amigdas.com

Spălarea gurii: alegerea pe care să o utilizați

Agent de clătire pentru cavitatea bucalăToată lumea știe că pentru a evita problemele cu dinții, acestea trebuie curățate în mod regulat. Dacă respectați pe deplin normele de igienă orală și în plus față de această utilizare clătiți și flosses, în cele mai multe cazuri vizitați medicul dentist doar o dată pe an - pentru examinare preventivă.

În prezent, pe piață se găsesc multe gurați de gură. Cu toate acestea, înainte de a obține un astfel de instrument, trebuie să știți ce este destinat și ce componente sunt incluse în compoziția sa. În acest caz, aplicarea sa va fi cea mai eficientă. Utilizarea unei astfel de compoziții în mod regulat va afecta pozitiv starea dinților. Alegerea corectă a unui balsam va fi posibilă numai dacă contactați un specialist înainte de a consulta și a consulta acest aspect.

Tipuri de apă de gură pentru gură

Dacă vorbim în detaliu despre acești compuși, ele sunt împărțite în mai multe tipuri principale:

 • agent de clătire cosmetic pentru gură. Acest grup include mijloace, a căror utilizare permite unei persoane să scape de mirosul neplăcut care provine din cavitatea bucală;
 • agenți de clătire, care posedă proprietăți medicinale. Acest grup include medicamente care sunt utilizate în tratamentul anumitor boli ale dinților și gingiilor.

Spălătorii terapeutici sunt împărțiți în mai multe subspecii:

 • înseamnă împotriva gingivitei. Utilizarea unor astfel de formulări poate elimina apariția plăcii. Realizat de prezența acestor agenți substanțe antiseptice, care inhibă dezvoltarea cavității orale a diferitelor bacterii. Printre aceste substanțe se numără bigluconatul, clorhexidina și triclosanul;
 • soluții pentru prevenirea cariilor. O caracteristică distinctivă a unei astfel de apă de gură este prezența în compoziția lor a fluorurilor, care asigură întărirea smalțului dinților și efectuează remineralizarea. Datorită acestor proprietăți, dezvoltarea de streptococi carieni în cavitatea bucală este suspendată;
 • clătiți proiectate pentru îndepărtarea tartrului. Aceste medicamente conțin o componentă precum citratul de potasiu. Datorită acesteia, placa este eliminată.

Pentru a înțelege, aveți nevoie de un balsam pentru cavitatea orală sau fără acest remediu pe care îl puteți accesa, ar trebui să vizitați medicul dentist. Concentrându-se pe informațiile conținute în dosarul medical al pacientului, el poate da sfaturi cu privire la utilizarea remedierii. Dacă da, care este formula cea mai potrivită pentru ceață.

Gura de mestecat: ce sa folositiPuteți recomanda o apă de gură pentru un specialist dacă persoana are unele probleme cu salivarea, boala gingiilor sau formarea de placă crescută. Astfel, utilizarea unui balsam terapeutic poate fi făcută numai dacă se primește o întâlnire de la medic pentru a elimina o problemă specifică care a apărut în cavitatea bucală.

Gură de duș: când ar trebui să o aplic?

Destul de des, experții recomandă utilizarea pentru a îmbunătăți starea cavității orale apa de gura. Agentul de clătire poate fi numit de către medicul dentist în următoarele cazuri:

 • pentru a îmbunătăți sănătatea dinților și pentru a întări smalțul dinților;
 • prezența unui risc crescut de inflamație a gingiilor;
 • subțierea smalțului sau prezența sensibilității crescute a dinților;
 • prezența în cavitatea bucală a implanturilor, coroanelor, brichetelor sau a altor structuri dentare;
 • prezența bolilor cronice orale la pacient;
 • utilizarea frecventă de vin, cafea;
 • nevoia de respirație proaspătă. O astfel de nevoie apare în specialiștii care au nevoie constantă de a comunica cu oamenii;
 • transferate în operațiile chirurgicale ale cavității orale.

