amigdas.com

Mașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționare

Tipuri de mașini de rectificatMașina de rectificat este fabricată pentru prelucrarea materialelor de duritate variată. Datorită acesteia, este posibil să se termine starea necesară a unei părți având o suprafață plană, cilindrică sau conică.

De obicei, rezultatul măcinării este o suprafață tratată care are un grad ridicat de puritate și rugozitate. Finisarea materialelor cu mașini de rectificat se realizează cu ajutorul unor unelte abrazive speciale. Aceste unelte includ roți felted sau abrazive, pânză de șmirghel sau pastă abrazivă.

Principiul de funcționare

Principiul unității de măcinat este rotație a mașinii de tăiat instrument, precum și cursul reciproc al consiliului. Discul se rotește la viteză mare și într-o singură abordare poate îndepărta un strat subțire de metal și dacă se mișcă continuu și ușor în față și înapoi, atunci întreaga suprafață a piesei de prelucrat va fi procesată destul de încet.

Adâncimea șlefuirii, pe care depinde calitatea suprafeței, va fi asigurată pe diferite mașini în moduri diferite. De obicei, acesta poate fi ajustat prin mutarea automată a desktopului în sus sau în jos. Pe modelele moderne, poziția de-a lungul axei verticale se schimbă cu ajutorul unui cap special de lucru, care are o unealtă de tăiere.

Tipuri de procesare

Echipamentele moderne vă permit să realizați o gamă largă și variată de posibilități. Mașinile de șlefuit pot fi folosite pentru a obține scopuri complet diferite.

De obicei, cu ajutorul mașinilor-unelte următoarele tipuri de tratare a suprafețelor exterioare:

 • Tipuri de mașini de rectificatÎndepărtarea piesei de prelucrat.
 • Finisarea rugozității la valoarea dorită.
 • Finisarea dimensiunilor piesei la dimensiunea necesară.
 • Lustruirea pieselor având o suprafață conică, cilindrică sau plană.
 • Ascuțirea uneltelor.

Specificații tehnice

Ar trebui să se înțeleagă că pentru diferite scopuri pentru prelucrarea pieselor, puteți achiziționa și diferite mașini de rectificat. Dar, într-un fel sau altul, Atunci când alegeți, trebuie să fiți atenți la unele caracteristici tehnice generale.

 • Puterea de acționare.
 • Distanța de la axul până la masa de lucru, care afectează grosimea măcinării piesei de prelucrat.
 • Progresul mesei de lucru de-a lungul axelor Y și X, care asigură lățimea și lungimea șlefuirii.

O altă caracteristică foarte importantă este precizia prelucrării, precum și furajele maxime și minime încrucișate și, bineînțeles, mărimea mesei de lucru. La aceste caracteristici ar trebui să se acorde o atenție deosebită atunci când se achiziționează acest tip de aparat.

Tipuri de mașini de rectificat pentru metal

Mașinile moderne sunt împărțite în mai multe soiuri, dar depinde de destinația lor.

 • Tipuri de mașini de rectificat pentru metalMașină de rectificat cilindric. Scopul acestui echipament este tratarea suprafețelor cilindrice și conice. Și, de asemenea, astfel de mașini pot manipula suprafețele de capăt. Masina de rectificat cilindric poate fi universala si simpla. La mașinile universale, se stabilește funcția de întoarcere a roții de șlefuit. Simple sunt lipsite de această oportunitate.
 • Intragrinding. Din numele se poate înțelege că scopul mașinii este tratarea suprafețelor din interior.
 • Șlefuirea suprafețelor. Este destinat prelucrării suprafețelor plane interfațate, precum și a părților drepte.
 • Îndoirea fără grindă. Acest echipament este utilizat în producția pe scară largă. Piesa de prelucrat nu poate fi fixată în mod obișnuit, deoarece va fi menținută datorită forței de rotație dintre rola specială și roata de șlefuire. Două dintre aceste obiecte se vor roti în direcții opuse.

Mașinile de șlefuit pot fi achiziționate cu ajutorul unor site-uri specializate pe care se realizează numai produse de înaltă calitate ale unor companii bine-cunoscute.

