amigdas.com

Lincomycin comprimate și nyxes: instrucțiuni pentru utilizarea în stomatologie

Instrucțiuni pentru utilizarea lincomicineiLincomicina este utilizată pentru tratarea și prevenirea patologiilor cauzate de bacteriile gram-pozitive. Medicamentul aparține grupului de antibiotice cu spectru larg.

Lincomicina aparține medicamentelor antimicrobiene din grupul de antibiotice - lincosamide. La doze mici, atinge un efect bacteriostatic pronunțat.

Mecanismul de lucru și forma de eliberare a medicamentului

Creșterea dozei asigură organismului un efect bactericid. Mecanismul medicamentului este asigurat prin inhibarea sistemului de sinteză a proteinelor în celulele unui microorganism patogen.

Lincomicina este disponibilă în mai multe forme:

 1. Unguent 2%. Este numai pentru uz extern. Ambalaj sub formă de tub care conține 15 sau 10 g de unguent.
 2. Capsule. Lincomicina este ambalată în capsule de 250 mg. Ambalajele pot conține 36, 10 sau 20 de capsule.
 3. Soluție injectabilă. O fiolă poate conține 600 sau 300 mg din substanța activă a medicamentului. Este disponibil în ambalaje de 5, 10 și 100 de fiole.

Lincomicina este prescrisă ca remediu pentru combaterea bacteriilor aerobe și anaerobe gram-pozitive.

Indicații pentru utilizare

Utilizați Lincomycin Instrucțiunile de utilizare recomandă în următoarele cazuri:

 1. Patologia infecțioasă a tractului respirator și a organelor ORL. Medicamentul este prescris pentru pneumonie, abces pulmonar, sinuzita, bronsita, faringita, otita medie, în cazul în care boala este cauzată de microorganisme sensibile la acțiunea antibiotice.
 2. Boli ale articulațiilor și oaselor, însoțite de procese inflamatorii și cauzate de microorganisme gram-pozitive.
 3. Patologii ale țesuturilor moi și ale pielii de natură infecțioasă. Cu ajutorul medicamentului, sunt tratate rănile purulente, inclusiv abcesele, furunculoza și panaritiul.

O atenție deosebită ar trebui acordată utilizării Linkomicina în stomatologie. Posibilitatea depunerii în țesutul dentar secretă drogul printre antibioticele rămase. El este numit pentru a combate infecțiile aparatului maxilo-facial. Cu utilizarea simultană cu lidocaina, Linkomicina vă permite să luptați cu focare purulente cu leziuni ale gingivitei, parodontitei sau parodontitei. În stomatologie, medicamentul a fost de asemenea utilizat ca mijloc de prevenire a atașării unei infecții secundare după extracția dinților.

Instrucțiuni de utilizare Lincomicină nu subliniază posibilitatea utilizării medicamentului în stomatologie. Tratamentul cu acest medicament este permis numai cu prescripție medicală în următoarele cazuri:

 • durere dentară acută;
 • necesitatea de a elimina inflamația cauzată de îndepărtarea protezei;
 • complicații ale gingivitei ulcerative;
 • procese inflamatorii inflamatorii în maxilar;
 • prevenirea infecției după plasarea implantului sau extracția dinților;
 • prevenirea inflamației după îndepărtarea calculului;
 • apariția simptomelor primare ale osteomielitei;
 • dezvoltarea complicațiilor parodontitei și parodontitei sub formă de fistule, supurație, abcese.

În cele mai multe cazuri, dentiștii prescriu comprimatele de lincomicină ca o măsură de urgență.

Contraindicații de utilizat

Ce ajuta lincomicina, nu se recomandă să înveți:

 • pacienții cu vârsta sub 5 ani;
 • femeile în timpul sarcinii și alăptării;
 • persoanele care suferă de insuficiență renală sau hepatică;
 • pacienții care sunt alergici la clindomicină și lincomicină.

O atenție deosebită trebuie acordată pacienților care suferă de manifestări ale organelor genitale, ale pielii sau ale cavității bucale cauzate de ciuperci. Necesită creșterea atenție și control, pacienții cu miastenia gravis la injectarea medicamentului sub formă de injecții. Femeile gravide nu prescriu medicamente din cauza capacității lor de a depăși bariera placentară.

Metoda de aplicare și dozele recomandate

Cum să utilizați lincomicinaPentru lincomicina sub formă de capsule, regimul de tratament prevede administrarea medicamentului de 3-4 ori pe zi timp de 7-14 zile. În tratamentul osteomielitei, durata terapiei cu administrarea Linkomicinei este crescută la 21 zile. Pentru copii, doza zilnică de medicament se calculează ținând cont de greutatea corporală. Medicamentul trebuie luat cu cel puțin o oră înainte de a mânca, asigurați-vă că îl spălați cu apă.

