amigdas.com

Principiul de funcționare a unei mașini staționare de întărire a planoarelor

Mini planor - grosimePrelucrarea lemnului a intrat ferm în ciclul de producție pentru producția de materii prime de calitate. Nivelarea suprafeței este realizată cu ajutorul unui plan manual, electric, a unui jigger, a unui grosier. Mașini staționare de îmbinare și mașini industriale de rindeluit.

Unelte electrice pentru utilizare manuală

Pentru operații simple de prelucrare a lungimilor scurte de plăci, se folosește o unealtă de mână cu un mecanism electric. Pentru a pătrunde suprafața necesită utilizarea unei forțe mari, astfel încât la un fusant de mână, plan sau grosime a adăugat un motor electric și a îmbunătățit puțin designul. Datorită acestei inovații, performanța sa sa îmbunătățit:

 • masa a devenit mai mare, forța de strângere a crescut;
 • procesarea a devenit mai exactă;
 • munca accelerată;
 • au existat duze interschimbabile în kitul vândut.

Plane, fuganok sau grosier

Masini de frezat grosime pentru prelucrarea lemnuluiToate cele trei unelte aliniază suprafața copacului și diferența lor în calitatea diferită a suprafeței obținute și principiul tehnologiei de stripare:

 • Roleul face prima rulare în timpul pregătirii suprafeței, îndepărtează partea de sus cu grosimea setării lamei de lucru. Plantarea luptă activ cu movile, noduri, alte neregularități. Rubanok, ca instrument de lucru, conține un cuțit și un pantof. Cuțitele în proiectare pot fi prevăzute cu două, apoi sunt aranjate unul după altul, iar cel de-al doilea îndepărtează cipul mai subțire, egalând suprafața, dar finisarea de cotitură este făcută de un alt instrument.
 • Fuganok este în mod inerent un fel de avion, are o structură mai rafinată. Corpul de îmbinare este mai lung și mai greu, ceea ce conferă o aderență mai strânsă la zona de prelucrare. Lamele (2 buc.) Sunt setate pentru finisare.
 • Deseori flyank confuz cu o grosime, dar scopul acestor instrumente este diferit. Fuganok aliniază lemnul, iar grosimea este necesară pentru a transfera elemente paralele pe partea respectivă. Mecanismul cu grosimea manuală, cu un mecanism electric, aplică linii paralele în conformitate cu o anumită dimensiune.

În munca unui profesionist mașini-unelte distinge între lucrarea unui grosier și un element de îmbinare:

 • Fuganok îndepărtează un anumit strat, dă un plan de suprafață, fața frontală a echipamentului de îmbinare este procesată într-o direcție perpendiculară spre planul principal;
 • Pentru a face planul perfect paralel folosind grosimea, dar munca sa este posibilă numai după alinierea preliminară.

Utilizarea corectă a fuzibilului electric portabil

Îmbinarea se referă la prelucrarea elementelor din lemn folosind orice tip de îmbinare. Instrumentul portabil poate fi fixat permanent pentru o manevrare ușoară. procedură:

 • Pe bancul de lucru, unealta este fixă, atunci când se deplasează bordul, trebuie pus un accent deosebit;
 • placa se pune pe lama dispozitivului la oprire după pornirea alimentării;
 • Pentru a obține calitatea necesară a suprafeței, placa este transportată de-a lungul lamei de mai multe ori.

Pregătirea pentru lucrul cu o grosime de așchierePentru a controla grosimea stratului tăiat pe piesa de prelucrat, trageți o linie cu creta. Stratul de deasupra lui ar trebui să dispară fără probleme, iar linia însăși este retrasă în cazul obținerii unei piese plate. Pentru a lucra cu marginea, placa este întoarsă la lama cu partea corespunzătoare, apoi toate acțiunile sunt repetate în aceeași ordine.

Lucrul cu un cuptor atașat la birou este simplu, dar necesită respectarea măsurilor de siguranță:

 • Mâinile nu trebuie să se afle în zona de lucru a lamei;
 • munca se desfășoară cu îmbrăcăminte de protecție specială;
 • astfel încât să nu țineți bordul cu mâinile și să nu vă expuneți pericolul folosind suporturile tipului de prindere.

Pentru siguranța angajațilorpentru a asigura lucrătorului de la includerea prematură a instrumentului, acesta oferă un sistem de protecție a instrumentului de protecție. În cazul în care există două butoane de alimentare, alimentarea este furnizată numai atunci când sunt apăsate simultan.

