amigdas.com

Caracteristicile și aplicarea oțelului 9хс

Aplicarea oțelului 9хсPentru astăzi în metalurgie există o cantitate imensă de oțeluri de scule de diferite mărci. Distribuția lor este asociată cu calități operaționale unice, dintre care unele sunt obținute prin alierea compoziției cu diferite substanțe chimice. Oțelurile de unelte sunt utilizate pentru producerea de unelte, precum și a pieselor critice care sunt supuse unei uzări sporite în timpul funcționării. Să analizăm mai detaliat oțelul 9хс: caracteristicile, aplicarea și decodificarea marcajului.

Decodificarea marcajului

Pentru marcarea oțelurilor și a altor materiale, se elaborează anumite standarde, utilizarea cărora face posibilă simplificarea procesului de determinare a compoziției chimice. Decodificarea acestui oțel se efectuează după cum urmează:

 1. Marcarea oțelului 9хсÎn grupul instrumental, prima cifră indică conținutul de carbon (în zeci de procente), adică, în acest caz, în compoziția de carbon de 0,9%. Acest element este considerat fundamental, deoarece determină caracteristicile laturii cristalului, duritatea, rezistența, fragilitatea și alte calități.
 2. După cum sa menționat anterior, oțelul a fost aliat pentru a schimba unele dintre caracteristicile de performanță. Ca materiale de aliere s-au folosit crom și siliciu, dintre care nu mai mult de 1,5%.

În plus față de elementele de mai sus, există multe altele în compoziție care fac parte integrantă din oțeluri.

Caracteristici principale

Performanța aproape a oricărui material depinde în mare măsură de compoziția chimică. Caracteristicile lui 9xc au fost ușor modificate prin adăugarea de siliciu și crom la elementele de aliere.

Caracteristicile oțelului 9xc pot fi caracterizate după cum urmează:

 1. Proprietățile oțelului 9хсO mică concentrație de crom determină faptul că metalul are un aspect atrăgător, precum și o ușoară rezistență la coroziune.
 2. Siliconul mărește rezistența structurii, rezistența la uzură.
 3. Sudabilitate scăzută. Prezența unei concentrații suficient de ridicate de siliciu în compoziție devine motivul pentru scăderea indicelui de sudabilitate. Prin urmare, dacă este necesar să conectați cele două elemente prin sudare, structura trebuie să fie încălzită.
 4. Înalta tendinta de a tempera fragilitatea. Acesta este motivul pentru care se utilizează metode de tratament termic care reduc probabilitatea de defecte sau fragilitate crescută.

Caracteristicile compoziției și structurii determină probabilitatea mare de apariție a deformării perforării. Pentru a reduce gradul de defecte, tratamentul termic se efectuează în două etape: înainte de prelucrare și după lucrările de finisare.

Caracteristici ale tratamentului termic

Când efectuați un tratament termic se recomandă următoarele reguli:

 1. Tratamentul termic al oțelului 9хсEste necesar să se controleze constant și precis regimul de temperatură.
 2. Realizați un test periodic de duritate.
 3. Efectuați analiza cu raze X a structurii pentru a determina defectele interne.
 4. Faceți o analiză metalografică a structurii.

Astăzi, tratamentul termic folosește cuptoare electrice care au o carcasă ermetică și un sistem automat de control al temperaturii pentru încălzire. Dacă este necesar, puteți monitoriza starea atmosferei pentru a îmbunătăți performanța.

Tehnologii de întărire

Tehnici de întărire posibile:

 1. Se încălzește la o temperatură de 870 grade Celsius și se lasă la 500 grade Celsius. Răcirea poate avea loc în apă sau ulei.
 2. Încălzirea până la 870 de grade Celsius și temperarea la 200 de grade Celsius.

Reacția este efectuată la 800 de grade Celsius cu expunere izotermică ulterioară la 710 grade Celsius. Forma de producție a semifabricatelor: tăblițe forjate, bare calibrate, benzi, tije lustruite și argint. Atunci când se fabrică biletele, se iau în considerare standardele stabilite în GOST.

Domeniul de aplicare

Cuțite din oțel 9хсAliajul în cauză are cost relativ scăzut, Cu toate acestea, nu poate rezista expunerii prelungite la temperaturi ridicate. Acesta este motivul pentru care este deosebit de popular cu producătorii de cuțite. Dacă este necesar, aliajul poate avea forma necesară, pentru care nu este necesar echipament special. Inițial, produsul este ascuțit și apoi supus unui tratament termic. Prin emiterea de produse de acest tip, trebuie avut în vedere faptul că aliajul în cauză are o anumită fragilitate și este necesar să se efectueze un tratament termic pentru ao reduce.

Scopul principal al aliajului este de a utiliza în fabricarea de diverse instrumente, de exemplu, burghie sau robinete. Condiția principală este ca instrumentul să nu fie încălzit la valori critice în timpul funcționării. În plus, aliajul este ca și eliberarea unor componente critice care funcționează în condiții dificile de funcționare. Prin urmare, 9XS este adesea utilizat în inginerie sau în industrii similare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Oțel 20x: marcare, caracteristici și aplicareOțel 20x: marcare, caracteristici și aplicare
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Caracteristicile și compoziția oțelului inoxidabilCaracteristicile și compoziția oțelului inoxidabil
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Taierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicareTaierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicare
Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbonDescrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon
Decodarea, caracteristicile și aplicarea oțelului p6m5Decodarea, caracteristicile și aplicarea oțelului p6m5
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
Otel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicareOtel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicare
Caracteristicile și aplicarea oțelului y8Caracteristicile și aplicarea oțelului y8
» » Caracteristicile și aplicarea oțelului 9хс
© 2021 amigdas.com