amigdas.com

Starling obișnuit: unde iarnă și cum arată?

Ce arata un starling?Ei bine, cine, ca un stelist, poate imita tot felul de sunete? Unii martori oculari au susținut că chiar și mâncarea de pisici a fost auzită de la o turmă de păsări care trec. Și aceasta este doar o mică parte din darul parodic al stelistului.

Merită să cunoașteți mai mult despre stăpânirea de păsări, să aflați ce fel de păstăi mănâncă și dacă aceste păsări sunt sau nu migratorii.

Ce arata un starling?

Aceste păsări sunt foarte des comparate cu păsările. Similaritatea poate fi urmărită în dimensiune, în penajul întunecat și în culoarea ciocului. Cu toate acestea, scroaful de la afine poate fi ușor distins pe coada scurtă, pe corp în mici și mici urme și pe capacitatea sa de a alerga pe teren. În perioada de primăvară, culoarea luminii este mai vizibilă la femele, dar de la începutul toamnei, aceste pete sunt șterse din cauza molotării.

Ciocul steguletelor obișnuite are o lungime medie și foarte ascuțită, ușor curbată în jos. În timpul sezonului de împerechere, ciocul dobândește o nuanță galbenă, la restul timpului - negru. În timp ce cuibărinii nu au ajuns la pubertate, ciocul lor este de culoare maroniu-maroniu. Nestlings care nu au ajuns la pubertate da, de asemenea, o nuanta maro de feathering, aripi rotunjite si un gat usor.

Dimensiunea unui starling ordinar, de regulă, este de 22 cm, iar greutatea este de 75 de grame. Aripile unui starling obișnuit sunt de 39 cm. Corpul indivizilor este masiv, se sprijină pe labele roșu-maro. Capul este proporțional, cu formă rotundă. Coada striurilor obișnuite este foarte scurtă, lungimea ei este de 6-7 cm.

Există mai multe subspecii geografice ale steguleților, care diferă în nuanțe de pene metalice. De exemplu, graurul europene pene brăzdată cu nuanță verde și violet, printre alte subspecii spate, piept și spate a gâtului este turnat nuanțe de albastru și de bronz.

zonă

Unde trăiesc păduchii?Aceste păsări trăiesc aproape peste tot cu excepția Americii Centrale și de Sud. Datorită acțiunilor umane, stăpânii au stabilit Noua Zeelandă, Australia, Africa de Sud-Vest și America de Nord.

În SUA, de asemenea, păsările au fost încercate să rădăcească de câteva ori. Majoritatea rezultatelor au fost aduse prin încercarea, care a fost făcută în 1891. Apoi, păsările au fost eliberate la voia lui Park Central din New York. Majoritatea starleilor au pierit apoi. Cu toate acestea, restul persoanelor au început să "capteze" treptat continentul, de la sudul Canadei până la Florida.

În Eurasia păstorii erau ocupați de zone uriașe din Islanda:

 • Spania de Nord;
 • Iugoslavia;
 • Italia;
 • Sudul Franței;
 • Grecia de Nord;
 • Turcia;
 • Nord-vestul Indiei;
 • Nordul Iranului;
 • Irakul de Nord;
 • Afganistan;
 • Pakistan.

O parte din păsări nu își părăsesc siturile locuibile. Acestea includ păsările care trăiesc în sudul și vestul Europei. Alții, care locuiesc în partea estică și nordică a Europei, zboară mereu la iarnă spre sud.

Gărgărițele obișnuite sunt nu deosebit de exigenți pentru habitatul lor, dar niciodată nu se pot așeza în munți. Câmpiile cu solonchaks, mlaștini, stepi sau peisaje cultivate preferă cel mai mult. Steaganii preferă să se stabilească mai aproape de câmp și nu departe de cei care oferă baza de furaje cu pene.

Cum trăiesc steguleții?

Dușmani de păstoriCea mai dificilă este viața stăpânilor migratori, care se întorc în patrie în aprilie, odată cu apariția încălzirii. Se întâmplă că în această lună se zăpadă zăpada, ceea ce îndepărtează păsările de la sud. Persoanele care nu au timp să migreze pur și simplu mor.

Primii care se întorc acasă bărbați. Femelele ajung puțin mai târziu, când cei aleși au ales deja locuri de cuibărit. Păsările se stabilesc de bunăvoie în cutii de cuiburi și în goluri. Aici încep să-și îmbunătățească datele vocale și nu uita să lupte cu vecinii lor.

Masculii își întind capul în sus, își deschid largă ciocurile și flutură aripile. Nu este întotdeauna posibil să auziți sunete armonioase din gât: adesea păsările sunt răsucite și scârbă neplăcute. Se întâmplă că steguleții imită vocea unor păsări subtropicale, dar cel mai adesea imită următoarele păsări:

 • Orioles;
 • Lark;
 • Pentru Jayk;
 • sturzi;
 • Kamyshovkam;
 • prepelița;
 • gușă albastră;
 • Înghițiți;
 • Roosters și găini;
 • Rațe și multe altele.

Ce hrănește tulpinileAșa cum am menționat deja mai devreme, păstorii pot imita nu doar păsările, ci și alte animale și chiar obiecte. Ele pot imita lătratul câinelui, mâncarea pisicilor, croakarea unei broaște, scârțâirea unui cărucior și baterea unei mașini de scris.