Principala diferență între un mașină de șlefuit de suprafață și o mașină de rectificat cilindric este tipul de piesă de prelucrat. Pe o unitate cilindrică de măcinare, este posibil să se prelucreze detaliile tipului de arbore, adică conducte. Și pe prelucrarea suprafeței de măcinare a suprafeței se efectuează numai pe suprafețe plane, este posibilă prelucrarea plăcilor.

Masina de slefuit pentru lemn

Unitate de prelucrare a lemnului este un design special conceput pentru a reduce rugozitatea suprafeței copacului pentru a obține o plăcere mai plăcută pe suprafața atingerii. În funcție de suprafața care trebuie tratată, pot fi găsite diferite tipuri de mașini.

Tipuri de măcinare

Mașinile de șlefuit pentru lemn au caracteristici diferite, care depind de scopul echipamentului. Toate mașinile sunt fabricate special pentru a rezolva o problemă specifică, care depinde de tipul de măcinare.

Există mai multe tipuri de procesare abrazivă:

 1. Tipuri de mașini de rectificat pentru lemnÎndepărtarea prin așchiere este utilizată pentru prelucrarea suprafețelor plate simple sau de împerechere.
 2. Tipul de prelucrare cu bandă este utilizat pentru finisarea suprafețelor plane sau de împerechere.
 3. Pentru a produce o măcinare rotundă, se utilizează o mașină specială pentru prelucrarea lemnului. Ca urmare, se poate obține o suprafață conică sau cilindrică din lemn.

Pentru fiecare tip de măcinare este necesar să se aplice un anumit model al mașinii. Unele pot fi făcute cu mâinile tale, altele sunt construcții mai complexe și, prin urmare, numai firme speciale sunt implicate în producție.

Tipuri de mașini-unelte pentru lemn

 • Plate sau dispozitive de disc. Aceasta este o variantă foarte comună a mașinilor-unelte. Proiectul include un disc special, la care materialul abraziv este fixat. Utilizând discul, puteți efectua o varietate de operații. Tipul de mașini pentru șlefuirea pe lemn este folosit foarte des. Agregatul plăcii este utilizat pentru curățarea suprafeței, care are o formă cilindrică, sferică sau conică. Această unitate este foarte compactă și poate fi instalată pe orice banc de lucru. Capacitatea unității este mare, deoarece are un motor electric bun. Utilizarea acestui tip de echipament nu necesită anumite abilități specifice.
 • Mașina de centură a fost folosită de mai multe decenii. Este relativ ieftin, dar are performanțe ridicate. Procesul de măcinare se realizează folosind o bandă specială, care trebuie înlocuită atunci când este ștersă. Puteți regla independent gradul de tensiune al benzii. Pentru a crește rezistența benzii la abraziune, este necesar să cumpărați o bandă care să fie făcută cu ajutorul grafitului. O astfel de bandă va fi mult mai scumpă, dar nu o puteți face singur și va dura mai mult. Pentru a fixa banda, trebuie să folosiți role de cauciuc, care vor controla mișcarea.
 • Modele de mașini de rectificatTambur tip mașină. Pentru prelucrarea rafturilor, plăcilor sau plăcilor, se folosește acest tip de echipament. Procedura de măcinare este efectuată de un cilindru special sau de un tambur. Uneori instalează mai multe tobe simultan. Pentru a spori eficiența modelului, pe tambur se pune un material abraziv de diferite dimensiuni. Astfel, într-o singură abordare, se poate realiza prelucrarea și finisarea, ceea ce va îmbunătăți eficiența echipamentului.
 • Modelele combinate sunt încă întâlnite, ele sunt folosite în anumite situații. Dar acest tip de mașină nu poate fi folosit în producția de masă. Și, de asemenea, merită să ne amintim că dacă solicitați producătorului să mărească precizia procesării, atunci, respectiv, prețul mașinii va crește, de asemenea.

dispozitiv

Gradul de nivelare a suprafeței va depinde de materialul abraziv folosit, precum și de caracteristicile de proiectare ale mașinii în sine. De obicei, este foarte dificil să se mănânce manual manual piesele mari, astfel încât se folosește mecanizarea proceselor care îmbunătățește productivitatea și mărește precizia prelucrării pieselor.

