amigdas.com

Cine este ortodontul dentistului?

ortodontStomatologia în sine include un număr mare de direcții, iar una dintre cele mai moderne este considerată ortodonție. Dintre stomatologii din întreaga lume, doar 5% sunt specialiști în acest domeniu de activitate. Pentru majoritatea persoanelor care cunosc cuvântul "stomatologie", o definiție precum "un ortodont" pare oarecum incomprehensibilă. Ce vindeca medicul dentist-ortodont? Care doctor corectează mușcătura și stabilește brațele?

Caracteristicile specializării unui ortodont

Ortodontul este un doctor care corectează mușca și angajat în corectarea dinților. Este acest medic dentist care vă poate ajuta atunci când vă faceți griji cu privire la incisivii curbate, maxilarul proeminent, bruxismul și o barbă neobișnuit de îngustă. Acesta este dentistul care instalează brațele și alte sisteme ortodontice. Dar aceasta este doar o mică parte a posibilităților de care poate face un doctor de specialitate.

Din acest articol puteți afla cum funcționează ortodontul și ce salariu este pentru el. De asemenea, vom descrie dacă este întotdeauna necesar să puneți brațele, ce metode sunt utilizate pentru a corecta ocluzia, cât de ușor este să deveniți un expert în acest domeniu și multe altele.

Cine este ortodont?

Ortodontul este medic specialist tratament anomalii ale glandei maxilare. În unele cazuri, oamenii cred că acest medic doar corectează leziuni, de exemplu, fălcile, dar acesta este un păcat greșit. Ortodontistul corectează doar cele dobândite la o vârstă fragedă, defecte congenitale sau ereditare. Printre cele mai comune patologii, care pot fi tratate de ortodont, ar trebui evidențiate următoarele:

 • non-standard al unui număr de dinți (mărire, alungire și aglomerare);
 • Incorecte cauze de muscaturamușcături incorecte (ambele grave anomalii, și într-o formă ușoară);
 • locația incorectă a câtorva sau a unui dinte;
 • probleme cu respirația;
 • asimetria feței;
 • forma nefiresc a câtorva sau a unui dinte;
 • încălcarea funcției de vorbire sau masticare.

La recepție, acest specialist explică de ce bolile enumerate nu se dezvoltă întotdeauna de la naștere, iar pentru aceasta este nevoie de câteva zile. Foarte adesea, cazurile în care mușcătura se dezvoltă necorespunzător începe cu câțiva ani după naștere sau chiar la vârsta școlară. Înainte de începerea corecției, un ortodontist bun diagnostichează tot timpul și determină aspectul anomalii până la momentul dezvoltării sale.

 • recorddobândite. Acest grup include anomalii care au apărut la mai mulți ani după naștere. Specialistul lor, de regulă, vindecă mai repede decât alții, deoarece defectele dobândite pot fi detectate la începutul evenimentului și pot preveni agravarea acestora. Cele mai eficiente în tratamentul metodelor ortodontice sunt în mod tradițional bretele.
 • ereditar. Acest tip de anomalii sunt transmise copiilor de la părinții lor. Aceasta include prezența tremelor, diastemei și dinților supraclați, precum și o mușcătură incorectă. Pentru a determina tipul specific de patologie, dentistul efectuează, de asemenea, procedurile.
 • congenital. Acest tip de anomalii include probleme care sunt asociate cu forma dinților (temporale și indigene), precum și absența lor (parțială sau completă). Aceste defecte apar ca urmare a dezvoltării incorecte a fătului în faza embrionară. În ciuda complexității, un ortodontist profesionist poate să scape de această patologie.

Având în vedere situația în timpul corectării ocluziunii, ortodontul poate organiza și activitățile pregătitoare. Acest medic efectuează o varietate de manipulări care sunt necesare pentru alte modificări estetice, intervenție chirurgicală sau ortopedică: stabilește bretele, plăci, capi. În plus, ortodontul elimină anomaliile care sunt asociate cu localizarea dinților, deoarece de cele mai multe ori este necesară pregătirea pentru implantare sau proteză.

