amigdas.com

Pregătirea pentru biopsie a prostatei

Cum se face biopsia prostatei?Biopsia prostatei este un mod important și foarte informativ de a studia prostata. În acest scop, folosind un ac special, o bucată de țesut de prostată este prelevată pentru o examinare histologică ulterioară. Procedura se realizează prin peretele rectului, perineului sau uretrei.

Metoda cea mai comună este transrectal, adică, prin rect. Țesutul luat este examinat pentru prezența celulelor canceroase. Indicarea acestei proceduri este rezultatul unui test de sânge pentru PSA și, de asemenea, în cazul detectării unei tumori în metoda degetului din studiu.

Cum să vă pregătiți pentru o biopsie a prostatei?

Înainte de procedură, mai întâi trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre cum va fi efectuată. Acesta este condus de un urolog în sala de operație sau într-un cadru ambulatoriu. Pregătește-te pentru o astfel de manipulare după 5 până la 7 zile înainte de a fi ținută.

Efectuarea de analize

Pregătirea pentru biopsie de prostată implică efectuarea următoarelor teste:

 • un test de sânge general;
 • test de sânge pentru PSA liber / total;
 • coagulare;
 • analiza pentru determinarea tipului de sânge și a factorului Rh;
 • teste de sânge pentru HIV, sifilis, hepatită B, hepatită C;
 • analiza generală a urinei.

În plus, ultrasunetele transrectale ale prostatei sunt efectuate înainte de procedură sau se efectuează direct în timpul biopsiei.

Antiagregante și anticoagulante

Cum să vă pregătiți corpul pentru biopsieSe întâmplă că pacientul, care are o procedură de administrare a țesutului prostatic, suferă de boli cardiovasculare și, în același timp, este prezentat permanent administrarea de medicamente antiagregante sau anticoagulante. În ciuda faptului că la recepție continuă a unor doze mici de aspirina la pacienții care nu se observă o creștere a incidenței complicațiilor după biopsie de prostata este încă în curs de pregătire pentru o astfel de procedură, se recomandă să suspende temporar utilizarea acestor medicamente.

Ar trebui, timp de 3 - 5 zile înainte de manipulări pentru a opri utilizarea de agenți antiinflamatori nesteroidieni, timp de 4 - 5 zile - primirea cumarina, o săptămână - clopidogrel 14 zile - tsiklopidina.

Recepția agenților antimicrobieni

Înainte de biopsie, un medic pentru prevenție numește antibiotice. Acest lucru este necesar pentru a preveni riscul de bacteriurie și bacteriemie tranzitorie care duc la complicații infecțioase, cum ar fi sepsis, infecții ale tractului urinar, sindromul Fournier. Astfel de medicamente sunt fluorochinolone. Aceste antibiotice pentru administrare orală sunt bine absorbite din tractul gastrointestinal și penetrează cu ușurință în țesutul de prostată în cantitatea necesară.

Doza recomandată de prevenire este de 500 mg ciprofloxacină, care este administrată cu 2 ore înainte de manipulare. Pacienții cu un grup cu risc crescut (care vor diminua imunitatea, administrarea corticosteroizilor, care suferă de diabet zaharat și boli ale tractului urinar), terapia cu antibiotice prelungit până la câteva zile. Dacă fluoroquinolona este puțin tolerabilă, puteți utiliza:

 • piperacilina cu tazobactam;
 • sulfametoxazol cu ​​trimetoprim;
 • cefalosporine;
 • aminoglicozidele.

În absența contraindicațiilor și a complicațiilor, antibioticele sunt administrate cu două ore înainte de procedură și continuă după patru zile.

Restricția alimentelor

Când se pregătește procedura cu o zi înainte de a fi refuzat să ia alimente grele și grase și să bea alcool. În cazul utilizării anesteziei locale în timpul manipulării, pacientul poate să apară ușor au o gustare și beau apă curată (se recomandă supe, sucuri, jeleuri și bulion). Dacă procedura implică utilizarea anesteziei generale, atunci în acea zi este interzisă mâncarea.

Pregătirea intestinului

Pregătiți pentru o procedură de biopsieSeara înainte de procedură și în dimineața zilei trebuie pregătită intestinul și curățați-l de scaun, folosind o clismă de curățare pentru acest lucru. Acest lucru ajută la reducerea riscului de infecție. Intestinele pot fi, de asemenea, curățate acasă. Pentru aceasta, un litru de apă caldă este injectat în intestin.

Medicul trebuie să-i spună pacientului despre modul în care va fi efectuată procedura, despre beneficiile metodei alese, tipurile de ameliorare a durerii, complicațiile și contraindicațiile.

Ce ar trebui să-i avertizez pe un doctor?