O mașină tipică abrazivă de lemn constă din următoarele elemente:

 • Scheme de mașini de rectificatSuprafață abrazivă.
 • Cadrul poate fi de diferite dimensiuni și forme, ceea ce face posibilă așezarea pieselor sub diferite unghiuri.
 • Dispozitivul care vă permite să manipulați suprafețele circulare.
 • O oprire care permite procesarea în plan orizontal.

Pentru un cadru, se utilizează de obicei oțel sau fontă, deoarece aceste materiale rezistă la sarcini mari și iau cea mai mare parte a vibrațiilor. Dacă faceți singur aparatul, atunci este mai bine să folosiți fontă, deoarece costă mai puțin.

caracteristicile

 • Puterea este parametrul principal pe care trebuie să-l acordați atenție. Puterea depinde de motorul instalat în aparat. Dacă cumpărați o mașină pentru necesitățile de producție, atunci puterea motorului ar trebui să fie de 1 kW sau mai mult.
 • Suprafața de lucru este, de asemenea, afectată de lățimea suprafeței de lucru, deoarece cu cât este mai mare banda sau tamburul, cu atât mai multă productivitate este modelul. Dar dimensiunea crescută poate duce la faptul că mașina va fi mai greu de montat și va necesita mult spațiu liber.
 • Viteza de deplasare a elementului abraziv este o caracteristică foarte importantă. În ciuda ratelor de rotație fixe ale axului motorului electric, mișcarea materialului abraziv poate fi diferită. Acest lucru este realizat printr-o unitate specială. Limita de mișcare este de 350-1800 de metri pe minut.
 • De asemenea, trebuie să vă uitați la dimensiunea mașinii, deoarece dispozitivul are dimensiuni absolut diferite și nu poate fi abordat pentru niciun site.

Măsuri de siguranță

Foarte adesea oamenii se rănesc în grade diferite datorită nerespectării normelor de siguranță de bază. Pentru a evita astfel de consecințe neplăcute ale operei, este necesar să studiem Precauții și reguli pentru lucrul cu un șlefuitor.

 • Trebuie să lucrați întotdeauna numai în ochelari de protecție. Orice material poate oricând să se prăbușească de impactul echipamentelor, iar piesele sale se vor risipi în direcții diferite și pot intra în ochi. Și au existat și cazuri în care piatra de măcinat a fost distrusă din cauza vârstei înaintate. Acest lucru poate provoca daune zonei deschise a corpului.
 • Precauții la lucrul la mașinile de rectificatDacă există păr lung, atunci este necesar să lucrați într-un capac, care nu va permite blocarea să intre în părțile rotative ale echipamentului.
 • Nu stați niciodată direct în fața mașinii. Este mai bine să faceți o jumătate de pas în lateral. Apoi nici un detaliu nu va zbura în trunchi.
 • Lucrările la mașină nu pot fi efectuate cu mănuși, deoarece acestea pot fi strânse în interior cu mâna.
 • Este interzisă lucrarea pieselor pe o mașină de șlefuit în haine lungi, deoarece țesătura poate fi ușor înfășurată în jurul obiectelor în mișcare.
 • Este strict interzis să se admită copilul la unitate. Trebuie să-l avertizăm imediat că nu este o jucărie. În cazul în care un astfel de dispozitiv este acasă, cablul electric trebuie suspendat după lucru, astfel încât copilul să nu ajungă la el și să nu conecteze dispozitivul la rețea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelorTipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelor
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Mașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționareMașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționare
Mașină de șlefuit cu bandă abrazivă: auto-asamblareMașină de șlefuit cu bandă abrazivă: auto-asamblare
Care sunt discurile pentru metalul bulgar?Care sunt discurile pentru metalul bulgar?
Caracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metaluluiCaracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metalului
Unelte CNC, tipuri, domeniu de aplicareUnelte CNC, tipuri, domeniu de aplicare
Paste de lustruire și avantajele salePaste de lustruire și avantajele sale
Unelte pentru ascuțirea corectă a cuțitelorUnelte pentru ascuțirea corectă a cuțitelor
» » Mașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționare
© 2021 amigdas.com