prin intermediul acestor dispozitive electromagnetice, sunt conectate diverse unități tehnice și dispozitive.

distingem principalele diferențe:

  • compactitatea;
  • caracteristici de design;
  • numire.

Datorită asemănării dintre funcționalitate și umplere, unele companii din listele de prețuri sunt numite uneori numite electromagnetice - "contactoare de dimensiuni mici".

Dispozitivul și principiul funcționării

Principiul de funcționare a starterului electromagnetic 380VBaza starterului constituie un inductor și un circuit magnetic format dintr-o parte mobilă și fixă. Partea fixă ​​este inferioară și fixată pe corp, partea superioară este încărcată cu arc și este capabilă să se miște liber.

În partea inferioară a miezului magnetic se montează o bobină și, în proporție directă cu înfășurarea acesteia, se modifică randamentul contactorului. Se produc bobine de la 12 la 380 de volți.

În ceea ce privește partea superioară a miezului magnetic, aici există grupuri de contactori mobili și imobiliari.

Când nu există nici o putere, arcurile strânge porțiunea circuitului magnetic în partea de sus. În acest caz, contactele se află în starea de așteptare sau în starea inițială. Când se aplică tensiune la bobină, se formează un câmp electromagnetic, sub care se atrage partea superioară a miezului. Ca urmare, contactele își schimbă poziția.

Când tensiunea este îndepărtată, sistemul revine la starea inițială. Contactele se închid când se aplică tensiunea și se deschid atunci când este îndepărtată. Starterul electromagnetic funcționează atât pe o constantă, cât și pe un curent alternativ, principalul lucru care constă în faptul că parametrii nu sunt decât aceia pe care fabricantul le specifică fabricii.

Schema de conectare a motorului 380

Este vorba despre conectarea unui motor electric asincron la conectarea înfășurărilor cu o stea sau un triunghi într-o rețea de 380 V.

Diagrama conexiunii

pentru funcționarea normală a motorului electric conductorul zero (N) nu este necesar, însă protecția (PE) este obligatorie: serveste la protejarea consumatorului împotriva șocurilor electrice în cazul unei defecțiuni a uneia dintre faze la carcasă.

Bobina de pornire este alimentată prin faze L1 și L2. L1 este conectat direct, iar L2 prin butonul de oprire este 2, pornirea este 6, iar butonul releului termic este 4, care sunt conectate în serie.

Apăsând „start“ - 6, butonul 4 prin releul termic, tensiune L2 este furnizată bobinei 5. Aceasta este urmată de retragerea miezului și închiderea grupului de contact 7 la sarcina de M a motorului, prin care un curent electric este alimentat care corespunde o tensiune de 380 V.

Când butonul "pornire" este oprit, acest circuit nu este întrerupt și curentul trece prin blocul mobil - 3, care se închide atunci când miezul este retras. În caz de accident, releul termic 1 este activat, contactul 4 este rupt și bobina este deconectată. Ardurile de revenire returnează miezul în poziția inițială. Din zona de urgență, tensiunea este eliberată când grupul de contact este deschis.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Diagrama de conectare a starterului inversDiagrama de conectare a starterului invers
Principiile de funcționare și circuitul unui releu electromagneticPrincipiile de funcționare și circuitul unui releu electromagnetic
Principiul funcționării transformatoarelor și scopul acestoraPrincipiul funcționării transformatoarelor și scopul acestora
Transformatoare: soiuri, circuite de înfășurareTransformatoare: soiuri, circuite de înfășurare
Diferențe între contactor și starterul magneticDiferențe între contactor și starterul magnetic
Dispozitivul și principiul de funcționare a triaculuiDispozitivul și principiul de funcționare a triacului
Releu de comandă a fazelor: schema de conectare a sistemuluiReleu de comandă a fazelor: schema de conectare a sistemului
Dispozitive de protecție împotriva supratensiunilor 220V pentru casaDispozitive de protecție împotriva supratensiunilor 220V pentru casa
Determinarea tensiunii în circuitul curentului electricDeterminarea tensiunii în circuitul curentului electric
Schemă de conectare a unui motor trifazat printr-un demarorSchemă de conectare a unui motor trifazat printr-un demaror
» » Principiul funcționării circuitului de conectare a starterului electromagnetic 380в
© 2021 amigdas.com