amigdas.com

Cum de a alege o periuță de dinți monoculară?

Perii monobulareÎn mare măsură, sănătatea dentară depinde de cât de mult cu atenție și în mod regulat

un om se îngrijește de cavitatea orală. Se știe că pentru prevenirea cariilor dentare și a altor boli dentare este necesar să se viziteze medicul dentist în mod regulat și să se perie dinții cel puțin de 2 ori pe zi.

Potrivit multor stomatologi pentru a fi siguri de calitatea efectuat spalatul pe dinti, este necesar să se abordeze problema greutate specifică de selecție a periuței de dinți, precum și alte produse de igienă orală. Astăzi, producătorii produc un număr mare de accesorii diferite, dintre care peria mono-fasciculă, pe care mulți dentiști o recomandă, este deosebit de eficientă. Acest produs atrage atenția în primul rând printr-o formă neobișnuită, și de asemenea caracteristici excelente de calitate.

caracteristicile

Cum de a alege o periuță de dinți mono-tuft.O periuță de dinți mono-dinte este un produs ortodontic care, în chiar performanța sa arata ca un baton alungit subtire, pe care perii colectați în pachet sunt perpendiculari pe bază. Această perie poate fi folosită atât ca scobitoare, cât și ca perie normală.

În proiectarea unei periuțe de dinți de unică folosință, este posibilă distingerea elementelor comune modelelor standard - un mâner, un cap de curățare și o perie situată pe acesta. De cele mai multe ori în vânzare este posibil să se întâlnească modelele echipate cu mânere dintr-un material polimeric.

Capul de curățare utilizat în aceste perii este foarte mic și are o formă rotundă cu marginile netezite. Suprafața de curățare este fabricată din vopsele sintetice sau naturale.

Funcția de curățare a dinților din restul produselor alimentare este încredințată unor fire foarte elastice și subțiri, care în aceste perii sunt dispuse în formă a unei singure fascicule dense. Datorită acestei caracteristici, peria poate îndepărta hrana chiar și din zone greu accesibile din gură.

caracteristici

Deși o periuță de dinți de unică folosință a devenit disponibilă compatrioților noștri relativ recent, a devenit imediat foarte populară. Explicați acest lucru prin următoarele avantaje:

 • Perie monobularăposibilitate de curățare la fața locului. Acest moment devine deosebit de relevant dacă apare o inflamație într-un anumit dinte sau mucoasă. În acest caz, pacientul poate fi sigur că în timpul curățării zonele dureroase nu vor fi afectate, ceea ce garantează absența disconfortului;
 • peria poate cu ușurință pătrunde în buzunarele gingivale și îndepărtarea calitativă din întreaga linie gingivală acumulată acolo;
 • Datorită miniaturii capului de curățare, chiar și copiii mici pot folosi acest obiect gadget;
 • poate oferi o curățare de înaltă calitate atât a dinților, cât și a aparatelor dentare ortopedice;
 • cu aplicare regulată garantează că nu există cavitatea orală. Acest lucru se explică prin faptul că, cu ajutorul acestui dispozitiv individual, puteți oferi o curățare punctuală a fiecărui dinte individual;
 • O perie monocabulară poate fi utilizată pentru curățarea dinților nu numai cu pastă de dinți, ci și fără ea. Acest lucru nu afectează eficacitatea procedurii.

Indicații pentru utilizare

Înainte de a începe să utilizați o periuță de dinți de unică folosință, trebuie să știți dacă are o anumită cantitate de indicații pentru utilizare. Nu sunt foarte multe, dar fiecare dintre ele trebuie să fie luat în considerare de toți cei care au achiziționat acest dispozitiv pentru îngrijirea orală:

 • Periuța de dinți monobularăpurtând structuri dentare. Perii utilizați în periile cu o singură perie sunt de o lungime suficientă pentru a asigura o îndepărtare de înaltă calitate a plăcii de pe suprafața dispozitivelor ortodontice, precum și sub ele;
 • disponibilitate defecte ale danturii - dispunerea necorespunzătoare a dinților, decalajul mare între dinți, aglomerarea ridicată;
 • pentru îngrijirea dinților sănătoși. Acest dispozitiv este, de asemenea, potrivit pentru cei care doresc să asigure curățarea de înaltă calitate a tuturor părților din cavitatea bucală, inclusiv cele greu accesibile.