Structura exterioară a carcasei

Consiliul trece între două laturiPe ea există un clopot pentru conectarea unei țevi de ramificație a unui aspirator și a confortului de curățare a unui ras, cele mai multe ori modelele sunt echipate cu o astfel de intrare pe dreapta. Pe caroserie este instalat un mâner pentru oprirea la locul de muncă și butonul de comandă. Pentru a regla adâncimea de frezare și grosimea stratului, există un șurub manual. Pentru a schimba lățimea benzii procesate accent lateral.

Uneltele au o carcasă protectoare, care, dacă este necesar, se înclină. Talpa inferioară a unității este realizată dintr-o foaie de aluminiu de grosime mare. Pe carcasă există un conector pentru conectarea unei baterii sau a unor baterii cu o tensiune de 18 V. Apare cu un cablu de lucru de 2 metri lungime, cu un conector pentru rețeaua de uz casnic.

Fugane electrice de tip staționar

Astfel de unități staționare sunt mult mai scumpe decât variantele portabile, însă funcționalitatea lor este mult mai largă. Operații care pot fi efectuate pe o îmbinare fixă:

 • fasciculul este planificat destul de lung, secțiunea transversală este procesată;
 • capetele sunt executate la orice unghi, se face o selecție în corpul plăcii elementelor figurate sau prin jgheaburi (astfel de operațiuni nu sunt efectuate pe scula electrică de mână);
 • este efectuată șlefuirea matricei cu o lățime de 600 mm, lungimea este permisă până la 3 m, iar grosimea părții de intrare nu trebuie să fie mai mică de 13-15 mm;
 • Pentru procesare este permis un copac solid și puternic, care nu poate fi manipulat de un instrument portabil cu putere redusă.

Pe mașinile de rabotat, viteza arborelui cuțitului este de până la 6 mii pe minut, o productivitate ridicată fiind obținută datorită capacității mari a echipamentului (6 kW). Alte caracteristici și parametri ai mașinii de îmbinare sunt după cum urmează:

 • mai multe cutite de lucru, diametrul lor este diferit;
 • există o fermă fixă ​​în construcție, numită conducător;
 • Masa de lucru este reglabilă în înălțime;
 • capacele de protecție pot fi aruncate dacă este necesar;
 • Arborele cuțit se deplasează de-a lungul axei și fixează adâncimea de tăiere.

Principiul de funcționare

Principiul de funcționareArborele cuțit al mașinii staționare este amplasat perpendicular pe axa cadrului în rulmenții radiali, ceea ce duce la compensarea tuturor posibilelor mișcări ale piesei în timpul funcționării și distribuției uniforme eforturile de lucru ale două lame. Masa de lucru este alcătuită din două părți, în cazul în care spatele este staționar și se află pe axa brută, iar partea din față se ridică sau cade la înălțimea planului care urmează să fie scanat.

Partea este alimentată manual sau automat, iar în memoria unei astfel de mașini cu software există mai multe opțiuni pentru prelucrarea diferitelor categorii de lemn. În unele modele, două suprafețe sunt planificate simultan.

Pentru a efectua ajustarea în modul de lucru, coborâți masa, puneți numărul necesar de lame pe arbore și reglați poziția lor paralelă de-a lungul indicatorului. După aceasta, toate părțile sunt fixate și mecanismul de alimentare este pornit. Înainte de a lucra, mașina este verificată la turația de mers în gol.

Construcția unui fugank, staționar sau manual, este în esență aceeași. Motorul electric prin reductorul de reducere rotește tamburul cuțitei cu mai multe palete detașabile. Când capul sculei se rotește, este raportată o alimentare verticală. În setul de echipament sunt vândute mai multe tipuri de lame pentru tăierea lemnului dur și moale, numărul lor fiind de la 1 la 3.

Suprafata si Raboteză

Aranjament mecanic intern: motor cu curea trapezoidalăEste o unitate combinată în care funcțiile unei mașini de grosiere și îmbinare sunt combinate organic. Avantajul său constă în această uniune funcțională.

După tăierea inițială și prelucrarea prealabilă a plăcilor, acestea vin pentru tratare prin grosiere și îmbinare. Sarcina echipamentelor cuplate este de a elimina toate neuniformitățile. Mașina constă dintr-o masă de lucru fixată pe pat. Piesa de prelucrat este alimentată în pat, iar masa de lucru este destinată primirii, iar un arbore de cuțit cu lame este amplasat între ele.

Piesa de prelucrat este alimentată pe cadru și este mutată pe desktop prin alimentarea automată sau manuală. În acest caz, interacționează cu lamele de cuțite, care se rotesc și curăță planul piesei. Diferența dintre acest tip de mașină și echipamentul de îmbinare este capacitatea de a planifica la o anumită adâncime. Cuțitul echipamentului de grosime este situat pe partea de sus, dar unele modele asigură prezența cuțitelor pe suprafața desktopului și sub el. Pentru înălțimea lamei este o riglă, situată pe corp.

