amigdas.com

Ce este adenomul de prostată la bărbați: cauze, simptome și tratament

Ce este adenomul de prostată?Între sfincterul din afara uretrei și a vezicii urinare este organul sferei sexuale masculine, asemănătoare unei castane în formă. Se numește prostată, o parte a uretrei trece prin grosime. Atunci când apare adenomul de prostată, îngustarea canalului rezultă din proliferarea celulelor care înconjoară țesutul.

Ce este adenomul de prostată la bărbați, care sunt simptomele și modalitățile sale de tratament pentru a fi înțelese în acest articol.

Adenomul prostatei sau prostata are caracterul unui țesut expandant și apoi începe să hipertrofeze. Această tumoare emergentă este o hiperplazie benignă, se dezvoltă lent, dar cu o creștere, distruge progresia naturală a urinei prin uretra. Adenomul nu determina apariția metastazelor, dar formele în timpul creșterii unei multitudini de noduli, cauzând boala sistemului său genitourinar presiune, manifestată în constricția ureter și deformarea deschiderea externă a sfincterului.

Ca rezultat, la bărbați există dificultăți de urinare, un jet slab, separarea involuntară a lichidului în timpul zilei și al nopții, ulterior urina este întârziată și stagnantă în vezică. Astfel de modificări nu pot trece neobservate și se dezvoltă insuficiență renală sau intoxicație.

Cât de des apare boala?

Deseori pacienții solicitați ajutor medical numai ca urmare a schimbărilor puternice, iar simptomele primare sunt utilizate și nu dezvăluie boala. Conform statisticilor, boala se manifestă la bărbați în funcție de vârstă:

 • Adenomul de prostată - metode de diagnostic și tratamentAdenomul prostatei este afectat de aproximativ 25% dintre bărbații cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani;
 • cancerul de prostată afectează sexul puternic la 50-60 de ani în 50%;
 • Populația masculină este susceptibilă la o boală în intervalul de la 60 la 70 de ani la 65%;
 • vârsta vârstei, cu atât este mai mare probabilitatea manifestării bolii și, după aproape 80 de ani, aproape toate persoanele în vârstă suferă, rata bolii ajunge la 90%.

Caracteristicile adenomului de prostată

Cauzele bolii

Din cauza faptului că mai multe cazuri de adenom de prostată apare în legătură cu creșterea vârstei unui bărbat, există o dependență caracteristică. Cercetătorii de adenom de prostată au aflat că o tumoare benignă apare cu schimbări legate de vârstă în fondul hormonal. O importanță importantă o are debutul menopauzei masculine, care poartă numele de andropause, în timp ce secreția corectă de hormoni sexuali este perturbată.

despre obiceiuri negative și mod greșit de viață părerile oamenilor de știință au fost împărțite. Unii iau în considerare consumul de alcool, fumatul, obezitatea ca factori care conduc la apariția bolii, alții îi nega principala cauză. Studiile nu au confirmat asocierea adenomului prostatic cu manifestări ereditare. Dar predispoziția înnăscută a unei persoane la apariția adenomului este luată în considerare ca o cauză care duce la boală.

Simptomele caracteristice ale bolii

Creșterea celulelor duce la adenom de prostată, există o creștere semnificativă în unele cazuri a organului și îngustarea ureterului. Simptomele se manifestă în fiecare persoană în moduri diferite, dar printre ele există asemenea:

 • Inflamarea prostatei - cauzele și consecințele boliiÎn timpul nopții, există o creștere a dorinței de a urina, iar disconfortul este observat și în timpul zilei, dar problemele principale sunt în orele mai scurte. Uneori, dimineața, pacientul poate goli vezica de mai multe ori pe oră, iar scurgerea de urină apare cu dificultate.
 • În stadiile incipiente ale bolii trece de multe ori neobservat fluxul de urină slab, pacienții nu plătesc întotdeauna o atenție la acest simptom si nu merg la medic cu această ocazie.
 • Uneori, semnul unui adenom este nevoia de a urina, este aproape imposibil să țineți jetul. Acest simptom face ca pacientul să se adreseze medicului.
 • În cazul în care pacientul are incontinenta urinara, acest inconvenient este un motiv de examinare serioasă în biroul urolog, dar se pare deja la adenom avansat, în cazul în care prima etapă a bolii, sa mutat la alta.

Etapele bolii

În funcție de evoluția adenomului, apariția simptomelor caracteristice, boala este împărțită în trei etape:

 • etapa compensată a adenomului în prima etapă;
 • stadiul subcompensat al etapei a doua;
 • faza decompensată a gradului III.

