amigdas.com

Căști pentru urechi de la otită

Urechea scade otitaVeterinarii deseori diagnostichează bolile urechilor la câini. Aceste boli au simptome diferite, patogeneză și etiologie. Cel mai adesea, animalele de companie suferă de otită de natură diferită, hematom auricular, demodecoză, otodectoză. În urechile animalului pot trăi diverse bacterii, paraziți, flori patogene, provocând dezvoltarea procesului inflamator. În cazurile severe, în absența tratamentului în timp util, pot apărea pierderi de auz parțiale sau totale. Să analizăm în detaliu ce picături de urechi eficace pentru câini de la otită.

Grijă la urechi pentru câini

Utilizarea picăturilor de urechiProprietarii câinilor trebuie să le ofere animalelor de companie condiții optime de viață, precum și să obișnuiască animalul cu proceduri de igienă regulate. Pentru urechile unui caine sunt sanatosi, ai nevoie de 2 - 3 ori pe lună pentru a curăța urechile ei de cruste, secreții, murdărie, sulf folosind loțiuni speciale antiseptice, picături, emulsii, spray-uri și alte produse de uz veterinar destinate pentru prelucrarea canalului auditiv.

Dacă în timpul inspectarea urechilor se găsește roșeață, patina gri-maro, o cantitate mare de sulf, precum și urechile emană un miros neplăcut aparte, animalul este îngrijorat freacă ureche bolnave și scutură din cap, atunci trebuie să ia măsurile necesare fără întârziere. Există un număr mare de medicamente veterinare speciale destinate tratamentului și prevenirii patologiilor urechilor la câini.

Căști pentru urechi pentru câini sunt:

 • preventive - sunt utilizate numai pentru curățarea și tratarea preventivă a urechilor;
 • terapeutic - utilizat pentru tratarea otitelor de natură diferită, infecții fungice, acarieni, otodektozov.

Medicamentele pentru urechi, în funcție de compoziție, au pronunțate calități antiinflamatorii, dezinfectante, anestezice, deodorante, acaricide și antimicrobiene. Dacă acestea sunt utilizate corect și sistematic, atunci în canalul urechii se elimină mâncărime, se elimină inflamația, se inhibă creșterea și dezvoltarea microflorei patogene, se activează procesele de regenerare în țesuturi.

Compoziția picăturilor de urechi poate include:

 • Din ce constă picatura?steroizi;
 • antibiotice;
 • uleiuri esențiale;
 • extracte de plante medicinale;
 • compuși nenesteroizi;
 • hormoni;
 • alcool;
 • componente antiparazitare.

Trebuie reamintit faptul că bolile urechilor la câini au o natură diferită, astfel încât medicul efectuează diagnosticarea, pe baza căruia medicamentul cel mai eficient este prescris pentru tratament. Căderea urechii, dacă există o astfel de nevoie, poate fi combinată cu alte produse - emulsii, creme, unguente. Frecvența aplicării, dozarea și durata cursului tratamentului pot fi prescrise numai de un medic veterinar. În continuare, luăm în considerare cele mai eficiente medicamente pentru tratamentul bolilor de urechi la câini.

leopard

Picături în urechi pentru câini Barele sunt folosite pentru a trata otita de diferite naturi și odotectoză. Componentele active ale medicamentului au un efect pronunțat antiinflamator, acaricid, fungicid, antiseptic, antibacterian. Mulțumită lui Barca, rănile, rănile și pieptenii se vindecă mai repede, mâncărimea și durerea puternică sunt ușurate.

Compoziția medicamentului include diazonina, extractele de plante medicinale și alte componente auxiliare. Reacții alergice și efectele secundare după utilizarea picăturilor apar doar cu intoleranță individuală a substanțelor active care fac parte din produs și dacă doza recomandată nu a fost observată. Contraindicații nu există.

Înainte de a folosi picăturile, canalul urechii trebuie curățat ușor cu un tampon înmuiat în peroxid, de la cruste, placă, cruste, sulf. Pentru a obține efectul dorit, picăturile trebuie instilate în fiecare ureche de la 3 la 5 picături de două ori pe zi timp de 5 până la 7 zile. Acest medicament poate fi de asemenea utilizat în scopuri preventive.

DECT

Ureche picături Dect sunt un medicament acaricidal, care este prescris pentru tratamentul noctoedrozei, otodectozei, otitei complicate de infecțiile bacteriene și fungice. Utilizați produsul numai în scopuri medicinale. Decta are un efect pronunțat anestezic, antibacterian, acaricidal, antiinflamator.

Utilizarea regulată a picăturilor:

 • accelerează procesele de epitelizare;
 • elimină mirosul neplăcut care provine din cojile urechii animalului;
 • elimină rapid sindromul durerii;
 • procesele de regenerare sunt activate.

Cum să utilizați picături de urechiDECT nu poate fi utilizat pentru a trata boli ale urechilor de cățele gestante și în lactație, animale epuizați și debile, căței cu vârsta mai mică de patru săptămâni, precum și acei elevi care suferă de boli infecțioase. Dacă se observă doza recomandată, nu apar reacții adverse.

