amigdas.com

Blotnotnistaya sortare - pește de acvariu

Grijă pentru peștii de acvariuO discrepanță albastră, denumită și Harlequin, este un pește popular și popular de acvariu, care poate fi găsit cu ușurință în cele mai multe magazine de pește bine aprovizionate.

Este un mic pește prietenos care poate fi păstrat într-un acvariu comun cu alte specii de pești mici și non-agresivi. Cu pește agresiv, nu se înțelege, deoarece se va lupta pentru teritoriu.

Dezintegrarea orbită

Există trei variații comune ale acestei specii în comerț:

  • sălbatic;
  • negru;
  • aur.

Harlecinele provin din Thailanda, Sumatra de Est și Peninsula Malay, unde locuiesc în râuri și cursuri situate în păduri de turbă. Sunt pești tipici de apă dulce, care preferă apă moale și proaspătă. Acestea sunt peștii școlari, care de obicei locuiesc în puțuri mici de opt sau mai multe pești.

Blotul heteromorfului este unul dintre cele trei tipuri de pește care sunt adesea confundate între ele și vândute sub un alt nume. Celelalte două sunt Trigonostigma hengeli și Trigonostigma espei. Ambele sunt vândute sub numele de pește de reproducere Harlequin, care, de fapt, este foarte asemănător cu semenii lor, dar are totuși mici diferențe. Pentru a determina speciile, ar trebui să vă uitați atent la culoarea și modelul lor.

Partea de blot a corpului este mai mare decât celelalte două specii. Are o culoare de la roz până la roșu strălucitor. Punctul negru se află lângă triunghiul din spatele corpului, iar petele de nuanță albastră sunt foarte aproape de acesta. Analiza heteromorfului are de asemenea un triunghi mai mare pe partea sa.

Acvariu și îngrijire

Hrănirea spotului orbPescuitul de pește una dintre cele mai rezistente specii. Acestea sunt ținute în orice acvariu și se pot adapta la diferite condiții. Dar este mai bine să le păstrați la un pH de 6-7,8, iar apa trebuie să fie moale până la medie tare (maximum 15 ° dn). Diferitele specii au o preferință mult mai specifică pentru apă, mai ales dacă doriți să le reproduceți.

Atunci când condițiile sunt nefavorabile, de exemplu, apa are o temperatură excesiv de scăzută sau se observă o cantitate mare de compuși de azot, aceasta poate provoca odinoză și ihtiotiroidism.

De exemplu, tipul negru preferă apă, care este filtrată prin turbă, deși acest lucru nu este obligatoriu. Un nivel scăzut de filtrare este suficient pentru această specie. Aurul, totuși, preferă niveluri mai ridicate de filtrare decât majoritatea altor specii de harlecine. Utilizați un nivel suficient de filtrare pentru a menține apa curată.

Acvariul, în cazul în care trăiesc Harlequins dvs. trebuie să fie plantate ferm, și de preferință închis pe părțile laterale și din spate, lăsând deschisă numai peretele frontal al acvariu, care este, din față, în cazul în care Arlechin preferă să înoate. Harlecinele preferă adesea plantele care, de obicei, cresc în apa lor nativă, cum ar fi Cryptocorin și mai multe specii de Aponegoton și alte specii similare. Ei vor avea nevoie de frunze largi ale plantei în timpul reproducerii.

Folosiți plante și boguță, pentru a crea zone umbrite în care peștele se poate ascunde, dacă este înspăimântat sau dorește să se odihnească. Ca multe alte tipuri de sortare, Harlequin prefera lumina slaba si cateva plante plutitoare pe suprafata. Câteva specii de rahitism în zone deschise sunt o idee bună. Se recomandă utilizarea unui substrat întunecat.

După cum sa menționat mai sus, această specie trebuie să fie întotdeauna în grupuri constând din opt sau mai multe cazuri, de preferință o mărime.

Harlequin hrănire

Harlequin este ușor de hrănit. Peștii, de regulă, vor lua cele mai multe tipuri de alimente. Este important să le dați o varietate variată de alimente congelate și vii, precum și legume. Bazele dietei lor ar trebui să fie produsele alimentare din insecte scalabile. În magazinele pentru animale de companie vândute fulgi speciale.