Compensarea primei etape a adenomului prostatic

Prima etapă a adenomului - cu cât boala este mai periculoasă

Durata fazei inițiale depinde de direcția de creștere tumoare benigna. Dacă crește în interiorul bubble-ului, atunci trecerea la cea de-a doua și cea mai rapidă până la a treia etapă are loc în decurs de 2 ani, uneori chiar mai devreme. Răspândirea diviziunii celulare active spre sfincter prelungește durata primei etape a bolii la 10-11 ani.

În această etapă, modificarea naturii urinării, în cazul în care pacientul urina o dată pe noapte sau nu avea nevoie de el, acum noaptea nevoia se repetă de două sau mai multe ori. Fluxul de urină este slab, iar pacientul trebuie să se tensioneze pentru a goli vezica. Asemenea simptome, deși observate de pacient, le scrie din alte motive și nu se adresează medicului.

În după-amiaza dinamica urinării în prima etapă adenomul nu este aproape perturbat, dar cu timpul, îndemnul devine mai frecvent, unii se caracterizează prin apariția imperativă (imposibilitatea reținerii). Treptat, urinarea devine slabă, jetul își pierde presiunea și devine vertical.

În această perioadă de stagnare, urina din vezică nu este observată, deoarece mușchii nu sunt hipertrofați și, în mod normal, fac față sarcinilor. Rinichii si uretele din ele functioneaza functional.

A doua etapă subcompensată de adenom

În stadiul următor al bolii în pereții vezicii urinare manifestarea modificărilor distrofice. Trecerea la cea de-a doua etapă a bolii apare dacă urina rămâne constant în jurul unui pahar de urină și numărul acesteia crește din când în când. Urinarea se caracterizează prin tulpina abdominală pentru exprimarea urinei, jetul de lichid este intermitent diferit, presiune variabilă, desigur ondulatorie.

La scenă trecerea la etapa a treia cantitatea de urină din vezică crește la un litru, ceea ce se datorează pierderii elasticității în structurile musculare ale canalelor și căilor urinare. Pacienții marchează poliurie, sete, insuficiență renală. Uneori, urinarea este dureroasă, cu tentative frecvente, ceea ce duce la formarea unei hernie sau a prolapsului rectului din trecere.

A treia etapă decompensată a adenomului de prostată

A treia etapă a adenomului de prostată - metode de tratamentÎn acest stadiu, vezica urinară se datorează conținutului conținut o cantitate stagnantă de urină întins, dimensiunea sa este ușor de determinat prin examinarea manuală a abdomenului, uneori arcul superior este la nivelul buricului. Golirea nu apare nici măcar cu mari încercări de a forța, iar nevoia de a urina este simțită în mod constant. Uneori există dureri intense în abdomenul inferior, iar urina curge cu picături mici sau o scurgere lentă și necontrolată.

treptat durerea și îndemnurile devin slabe sau dispar complet, frunzele de urină în picături separate. Din cauza obstrucției ureterale, tracturile superioare sunt dilatate, rinichii sunt rupți, presiunea în ele este crescută și se dezvoltă insuficiență. În acest stadiu, este necesară asistență medicală urgentă, altfel pacientul ar putea muri.

Pericol de complicații

Principalele probleme cu adenoamele sunt complicații în cursul bolii:

 • ca rezultat al stagnării, există diferite focare infecțioase în sistemul genito-urinar, prostatita, pielonefrita, cistita si alte simptome in plus fata de îngustare a uretrei, aceste procese sunt adăugate probleme în viața pacientului.
 • în canalele de rinichi apar adesea formațiuni de piatră, adesea pentru această boală, pacientul prima dată în timpul examenului dezvăluie adenomul glandei prostatei;
 • urinarea defectuoasă devine un companion frecvent al adenomului, progresia acestei afecțiuni este agravată de abuzul frecvent al băuturilor alcoolice, anumitor medicamente;
 • se dezvoltă insuficiența renală, dacă nu acceptă nici o acțiune privind tratamentul, afecțiunea duce la un rezultat letal.

Metode medicale pentru recunoașterea bolii

Ecografia prostatei ajută la diagnosticarea corectă

inițială examinarea constă într-o examinare cu degetul zona rectală a prostatei. Dacă se detectează o tumoare, se efectuează o examinare cu ultrasunete pentru a detecta cu precizie dimensiunea adenomului și gradul de afectare a ureterului. În timp, există date privind prezența pietrelor în canalele urinare și rinichii, vezica este examinată.

Efectuați un test PSA din sânge, pentru detectarea cancerelor prostata si glanda. Dacă o astfel de metodă prezintă rezultate controversate sau discutabile, se face o biopsie de țesut prostatic. În unele cazuri, se efectuează o radiografie pentru a determina gradul de mărire a prostatei și efectul său asupra ureterului central. Pentru a compara datele de cercetare, excluzând în același timp boala vezicii urinare, aceasta este examinată cu ajutorul cistoscopiei.

