amigdas.com

River cancer - descrierea organelor interne și externe

descriereRâul de râu este de aceeași vârstă ca și dinozaurii

. Putini stiu ca isi conduce istoria din cele mai vechi timpuri. Aceste crustacee au apărut și s-au format în perioada jurasică ca o specie separată, în urmă cu aproximativ 130 de milioane de ani. Apariția cancerului de râu în această perioadă nu sa schimbat. Populația sa este în creștere în mod activ, stabilindu-se în toate rezervoarele din Europa.

Caracteristici generale

Inhabits raci de râu în corpuri de apă dulce proaspete:

 • în lacuri;
 • în plante fluviale;
 • în iazuri mari.

În timpul zilei, cancerul se ascunde sub lovituri, pietre, rădăcini de copaci de coastă, în urlete pe care el însuși sava pe fundul moale. Noaptea își părăsește refugiul în căutarea hranei. Mâncă, în principal, alimente vegetale, animale vii și moarte.

Structura externă

aparițieCuloarea raului de culoare verde-maro. Corpul său constă din segmente care formează împreună trei părți ale corpului:

 • sân;
 • cap;
 • abdomen.

Articulat articulat, cu doar segmente abdominale rămase. Pieptul și capul sunt unite. Mișcarea membrelor asigură un mușchi puternic striat. Deasupra, cefalotoraxul este acoperit cu un scut continuu chitinos, în fața căruia este o coloană ascuțită. Pe părțile laterale ale scutului pe tijele mobile se află ochii, o pereche de antene lungi și o pereche de antene scurte.

Sub deschiderea orală pe părțile laterale sunt 6 perechi de membre:

 • maxilarul superior;
 • maxilarul-3 perechi;
 • maxilarul inferior - 2 perechi.

Cinci perechi de picioare sunt plasate pe cefalotorax. Trei perechi din față au gheare. Cea mai mare pereche de labe este cea dintâi. Penserele de pe el sunt cele mai dezvoltate. Ele sunt simultan organele de atac și de apărare. Penserele și membrele orale dețin ceea ce cancerul hrănește, zdrobește și pune în gură. Fața maxilară superioară a unui cancer este zimțată. Din interior, mușchii puternici sunt atașați de el.

Abdomenul cancerului de râu este alcătuit din 6 segmente. Patru segmente au picioare articulare bifurcate. Extremitățile primului și celui de-al doilea segmente ale femeii sunt reduse, iar bărbatul este modificat (participă la copulație). A șasea pereche lat și lamelar, parte din aripă caudală și joacă un rol important în mișcarea înapoi.

Structura internă a cancerului de râu constă în:

 • caracteristicisistemul digestiv;
 • sistem circulator;
 • sistemul respirator;
 • sistemul nervos;
 • organe de simț;
 • sistem excretor.

Sistemul digestiv

Sistemul digestiv începe cu deschiderea gurii. Mâncarea intră în gât, apoi în esofagul scurt și în stomac, în care sunt două diviziuni: întinse și mestecate.

Pereții dorsali și laterali ai gumei de mestecat au trei plăci de mestecat impregnate cu var, chitine puternice, cu marginile libere, zimțate. Secțiunea coroanei este prevăzută cu două plăci cu fire de păr. Prin aceasta, ca și prin filtru, se trece doar alimentele tocate.

Micile particule alimentare intră în intestin, iar cele mari se întorc înapoi în departament.

Alimentele sunt digerate și absorbite prin glande și pereți ai intestinului mijlociu. Reziduurile nedigerate ieșesc, amplasate pe lamele cozii deschiderii anale

Sistemul circulator

Cavitatea corpului la racii amestecat în cavitățile intercelulare și circulă în vasele de sânge sau a unui lichid incolor verzui - hemolimfa, care îndeplinește funcții identice cu funcții ale sângelui la animale cu un sistem circulator închis.

Sub clapa de pe partea dorsală a pieptului este o inimă pentagonală. Din aceasta, vasele de sânge lasă acea deschidere în cavitatea corpului. Sângele dă organe și țesuturi oxigen și nutrienți și ia dioxid de carbon și deșeuri.

Apoi, hemolimfa intră în vase, apoi în inimă.

Sistemul respirator

cancerRespiră cancerul cu branhiile, care sunt schimbul de gaz și capilarele sanguine localizate. Țigările sunt niște pătrunderi subțiri, situate pe picioarele de mers și pe procesele fălcilor. Chibrituri înăuntru într-o cavitate specială din cefalotorax.