O mușcătură incorectăPana in prezent, pentru pacientii care doresc sa corecteze muscatura, un numar mare de oportunitate. Ortodonția se găsește nu numai în policlinici libere: clinicile sunt deschise peste tot, în care recepția se face zilnic. Aproape în orice instituție există un ortodontist profesionist care poate instala rapid și ușor bretele sau plăci.

Ortodontul va putea corecta aproape orice defect asociat aparatului dentoalveolar. Pentru ceea ce sunt instalate ca armături diferite, și sisteme detașabile: lumineers, furnir și așa mai departe. Pentru a corecta mușcătura în cel mai scurt timp, este necesar să nu uităm că dentistul alege întotdeauna tehnica și pune dispozitivul care se potrivește cel mai bine fiecărui caz specific.

Ce face un ortodont?

Medicul dentist ortodontic, ținând cont de standardele de muncă, este obligat să ia cel puțin doi pacienți în fiecare oră, adică în fiecare zi aproximativ 12-16 vizitatori. Pentru a nu ieși din program, acest medic acționează întotdeauna repede, dar îngrijit. Cu orice vizitator, dentistul trebuie să vorbească, să asculte plângeri sau dorințe cu privire la perioada de corecție. De asemenea, este important ca pacientul să înțeleagă de ce el trebuie să poarte aparat dentar, nu piesa pentru gură, cum se va schimba muscatura este motivul pentru care un specialist în această clinică nu tratează ca un ortodont în altul și așa mai departe. Metodele de corecție în ortodonție pot fi asociate cu mai multe etape expunere.

 • Bretele pentru dințiÎn prima etapă medicul se ocupă de eliminarea bolii cu ajutorul celor mai bune mijloace ortodontice. Medicul dentist va diagnostica, va sugera cel mai bun plan de tratament, va instala capii, bretele sau plăci, și de asemenea va controla întregul proces de corecție.
 • În timpul celei de-a doua etape (retenție), acest medic remediază efectul. Pentru a preveni deplasarea mușcăturii, de regulă, dentistul instalează în interiorul dinților suporții și, în unele cazuri, recomandă purtarea unui capac special.

Cel mai important eveniment, ceea ce inițial face ortodontul, este o procedură de alegere a dispozitivului care este necesară pentru a corecta o mușcătură eficientă. Construcțiile se pot distinge prin aspectul, metodele de fixare, zona și principiile de influență. Medicul dentist spune mereu care dispozitiv este cel mai eficient, dar dorințele pacientului care a venit la recepție sunt, de asemenea, importante. Cele mai populare sunt, cu siguranță, sistemele de consolare, dar din ce în ce mai mulți pacienți, în ultimii ani, încep să aleagă elanii invizibili.

La om, o mușcătură incorectă apare nu într-o săptămână sau o lună, orice dentist sau ortodontist știe acest lucru. Dezvoltarea acestei anomalii are loc cu timpul, prin urmare, corectarea acestei încălcări durează destul de mult timp. Despre acest ortodontist spune chiar si la prima vizita. Având în vedere complexitatea anomaliei, dentistul alege o anumită metodă de ajustare.

 • chirurgical metodă. La această metodă, ortodontul staționează numai în acele cazuri, dacă nu există loc în cavitatea orală pentru dezvoltarea altor dinți, deoarece există o mare aglomerare a acestora.
 • Dinți Eleneershardware- metodă. Această metodă ortodontistă poate fi utilizată la orice vârstă, dar la adulți, corecția dinților survine de mai mulți ani. Această metodă se face datorită faptului că dentistul din dinți stabilește un design special - sunt posibile alunecări, plăci, sisteme de suport. Medicul efectuează instalarea într-o singură zi, care nu durează mai mult de o oră.
 • Mioterapiya. Medicul dentist utilizează această metodă numai pentru copiii care au contraindicații la instalarea de bretele. Această metodă de tratament printr-o metodă deplină nu este, deoarece va necesita resurse suplimentare pentru a obține un efect de 100%. Această procedură reprezintă o gimnastică specială a sistemului maxilarului - această metodă poate stabili perfect o mușcătură adecvată atunci când nu se formează încă pe deplin. În unele cazuri, ortodontul recomandă terapia pentru adulți, dar numai pentru a preveni recidiva.