Metode moderne de tratament al adenomului de prostată

Metodele existente de tratament fac posibilă vindecarea adenomului prostatei atât de complet încât să nu afecteze sănătatea pacientului dacă a solicitat asistență medicală la timp:

 • rezecția transuretrală;
 • prostatectomie;
 • o metodă de ablație laser, vaporizare TUR și distrugere laser.

TOUR rezecție

Refacerea prostatei - ce este?

este cel mai vechi pentru suspendarea diviziunii celulare a unei tumori benigne de prostată și este utilizată în mod activ pentru tratamentul în diferite stadii, dar supusă restricțiilor. Greutatea unei tumori benigne nu depășește 60 g, în timp ce într-o vezică urinară sedimentul de urină nu depășește 250 ml. Metoda este interzisă pentru detectarea insuficienței renale în orice stadiu al dezvoltării.

Cu o intervenție atât de închisă țesut adenom supradezvoltat este tăiată printr-un dispozitiv special, iar piesele scoase sunt îndepărtate din vezică prin intermediul unui balon. Complicarea poate apărea dacă există sângerări profunde. De obicei, o oprire a sângelui se face prin coagulare, dar dacă metoda nu produce rezultate, atunci o parte din glanda prostatică este excizată. În acest caz, există riscul de deteriorare a ureterelor sau pereților vezicii urinare, astfel încât chirurgul trebuie să aibă suficientă experiență.

Rar, operația este complicată de apariția sindromului TUR, constând în absorbția fluidului izotonic. Se utilizează în timpul operației pentru a întinde pereții vezicii și a umple conținutul.

Metoda de adenomectomie deschisă

Metodă de prostatectomie deschisă sau adenomectomie este popular, deoarece are cel mai mic număr de contraindicații. Se utilizează la o greutate de prostată de peste 40 g și nu se deduce cantitatea sau cantitatea de urină din apropiere de 150 ml. Nu este un obstacol în calea desfășurării unei operațiuni ulterioare.

Intervenția laserului

Tratamentul unui adenom cu metode de tratament cu laserChirurgii moderni sunt activi aplicați metode de distrugere cu laser, evaporarea, popularitatea alegerii este determinată de faptul că excizia țesuturilor are loc fără incizii exterioare și nu necesită utilizarea anesteziei prelungite, intervenția fiind efectuată cu anestezie cerebrală spinală locală. Timpul de recuperare postoperatorie este redus și reabilitarea este accelerată. Accesul la organ este prin canalul de urinare, această intervenție chirurgicală ajută la reducerea complicațiilor, în comparație cu rezecția TUR.

Metoda de evaporare A devenit posibilă după descoperirea unei radiații laser complet noi, cu astfel de interferențe, țesuturile nu sunt distruse, dar se evaporă la o alegere exactă. Fasciculul laser este realizat luând în considerare lungimea de undă, pulsul și alte caracteristici tehnice, un număr atât de mare de parametri preselectați conduc la excluderea diferitelor daune ușoare la țesuturile interne. Schema de radiații permite ca fasciculul să fie livrat în zonele afectate.

cerere îndepărtarea prin laser sau evaporarea este ideal pentru pacienții care utilizează anticoagulante, nu are un efect negativ asupra inimii și a vaselor de sânge, a rinichilor și a sistemului reproducător. Operația nu are nevoie de sprijin donator, anestezie generală, în timp ce efectuează controlul și precizia necesare, apare un mic procent de complicații.

În concluzie, trebuie menționat faptul că simptome de adenom glanda prostatică sunt similare cu manifestările altor boli, prin urmare, este foarte important să se obțină opinia unui specialist după examinarea și examinarea prin dispozitive radiografice moderne. Urmați recomandările medicului și, în nici un caz, nu faceți auto-medicație.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Spermagramul cu sânge: de ce apare sângele în spermaSpermagramul cu sânge: de ce apare sângele în sperma
Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Exerciții fizice cu prostatită și adenom de prostatăExerciții fizice cu prostatită și adenom de prostată
Medicamente pentru tratamentul adenomului prostatic fără intervenție chirurgicalăMedicamente pentru tratamentul adenomului prostatic fără intervenție chirurgicală
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analizăPregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
Pregătirea pentru studiul prostatei (ultrasunete)Pregătirea pentru studiul prostatei (ultrasunete)
Adenomul de prostată: tratamentul cu medicamente populareAdenomul de prostată: tratamentul cu medicamente populare
» » Ce este adenomul de prostată la bărbați: cauze, simptome și tratament
© 2021 amigdas.com