Sturturile obișnuite nu sunt păsări deosebit de prietenoase. Ei se implică repede într-o luptă cu alte păsări, dacă sunt în joc, este un loc bun pentru cuibărit. De exemplu, într-o zi în Statele Unite, steguleții au fost loviți din locurile de creștere ale ciocănitoarelor roșii. În Europa, aceste păsări se luptă constant cu ciocănitoare verzi și rătăcitori.

Sturturile sunt indivizi foarte sociabili, de aceea se grupează întotdeauna în turme și se stabilesc în coloniile din apropiere. Aceștia zboară, de asemenea, în grupuri de câteva mii de păsări, care se înalță în mod sincron, se întorc și ajung să cadă.

Păsările cu pene, de asemenea, petrec noaptea în grupuri, cel mai adesea pe ramuri de copac. La iernare, o turmă de păsări de noapte poate ajunge la câteva milioane de persoane.

Migrarea tulpinilor

Viermii vii de la nord sau est, cu atât mai probabil că păsările vor trebui să emigreze. De exemplu, aproape toți locuitorii Angliei și Irlandei zboară spre sud. Jumătate din stegulețe emigrează din Belgia. 1/5 din păsările care trăiesc în Olanda petrec iarnă aici, iar restul merg iarna la 500 km spre sud - cel mai adesea în Belgia și nordul Franței.

Primul lot de steguleți, de regulă, se îndreaptă spre sud la începutul toamnei după sfârșitul moltului de toamnă. Vârful migrației are loc la mijlocul toamnei și se termină în noiembrie. Persoanele singure emigrează cel mai repede. Acestea vor începe la începutul lunii iulie.

În ceea ce privește Republica Cehă, Germania și Slovacia, atunci doar 8% din păsări zboară spre iarna spre sud. În Elveția, această cifră este chiar mai mică și este de numai 2%.

Sclavii care trăiesc în Polonia de Est, în nordul Scandinaviei, în nordul Ucrainei și în Rusia, sunt migratori. Ei hibernează, de regulă, în sudul Europei, în India sau în partea de nord-vest a Africii. La zboruri aceste pene depășesc distanța în 1-2 mii kilometri.

Partea din spate a păsărilor a revenit foarte devreme - în februarie sau martie, când terenul este încă acoperit de zăpadă. La sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, cei care locuiesc în regiunile nordice zboară acasă.

speranţa de viață

Speranța medie de viață a acestor păsări este documentată. Aceste date sunt furnizate de ornitologii Anatoly Shapoval și Vladimir Payevsky, care au studiat stegulețele din regiunea Kaliningrad la una dintre stațiile biologice. Conform acestor date, speranța medie de viață a steguletelor obișnuite este de 12 ani.

Ce mănâncă stelistul?

Această speranță de viață se datorează naturii omnivore a penei. Păsările mănâncă atât legume (foarte îndrăgite de shpak), cât și alimente bogate în proteine, care constă în:

 • Date externe ale scroafeiRamele;
 • melci;
 • Larve de insecte;
 • lăcuste;
 • omizi;
 • fluturi;
 • simfonie;
 • Păianjenii.

O turmă de stegulețe poate ruina întregul câmp de cereale și podgorii. Acestea provoacă daune considerabile locuitorilor de vară, mâncând fructe de padure în grădini, precum și fructe sau semințe de pomi fructiferi.

reproducere

Strigari, care iarnă în patria lor, începeți împerecherea cu debutul primăverii, și migrant - imediat după sosire. Durata sezonului de împerechere depinde de condițiile meteorologice și de disponibilitatea alimentelor.

Cuiburile perechii sunt făcute în case de pasăre sau în goluri de copaci, precum și în subsolul de locuire a păsărilor mai mari. Când stelistul a ales un loc, el atrage femeia cu cântatul său.

Nest echipă atât bărbați cât și femei, căutând tulpini, rădăcini, crengi, frunziș, blană de animale și pene de păsări. Scroafele sunt poligame, pot fascina imediat mai multe femele. În zidărie, de regulă, 4-7 ouă. Perioada de incubație durează aproape 2 săptămâni. În acest moment, bărbatul poate schimba uneori femelele, așezate iresponsabil pe ouă.

Pentru a afla că nădejdii s-au născut, poți prin coajă sub cuib. Părinții de pui nu se odihnesc foarte mult. Dimineața și seara, ei caută alimente pentru descendenții lor. Pentru a găsi hrană pentru pui, părinții sunt separați de câteva zeci de ori pe zi.

În primul rând, dieta constă numai din alimente moi. Puțin mai târziu în curs sunt lăcustele, omizi, gândaci sau melci. După 3 săptămâni, puii pot ieși deja în mod independent din cuib.

Relațiile cu oamenii

Între steril și un bărbat există relații foarte ambigue din mai multe motive:

 • Stăpânii împrăștie păsările locale;
 • Efectele de păsări mari afectează munca și siguranța zborurilor la aeroporturi;
 • Pene provoacă daune considerabile activităților agricole;
 • Păsările sunt purtători de boli periculoase.

În paralel cu aceasta, se poate observa că aceste păsări distrug în mod activ dăunători:

 • Scumbă în naturălăcustele;
 • omizi;
 • melcii;
 • Jukov;
 • zboară;
 • gadfly;
 • Lama.

Nu este nimic din faptul că o persoană a învățat să facă birdhouses. Așa că atrage păsările în grădinile sale și în parcelele de țară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Ce fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnăCe fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnă
Bird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrăneșteBird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrănește
Ce păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ceCe păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ce
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Păsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăieștePăsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăiește
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
» » Starling obișnuit: unde iarnă și cum arată?
© 2021 amigdas.com