amigdas.com

Procedeul de lipire la domiciliu

Cum să sudați aluminiu la domiciliuAluminiu este un material cu rezistență bună, conductivitate termică și electrică ridicată. Aceste calități pozitive contribuie la largă de aplicare a metalului

în industrie și viața de zi cu zi. Este adesea necesară conectarea pieselor din aluminiu sau etanșarea orificiului din recipientul de aluminiu. Dar nu toată lumea știe cum să lipine aluminiu la domiciliu.

Lipirea aluminiului

Lipire la domiciliuUna dintre cele mai cunoscute metode de îmbinare a metalelor, în special în domeniul electrotehnic, este lipirea. Acesta asigură o rezistență mai joasă a îmbinărilor și, ca o consecință, o încălzire mai mică sub influența curentului electric. Din moment ce aluminiu împreună cu cuprul - principalul material conductiv din rețelele și dispozitivele electrice, nevoia de lipire are loc destul de des.

Dificultatea este că "metalul înaripat" din aer este imediat acoperit cu un film de oxid, la care lipirea topită nu se lipsește. Este necesar să se elimine stratul de oxid prin îndepărtarea mecanică, dar aproape instantaneu se formează din nou.

Pentru a evita re-formarea filmului de oxid, s-au dezvoltat multe metode. Printre acestea:

  1. Eliminarea părților mici sub un strat de flux lichid.
  2. Aplicarea fluxurilor împreună cu materiale abrazive.
  3. Utilizarea sulfatului de cupru pentru a crea un film de cupru pe un produs din aluminiu.
  4. Utilizarea fluxurilor speciale și a lipitorilor.

Stripping sub un strat de flux

Părțile de aluminiu mici, cum ar fi conductorii, pot fi curățate prin coborârea unei părți a piesei într-un flux de lichid, care poate fi o soluție obișnuită de colofoniu sau un acid de lipit. Fluxul lichid protejează zona curățată de la contactul cu oxigenul și formarea unui film. Același efect de protecție are un ulei convențional de transformare.

Materiale abrazive

Adesea, pilulele de fier se adaugă fluxului (aceeași colofoniu). În procesul de lipire, este necesar să frecați locul încălzit cu un vârf de fier de lipit. Sub influența fricțiunii, rumegușul este rupt de pe un strat de oxid și colofoniul închide accesul oxigenului la metalul eliberat. În loc de rumeguș, se poate folosi orice abraziv care se sfărâmă: șmirghel sau chiar cărămizi.

Utilizarea vitriolului de cupru

O metodă curioasă care folosește galvanizarea. Două electrozi din aluminiu cad într-o soluție de sulfat de cupru și sunt conectați la polii bateriei electrice. Electrodul conectat la plus este curățat. Pe suprafața curățată, ca urmare a electrolizei, cuprul începe să precipite. Atunci când aluminiu este complet acoperit cu un film de cupru, partea este uscat. După aceea, lipirea este mult mai ușoară, deoarece cuprul este un material excelent pentru acest tip de îmbinare.

Sârmă specială

Lipirea aluminiului cu un fier de lipitComponentele de cea mai bună calitate la domiciliu pot fi obținute utilizând aliaje de lipit cu topire scăzută pe bază de staniu și cupru și fluxuri speciale. Cel mai popular flux intern este F64, care permite lipirea pieselor din aluminiu fără îndepărtarea mecanică. De exemplu, lipirea aluminiului cu cupru se face fără probleme sau un tub de aluminiu este etanșat din interior, nu este posibilă curățarea cu alte metode.

În acest caz, sunt utilizate aliaje convenționale de topire cu plumb cu plumb cu plumb cu punct de topire 200-350 grade. Fierul de lipit trebuie să fie destul de puternic - de la 100 W și mai sus. Motivul este în conductivitatea termică ridicată a aluminiului. Un fier de lipit insuficient de puternic pur și simplu nu poate încălzi locul lipirii până la punctul de topire al lipitorului. numai detalii foarte mici (în principal în domeniul electronicii radio) pot fi conectate cu un fier de lipit de 60 W.

Firul de lipit nu este potrivit pentru lipirea pieselor mari din aluminiu. Este mai bine să utilizați orice arzător cu gaz, oferind încălzire la 500-600 grade, și unul dintre aliajele de lipit specializate. Una dintre cele mai populare este HTS-2000 - un lipit fără flux pentru lipirea aluminiului, cuprului, zincului și chiar titanului.

ea are mai multe avantaje:

  1. Punct de topire scăzut (390 grade Celsius).
  2. Posibilitatea aplicării fără flux.
  3. Fiabilitatea conexiunii (în multe cazuri este capabilă să înlocuiască sudarea cu argon).

Este adevărat că HTS-2000 nu exclude procesul de stripare. Mai mult decât atât, în procesul de lipire, este necesar să se îndepărteze pelicula de oxid cu o bandă de lipire sau o perie metalică pentru a asigura o conexiune fiabilă. Cu toate acestea, această metodă vă permite să efectuați lucrări precum etanșarea containerelor din aluminiu, cum ar fi canistrele sau chiar radiatoarele din aluminiu pentru automobile.

În plus, HTS-2000 este practic singura modalitate (cu excepția argonului) de a conecta două metale "înaripate": aluminiu și titan.

Există și alte bobine de temperatură ridicată, proiectate special pentru lipirea aluminiului. De exemplu, 34A, care conține două treimi din aluminiu, precum și cuprul și siliciul. Dar punctul de topire al acestor aliaje este de 500-600 grade Celsius, care este aproape de punctul de topire al aluminiului în sine.

Prin urmare, utilizarea de bobine la temperaturi înalte la domiciliu este periculoasă - partea din aluminiu, atunci când este încălzită la temperaturi ridicate, poate fi deteriorată iremediabil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să lipiți țevi de plastic - caracteristicile procesuluiCum să lipiți țevi de plastic - caracteristicile procesului
Cum se conectează firul de aluminiu și cupruCum se conectează firul de aluminiu și cupru
De ce am nevoie de lipire de acid?De ce am nevoie de lipire de acid?
Cum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituriCum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituri
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
Lipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuriLipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuri
Selecția sârmei de sudură pentru semiautomatSelecția sârmei de sudură pentru semiautomat
Lipirea tuburilor de cupru cu un arzător cu gazLipirea tuburilor de cupru cu un arzător cu gaz
Caracteristicile de lipire moale dupa 61Caracteristicile de lipire moale dupa 61
Fluxuri populare pentru lipirea componentelor radioFluxuri populare pentru lipirea componentelor radio
» » Procedeul de lipire la domiciliu
© 2021 amigdas.com