Cum sa alegi o apa de gura?

balsamFolosind o clătire orală, fiecare persoană poate oferi o protecție eficientă a dinților și a gingiilor, dacă această unealtă va suplimenta îngrijirea dentară obișnuită. Alegerea celei mai bune remedii, este necesar să se țină seama de faptul că fiecare apă de gură are în compoziție un set diferit de substanțe active. În același timp, componentele vizează rezolvarea unei varietăți de probleme. În cele mai multe cazuri, dentiștii recomandă utilizarea unei soluții:

 • ca măsură preventivă pentru a reduce riscul de carii;
 • în prezența bolilor boala parodontală;
 • ca o componentă în tratamentul complex al hipersensibilității la țesuturile smalțului sau dinților duri.

Pentru a evita problemele mai grave la utilizarea agentului de clătire, trebuie să respectați următoarele reguli atunci când alegeți un agent de clătire:

 • dacă aveți nevoie agent de clătire eficient pentru cavitatea orală pentru a preveni dezvoltarea cariilor, în acest caz este necesar să se acorde prioritate tuturor soluțiilor în favoarea celor care conțin o fluorură de fluor sau o fluorură de sodiu. Concentrația compușilor fluorurați conținute în compoziție nu trebuie să fie mai mare de 250 ppm;
 • balsam în care componenta principală este o substanță antiseptică, cum ar fi clorhexidină, triclosan sau benzidamină, poate fi aplicat nu mai mult de 14 zile. Dacă există o nevoie urgentă, puteți utiliza soluția în decurs de 3 săptămâni. Dacă neglijăm această recomandare, atunci când o utilizare mai îndelungată compoziție dysbacteriosis poate dezvolta cavitatea bucală, care este prezentat prin următoarele simptome: mucoase uscate, apariția halitozei, țesuturilor iritabilitate;
 • în mod regulat Puteți folosi un balsam în care extractele de plante sunt baza. Utilizarea lor face posibila reducerea semnificativa a riscului bolilor umane de boala parodontala si gingivale;
 • în compoziția unor substanțe de spălare, alcoolul etilic este prezent ca component. Dacă medicamentul este achiziționat pentru persoana care conduce mașina sau dacă produsul va fi utilizat de copil, trebuie acordată o atenție deosebită acestui punct.

Agent de clătire: ce să folosițiPentru a asigura efectul maxim al utilizării compoziției, nu este suficient să alegeți cea mai bună apă de gură. Este necesar să cunoaștem particularitățile aplicării sale. Eficiența maximă a soluției este asigurată dacă nu este aplicată mai mult de 2 ori pe zi.

Cea mai bună opțiune dacă apa de gură achiziționată este utilizată imediat după masă. În acest caz, clătiți gura cu o soluție urmată de cel puțin 60 de secunde.

Dacă se utilizează un compus fluorurat, este necesar să se curețe dinții înainte de a fi folosiți, folosind o pastă în care componenta principală este calciu, fără fluor. În acest caz, va fi furnizat efectul anticariilor maxime.

Cum se utilizează agentul de clătire pentru gură?

Balsam pentru gingiiPentru a asigura efectul maxim al folosirii unui agent de clătire, pentru a îmbunătăți starea dinților și pentru a evita bolile, este necesar să utilizați în mod corespunzător clătirea gurii. Acest lucru va ajuta informațiile conținute pe etichetă cu acest instrument. Acesta conține recomandări din partea producătorului, care realizează acest lucru, puteți aduce beneficii maxime dinților dumneavoastră. Cu toate acestea, există un anumit set de reguli generale care se aplică absolut oricăror mijloace, indiferent de producător:

 • după periajul dinților este necesar să se introducă în gură 40 ml de lichid de clătire;
 • clătiți cu gura cu o soluție în 2-5 minute. Aici, totul depinde de direcția acțiunii instrumentului utilizat. Când se clătește, situația trebuie evitată atunci când drogul pătrunde prin dinți. Cele mai multe clătitoare au un efect de spumare, ceea ce face posibilă răspândirea tuturor componentelor utile peste suprafața dinților și a gingiilor;
 • după terminarea clătirii, produsul trebuie scuipat. În termen de 30 de minute de la finalizarea procedurii, nu se recomandă să mâncați și să beți apă.

Acordați atenție punctului important: dacă utilizați o soluție care conține etanol pentru spălarea gurii, ar trebui să vă abțineți timp de 10 minute. Prezența alcoolului în compoziția medicamentului poate să arate un rezultat pozitiv când se testează cu alcool respirabil alcoolic.