Instrucțiuni detaliate de utilizare

Pentru a vă menține gura curată, trebuie să știți cum să vă spălați dinții cu o perie cu perie:

 1. Perie monobulară pentru curățarea suprafețelor greu accesibileMai întâi trebuie să împărțiți mental cavitatea orală în zone și apoi să decideți în ce ordine să le curățați.
 2. Apoi, trebuie să vă apucați în mod corespunzător mânerul și să poziționați suprafața de curățare astfel încât să fie în raport cu suprafața tratată la un unghi de 45 de grade.
 3. Mai întâi curățăm zona care trece prin gingia. Pentru a face acest lucru, facem mișcări circulare de tip măturat, care se mișcă din buzunarul gingiei pe suprafața de tăiere a dintelui, îndepărtând din buzunarul gingival toți contaminanții prezenți acolo. În timpul acestei proceduri, efortul fizic grav nu este necesar.
 4. După aceea, începem să ne periat dinții din exterior și din interior. Efectuând mișcări similare, curățăm smalțul și trecem treptat la suprafața de tăiere. În primul rând, este necesar să curățați partea exterioară a dinților, după care trecem la partea interioară. Pentru a curăța emailul în această zonă, va trebui să faceți ceva efort și apăsați pe perie.
 5. Fiecare zonă a cavității bucale trebuie curățată cel puțin 10 secunde. Cu o atenție deosebită trebuie să tratezi zonele problematice, care sunt spațiul interdentar, buzunarele gingivale și spațiul dintre brațe.

Pentru cel mai bun efect, utilizați peria și cea obișnuită alternativ.

Cum sa alegi cel potrivit?

Problema alegerii unei perii de unică folosință este una dintre problemele importante cu care se confruntă consumatorii. Și pentru a nu fi dezamăgit de decizie, este necesar mai întâi să studiem toate nuanțele pe care depinde calitatea curățării dinților.

Cap de curățare

Tehnologia de curățare a periuței de dinți CuraproxAlegerea unei periuțe de dinți monoculare pentru îngrijirea dentară, acordați atenție pentru a vă asigura că capul de curățare a fost mic și avea o formă rotunjită. Cel mai bine este dacă este un cap cu muchii netede. Apoi, în timpul procedurii nu veți provoca traumatisme mucoasei. Vă rugăm să rețineți că eficacitatea procedurii curățarea zonelor greu accesibile afectează și alegerea corectă a mărimii suprafeței de curățare.

Copiii sunt cei mai potriviți perii cu o lățime a capului de cel mult 7 mm. Adulților li se recomandă să aleagă un dispozitiv cu o lățime a capului de până la 11 mm.

Material din burete

Perii utilizați în construcția unei perii cu o singură pătură pot fi realizate din material natural sau artificial. Printre avantajele pe care le posedă pansamentul natural, este necesar să se aloce măiestrie și elasticitate ridicată. Aproape că nu provoacă iritații și nu lezează suprafața tratată. Deși are unele dezavantaje:

 • costuri ridicate;
 • datorită structurii speciale, în care placa dentară și alimentele rămân ușor pătrunse, astfel de peri acumulează rapid bacterii patogene.

De asemenea, în periile pot fi folosite și spaniile artificiale, care sunt cele mai des efectuate de la din fibre sintetice - poliuretan, nailon etc. Cu toate că sticla sintetică este mai puțin elastică și moale, ea poate fi curățată după cum este necesar.

Deoarece fiecare bristă este formată din microvilli, este posibil să se curețe dinții nu numai cu partea finală, ci și cu partea laterală. O altă caracteristică a materialului artificial - capetele pensulelor sale au o formă rotunjită lustruită.

Dimensiunea firului monofilamentelor este standard și variază între 0,2 și 0,17 mm. Principala și singura lipsa de nap nap este că, în contact permanent cu apa caldă, își pierde rapid forma originală.

Rigiditatea firelor

În funcție de gradul de rigiditate, se pot distinge mai multe tipuri de fire de păr:

 • Perii monobulare - inovațiiSensibile. Are cel mai înalt nivel de moale - 0,1 mm. În timpul curățării, nu provoacă răni mucoasei, în timp ce îndepărtează ușor contaminarea de pe suprafața smalțului. Ideal pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, precum și adulți cu dinți prea sensibili și predispuși la sângerarea gingiilor.
 • Soft. Indicele de moale este de 0,12 mm. Are un efect ușor asupra membranei mucoase, fără a provoca vătămări, asigură curățarea și lustruirea de calitate superioară a smalțului. Excelentă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani, precum și adulți cu parodontită și patologii ale țesuturilor moi ale cavității bucale. Pensulele cu peri moi sunt arătate femeilor însărcinate și persoanelor care au nevoie de igiena interdentară de calitate și de spațiul dintre brațe.
 • Mediul. Indicele mediu de rigiditate este de 0,15 mm. Oferă o curățare de calitate superioară a smalțului dinților, precum și buzunarele pentru gume. Opțiune ideală pentru copiii cu vârsta de 10 ani, precum și adulții cu dinți sănătoși și cu semne inițiale de leziune a cariilor superficiale.
 • Greu. Indicele de rigiditate este de 0,17 mm. Avantajul acestei spume este o rată ridicată de curățare. Ideal pentru pacienții adulți cu tendința de a forma tartru.
 • Foarte greu. Cel mai înalt nivel de rigiditate este 0, 17 mm și mai mult. Acest pui de somn este recomandat pentru igiena brichetelor și protezelor detașabile.