Paul Harlequin

În distribuția Harlequin, de obicei, nu este dificil să se determine genul, deoarece femeile sunt de obicei puțin mai mari și mai rotunjite decât bărbații. Bărbații sunt de obicei mai mici și mai subțiri. Cu toate acestea, este dificil să spunem sigur folosind această metodă.

Harlequin

Pentru reproducerea cu succes a peștilor, ar trebui să urmați cu certitudine anumite cerințe:

  • În cazul în care există o sortare clinchduritatea apei nu trebuie să depășească 1,5 până la 2,5 DH;
  • valoarea pH-ului poate fi de aproximativ 6,0;
  • temperatura trebuie să fie de cel puțin 28 ° C (82,4 ° F);
  • Capacitate minimă recomandată pentru acvariu: 10 galoane / 40 litri.

Spre deosebire de multe alte tipuri de sortare, arlechin nu răspândește ouăle în timpul reproducerii- își pune ouăle pe partea inferioară a frunzelor largi. În sălbăticie, aceasta este de obicei o foaie de criptocorînă. Răsăritul durează de obicei mult timp și se pot reproduce cu câteva zile înainte de împerechere. Ouăle sunt depuse de toate femelele în același timp, în total, zidaria poate avea până la 300 de ouă. Un rezultat tipic de creștere este de 80-100 ouă. După ce a avut loc fertilizarea, va trebui să îndepărtați părinții, deoarece își mănâncă propriile ouă.

Când părinții părăsesc acvariul, nivelul apei trebuie redus la 10-15 cm (4-6 inci). Principalul lucru este să vă asigurați că nu lăsați ouăle deasupra liniei de plutire. Capcana de friptură după 18-36 de ore, vor înota liber 3-5 zile după aceea. Descendenții pot avea dimensiuni de 3 până la 4 milimetri. Ei trebuie hrăniți cu infuzorii sau alte produse mici. Fry crește destul de repede, mult mai rapid decât multe alte tipuri de sortare. Vor arăta ca adulți miniaturali în 8-10 săptămâni de la naștere.

Cel mai adesea, vizionarea reflectorului este o distracție preferată pentru mulți acvaristi. Harlequin are o imagine pe partea sa: Aceasta este o figură neagră a unui triunghi care începe pe aripioarele dorsale și se extinde până la aripile caudale.

Harlequin este uneori confundat cu Yagnonochkom Rasbora (Trigonostigma espei), în care există o pată neagră, începând din partea de mijloc (înotătoarea dorsală) este foarte similar cu un miel, care a dat numele acestui tip de pește. Peștii noi trebuie păstrați în acvariul de carantină timp de câteva săptămâni. Chiar și cultivate într-o fermă sau cumpărate într-un magazin de specialitate, peștele ar trebui să treacă mai multe rezervoare înainte de a intra în acvariu.

habitat

Pește de acvariuAfirmațiile Harlequin au apărut în apele dulci din Malaezia, Thailanda și Singapore. Zona pentru Harlequins este deservită de turbării, iazuri de pădure și cursuri cu multe adăposturi și plante. Descompunerea plantelor adaugă taninuri în apă, creând un mediu acid.

Caracteristicile fizice și starea mediului

Culoarea corpului este roșu-portocaliu stralucitor, marcată de un triunghi negru caracteristic, care începe chiar sub aripioarele dorsale și de-a lungul pedunculului caudal. Uneori se observă o bandă întunecată în spatele capacului. Ochii sunt foarte mari și rotunzi. Harlequin poate crește până la 2 cm (5 cm) în lungime. Femela este adesea mai mare și rounder decât bărbatul. În mod obișnuit, reproducerea trece sub acoperirea plantei. Ouăle sunt depuse pe partea inferioară a frunzelor mari. Dieta constă din insecte, viermi și alte nevertebrate mici.

Starea de conservare a peștelui este inclusă în lista roșie a IUCN ca fiind "cea mai mică preocupare". Pierderea habitatului și a scurgerilor ca rezultat al activităților agricole sunt principalele amenințări la adresa acestei populații în gama lor nativă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Black-footed cichlasmaa reproducere și conținutulBlack-footed cichlasmaa reproducere și conținutul
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariuAcvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
» » Blotnotnistaya sortare - pește de acvariu
© 2021 amigdas.com