amigdas.com

Caracteristici și aplicarea magistralei electrotehnice de cupru

Calculul curentului pentru un autobuz de cupruUn magistr de cupru este un conductor cu rezistență scăzută. Datorită acestor calități, cuprul a găsit aplicații în industria electrică. Materialul este rezistent la coroziune, prin urmare este folosit în toate condițiile. Aspectul poate fi sub forma unei benzi metalice de secțiune transversală dreptunghiulară sau a firelor circulare țesute. Ele sunt realizate prin metoda presării la cald sau laminării la rece.

Caracteristicile produsului

Anvelopele electrotehnice din cupru sunt împărțite în tipuri. În funcție de duritate:

 • solid. Acestea provin din CMC din cupru obișnuit și CMT anoxic;
 • moale. ShMM sunt desemnate și fabricate din clasele M1, M2, M3.

Conductivitatea termică a cuprului este de 401 W / m. Este mult mai mare decât cel din oțel sau aluminiu. Când lucrați în condiții uscate, anvelopele practic nu suferă coroziune.

Ei își pierd stabilitatea atunci când sunt plasați într-o soluție de amoniac sau clorură de amoniu. Oxidarea are loc atunci când cuprul atinge aluminiu sau zinc.

Busbar împletit

Standardele naționale și interstatale normative sunt după cum urmează:

 • GOST 859-2014. Este un standard interstatal;
 • GOST 434-78. Condiții tehnice pentru barele dreptunghiulare;
 • GOST 18690-2012. Cablul. Ambalare, marcare și depozitare.

Cerințe pentru produsele electrice

Produsele fabricate pentru industria electrică ar trebui să îndeplinească parametrii stabiliți. Cerințele sunt după cum urmează:

 • Aplicarea autobuzului de cupruMateriile prime utilizate. În conformitate cu GOST 859-2014 marca este luată nu mai puțin de M1. Acestea pot fi bare din sârmă de cupru, lingouri, bilete presate sau produse lungi.
 • Dimensiuni. Parametrii care iau în considerare toleranțele și razele de curbură sunt reglementate de standardele în conformitate cu GOST 434-78. Lungimea benzii este de 2-6 m.
 • Defecte. Nu trebuie să existe deteriorări la suprafață. Modificarea culorii este permisă datorită prezenței semnelor de grăsime. Arborele trebuie să fie de 2,5 mm pe 2 m lungime. Anvelopele trebuie să aibă crăpături sau fascicule.

Timbre și impurități din metale neferoase

Gradele de cupru, în funcție de producție, diferă între ele în compoziția cantitativă a impurităților. Dacă este un metal turnat, atunci numărul lor este 12. Catodul cupru este 19. Ultrapure - 22. Prezența lor afectează caracteristicile de performanță.

Tipuri de anvelope de cupru

Prezența oxigenului, care este prezentă într-o cantitate de 0,001-0,08%, în condiții normale nu are efect. Începe să afecteze negativ numai la temperaturi ridicate. În această privință, brandurile fără oxigen sunt mai scumpe și sunt făcute numai la comandă. Prezența oxigenului, plumbului, zincului sau cadmiului, în timpul lipirii în momentul încălzirii, duce la formarea unei zone fragile în acest loc.

Prezența argintului afectează în mod pozitiv nivelul de 0,05%. Există o scădere a fluajului de cupru, iar acest lucru nu se reflectă în conductivitatea electrică. Dar un astfel de indicator este grav afectat de fosfor, fier, antimoniu, staniu, arsen. Conținutul lor variază între 0,001 și 0,05%. Numărul acestor elemente este mai mare în barele și panglicile solide. Mai puțin în goluri.

O modificare a compoziției procentuale a impurităților cu 1% duce la o pierdere sau îmbunătățire a conductivității termice de 3%. În legătură cu aceasta, acest indicator depinde de tehnologia de fabricație și de GOST-urile pe care se desfășoară producția.

Forma de furnizare a cuprului

În funcție de cerințele clienților, anvelopele pot fi livrate sub formă de benzi sau bobine de 2-6 m, în care lungimea produsului este de 10 m.

În acest caz, forma pneului este:

 • Flexibil. Ele sunt utilizate pentru instalarea rețelelor de distribuție.
 • Greu. Folosit ca cablu de înlocuire.
 • Răchită. Caracterizat printr-un grad ridicat de flexibilitate. Ele sunt folosite în punțile de transformare.
 • Acoperite cu izolație. Instalat în locuri unde există agresiv media. Dacă există o tensiune ridicată, se folosesc anvelope cu două și trei straturi.
 • Perforat. Ușor de asamblat.
 • Secțiunea rotundă. Ele sunt rareori folosite. În ciuda puterii mai mari, există dezavantaje. În plus față de consumul mare de materiale, există dificultăți în lipirea și sudarea.
 • Cu colțuri rotunjite. Radii de curbură trebuie să fie prezente în mod necesar. Acest lucru este guvernat de GOST.

Fabricarea barelor de cupru

Domenii de aplicare a pneurilor

Anvelopele de tip "cupru" iau cu ușurință forma necesară și acest lucru creează o ușurință suplimentară pentru instalare. Instalându-le în loc de cabluri, economisiți spațiu, deoarece, având o secțiune transversală mică, aceștia trec aceleași cantități de curent.

O aplicație largă a fost găsită în cuprul moale. Fără aceasta, industria spațială, microelectronica, construcția navală și aviația nu pot face fără. Folosit în bijuterii.

În orice aparat de comutație, este necesară prezența unei magistrale electrice. Are o viteză mare de producție, deci este folosit pentru instalarea barelor de trunchi. Astfel de linii au o stabilitate dinamică mai mare decât un cablu cu aceeași secțiune transversală.

Datorită performanței sale, cuprul este foarte solicitat nu numai în industria electrică.

Se utilizează pentru instalarea conductelor. Din aceasta, fitingurile sunt realizate ca garnituri, produse filetate. Când vine în contact cu apa, nu corodează, care este factorul decisiv.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se conectează un cablu de aluminiu și cupruCum se conectează un cablu de aluminiu și cupru
Cum se conectează firul de aluminiu și cupruCum se conectează firul de aluminiu și cupru
La ce temperatura se topeste cuprul, topindLa ce temperatura se topeste cuprul, topind
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
Caracteristicile de utilizare a autobuzului principal de împământare (gzsh)Caracteristicile de utilizare a autobuzului principal de împământare (gzsh)
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Conductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupruConductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupru
Conducta Pvc pentru cablarea electrică: specificații și sfaturi de instalareConducta Pvc pentru cablarea electrică: specificații și sfaturi de instalare
Trebuie să schimbe cablul de aluminiu la cupruTrebuie să schimbe cablul de aluminiu la cupru
Bronz: compoziția aliajului, proprietățile și aplicareaBronz: compoziția aliajului, proprietățile și aplicarea
» » Caracteristici și aplicarea magistralei electrotehnice de cupru
© 2021 amigdas.com