Injecție intramusculară de Lincomicină nu poate depăși de 2 ori pe zi. Dacă este necesară administrarea intravenoasă a medicamentului, procedura poate fi repetată de mai multe ori pe zi. Copilul Lincomycin se administrează intravenos nu mai mult de o dată la 8 ore. În acest caz, doza medicamentului se calculează ținând cont de greutatea corporală. Administrarea rapidă intravenoasă poate provoca amețeli, slăbiciune generală, scăderea tensiunii arteriale, flebită sau relaxarea mușchilor scheletici.

Unguentul aplică un strat subțire pe zonele afectate ale pielii. Este acceptabil să se utilizeze această formă de medicament de mai multe ori pe zi. Durata tratamentului este determinată de medicul curant. Prezența dermatomicozei sau a leziunilor fungice necesită o îngrijire specială și utilizarea unguentului numai în caz de necesitate acută.

Efecte secundare

Instrucțiunile de utilizare avertizează asupra posibilității apariției unor consecințe nedorite ca urmare a administrării unui antibiotic. Indiferent de ce se utilizează Lincomycin și în ce domeniu medical, acesta poate provoca:

 • urticarie, mâncărime sau erupții pe piele;
 • edemul alergic al Quincke, șoc anafilactic;
 • inflamația limbii, stomatita, gingiile sângerând;
 • dezvoltarea leucopeniei, neuroepeniei, trombocitopeniei;
 • tulburări în sistemul digestiv, însoțite de colică, vărsături, greață;
 • vaginită;
 • funcționarea defectuoasă a ficatului și a rinichilor.

Interacțiuni medicamentoase Lincomicina poate provoca o lovitură serioasă corpului:

 1. Doza de lincomicinăCombinarea cu medicamente antiinflamatorii creează dificultăți în respirație, ceea ce poate duce la stoparea acesteia.
 2. Adsorbanții ajută la întârzierea componentelor Linkomicinei în sistemul digestiv.
 3. Recepționarea simultană cu eritromicină sau levomicină reduce de multe ori eficacitatea Linkomicinei.
 4. Tratamentul diareei la administrarea Linkomicinei poate determina colita pseudomembranoasă.
 5. Medicamentul reduce eficacitatea piridostigminei și ambenoniului.
 6. Recepția simultană cu influență periferică a relaxanților musculare crește în mod repetat blocarea neuromusculară.

Medicamentul nu este recomandat să fie combinat cu alte antibiotice din cauza riscului de a dezvolta efecte secundare și de a reduce activitatea lor împotriva microorganismelor patogene.

Prețul și analogia

Selectarea analogilor de Linkomicină este necesară în cazurile de producere bacteriană rapidă de rezistență la medicament. Majoritatea analogilor au o mică diferență în compoziție, dar indicațiile de utilizare și lista efectelor secundare ale medicamentelor sunt aceleași. Printre cele mai populare substitute pentru Lincomycin se numără:

 • tetraciclină;
 • augmentin;
 • nistatin;
 • Azitsin;
 • ofloxacina;
 • vilprafen;
 • Cloramfenicol.

Cum să utilizați lincomicinaPreparatele au diferite forme de eliberare. Alegeți un înlocuitor ar trebui să fie un medic care ia în considerare tolerabilitatea individuală a medicamentului și particularitatea cursului bolii.

Categoria de preț Lincomicină și analogii săi vă permit să urmați un curs terapeutic fără a lovi bugetul. Tablet forma de producție costurile de pacient 50-150 ruble. Ambalarea fiolelor costă până la 50 de ruble.

Medicamentul și-a dovedit în mod repetat eficacitatea ca agent curativ și preventiv. Utilizarea sa ajută la rezolvarea rapidă și ușoară a patologiilor grave, prevenirea apariției complicațiilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este unguent cu eritromicină, instrucțiuni pentru utilizarea acestuiaCe este unguent cu eritromicină, instrucțiuni pentru utilizarea acestuia
Vilprafen solutab: analogi, cum se aplică drogulVilprafen solutab: analogi, cum se aplică drogul
Biomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinarăBiomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinară
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Antibiotice cu un spectru larg de acțiune: listă în ordine alfabeticăAntibiotice cu un spectru larg de acțiune: listă în ordine alfabetică
Antibiotic cu spumă de dinți la un adultAntibiotic cu spumă de dinți la un adult
Antibiotice pentru prostatita cronicaAntibiotice pentru prostatita cronica
O nouă generație de antibiotice în comprimate: domeniul de aplicareO nouă generație de antibiotice în comprimate: domeniul de aplicare
Cloramfenicol. Instrucțiuni pentru utilizarea unguentului levomicinăCloramfenicol. Instrucțiuni pentru utilizarea unguentului levomicină
Sumamed și analogul său rus azitromicinăSumamed și analogul său rus azitromicină
» » Lincomycin comprimate și nyxes: instrucțiuni pentru utilizarea în stomatologie
© 2021 amigdas.com