Ce ajutor de clătire pentru dinți este mai bun?

Toți cei care se gândesc să cumpere un balsam, desigur, se întreabă ce apă de gură este mai bună pentru gură. Merită să spunem că astăzi sunt oferite produsele producătorilor diferiți. Drogurile diferă nu numai în ceea ce privește compoziția componentelor, ci și în efectul lor. Atunci când alegeți cea mai bună formulă trebuie să se bazeze pe ce problemă ar trebui să rezolve apa de gură. Dacă întâmpinați senzații neplăcute din cauza sensibilității ridicate a dinților, în acest caz, ar trebui să alegeți un balsam pentru dinții sensibili și să nu folosiți nici un alt remediu, chiar dacă este mai ieftin.

Dacă doriți să evitați apariția unei astfel de probleme, cum ar fi cariile, în acest caz ar trebui să utilizați un balsam care conține fluor, deoarece acest element asigură procesul de remineralizare a smalțului dinților. În plus, prin aplicarea unui astfel de lichid de clătire, este posibilă creșterea semnificativă a rezistenței smalțului.

Multe produse conțin xilitol, care asigură o creștere a concentrației de fluorură, consolidând astfel în mod serios suprafața dinților. De asemenea, o proprietate pozitivă a xilitolului este aceea că reduce producția de acid, care distruge smalțul dintelui și, în cele din urmă, provoacă carii. În compoziția multor medicamente împreună cu xilitolul există, de asemenea, un anumit set de uleiuri esențiale. Efectul lor pozitiv este acela că suprimă activitatea vitală a bacteriilor, reducând producția de acid, care este principala substanță iritantă pentru dinți, ducând la carii.

ColgateOamenii care se confruntă adesea cu sângerare sau procese inflamatorii care apar pe gingii, se recomandă să se folosească mijloace pentru clătire orală de zi cu zi care conțin ingrediente antiseptice. Aplicând o astfel de soluție, este ușor să curățați spațiile subgingivale și interdentare. Folosind soluția, care are astfel de proprietăți se poate reduce probabilitatea inflamației gingivale și a combate în mod eficient placa. proprietăți antimicrobiene mari folosind soluția pentru a ajuta la reducerea impactului bacteriilor asupra microflorei. Ca rezultat, este asigurată o protecție eficientă a gingiilor și a întregii cavități orale de activitatea bacteriană negativă.

concluzie

Pentru a proteja eficient dinții de bacterii, mulți oameni nu numai că își perie dinții în mod regulat, dar, și după masă, clătesc cavitatea bucală folosind soluții medicinale. Rinsers astăzi sunt oferite într-o gamă largă. O unealtă specială ajută la rezolvarea unei anumite probleme. Dacă ați crescut sensibilitatea smalțului, atunci ar trebui să alegeți un remediu pentru dinții sensibili.

Pentru a vă asigura că gingiile și dinții sunt protejați maxim, este necesar să utilizați în mod regulat lichidul de clătire și să îl faceți corect. Mulți oameni care decid să clătească gura după perierea dinților lor de multe ori nu știu cum să folosească o clătire gură. Pentru a evita erorile în timpul acestei proceduri, trebuie să respectați toate recomandările conținute în instrucțiuni. În acest caz, puteți să vă protejați dinții și să minimalizați vizitele la medicul dentist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Plăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acesteaPlăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acestea
Cum să scapi de mirosul din gură?Cum să scapi de mirosul din gură?
Cauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de eleCauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de ele
Pastă de dinți, tratamente dentare și gumăPastă de dinți, tratamente dentare și gumă
Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului parodontocid, spray și gelInstrucțiuni pentru utilizarea medicamentului parodontocid, spray și gel
Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?
Balsam conditionat: instrucțiuni de utilizareBalsam conditionat: instrucțiuni de utilizare
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
Cum de a trata bolile orale în parodontul mediculuiCum de a trata bolile orale în parodontul medicului
Igiena orală: metode de igienă oralăIgiena orală: metode de igienă orală
» » Spălarea gurii: alegerea pe care să o utilizați
© 2021 amigdas.com