Mașina de frezat și de îndreptat simultan face două operațiuni simultan, prin urmare aplicarea sa este justificată în condițiile producției industriale de mari scale. Acesta poate fi folosit în construcția de clădiri înalte. Procesarea calității este garantată, iar cherestele primite pot fi fixate fără probleme la fața locului.

Caracteristici de lucru și dispozitive

Dacă în timpul funcționării există numai o unitate de plantare sau grosiere, atunci nu va fi posibil să ajungeți la suprafața corect tratată:

 • Suprafața inferioară pentru prelucrarea pe echipamentul de grosime trebuie să fie nivelată, ceea ce poate fi realizat prin îmbinare preliminară;
 • Dacă este necesar, pot fi tratate două suprafețe - una prin îmbinare, cealaltă prin grosime;
 • Îmbogățirea și îmbinarea procesării simultane este posibilă numai pe mașină cu aceste funcții combinate;
 • Mașina de găurire grosieră se potrivește perfect cu piesele de prelucrat, pe care prelucrarea inițială nu a fost foarte bună;
 • FRS constă din două părți, fiecare fiind responsabil de anumite funcții.

Recomandări la alegerea echipamentului

Pe piața lemnului există o gamă largă de FRS. Atunci când alegeți o unitate demnă să acordați atenție acestor parametri și caracteristici:

 • numărul de lame pe axul de lucru;
 • dimensiunile și greutatea mașinii din set;
 • puterea motorului;
 • viteza de deplasare a piesei de prelucrat în timpul prelucrării.

Tipuri de mașini

Mașinile sunt un singur sistem de așchiere și prelucrare. Un motor asincron puternic este protejat de o transmisie cu curea din cauza suprasarcinilor crescute și funcționează cu emisii reduse de zgomot.

Dacă apare o întrerupere a alimentării în timpul funcționării, atunci nu este posibilă oa doua conectare spontană datorită utilizării unui demaror magnetic în proiect. Pentru a reduce frecarea, suprafața patului și masa de lucru sunt realizate din fontă măcinată. Pentru confortul muncii, masa de primire și pentru hrănire sunt destul de lungi. Trecerea de la planificare la grosier și viceversa are loc rapid, pentru fiecare mod, duza are două poziții. Mașina funcționează fără vibrații.

Mașinile de prelucrare simultană și procesarea grosimii au avantaje și îmbunătățiri incontestabile:

 • comutatorul este realizat sub forma unui bloc turn;
 • Când se acoperă patul, se folosește învelișul cu pulbere;
 • durabilitatea cadrului și protecția sa împotriva coroziunii este determinată de materialul utilizat - fontă;
 • Feedul poate fi oprit oricând;
 • protejează o persoană de praf de lemn;
 • Pentru reglarea în înălțime convenabilă, este prevăzut un mâner confortabil;
 • La unele modele se folosesc cuțite cu lame duble.

Modele populare

CRATON 01 ptwm pat echipat cu un rigid, asigură alimentarea automată a pieselor, un actuator magnetic este protejat de incluziuni arbitrare construite turbine colectează cipuri de deșeuri și praf, puterea motorului - 1,6 kW, rezoluția de limitare a captării - 2,5 mm, 8 mii rpm până la un minut ..

STARK 1700 PWJ proiectat de designeri germani, modelul este caracterizat de caracteristici de înaltă calitate. Pe arborele 2 este dispus cuțit de rindea lățime de bandă de 203 mm, viteza elementelor - 6 metri pe minut, capacitatea motorului - 1,7 kW, viteza de rotație de frecvență - 9 mii de rotații pe minut ..

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Planificator: principiile și principiile de funcționare, avantaje și dezavantajePlanificator: principiile și principiile de funcționare, avantaje și dezavantaje
Tehnologia prelucrării metalelor electroeroziveTehnologia prelucrării metalelor electroerozive
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mașină de tăiat formate: caracteristici ale utilizării saleMașină de tăiat formate: caracteristici ale utilizării sale
Mașină pentru producția de blocuri cu mâinile lorMașină pentru producția de blocuri cu mâinile lor
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
Crearea unei mașini cnc cu mâinile taleCrearea unei mașini cnc cu mâinile tale
Semănătoare de foraj pentru lemn: aplicațiiSemănătoare de foraj pentru lemn: aplicații
Tipuri de EDM și prelucrarea metalelorTipuri de EDM și prelucrarea metalelor
Unelte CNC, tipuri, domeniu de aplicareUnelte CNC, tipuri, domeniu de aplicare
» » Principiul de funcționare a unei mașini staționare de întărire a planoarelor
© 2021 amigdas.com