Ce metodă va fi utilizată, medicul dentist va fi capabil să rezolve, dar nu uitați că, de regulă, există mai multe metode care fac posibilă corectarea mușcăturii. Când vi se pare că medicul nu a luat cea mai potrivită soluție, atunci nu este nevoie să vă îndoiți în mod greșit în competența sa. În primul rând, medicul pune eficacitate, chiar și atunci când se realizează în moduri inacceptabile pentru dvs.: un timp de corecție îndelungat, o extracție dinte, niște bretele metalice non-estetice. Discutați cu medicul dentist dorințele dumneavoastră cu privire la modul de corectare a mușcăturii, iar în acest caz alegerea va fi cea mai corectă.

Ce calități și aptitudini sunt necesare pentru muncă?

Pentru a deveni un bun ortodont, trebuie să aveți o serie de abilități și calități umane. Un ortodontist profesionist, ca orice alt specialist, trebuie sa fie un maestru al mestesugului sau, deoarece aparitia acestuia va depinde de aparitia si starea de sanatate a unui numar mare de pacienti. Nu este doar un medic care vede un pacient despre o dată la șase luni, încrederea într-un contact este deosebit de importantă.

K propriu calitățile care sunt importante în activitatea ortodontului includ toleranța, diligența, sociabilitatea.

 • Un medic dentist trebuie să fie într-o anumită măsură un psiholog pentru a putea aranja pacienții. Pentru mulți, necesitatea de a purta bretele sau de mușcătură corectă este un stres semnificativ, iar un medic cu experiență trebuie să țină cont de acest lucru.
 • Ortodontist cu pacientDoar un medic care nu numai că poate face față nesiguranței sale, ci și experiențelor pacientului său poate deveni un adevărat specialist. Acest lucru este destul de dificil, din acest motiv ortodontul este o profesie destul de mare. Dar, în unele cazuri, chiar și un salariu foarte bun nu poate menține un angajat, pentru că uneori este foarte dificil să se facă față sarcinii.
 • Succesul unui ortodont va depinde nu numai de abilitățile de comunicare și calificările. Un rol important îl poate juca modul de lucru ales, responsabilitatea directă a pacientului și chiar modul în care este dotată clinica dentară.

Cum pot deveni ortodont?

În țara noastră, stomatologia a existat mult timp profesie Ortodonția este una dintre cele mai moderne și mai tinere.

 • Pentru a deveni un expert în acest domeniu este necesar să se finalizeze instituția de profil educațional, de regulă durează aproximativ cinci ani.
 • După ce un tânăr dentist trebuie să urmeze o pregătire postuniversitară - care va dura aproximativ încă patru ani.

Ar trebui menționat acest lucru practică - acest lucru este cel mai important pentru ortodontiști, deoarece doar în lucrul cu pacienții reali puteți deveni un profesionist și înțelegeți punctele forte. Se întâmplă adesea ca majoritatea abilităților și cunoștințelor pe care medicul le primește din propria sa experiență, după ce au terminat formarea la institut. Într-o policlinică mare, salariul ortodontului cu normă întreagă poate fi în intervalul de 60-250 de mii de ruble.

Nu uitați că ortodontul calificat este un stăpân al meseriei sale, iar medicul dentist a parcurs un drum lung înainte să îl primiți la recepție. Nu oricine poate deveni acest specialist, cel mai important este credința în propria putere și perseverență.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Cum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriereCum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriere
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Cofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunereaCofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunerea
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Gnathology în stomatologie. Doctorul-gnatologGnathology în stomatologie. Doctorul-gnatolog
Numerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizateNumerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizate
» » Cine este ortodontul dentistului?
© 2021 amigdas.com