Înainte de pregătirea pentru o biopsie este necesară notificarea medicului:

 • despre medicamentele luate;
 • despre posibilele reacții alergice la medicamente, latex sau anestezice;
 • privind încălcarea coagulabilității sângelui;
 • dacă există patologii cardiovasculare sau diabet zaharat.

Dacă pacientul se confruntă cu anxietate, frică severă sau disconfort psihologic în timpul pregătirii pentru procedură, spuneți medicului despre acesta. Specialistul va spune în detaliu toate etapele procedurii și, dacă este necesar, va prescrie folosirea sedativelor înainte de manipulare.

Tratamentul transrectal

Biopsie de prostatăDacă medicul prescrie procedura într-un mod transrectal, atunci poate fi în poziții diferite - pe partea cu genunchii încleștați, pe spate cu picioarele, care sunt așezate pe suporturi, poziția genunchiului. Înainte de manipulare, medicul anestezie locurile în jurul prostatei. O biopsie se efectuează sub controlul ecografiei transrectale, urmărind acul, care trebuie să ajungă cu precizie la glandă sau la alt loc necesar.

Aplicați mai des un ac de primăvară, care este introdus rapid în prostată, se ia o bucată de țesut și se îndepărtează rapid. O astfel de manipulare se desfășoară într-o secundă. Astfel, puteți prelua până la 10 bucăți de țesut de prostată din diferite locuri.

Atunci când procedeul transrectal ca dirijor este degetul unui medic care, în timpul introducerii acului, dă prostatei prin peretele rectului. În grosul glandei, acul este cranked, gardul este efectuat, și apoi este eliminat. Transpirația biopsiei se efectuează de obicei în 30 de minute.

Transpiratie biopsie

Cum se face biopsia de prostată prin metoda transuretrală? În acest caz, pacientul se află pe spate și își pune picioarele pe un suport special. Procedura se efectuează sub anestezie locală, generală sau spinală. Pentru a lua bucăți de țesut utilizați un cistoscop special sub forma unei sonde flexibile subțiri, cu un bec încorporat și un obiectiv de cameră. De asemenea, a fost utilizată o buclă de tăiere - un dispozitiv pentru efectuarea unei biopsii. Procedura este de 30 - 45 de minute.

Transpirația biopsiei

Această metodă este efectuată mai puțin frecvent decât altele. În acest caz, pacientul se află pe partea sa cu genunchii presați sau pe spate, iar anestezia este folosită în general sau local. Zona perineală este ușor incizată și este introdus un ac subțire de biopsie, în grosimea țesutului este neat rotiți și luați o bucată din ea. Și pentru a fixa prostata, doctorul introduce un deget în rect. Luați țesutul din diferite părți ale prostatei, după care se scoate acul. Pentru a opri sângerarea, medicul apasă prostata. Procedura se desfășoară timp de 15 - 30 de minute.

Cât de dureros este procedura de biopsie de prostată?

Procedura de biopsie este dureroasă?Când se administrează anestezia, pacientul simte o injecție ușoară. Când un ac de biopsie este introdus în prostată, există un ușor disconfort. În timpul procedurii transrectale, presiunea se simte atunci când un senzor de ultrasunete este introdus în rect. Introducerea acului în țesutul glandei în sine cauzează puțină durere.

După terminarea procedurii, pacientul este interzis de activitatea fizică timp de mai multe ore. În plus, un bărbat poate avea o ușoară durere în zona pelviană, iar în urină există sânge timp de câteva zile. În termen de o lună după manipulare, sperma poate avea o culoare diferită, iar în cazul unei proceduri transrectale, este frecvent o sângerare în rect.

Posibile complicații

Ca și alte intervenții invazive, biopsia prostatei poate însoțită de o serie de complicații, care includ:

 • Infecție. Această complicație este tipică pentru bărbații cu prostatită nediagnosticată. În acest caz, se prescriu antibiotice.
 • Sângerarea în vezică sau uretra. Aceasta duce la formarea de vânătăi sau urinare afectată.
 • Reacția alergică la anestezice.

Astfel, o biopsie a prostatei este o măsură necesară în cazul apariției simptomelor de anxietate, care este prescrisă de urolog. Înainte de procedură, medicul trebuie să explice în mod necesar pacientului modul în care se desfășoară, cum să se pregătească corespunzător pentru aceasta și ce complicații apar după aceasta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?
Ce este un test de sânge pentru psa: transcrierea și metoda de conducereCe este un test de sânge pentru psa: transcrierea și metoda de conducere
Spermagramul cu sânge: de ce apare sângele în spermaSpermagramul cu sânge: de ce apare sângele în sperma
Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analizăPregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
Cum se face un masaj de prostată cu degetul: o descriere și un tutorial videoCum se face un masaj de prostată cu degetul: o descriere și un tutorial video
» » Pregătirea pentru biopsie a prostatei
© 2021 amigdas.com