Lungimea firelor

În periile monopouche sunt folosite două tipuri de fire de păr - 6 și 9 mm. Primul este recomandat pentru majoritatea pacienților. Produsele cu o lungime de 9 mm trebuie să fie selectate pentru persoanele care utilizează structuri dentare.

Numărul de fire de păr

Atunci când intenționați să cumpărați o perie monoculară, este necesar să acordați atenție numărului de fire de pe suprafața de lucru a produsului. Pentru copii, cea mai buna alegere este un dispozitiv cu 700 de fire. Pentru adulți acest indicator va fi mai mare - nu mai puțin de 1000 de păr. Când alegeți, asigurați-vă că părul au fost amplasate cât mai strâns posibil.

stilou

Tehnică unică cu periuță de dinți Curaprox cu un singur punctCaracteristicile cheie care trebuie luate în considerare la alegerea unui mâner sunt forma, grosimea și gâtul.

Un mâner plat va oferi un confort maxim în timpul periajului, dar nu veți putea înțelege pe deplin. Prin urmare, este mai bine să alegeți dintre modele care folosesc un mâner ergonomic.

Este de dorit ca peria să aibă garnitura de cauciuc specială și panouri de alimentare. Aceste adăugări vă garantează un control mai bun al presiunii asupra zonelor curățate și nu va permite mânerului să alunece.

O caracteristică importantă care trebuie luată în considerare la alegerea unei pensule este grosimea mânerului. Optimă este grosimea la care va fi convenabil să păstrați dispozitivul în mână. Dacă mânerul este prea subțire, peria va aluneca în mod constant, iar prea groasă nu vă va permite să exercitați presiunea necesară datorită aderenței slabe.

Eficacitatea periajului dinților cu un monobrus este, de asemenea, în mare măsură dependentă de gâtul mânerului. Forma curbată vă va permite mai ușor de pus în aplicare manipulările necesare ale produsului și vor oferi cea mai bună eficiență atunci când procesează zone greu accesibile. Cu toate acestea, rețineți că puteți selecta corect numai o perie monoculară pentru uz personal numai în colaborare cu medicul dentist.

Lista de preturi

Până în prezent, periile single sunt oferite la prețuri diferite. Costul produsului depinde de mai mulți factori:

 • popularitatea mărcii;
 • un set complet;
 • tip de produs.

Printre dispozitivele propuse, cea mai scumpă este peria de la Curaprox. În gama sa puteți găsi produse în valoare de până la 800 de ruble. Versiunea cea mai bugetară a unei perii de același tip de execuție este un produs fabricat de compania "Profesor Persin", care poate fi cumpărat pentru 190 de ruble.

Dacă doriți să cumpărați un dispozitiv și grinzi detașabile, atunci, în general, acest accesoriu vă va costa în valoare de 400-600 ruble. Pentru un produs cu peri față-verso fiți pregătiți să stabiliți între 200 și 400 de ruble.

concluzie

Pentru a reduce probabilitatea apariției în cavitatea orală a cariilor, precum și alte boli dentare la fel de periculoase, este foarte important să alegeți peria de dinți corectă. Astăzi, aceste accesorii se află în vânzare în cantități mari. Printre noile soluții se numără o perie mono-fasciculă, care este mai eficientă decât cea obișnuită.

Dar nu vă așteptați ca achiziția sa să fie garantată pentru a vă salva de problemele cu dinții dumneavoastră. Este necesar nu numai să alegeți corect acest dispozitiv, ci și să știți cum să îl utilizați. Și nu este un fapt că un farmacist vă poate spune despre toate nuanțele privind utilizarea corectă a unui monofilament. prin urmare nu te grăbi să fugiü la farmacie pentru acest accesoriu. În primul rând, trebuie să contactați un dentist și să discutați acest lucru cu el.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?
Cât de des trebuie să-mi schimb periuța de dințiCât de des trebuie să-mi schimb periuța de dinți
Care este diferența dintre ața dentară "oral-bi" și concurenții?Care este diferența dintre ața dentară "oral-bi" și concurenții?
Ce periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriereCe periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriere
Ce fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici aleseCe fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici alese
Periuța de dinți electrică pentru copii: tipuri și descrierePeriuța de dinți electrică pentru copii: tipuri și descriere
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
» » Cum de a alege o periuță de dinți monoculară?
© 2021 amigdas.com