Tratamentul urechilor ar trebui să se facă o dată pe zi timp de 5 până la 8 zile. Tratamentul se efectuează până când toate simptomele clinice dispar complet. Picăturile trebuie să fie îngropate în ambele urechi, chiar dacă numai una este afectată. Înainte de procedură, urechile câinilor trebuie curățate.

Otibiovin

Otibiovin este un preparat complex, prescris pentru animale, pentru tratamentul infecțiilor fungice, drojdiilor, urechilor acute, dermatitei superficiale, unei copii a canalului auditiv și auriculelor. Compoziția medicamentului include un antibiotic aminoglicozidic, care afectează negativ majoritatea bacteriilor patogene.

Medicamentul are antiseptic, antiinflamator, deodorant, bactericid, antibacterian. Elimină efectiv sindromul de durere și ameliorează mâncărimea. Înmulțiți agentul în fiecare ureche pentru 3 până la 5 picături de 3 până la 4 ori pe zi, curățând anterior trecerea auditivă din cruste, cruste, sulf. După instilare, baza urechii trebuie masurată timp de câteva secunde. Tratamentul trebuie să dureze 5-10 zile.

Dacă medicamentul este aplicat corect, nu există de obicei efecte secundare. Contraindicația utilizării picăturilor este ruptura membranei timpanice.

Surolan

Utilizarea picăturilor de urechiAcest medicament este prescris pentru tratamentul dermatitei, otitei bacteriene, parazitare, fungice și bacteriene. Este eficient antiinflamator, antiparazitar, antihistaminic, acțiune anestezică complexă. Substanțele active ale agentului previne activitatea fungilor patogeni, bacteriilor gram-pozitive și gram-negative.

În tratamentul otitei fungice și bacteriene, medicamentul trebuie instilat în 3 până la 4 picături în fiecare ureche, pre-curățându-l din plăci, sulf, murdărie. Tratamentul se efectuează până la dispariția simptomelor. Durata tratamentului pentru o formă cronică a bolii este de 2-3 săptămâni.

Otodepin

Medicii veterinari prescriu un astfel de preparat pentru tratamentul otitei externe și interne la câini, hematoame, ulcere. Acest remediu este, de asemenea, utilizat în scopuri preventive pentru a preveni dezvoltarea maladiilor infecțioase ale auriculelor. Înainte de utilizarea picăturilor încălzit la temperatura camerei.

Compoziția Otedepin include un extract de mullein și ulei esențial de pin. Medicamentul are un efect tonic, deodorant, antiseptic, antimicrobian, vindecător. Îmbunătățește metabolismul în structurile celulare, accelerează vindecarea ulcerelor și a rănilor, îmbunătățește trofismul țesuturilor.

Acest medicament nu provoacă alergii. Este complet sigur și puțin toxic. Poate fi folosit atat pentru tratament, cat si pentru prevenirea bolilor urechilor. Efecte secundare apar foarte rar și numai dacă există o intoleranță individuală la componentele active.

profilaxie

Pentru ca animalul dvs. să dezvolte infecții ale urechii, trebuie să luați măsuri preventive. În acest scop, se recomandă efectuarea următoarelor acțiuni:

 • este necesar să examinăm urechile unui animal pentru a descoperi în timp util primele semne de inflamație - un miros neplăcut și o descărcare purulentă;
 • urechile trebuie curățate cu atenție, pentru a nu deranja echilibrul microflorei câinelui;
 • Este necesar să se săpare în mod regulat urechile cu picături, destinate măsurilor preventive.

Astfel, există o mulțime de picături care sunt utilizate pentru a trata bolile urechilor la câini. Nu toate sunt eficiente, prin urmare medicamentul trebuie prescris numai de un medic veterinar. Numai un remediu prescris în mod corespunzător ajută la scăderea rapidă a afecțiunilor urechii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Prietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de eiPrietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de ei
Căști pentru urechi pentru copiiCăști pentru urechi pentru copii
Drops inspector pentru cererile de câini de instruire pentru pisici și câiniDrops inspector pentru cererile de câini de instruire pentru pisici și câini
Otita la câine decât tratamentul: otită alergicăOtita la câine decât tratamentul: otită alergică
Acarianul acarian la câini, tratamentul acarienilorAcarianul acarian la câini, tratamentul acarienilor
În cazul în care ureche lăstari, ce să facă și acasă decât să tratămÎn cazul în care ureche lăstari, ce să facă și acasă decât să tratăm
Cruste uscate în urechi, uscăciune și peeling - cum să scapi. fotografieCruste uscate în urechi, uscăciune și peeling - cum să scapi. fotografie
Cicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratateCicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratate
Cauze posibile ale congestiei urechii la răceala obișnuită. tratamentCauze posibile ale congestiei urechii la răceala obișnuită. tratament
Otoferonol Gold și Premium: Instrucțiuni de utilizareOtoferonol Gold și Premium: Instrucțiuni de utilizare
» » Căști pentru urechi de la otită
© 2021 amigdas.com