În această cavitate, datorită oscilațiilor rapide ale proceselor celei de-a doua perechi de membre inferioare, apa se mișcă și schimbul de gaz are loc prin cochilii branhiilor. Sânge îmbogățit cu oxigen este dus la sacul pericardic prin supapele cu gura și inima. Apoi intră în cavitatea bucală printr-o deschidere specială.

Sistemul nervos în cancerul râului constă dintr-un nodul suprarenal, un nod supra-faringian asociat, sistemul nervos central și lanțul neuronal abdominal.

Nervele din creier ajung la ochi și tendriluri, de la primul nod al lanțului abdominal nervos - până la organele orale. Din următoarele noduri abdominale și toracice, lanțurile merg la organele interne, respectiv la nivelul extremităților toracice și abdominale.

Organe de senzație

Pe ambele perechi ale antenei de cancer există receptori: senzația chimică, echilibrul și atingerea. În fiecare ochi există mai mult de 3000 de ochi sau fațete. Ele sunt separate unul de altul prin straturi subțiri de pigment. Componentele fotosensibile ale fațetelor percep doar o rază îngustă, perpendiculară pe suprafața sa, a razei. O imagine holistică constă în numeroase imagini parțiale mici.

Organele de echilibru sunt reprezentate de indentări în antenele scurte din articulația principală, unde se plasează un bob de nisip. Se presează pe firele subțiri sensibile care o înconjoară. Aceasta ajută cancerul să evalueze poziția corpului său în spațiu.

Sistemul excretor

habitatOrganele de excreție în cancer sunt o pereche de glande verzi care se află în partea anterioară a cefalotoraxului. Fiecare dintre glande este alcătuită din două părți: vezica urinară și glanda însăși.

În vezica urinară se acumulează produse dăunătoare ale vieții, care s-au format în timpul metabolizării. Acestea sunt excretate prin porii excretori prin canalul excretor.

La origine, glanda excretoare este o metanefridiă modificată, care începe cu un sac mic coelomic. Din acesta se lasă un canal glandular - un tub sinuos.

Specificitatea habitatului și a comportamentului cancerului

Racii de rai trăiesc numai în corpuri de apă cu apă proaspătă la o adâncime de cel puțin trei metri. Dorința de a avea depresiuni de până la 5-6 metri. Temperatura apei este plăcută pentru racii de la 16 la 22 de grade. Ei conduc un stil de viață nocturn, preferând să doarmă în timpul zilei, hacking în snags, depresiuni în partea de jos a iazului sau pur și simplu în restul de jos.

Mutarea racilor într-un mod neobișnuit - înapoi. Cu toate acestea, în caz de pericol, pot înota destul de repede, ceea ce este facilitată de aripioarele caudale.

Fertilizarea în cancerul râului este internă. A dezvoltat dimorfismul sexual. Primele două perechi de picioare abdominale ale bărbatului sunt mutați într-un organ de copulație. Prima pene a picioarelor abdominale la femela este rudimentară. Restul de patru perechi de picioare abdominale sunt eclozate și crustacee tinere.

Ouăle fertilizate, așezate de femelă, sunt atașate la labele sale abdominale. Ei pun ouă în timpul iernii. În primăvară a ouălor, crustacee tineri de hatch, Ei țin pe picioarele abdominale ale mamei. Hrănește creșterea tinerilor numai cu alimente vegetale.

O dată pe an, molturile de raci adulte. Ei dau vechea copertă și 8-12 zile pentru a păstra în copertă, fără a lăsa-o, până când se întărește una nouă. Corpul animalului, în același timp, crește rapid.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să depozitați racii vii sau gătite la domiciliuCum să depozitați racii vii sau gătite la domiciliu
Unde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulceUnde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulce
Catching raci pe timp de iarnă - cum să prindă sub gheațăCatching raci pe timp de iarnă - cum să prindă sub gheață
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Peștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestoraPeștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestora
Descrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegateDescrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegate
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Ce tipuri de pești de râu se găsesc în rezervoarele de apă dulceCe tipuri de pești de râu se găsesc în rezervoarele de apă dulce
Cum arata un pelerin comun?Cum arata un pelerin comun?
Flounder - pește de mare sau râu?Flounder - pește de mare sau râu?
» » River cancer - descrierea organelor interne și externe
© 2021 amigdas.com